paschalia Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Deathlord : Δεν είπα να μην παραπονεθεί. Αλλά θεωρείς απλό παράπονο τον τίτλο του τόπικ και τους χαρακτηρισμούς ? Και πέραν αυτού,θα ξαναπώ ότι στα δημόσια ιατρεία και νοσοκομεία θα πρέπει να έχεις και λίγη κατανόηση.
tolis_01 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Πρεπει να εχουν εντολες να μην γραφουν καθε μηνα πανω απο καποιο οριο μαγνητικων τομογραφιων ,γιατι κοστιζουν 300 ευρο. Ισχύει αυτό. Όχι μόνο για τις μαγνητικές. Και για ΠΟΛΥ φθηνότερες εξετάσεις. Βασικά, επειδή ένας φίλος μου έκανε κάποτε πρακτική άσκηση σε ΙΚΑ, σε 9 από τους 10 γιατρούς εκεί μέσα αξίζει να φάνε ξύλο, δεν θα νιώσω καθόλου τύψεις αν το κάνω ποτέ. Γενικά απ'ότι μου είχε πει όποτε ερχόταν κάποιος ασθενής και απαιτούσε λίγο παραπάνω προσοχή, αυτοί μετά έλεγαν μεταξύ τους "κοίτα τον γύφτο, έρχεται εδώ να του λύσουμε το πρόβλημα τσάμπα. Αν θέλει να βρει άκρη, ας παει σε ιδιώτη να πληρώσει". Και γενικά, για κάποιο λόγο οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν την εντύπωση ότι εκτελούν εθελοντική εργασία, παρόλο που απ'όσο ξέρω πληρώνονται πολύ καλά (πόσο μάλλον δεδομένου του ότι δουλεύουν θεωρητικά 6ωρο και συνήθως κάθονται 4-5 ώρες και μετά την κάνουν).
Yperaspisths Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Deathlord : Δεν είπα να μην παραπονεθεί.Αλλά θεωρείς απλό παράπονο τον τίτλο του τόπικ και τους χαρακτηρισμούς ? Και πέραν αυτού,θα ξαναπώ ότι στα δημόσια ιατρεία και νοσοκομεία θα πρέπει να έχεις και λίγη κατανόηση. Προσπαθω να σε καταλαβω ,αλλα αδυνατω.... Τι ακριβως θες να κανω? Ποναω εδω και 2 μηνες. Εβγαλα ακτινογραφιες , πηρε αντιφλεγμονωδη και εκανα τα παντα και ο μπουφος,ο κομπογιανιτης ο γιατρος μου ξαναδινει τα ιδια και με γραφει κανονικα εξεταζοντας με 10 δευτερα ,χωρις να δει την ακτινογραφια κ.τ.λ Θες μηπως να του πω και ευχαριστω?
paschalia Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Όχι. Απλά,πας αλλού ή πας γραμμή σε κάποιον ανώτερο και απαιτείς εξυπηρέτηση. Εγώ αν πόναγα επί 2 μήνες θα είχα πάρει σβάρνα και το ΚΑΤ και το Ασκληπιείο και τα κέντρα υγείας. Και δεν θα ασχολιόμουν ξανά με κάποιον που αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει.
haris_216 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Όχι. Και δεν θα ασχολιόμουν ξανά με κάποιον που αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει. "να με εξυπηρετήσει"??? δεν είναι εξυπηρέτηση. είναι υποχρέωση, είναι δουλειά. για να μην πω λέξεις σαν "καθήκον" "δεοντολογία" κλπ και με περάσετε για ονειροπόλο
De@th L0rd Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 "να με εξυπηρετήσει"??? δεν είναι εξυπηρέτηση. είναι υποχρέωση, είναι δουλειά. για να μην πω λέξεις σαν "καθήκον" "δεοντολογία" κλπ και με περάσετε για ονειροπόλο Χάρη να σαι καλά! Αυτή η λέξη που έβαλες μου φτιαξε τη μέρα!!
