Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aims είπε

Παρα παρα πολυ δυσκολη σχολη(αν δεν σου αρεσουν μαθηματικα,φυσικη,ηλ.κυκλωματα κλπ ξεχνα την).

Ότι γράφει ο συνάδερφος από πάνω. Αν δε σου αρέσουν τα μαθήματα αυτά ή αν δεν έχεις όρεξη να διαβάσεις, μη τη διαλέξεις καν τη σχολή. Τα μαθήματα που αναφέρονται πιο πάνω που είναι τα πιο βασικά (μαθηματικά, φυσική, κυκλώματα) τα χρωστούσα μέχρι το 5ο εξάμηνο. Φαντάσου ότι τελείωσα με όλα τα υπόλοιπα μαθήματα στο 10ο εξάμηνο. Να σημειώσω ότι είχα μπει από ΕΠΑΛ και αυτά τα μαθήματα ήταν 3 φορές πιο δύσκολα για εμένα σε σχέση με τα παιδιά του γενικού Λυκείου. Με μια πρόταση, όρεξη για διάβασμα να έχεις και ο κόπος δε θα πάει χαμένος.Γενικά ο συνάδερφος από πάνω τα έχει γράψει με τρομερή λεπτομέρεια.

2 ώρες πριν, Aims είπε

ειναι η καλυτερη επιλογη και απο αποψης αποδοχων αλλα και αντικειμενου(ρομποτικη,μηχατρονικη

Αν αλλάξει ο καθηγητής σε αυτά τα μαθήματα και μπει στη θέση του ένας ισάξια καταρτισμένος καθηγητής αλλά πιο συνεπής και ορεξάτος για μάθημα τότε ναι, έχεις πολλά να αποκομίσεις από αυτούς τους κλάδους. 

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cjs13 είπε

Ότι γράφει ο συνάδερφος από πάνω. Αν δε σου αρέσουν τα μαθήματα αυτά ή αν δεν έχεις όρεξη να διαβάσεις, μη τη διαλέξεις καν τη σχολή. Τα μαθήματα που αναφέρονται πιο πάνω που είναι τα πιο βασικά (μαθηματικά, φυσική, κυκλώματα) τα χρωστούσα μέχρι το 5ο εξάμηνο. Φαντάσου ότι τελείωσα με όλα τα υπόλοιπα μαθήματα στο 10ο εξάμηνο. Να σημειώσω ότι είχα μπει από ΕΠΑΛ και αυτά τα μαθήματα ήταν 3 φορές πιο δύσκολα για εμένα σε σχέση με τα παιδιά του γενικού Λυκείου. Με μια πρόταση, όρεξη για διάβασμα να έχεις και ο κόπος δε θα πάει χαμένος.Γενικά ο συνάδερφος από πάνω τα έχει γράψει με τρομερή λεπτομέρεια.

Αν αλλάξει ο καθηγητής σε αυτά τα μαθήματα και μπει στη θέση του ένας ισάξια καταρτισμένος καθηγητής αλλά πιο συνεπής και ορεξάτος για μάθημα τότε ναι, έχεις πολλά να αποκομίσεις από αυτούς τους κλάδους. 

Ναι,οι καθηγητες στο τμημα του Πειραια ειναι απιστευτα καταρτισμενοι.

Στην ορεξη για μαθημα,λιγο πολυ ισχυει για ολους τους καθηγητες(σε ολες τις σχολες)οι οποιοι συμπληρωνουν  πολλα χρονια προυπηρεσιας στο αντικειμενο..Μετα απο καποια χρονια  στα εδρανα,τους φευγει η ορεξη που ειχαν στην αρχη.

Απλα στην τριτοβαθμια εκπαιδευση, οι καθηγητες σου δινουν ενα βασικο-αρχικο πλαισιο να κινηθεις ως προς την ερευνα και το διαβασμα σου..

Μετα ολα ειναι στο χερι σου.
Ειδικα σε τετοιες επιστημες που ειναι διαρκως εξελισσόμενες και θα πρεπει να διαβαζεις συνεχώς και να επιμορφώνεσαι και μετα την αποκτηση του πτυχιου.

Επεξ/σία από Aims
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Aims είπε

Θα σου πω για την σχολη στον Πειραια.

Ειναι παρα παρα πολυ δυσκολη σχολη.

Παπαραπανω εχουν γραφτει πολλες ανακριβειες..

1.Παρα παρα πολυ δυσκολη σχολη(αν δεν σου αρεσουν μαθηματικα,φυσικη,ηλ.κυκλωματα κλπ ξεχνα την).

Παλαιοτερα ειχε παρα παρα πολλα εργαστηρια και θεωριες(τριπλασια απο καθε αλλη σχολη!),εδω και χρονια εχουν μειωθει πολυ και εχουν γινει οσα και στις υπολοιπες σχολες.

2.Σε απορροφούν αμεσως στην αγορα εργασιας εφοσον πραγματικα ενδιαφερεσαι να εργαστεις(πχ δεν εχεις προβλημα να εργαστεις σε βιομηχανια 1 ωρα μακρια απο το σπιτι σου).Μια ματια στο linkedin και θα δεις πως σχεδον ολοι οι αποφοιτοι της σχολης,εργαζονται στο αντικειμενο τους.

Κανε απλα μια αναζητηση στο σαιτ αυτο και θα δεις...

