Προς το περιεχόμενο

Τοπική σύνδεση στα 10mbps αντι για 100!

vaso7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εχω το netgear dgn2000 για ρουτερ και ξαφνικά πριν 4-5 μέρες η ένδειξη του λαν έγινε πορτοκαλί από πράσινη και μάλιστα εκείνη την ώρα ο υπολογιστής ήταν κλειστός. Από τότε συνέχεια ανάβει πορτοκαλί αντι για πράσινο και το ιντερνετ έχει περίεργη συμπεριφορά, kόβεται, έχει χαμηλή ταχύτητα.

Διαβάζοντας το manual βλέπω οτι πορτοκαλί φωτάκι σημαίνει οτι έχει συνδεθεί σε θύρα με ταχύτητα 10mbps και οχι 100 που είναι το πράσινο. Οντως μπαίνω στο status της τοπικής σύνδεσης και λέει ταχύτητα σύνδεσης 10mpbs.

Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να φταίει και πως να το διορθώσω?

Η μητρική μου έχει 2 θύρες για τοπική σύνδεση και κάνει το ίδιο πράγμα και στις 2, απεγκατέστησα το firewall μήπως αυτό έκοβε τη σύνδεση, τπτ, πάλι τα ίδια. Επίσης να σημειώσω οτι το φωτάκι δεν ανάβει με την πρώτη όπως παλιά αλλά αναβοσβήνει για 10-20 δευτερόλεπτα μέχρι να βρει τη σύνδεση.

Καμια ιδέα? :o

Δημοσ.

Πολυ πιθανον το προβλημα να ειναι στο router και οχι στο PC. Για να σιγουρευτεις δοκιμασε να αλλαξεις καλωδιο αλλα και PC και δες αν ετσι πιανει 100. Αν οχι σιγουρα φταιει ο ρουτερ. Τον εχεις κλεισει καθολου? Βγαλτον απο την πριζα, αστον ετσι για λιγο και ξανανοιξε τον.

Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι όταν κλείνω το ρουτερ και το ανοίγω ενώ είναι μέσα στα windows το φωτάκι ανάβει πράσινο και συνεχίζει να είναι πράσινο χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόλις κάνω επανεκκίνηση ή κλείνω τον υπολογιστή και τον ξανα ανοίγω τότε ανάβει πορτοκαλί. Εχω καταλήξει οτι κάτι μέσα από τα windows πρέπει να είναι αλλά δεν έχω καταλάβει τι μπορεί να είναι...

Δημοσ.

Ναι αλλα δεν βλέπω κάποια διαφορά. Εχω απενεργοποιήσει και τις επιλογές για energy saving και να ανοίγει ο υπολογιστής από το Lan.

Δημοσ.

Ναι δοκίμασα και με άλλο καλώδιο και τίποτα! Να φταίει η κάρτα δικτύου? Αλλά τι μπορεί να έπαθε από τη μια στιγμή στην άλλη και γιατί όταν κλείνω και ανοίγω το ρουτερ ενώ είμαι στα windows το φωτάκι ανάβει πράσινο?

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει κι εδώ. Κάνει καταρχήν συχνά disconnections από το lan, αποσυνδέει η το laptop η το desktop και τα ξανασηνδέει αντί για 100mbps στα 10mbps (αποτέλεσμα, πορτοκαλί νούμερο). Δοκίμασα να κάνω force τα settings των Intel καρτών δικτύου στα 100mbps και δε γουστάρει. Μόνο αν τον κάνω reboot. Την κόβω να τρέχω για αντικατάσταση, η καλύτερα, για κανένα άλλης μάρκας.

Firmware Version V1.1.8.0

Δημοσ.

Άλλαξε και πόρτα στο router (αν έχει τετράδα)..

Παίζει να έχει καεί καμιά πόρτα (από ρεύματα ή βραχυκύκλωμα)

Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις και uninstall την κάρτα δικτύου στο PC (από τον Device Manager), και να κάνεις ένα restart για να την ξαναβρεί και να επανεγκαταστήσει τους drivers..

Το έχω δοκιμάσει σε PC που έχανε το δίκτυο και δούλεψε..

Κατά καιρούς το ξανακάνει και στρώνει με το ίδιο κόλπo..

Άδειασε και το folder c:'windows\prefetch..

---------- Προσθήκη στις 21:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:21 ----------

α, επίσης ταχύτητα σύνδεσης με το internet στα 100mbps δεν υπάρχει ακόμα..:-)

Η ταχύτητα αυτή αφορά τη σύνδεση του router στο τοπικό δίκτυο (με κάποιο υπολογιστή)..

Κοίταξε και τα πινάκια στις πόρτες (του υπολογιστή κυρίως) , μήπως έχουν στραβώσει ή έχουν πιάσει βρώμα..

Με προσοχή με ένα ψηλό κατσαβιδάκι ίσιωσε τα ή καθάρισε τα (το PC ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ για να μην βραχυκυκλώσεις την κάρτα..

ΕΚΤΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ , ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΚΛΕΙΣΤΟ)..

Δημοσ.

Η να πας στις συνδέσεις Δικτύου, δεξί κλικ και Απενεργοποίηση στην κάρτα δικτύου σου, επανεκκίνηση και μετά πάλι συνδέσεις Δικτύου, δεξί κλικ και ενεργοποίηση στην κάρτα δικτύου σου .

Δημοσ.

Ναι και όχι για πολύ ακόμη, απλά σήμερα βαριέμαι να το πάω πίσω. Εβαλα το παλιό και όλα δουλεύουν τζάμι.

Δημοσ.

Δοκίμασα ότι μου είπατε, απεγκατάσταση της κάρτας δικτύου και επανεκκίνηση, απενεργοποίηση και επανεκκίνηση, όλα είχαν το ιδιο αποτέλεσμα, πορτοκαλί φωτάκι.

Δοκίμασα με ένα λάπτοπ και συνδέθηκε αμέσως στα 100mbps χωρίς να αναβοσβήνει μέχρι να βρει σύνδεση χωρίς τίποτα. Αρα δεν είναι θέμα ρουτερ αλλά κάρτας δικτύου του υπολογιστή.

Το θέμα είναι, τι μπορεί να συμβαίνει ώστε στην επανεκκίνηση και στο άνοιγμα του υπολογιστή να ανάβει πορτοκαλί ενώ με κλείσιμο και άνοιγμα του ρουτερ ενώ είμαι στα windows να γίνεται πράσινο και να μένει πράσινο!

Δημοσ.

vaso7, υπάρχει μια ρύθμιση στα settings της κάρτας δικτύου μου (ίσως και στη δική σου) κατά την οποία, πέφτουν οι επιδόσεις της κάρτας δικτύου όταν ο υπολογιστής είναι σε standby mode, δλδ όταν τον κάνεις shut down. Αναφέρετε ως “Reduce link speed during standby”. Μακάρι να είναι αυτό, διότι, στο δικό μου router δεν έπαιζε τέτοιο πρόβλημα ποτέ, με αυτή τη ρύθμιση και ας ήταν ενεργοποιημένη, με αποτέλεσμα να έχω ελαττωματικό router και να το πάω πίσω για αντικατάσταση.

Σου συστήνω να συνεχίσεις τα test με το laptop σου, μιας και το ίδιο ακριβώς έκανα, και στο τέλος και στο laptop μου έκανε τα ίδια χαζά και ξενέρωσα.

Μη σε χαλάει αν είναι ελαττωματικό, αρκεί να είσαι στην εγγύηση ε...

Δοκίμασε και πες, εδώ θα είμαστε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...