Praetorianos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 δική μου άποψη είναι ότι όταν εδραιωθεί για τα καλά η ιδιωτική ασφάλιση τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα στο χώρο της υγείας και στο κοινωνικό της πρόσωπο αν μη τι άλλο. Και δική μου. Να δεις χαρά που έκαναν στο Αμέρικα οι αναξιοπαθούντες και οι υπόλοιποι όταν χρειάστηκαν μερικά από τα προνόμια που τους προσφέρει η ιδιωτική..
Freakster Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Παρόμοια περίπτωση και εδώ.. Βαρέθηκα να τα σκάω στους ιδιωτικούς και είπα να δώσω μια ευκαιρία στους γιατρούς που έχει πληρώσει ο πατέρας μου καιρό τώρα, του ικα ντε. Οπότε σκάω με ότι εξετάσεις είχα και η πρώτη ατάκα του ήταν "τι να σου γραψω"; Κοίτα ρε γαμώ τις εξετάσεις. Είτε γιατρό είτε απόφοιτο δημοτικού συναντούσα εκείνη τη μέρα, το ίδιο πράγμα. Σε δε επόμενη ερώτηση μου και πίεση να δει τις εξετάσεις, εκανε ουφ, ΔΕΝ τις κοίταξε, του περιέγραψα τι έχω και μου είπε "ως φαίνεται είναι χαλασμένα τα κύτταρα". Με έπιασε αρχικά ένα νευρικό γέλιο και μετά με έπιασαν τα νεύρα μου λόγω απάθειας στο γέλιο. και δωστου ελεγκτες και γραμματεία και ξανα ελεγκτή και ξανα γραμματεία.
iparou Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που έγραψες, έχω μερικές παρατηρήσεις: -Να πάρεις το δώρο ή τα γλυκά που σου προσφέρει επίμονα ο ασθενής, αλλά όχι το φακελάκι. Έλα όμως που το δώρο μπορεί πολλές φορές να είναι ακριβότερο από τα 50-100-150 ευρώ που θα προσπαθήσει να σου δώσει ο ασθενής σε "φακελάκι".. Όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν είναι μαύρο και άσπρο τα πράγματα.. Χονδροειδές παράδειγμα αυτό που θα αναφέρω αλλά, you get the point.. Πας σε ένα εστιατόριο, τρώς καλά, μένεις ικανοποιημένος και αποφασίζεις πριν φύγεις να αφήσεις το Χ ποσό στον σερβιτόρο ως φιλοδώρημα.. Αν το πάρει, είναι λάθος ? -Το θέμα "φακελάκια" λες συντηρείται από τους κρατικούς φορείς, οι μισθοί είναι χαμηλοί κοκ. Αυτό είναι πολύ βολικό να το λες. Το να είναι κάποιος γιατρός του ΕΣΥ δεν είναι υποχρεωτικό. Επίσης άποψή μου, αν σκοπεύεις να γίνεις γιατρός σε νοσοκομείο σημαίνει ότι δε σκοπεύεις να κάνεις πολλά λεφτά, και είναι επιλογή σου αυτό. Εδώ είσαι φάουλ, προφανώς επειδή δεν γνωρίζεις.. Όταν κάποιος έχει μπει ιδία βουλήσει στο ΕΣΥ, πράγματι γνωρίζει εξ αρχής τους μισθούς και τα ωράρια, και όντως δεν θα πρέπει να διαμαρτύρεται, εκτός αν αλλάξει κάτι δραματικά.. (Βέβαια, δραματικές αλλαγές γίνονται, με χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα το ΔΝΤ, οι περικοπές μισθών, συντάξεων κ.τ.λ., αλλά anyway). Δεν γνωρίζεις, προφανώς, ότι υπάρχουν χιλιάδες ιατροί οι οποίοι πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να περάσουν για κάποια χρόνια από το δημόσιο ΕΣΥ για να εκπαιδευτούν (αναφέρομαι στους ειδικευόμενους), ακόμη κι αν ο στόχος τους είναι εξ'αρχής το ιδιωτικό επάγγελμα. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, αυτό δεν αλλάζει το ότι είμαι εναντίον του λαδώματος και της διαφθοράς, αλλά το ότι οι χαμηλοί μισθοί συντηρούν ή και προκαλούν πολλές φορές το φακελάκι, είναι γεγονός.. Δυστυχές γεγονός το οποίο δεν με βρίσκει σύμφωνο, αλλά γεγονός. Και κάτι τελευταίο, μιας και αναφερόμαστε στο Δημόσιο και στους Δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς (ΙΚΑ, εν προκειμένω).. Από τη στιγμή που το δημόσιο ελέγχεται από την πολιτική εξουσία και, δυστυχώς, η Ελλάδα είναι η χώρα της διαπλοκής, του ρουσφετιού και των "κουμπάρων", δεν νομίζω ότι υπάρχει σόφρων άνθρωπος με στοιχειώδη νοημοσύνη που να μην βλέπει πως η λύση είναι η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ! Μόνο έτσι θα δοθεί ένα τέλος σε όλους τους άχρηστους, καρεκλοκένταυρους, τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους (και υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ τέτοιοι) που πήραν τις θέσεις τους επειδή είχαν θείο στην Κορώνη, παραμένουν άπραγοι εκεί χωρίς να παράγουν το παραμικρό έργο, και χωρίς να μπορεί να τους κουνήσει κανείς λόγω της μονιμότητας.. Τέλος στους κάθε λογής Διευθυντές και προϊστάμενους που έφτασαν εκεί χωρίς ΙΧΝΟΣ αξιοκρατίας, μόνο και μόνο επειδή παρέμειναν στο Δημόσιο ή σε κάποια επετηρίδα για Χ χρονικό διάστημα.. Σε ιδιώτες ΟΛΑ, έτσι ώστε, αν παράγεις έργο, κύριε, να συνεχίσεις να δουλεύεις και να προοδεύεις, αν όχι, σπίτι σου και να περάσει ο επόμενος που θα είναι πιο άξιος από εσένα.. Έχω απασχοληθεί αρκετά χρόνια και στον ιδιωτικό τομέα και, ειλικρινά, δεν έχω δει ούτε έναν άνθρωπο που να έχει μυαλό και όρεξη για δουλειά και να μην έχει πάει μπροστά.. Ξεκινάς πιο δύσκολα, ναι, αλλά αν είσαι άξιος, δεν πας χαμένος. Και, κλείνοντας, μια απλή αναφορά στα Δημόσια Ταμεία, που είναι ίσως από τις μεγαλύτερες πληγές (μαζί με τη φοροδιαφυγή) στην οικονομία της χώρας μας.. Κλείσιμο όλων, μισθός εξ' ολοκλήρου στα χέρια του εργαζόμενου (χωρίς περικοπές για ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κ.τ.λ.) και ας επαφίεται στον καθένα από εμάς αν και σε ποια (ιδιωτική) ασφάλεια θα επιλέξει να ασφαλιστεί.. Θέλεις κύριε να δίνεις το Χ ποσό από το μισθό σου κάθε μήνα στην τάδε ασφαλιστική προκειμένου να έχεις την τάδε ασφαλιστική κάλυψη σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την τάδε σύνταξη μετά από τα τάδε χρόνια εργασίας, έχει καλώς... Δεν θες να δίνεις τίποτε και επιθυμείς να τα κρατάς όλα για την πάρτη σου, πάλι έχει καλώς, αλλά σύνταξη μην περιμένεις και αν χρειαστείς νοσοκομείο, πλήρωσε από την τσέπη σου.. Κι αυτό δεκτό. Εξάλλου, πόσοι είναι αυτοί που, έτσι κι αλλιώς καταφεύγουν στην ιδιωτική υγεία γιατί δεν είναι ικανοποιημένοι από το ταμείο τους.. Εννοείται βέβαια ότι για να είναι εφικτό κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα σου εξασφαλίζουν πως η δείνα ιδιωτική ασφαλιστική στην οποία δίνεις κάθε μήνα τα λεφτά σου δεν θα βαρέσει μετά από κάποια χρόνια κανόνι και θα σε αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο.. Αλλά και τώρα με τα Δημόσια ταμεία, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, ποιος σου εξασφαλίζει ότι τελικά θα πάρεις σύνταξη, και ότι, αν έστω πάρεις, θα έχεις αρκετά χρόνια ζωής ακόμη για να την χαρείς ?
Praetorianos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 δεν νομίζω ότι υπάρχει σόφρων άνθρωπος με στοιχειώδη νοημοσύνη που να μην βλέπει πως η λύση είναι η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ![...]Σε ιδιώτες ΟΛΑ Προσβάλλεις πολλούς χωρίς λόγο. Επειδή την θεωρείς εσύ ιδανική λύση δεν σημαίνει ότι όποιος λέει το αντίθετο δεν έχει στοιχειώδη νοημοσύνη. Δική μου γνώμη <> Σωστή άποψη
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Εννοείται πως δεν αναφέρομαι στα παιδιά που κάνουν ειδικότητα, τα οποία κρατάν τα νοσοκομεία ζωντανά. Είδες πουθενά να γράφω για ειδικευόμενους ιατρούς; Μίλησα για τους γιατρούς που επέλεξαν να μείνουν στο ΕΣΥ. Από που συμπέρανες ότι έχω άγνοια και ότι "δεν ξέρω"; Οι γιατροί με απασχολούν αρκετά στη δουλειά μου καθημερινά
iparou Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Προσβάλλεις πολλούς χωρίς λόγο. Επειδή την θεωρείς εσύ ιδανική λύση δεν σημαίνει ότι όποιος λέει το αντίθετο δεν έχει στοιχειώδη νοημοσύνη. Δική μου γνώμη <> Σωστή άποψη Δεκτόν, αν και προφανώς δεν είχα σκοπό την προσβολή κανενός. Οι δρόμοι πάντως είναι 2 : α) Εξορθολογισμος του δημοσίου, ο οποίος, για λόγους που προανέφερα (πολιτική εξουσία, ρουσφέτια κ.τ.λ.) πιστεύω πως δεν μπορεί να γίνει. β) Ιδιωτικοποίηση των πάντων. Τρίτη λύση δεν νομίζω ότι υπάρχει.