mrfan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Eιχα παθει και εγω ριξη μηνισκου και γενικοτερα ειχα μπλεξει για ενα μηνα με διαγνωσεις,μαγνητικες,ραντεβου κτλπ.Ειχα κανει και εγχειρηση στο τελος. Ειλικρινα πρεπει να σου πω οτι αν οντως χρειαστεις εγχειρηση κανεις κακο στον εαυτο σου περιμενοντας τους καραγκιοζηδες να σε βοηθησουν διοτι θα ταλαιπωρηθεις αργοτερα στην αποκατασταση. Φαντασου οτι εγω καθυστερησα ενα μηνα να κανω εγχειρηση παιρνοντας αντιγλεγμωνοδη,εχουν περασει 3 μηνες απο τοτε που εκανα εγχειρηση και ακομα δεν εχει αποκατασταθει το ποδι στο 100% των δυνατοτητων του. Συμβουλη μου ειναι να πληρωσεις εξω οσο πιο γρηγορα μπορεις γιατι με το περιμενε κανεισ κακο στον εαυτο σου.Και μην επαναπαυεσε αν δεις οτι περπατας καλυτερα η οτι πονας λιγοτερο.Το ποδι παραμενει ευαισθητο και μπορει να γινει και χειροτερα
skiabox Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Τωρα μιλαμε για την χειροτερη τερατογεννεση της ελληνικης κοινωνιας. Δημοσιος υπαλληλος και γιατρος ταυτοχρονα. Το 1ο ειναι ο μεγαλυτερος απατεωνας ολων των εποχων σε ολα τα μηκη και τα πλατη της υφηλιου. Το 2ο ο μεγαλυτερος κλεφτης(βλεπε χωρο εκατομυριων ευρω που ανακαλυπτονται καθημερινα σε λογαριασμους) οπου αν μαθετε πως εξασκειται η ιατρικη στην ελλαδα ρωτωντας καποιον ειλικρινη γιατρο θα καταλαβετε οτι ειναι το τελευταιο που τους ενδιαφερει.
doctorkostis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μ'αρεσει που δεν υπαρχουν γενικευσεις παντως.Ειναι ο πιο σωστος δρομος για να βρεις την αληθεια.
Yperaspisths Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μ'αρεσει που δεν υπαρχουν γενικευσεις παντως.Ειναι ο πιο σωστος δρομος για να βρεις την αληθεια. Δυστυχως οι γιατροι του ΙΚΑ ειναι ο κανονας και τα φακελακια ειναι ο κανονας
iparou Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δεν άντεχω άλλο να διαβάζω ΒΛΑΚΕΙΕΣ !! Δηλώνω εξαρχής ότι είμαι γιατρός και όσων αφορά στο φίλο που έχει το πρόβλημα, θα πρότεινα να κλείσει ραντεβού σε κάποιο μεγάλο ορθοπαιδικό νοσοκομείο (ΚΑΤ, Ασκληπιείο) προκειμένου να πάρει και μια δευτερη γνώμη. Στο προκείμενο τώρα, και συγκεκριμένα στα σχόλια των διαφόρων που διαβάζω και ειλικρινά μου σηκώνεται η τρίχα. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Έτσι και στην Ιατρική.. Και μην ακούσω τις γραφικότητες περί λειτουργήματος, όρκου του Ιπποκράτη κ.τ.λ.. Όταν ασχολείσαι με κάτι στο οποίο έχεις αφιερώσει δεκαετίες από τη ζωή σου, ΞΕΡΕΙΣ ότι για να είσαι καλός θα πρέπει να διαβάζεις και να ενημερώνεσαι σε τακτική βάση εσαεί, και ότι κάνοντάς το πληρώνεσαι γιατί από κάπου θα πρέπει να βγάλεις τα προς το ζείν, επάγγελμα κάνεις, όχι λειτούργημα.. Δέχομαι το ότι, από τη στιγμή που καταπιάνεσαι με την υγεία (ή και τη ζωή πολλές φορές) ενός ανθρώπου, οφείλεις να έχεις αυξημένο αίσθημα ευθύνης, αλλά, δυστυχώς, όπως προείπα, κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού, και θα είμαι ο πρώτος που θα στηρίξω οποιονδήποτε μηχανισμό θεσπιστεί προκειμένου αυτοί να εκλείψουν, όχι μόνο από το ιατρικό αλλά από ΚΑΘΕ επάγγελμα. (άρση της μονιμότητας, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ εξετάσεις στους γιατρούς κάθε βαθμίδος ανα 3-4 χρόνια όπως γίνεται στην Αγγλία κ.