Praetorianos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Τρίτη λύση δεν νομίζω ότι υπάρχει. Προφανώς Απλά ήσουν πολύ απόλυτος και είχα μία ένσταση.
iparou Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Εννοείται πως δεν αναφέρομαι στα παιδιά που κάνουν ειδικότητα, τα οποία κρατάν τα νοσοκομεία ζωντανά. Είδες πουθενά να γράφω για ειδικευόμενους ιατρούς; Μίλησα για τους γιατρούς που επέλεξαν να μείνουν στο ΕΣΥ. Από που συμπέρανες ότι έχω άγνοια και ότι "δεν ξέρω"; Οι γιατροί με απασχολούν αρκετά στη δουλειά μου καθημερινά Μίλησες για γιατρούς γενικά ("γιατρούς του ΕΣΥ") και έτσι τους παίρνει η μπάλα όλους, ειδικά όταν κάποιος διαβάζει το thread και δεν ξέρει.. (Εγώ κι εσύ μπορεί να ξέρουμε ότι οι ειδικευόμενοι και οι επικουρικοί ειδικευμένοι δεν θεωρούνται γιατροί του ΕΣΥ, ο πολύς ο κόσμος όμως το αγνοεί..). Ας μην κουράζω όμως με technicalities... Αυτό που ήθελα να περάσω είναι ότι δεν πρέπει να γενικεύουμε.. Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού, όπως είπα και πιο πάνω. Υπάρχουν ειδικευόμενοι με συμπεριφορά χειρότερη από σωματέμπορα στην πλατεία Αμερικής, ενώ υπάρχουν μόνιμοι ιατροί του ΕΣΥ (κάθε βαθμίδας) που είναι ΑΨΟΓΟΙ ως γιατροί και ως άνθρωποι..
Physics_Rulez Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Adsense FTW! και btw: https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/1865/ για καθαρές σελίδες χωρίς διαφημίσεις!
skiabox Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Καλα ο γιατρος πιο πανω που ποσταρει περιμενει να παρει σωστα λεφτα με 1200000 δημοσιους υπαλληλους? Ελεος! Οσο αναφορα την ασκηση της Ιατρικης στην ελλαδα ουτε guidelines, ουτε στατιστικα ουτε τιποτα δε χρησιμοποιουνε. Ολα γινονται στο περιπου. Χωρις μηχανοργανωση δεν ασκειται σωστα ουτε η ιατρικη. ---------- Προσθήκη στις 10:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:07 ---------- :-D:-D:-D Καλο!Τωρα το ειδα!
haris_216 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 καλά τώρα, σοβαρά μιλάμε? θα μου δικαιολογήσει ο γιατρός παραπάνω το "φακελάκι" παρομοιώνοντας το με...φιλοδώρημα ευχαριστημένου "πελάτη"???? γιατρέ, οι σερβιτοροι (και λοιποί επαγγελματίες) που δέχονται φιλοδώρημα μπορεί να μην τα βάζουν στη φορολογική τους δήλωση αλλά σε καμιά παρέα με φιλαράκια λένε "ξέρεις έβγαλα και καμιά 200αριά ευρώ τον περασμένο μήνα από tips" υπάρχει γιατρός που τολμάει να αναφέρει την μηνιαία "σούμα" σε μη γιατρούς φίλους του? προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να "την πω" σε κανένα. και ο καθένας μπορεί να έχει όποια δικαιολογία θέλει για τον εαυτό. για να κοιμ΄ται ήσυχος. αλλά, ας την κρατάει για τον εαυτό του. και όχι να προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι και θεμιτό
paschalia Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 φιλοδώρημα ευχαριστημένου "πελάτη"???? Γιατί τόση απορία ? Προσωπικά,ναι. Όταν ο χ,ψ γιατρός με γιατρέψει,θα χαρώ πολύ και θα νιώσω και υποχρεωμένη να του δώσω κάτι.
antonl Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Γιατί τόση απορία ?Προσωπικά,ναι. Όταν ο χ,ψ γιατρός με γιατρέψει,θα χαρώ πολύ και θα νιώσω και υποχρεωμένη να του δώσω κάτι. Και κάπως έτσι φτάσαμε ή/και παραμένουμε στην υπάρχουσα κατάσταση. Καταλαβαίνω τι λες αλλά δε σου κάνει χάρη, τη δουλεία του κάνει...
paschalia Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Ναι. Δεν μου κάνει χάρη αλλά αναγνωρίζω -με αυτόν τον τρόπο- την αξία του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.