τ.λ.) Το να γίνονται όμως γενικεύσεις σαν αυτές που διάβασα παραπάνω, πραγματικά με κάνει έξω φρενών... Τωρα μιλαμε για την χειροτερη τερατογεννεση της ελληνικης κοινωνιας.Δημοσιος υπαλληλος και γιατρος ταυτοχρονα. Το 1ο ειναι ο μεγαλυτερος απατεωνας ολων των εποχων σε ολα τα μηκη και τα πλατη της υφηλιου. Το 2ο ο μεγαλυτερος κλεφτης(βλεπε χωρο εκατομυριων ευρω που ανακαλυπτονται καθημερινα σε λογαριασμους) οπου αν μαθετε πως εξασκειται η ιατρικη στην ελλαδα ρωτωντας καποιον ειλικρινη γιατρο θα καταλαβετε οτι ειναι το τελευταιο που τους ενδιαφερει. Ποιος σου είπε φίλε μου ότι όλοι (ή οι περισσότεροι γιατροί), έχουν εκατομμύρια ευρώ που "ανακαλύπρονται καθημερινά" στους λογαριασμούς τους (περίεργη άποψη έχεις, παρεπιπτώντως, για το "καθημερινά") ? Επειδή αυτά τα παραδείγματα βγαίνουν μόνο προς τα έξω μιας και πουλάνε ? Ξέρεις πόσες ΔΕΚΑΔΕΣ ασθενών έχουν έρθει και μου έχουν πει ότι στις διάφορες εκπομπές με αποκαλύψεις σκανδάλων στον ιατρικό χώρο, καλούν για να βγουν στον αέρα και να πουν ότι οι ίδιοι είχαν την καλύτερη εξυπηρέτηση/εμπειρία από το εκάστοτε νοσοκομείο/ιατρό που βάλλεται, αλλά στον αέρα δεν τους βγάζουν ποτέ ? Δεν αναρωτιέσαι γιατί ??? Γιατί μόνο τα σκάνδαλα και οι καταγγελίες πουλάνε και ενδιαφέρουν τον κόσμο... Τα καλά παραδείγματα δεν τα μαθαίνει κανείς, ενώ τα άσχημα γίνονται πρωτοσέλιδα... Ίντριγκα και κινδυνολογία, τίποτε άλλο.. Ας συνέλθουμε, λοιπόν, λίγο και να ανοίξουμε τα μάτια και τα αυτιά μας.. Ενημέρωση δεν είναι μόνο ο Τριανταφυλλόπουλος και το τροκτικό.. Δυστυχως οι γιατροι του ΙΚΑ ειναι ο κανονας και τα φακελακια ειναι ο κανονας Ανοίγουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα με τα φακελάκια και τι εστί φακελάκι.. Είνα μεμπτό, κατάπτυστο, κατακριτέο και πρέπει να διώκεται με αυστηρή ποινή φυλάκισης το να μην προσφέρεις ιατρική βοήθεια σε άνθρωπο που τη χρειάζεται αν δεν σου δώσει "φακελάκι".. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που, αφού έχεις τελειώσει τη δουλειά σου, έρχεται ο ασθενής και, όντας ικανοποιημένος, και χωρίς ασφαλώς να έχεις ζητήσει τίποτε, έρχεται και σου δίνει το τάδε δώρο (ένα κουτί γλυκά, ένα δώρο για το σπίτι, "φακελάκι" κ.τ.λ.).. Είσαι στην ίδια κατηγορία ? Και, πιστέψτε με, υπάρχουν ασθενείς που γίνονται πολύ επίμονοι σε αυτό το θέμα, όπως επίσης και άλλοι (κυρίως στην επαρχία) που σε θεωρούν γιατρό β' διαλογής, αν δεν πάρεις αυτό που θα σου δώσουν ("Δεν ήταν σίγουρος γι' αυτά που μου είπε, γι' αυτό δεν πήρε μετά λεφτά..."). Και αυτά είναι πραγματικά παραδείγματα, όχι ιστορίες του μυαλού.. Να σημειώσω επίσης ότι το θέμα "φακελάκια" είναι, προφανώς, γνωστό από τους κρατικούς φορείς και συντηρείται από αυτούς γιατί βολεύει (μπορούν να κρατήσουν τους μισθούς σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα).. Τι εννοώ ? Ποιος γιατρός θα είχε ανάγκη φακελάκι αν οι μισθοι΄ήταν αθρώπινοι και ανάλογοι της προσφοράς σου ? Και λέγοντας ανάλογοι δεν εννοώ κάτι το εξωπραγματικό, αλλά σε κάθε περίπτωση μεγαλύτεροι από τα 5 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ με τα οποία αμοίβεται ένας (ειδικευόμενος) ιατρός την υπερωρία του (εφημερία).. Σου λέει όμως το κράτος, "ας τους δίνω εγώ ψίχουλα, και ας παίρνουν αυτοί φακελάκια.." Όλοι ευχαριστημένοι θα είναι (εκτός, ίσως, από τους ασθενείς..) Θα μπορούσα να γράφω ώρες για δεκάδες πράγματα ακόμη, όπως π.χ. το ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας σεβασμός στο γιατρό και ότι οι τρόποι αρκετών, δυστυχώς, ασθενών που έρχονται στο νοσοκομείο είναι επιπέδου λαϊκής και απευθύνονται στο προσωπικό λες και μιλάνε σε δούλο τελευταίας κατηγορίας ("φιλαράκο/κοπελίτσα, ήρθα να με δεις γιατί εγώ με τους φόρους μου σε πληρώνω", και άλλα τέτοια όμορφα), γεγονός που κάνει τους γιατρούς περισσότερο επιθετικούς κ.ο.κ, συντηρώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο.. Γίνομαι όμως κουραστικός.. Νομίζω το πιάσατε το νόημα.. Ζούμε σε μια χώρα που η παρακμή, η σήψη και η διαφθορά έχουν μπεί σε όλους τους τομείς της ζωής και, δυστυχώς αναποφευκτά, και στο χώρο της υγείας.. Είμαστε κωλολαός και, όχι άδικα, θεωρούμαστε τελευταίοι και εντελώς άξεστοι από τους υπόλοιπους ευρωπαϊους.. Ως εκ τούτου, όπως, κάθε λαός, έτσι κι εμείς, έχουμε τους πολιτικούς, δημοσίους υπαλλήλους, γιατρούς (..και δημοσιογράφους) που μας αξίζει.. Καληνύχτα σας.
Physics_Rulez Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που έγραψες, έχω μερικές παρατηρήσεις: -Να πάρεις το δώρο ή τα γλυκά που σου προσφέρει επίμονα ο ασθενής, αλλά όχι το φακελάκι. -Το θέμα "φακελάκια" λες συντηρείται από τους κρατικούς φορείς, οι μισθοί είναι χαμηλοί κοκ. Αυτό είναι πολύ βολικό να το λες. Το να είναι κάποιος γιατρός του ΕΣΥ δεν είναι υποχρεωτικό. Επίσης άποψή μου, αν σκοπεύεις να γίνεις γιατρός σε νοσοκομείο σημαίνει ότι δε σκοπεύεις να κάνεις πολλά λεφτά, και είναι επιλογή σου αυτό. Αν επιλέγεις να είσαι γιατρός στο ΙΚΑ σημαίνει ότι δέχεσαι το ωράριο και το μισθό που παίρνεις και δεν το κάνεις για να ψωνίζεις ασθενείς. Αν είσαι στρατιωτικός ιατρός και εκβιάζεις λίγο πολύ τους χαμηλόβαθμους ασθενείς, τα ίδια και χειρότερα. Όλα τα άλλα περί χαμηλών μισθών και φακελακίων είναι φθηνές δικαιολογίες. Τέλος, πιστεύω πως θα πρέπει και μόνοι σας να καθαρίσετε το τοπίο. Θυμήσου ότι αυτός που λαδώνεται έχει τη μεγάλη ευθύνη και όχι αυτός που λαδώνει.
Yperaspisths Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δεν άντεχω άλλο να διαβάζω ΒΛΑΚΕΙΕΣ !! Δηλώνω εξαρχής ότι είμαι γιατρός και όσων αφορά στο φίλο που έχει το πρόβλημα, θα πρότεινα να κλείσει ραντεβού σε κάποιο μεγάλο ορθοπαιδικό νοσοκομείο (ΚΑΤ, Ασκληπιείο) προκειμένου να πάρει και μια δευτερη γνώμη. Στο προκείμενο τώρα, και συγκεκριμένα στα σχόλια των διαφόρων που διαβάζω και ειλικρινά μου σηκώνεται η τρίχα. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Έτσι και στην Ιατρική.. Και μην ακούσω τις γραφικότητες περί λειτουργήματος, όρκου του Ιπποκράτη κ.τ.λ.. Όταν ασχολείσαι με κάτι στο οποίο έχεις αφιερώσει δεκαετίες από τη ζωή σου, ΞΕΡΕΙΣ ότι για να είσαι καλός θα πρέπει να διαβάζεις και να ενημερώνεσαι σε τακτική βάση εσαεί, και ότι κάνοντάς το πληρώνεσαι γιατί από κάπου θα πρέπει να βγάλεις τα προς το ζείν, επάγγελμα κάνεις, όχι λειτούργημα.. Δέχομαι το ότι, από τη στιγμή που καταπιάνεσαι με την υγεία (ή και τη ζωή πολλές φορές) ενός ανθρώπου, οφείλεις να έχεις αυξημένο αίσθημα ευθύνης, αλλά, δυστυχώς, όπως προείπα, κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού, και θα είμαι ο πρώτος που θα στηρίξω οποιονδήποτε μηχανισμό θεσπιστεί προκειμένου αυτοί να εκλείψουν, όχι μόνο από το ιατρικό αλλά από ΚΑΘΕ επάγγελμα. (άρση της μονιμότητας, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ εξετάσεις στους γιατρούς κάθε βαθμίδος ανα 3-4 χρόνια όπως γίνεται στην Αγγλία κ.τ.λ.) Το να γίνονται όμως γενικεύσεις σαν αυτές που διάβασα παραπάνω, πραγματικά με κάνει έξω φρενών... Ποιος σου είπε φίλε μου ότι όλοι (ή οι περισσότεροι γιατροί), έχουν εκατομμύρια ευρώ που "ανακαλύπρονται καθημερινά" στους λογαριασμούς τους (περίεργη άποψη έχεις, παρεπιπτώντως, για το "καθημερινά") ? Επειδή αυτά τα παραδείγματα βγαίνουν μόνο προς τα έξω μιας και πουλάνε ? Ξέρεις πόσες ΔΕΚΑΔΕΣ ασθενών έχουν έρθει και μου έχουν πει ότι στις διάφορες εκπομπές με αποκαλύψεις σκανδάλων στον ιατρικό χώρο, καλούν για να βγουν στον αέρα και να πουν ότι οι ίδιοι είχαν την καλύτερη εξυπηρέτηση/εμπειρία από το εκάστοτε νοσοκομείο/ιατρό που βάλλεται, αλλά στον αέρα δεν τους βγάζουν ποτέ ? Δεν αναρωτιέσαι γιατί ??? Γιατί μόνο τα σκάνδαλα και οι καταγγελίες πουλάνε και ενδιαφέρουν τον κόσμο... Τα καλά παραδείγματα δεν τα μαθαίνει κανείς, ενώ τα άσχημα γίνονται πρωτοσέλιδα... Ίντριγκα και κινδυνολογία, τίποτε άλλο.. Ας συνέλθουμε, λοιπόν, λίγο και να ανοίξουμε τα μάτια και τα αυτιά μας.. Ενημέρωση δεν είναι μόνο ο Τριανταφυλλόπουλος και το τροκτικό.. Ανοίγουμε ένα πολύ μεγάλο θέμα με τα φακελάκια και τι εστί φακελάκι.. Είνα μεμπτό, κατάπτυστο, κατακριτέο και πρέπει να διώκεται με αυστηρή ποινή φυλάκισης το να μην προσφέρεις ιατρική βοήθεια σε άνθρωπο που τη χρειάζεται αν δεν σου δώσει "φακελάκι".. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που, αφού έχεις τελειώσει τη δουλειά σου, έρχεται ο ασθενής και, όντας ικανοποιημένος, και χωρίς ασφαλώς να έχεις ζητήσει τίποτε, έρχεται και σου δίνει το τάδε δώρο (ένα κουτί γλυκά, ένα δώρο για το σπίτι, "φακελάκι" κ.τ.λ.).. Είσαι στην ίδια κατηγορία ? Και, πιστέψτε με, υπάρχουν ασθενείς που γίνονται πολύ επίμονοι σε αυτό το θέμα, όπως επίσης και άλλοι (κυρίως στην επαρχία) που σε θεωρούν γιατρό β' διαλογής, αν δεν πάρεις αυτό που θα σου δώσουν ("Δεν ήταν σίγουρος γι' αυτά που μου είπε, γι' αυτό δεν πήρε μετά λεφτά..."). Και αυτά είναι πραγματικά παραδείγματα, όχι ιστορίες του μυαλού.. Να σημειώσω επίσης ότι το θέμα "φακελάκια" είναι, προφανώς, γνωστό από τους κρατικούς φορείς και συντηρείται από αυτούς γιατί βολεύει (μπορούν να κρατήσουν τους μισθούς σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα).. Τι εννοώ ? Ποιος γιατρός θα είχε ανάγκη φακελάκι αν οι μισθοι΄ήταν αθρώπινοι και ανάλογοι της προσφοράς σου ? Και λέγοντας ανάλογοι δεν εννοώ κάτι το εξωπραγματικό, αλλά σε κάθε περίπτωση μεγαλύτεροι από τα 5 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ με τα οποία αμοίβεται ένας (ειδικευόμενος) ιατρός την υπερωρία του (εφημερία).. Σου λέει όμως το κράτος, "ας τους δίνω εγώ ψίχουλα, και ας παίρνουν αυτοί φακελάκια.." Όλοι ευχαριστημένοι θα είναι (εκτός, ίσως, από τους ασθενείς..) Θα μπορούσα να γράφω ώρες για δεκάδες πράγματα ακόμη, όπως π.χ. το ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας σεβασμός στο γιατρό και ότι οι τρόποι αρκετών, δυστυχώς, ασθενών που έρχονται στο νοσοκομείο είναι επιπέδου λαϊκής και απευθύνονται στο προσωπικό λες και μιλάνε σε δούλο τελευταίας κατηγορίας ("φιλαράκο/κοπελίτσα, ήρθα να με δεις γιατί εγώ με τους φόρους μου σε πληρώνω", και άλλα τέτοια όμορφα), γεγονός που κάνει τους γιατρούς περισσότερο επιθετικούς κ.ο.κ, συντηρώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο.. Γίνομαι όμως κουραστικός.. Νομίζω το πιάσατε το νόημα.. Ζούμε σε μια χώρα που η παρακμή, η σήψη και η διαφθορά έχουν μπεί σε όλους τους τομείς της ζωής και, δυστυχώς αναποφευκτά, και στο χώρο της υγείας.. Είμαστε κωλολαός και, όχι άδικα, θεωρούμαστε τελευταίοι και εντελώς άξεστοι από τους υπόλοιπους ευρωπαϊους.. Ως εκ τούτου, όπως, κάθε λαός, έτσι κι εμείς, έχουμε τους πολιτικούς, δημοσίους υπαλλήλους, γιατρούς (..και δημοσιογράφους) που μας αξίζει.. Καληνύχτα σας. Mπορει εγω και οι συγγενεις μου να ειμαστε ατυχοι και να πεφτουμε σε κακους γιατρους... Για το φακελακι πρεπει να σου πω οτι σπανιως πλεον ζηταει λεφτα ο γιατρος. Απλα ειναι γνωστο ποια ειναι η ''ταριφα'' του. Για παραδειγμα μου εκανε εγχειριση στο διαφραγμα ενας γνωστος γιατρος που ειναι διευθυντης και σε καποιο νοσοκομειο και η ταριφα του ηταν 300 ευρο για αυτον και 100 για την αναισθησιολογο. Δεν στα απαιτουσε, αλλα ηταν γνωστο απο πριν ποσα θελει.
Evgenios1 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Αμην και ποτε θα γινουμε σαν την αμερικα σε αυτο το θεμα. Να μην ειναι υποχρεωτικη η ΔΗΜΟΣΙΑ ασφαλιση. Γιατι να πληρωνω κατι το οποιο δε μου προσφερει ΤΙΠΟΤΑ; Πριν χρονια πηγα ο ανθρωπος να δουλεψω σερβιτορος, μου ζητησαν να βραλω βιβλιαριο υγειας. Παω στο ΙΚΑ που λες για τα ραντεβου, και μου λεν 3 μηνες για το αντιγονο. :lol: Τι εκανα; Πηγα στην βιοιατρικη, ακουμπισα 90ε (και για τις τρεις εξετασεις) και τις πηρα την επομενη μερα. Αλλα οπος και να το κανουμε αισθανομαι πολυ μαλακας που πληρωνω ΙΚΑ.
Physics_Rulez Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Αμην και ποτε θα γινουμε σαν την αμερικα σε αυτο το θεμα. Να μην ειναι υποχρεωτικη η ΔΗΜΟΣΙΑ ασφαλιση. Γιατι να πληρωνω κατι το οποιο δε μου προσφερει ΤΙΠΟΤΑ; Γιατί να μην απαιτήσεις τη διόρθωση του υπάρχοντος συστήματος και επιθυμείς να το κουκουλώσεις και πας στο επόμενο; Η δική μου άποψη είναι ότι όταν εδραιωθεί για τα καλά η ιδιωτική ασφάλιση τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα στο χώρο της υγείας και στο κοινωνικό της πρόσωπο αν μη τι άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.