3.Αν θες να εργαστεις στο εξωτερικο,τοτε ειναι η καλυτερη επιλογη και απο αποψης αποδοχων αλλα και αντικειμενου(ρομποτικη,μηχατρονικη κλπ διαρκως ανερχόμενοι επιστημονικοί τομεις).Ειναι απιστευτο το αντικειμενο σπουδων..Εννοειται πως μπορεις να συνεχισεις και σε μεταπτυχιακο και διδακτορικο επιπεδο σπουδων.Μεταπτυχιακα κανει και η συγκεκριμενη σχολη αλλα μπορεις και να κανεις και σε αλλες σχολες με αντικειμενα που θα εχουν σχεση με το αντικειμενο που θες να επικεντρωθεις διοτι το συγκεκριμενο τμημα καλυπτει πολλα αντικειμενα(πχ τηλεποικοινωνιες,βιομηχανικη πληροφορικη,βιομηχανια,πληροφορικη,τηλεματικη,μηχατρονικη,ρομποτικη κλπ)

4.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως αν θελει καποιος να γινει πχ τεχνικος υπολογιστων ή προγραμματιστης,δεν θα παει σε αυτη την σχολη!

Διοτι πολυ απλα απο την σχολη βγαινεις ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ και οχι τεχνικος υπολογιστων η απλος προγραμματιστης(που ειναι αντικειμενο που βγαινουν απο τεχνικο λυκειο,μεχρι και πολυτεχνειο,αναλογα τι μπορει και θελει ο καθενας να κανει στη ζωη του).

Δεν εχουν καμια βαση οσα γραφονται παραπανω πως πχ αυτος απο ιεκ πληροφορικης θα σου παρει την δουλεια!Ποια δουλεια?του τεχνικου υπολογιστων?ΜΑ προφανως και ενας που δεν εχει παει σχολειο μπορει να στην παρει την δουλεια του τεχνικου υπολογιστων! Εσυ τι δουλεια θα εχεις να πας να κανεις μια τετοια δουλεια ενω το αντικειμενο σου θα ειναι ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ?Προφανως και αν πας και για πχ κηπουρος,αυτος που εχει εμπερια στην κηπουρικη θα παρει την δουλεια ή θα ειναι σε καλυτερη θεση απο εσενα..Προφανες δεν ειναι?

Αλλα για τα συστηματα αυτοματου ελεγχου-ρομποτικη(αναλυση,συνθεση,προγραμματισμο τους) κλπ εσυ θα εισαι ο καταλληλος.

Στον ιδιωτικο τομεα,θα μπορεις φυσικα να εργαστεις σε θεση που εχει σχεση με τηλεπικοινωνιες,τηλεματικη,πληροφορικη,ηλεκτρονικα,ηλεκτρολογικο ή μηχανολογικο τομεα αλλα γιατι να το κανεις αυτο απο τη στιγμη που το αντικειμενο σου θα μπορει να ειναι πχ ρομποτικη,μηχατρονικη,συστηματα αυτοματου ελεγχου κλπ?

Τελειωνοντας τη συγκεκριμενη σχολη,θα μπορεις να ασχοληθεις σε ολους τους παραπανω τομεις..Το θεμα ειναι τι θελεις...

Αν θες να γινεις απλος προγραμματιστης(και οχι να προγραμματιζεις πχ plc,αν δεν θες πχ να ασχολεισαι με scada κλπ)τοτε να πας σε σχολη πληροφορικης...Γιατι στο Αυτοματισμου ναι μεν θα μαθεις καλο προγραμματισμο/πληροφοριακα συστηματα/βιομηχανικη πληροφορικη κλπ αλλα θα εχεις φαει ενα απιστευτο παλουκι δυσκολιας για να ασχοληθεις με απλο προγραμματισμο?Γιατι να ταλαιπωρηθεις τοσο?ΑΝ πχ θες να κανεις κατι που μπορεις να το κανεις και με σχολη πληροφορικης και μαλιστα με μικροτερη δυσκολια/ταλαιπωρια?

5.Οι βιομηχανιες παιρνουν συνεχεια μηχανικους αυτοματισμου διοτι εχουν γνωσεις μηχανολογικες,ηλεκτρολογικες,ηλεντρονικων και προγραμματισμου..Εαν εργαστεις σαν μηχανικος σε τμημα βιομηχανιας(πχ σε τμημα που ασχολειται με το  επιδιορθωνει βλαβες στην αυτοματοποιημενη παραγωγη της βιομηχανιας ή ασχολειται με την συντηρηση των αυτοματοποιημενων μηχανων της παραγωγης),τοτε σε εντάσσουν στα τμηματα ηλεκτρονικων και αυτοματισμου(ή τμημα οργανων το λενε καποιες μεγαλες πετρελαιοβιομηχανίες).

Αν υπαρχει τμημα μελετων ή ερευνας κλπ,τοτε πας εκει.

Αναλογα  τις αναγκες της καθε βιομηχανιας,προκυπτουν και οι θεσεις εργασιας.

6.Εννοειται πως αν αποφοιτησεις,θα σου φανει παιχνιδακι το οποιοδηποτε μεταπτυχιακο σε αλλη σχολη.

7.Παρα πολλοι αποφοιτοι εχουν κανει μεταπτυχιακα και διδακτορικο (πολλοι με Phd διδασκουν σε μεγαλα πανεπιστημια του εξωτερικου)και κανουν καριερα στο εξωτερικο.

Αλλα και στην Ελλαδα,μια χαρα καριερα εχουν κανει οσοι εχουν ασχοληθει με το αντικειμενο(ακομα και μονο με το πτυχιο Μηχανικου Αυτοματισμου απο τον Πειραια)..

Τωρα αν εισαι πχ απο ενα χωριο και με την αποφοιτηση σου επιστρεψεις στο χωριο και περιμενεις να φτιαχτει εργοστασιο εξω απο το σπιτι σου ή να σε παρουν στην ΔΕΗ/στον ΟΤΕ κλπ  καποια στιγμη,ε τοτε  προφανως και οτι και να σπουδασεις,δεν θα σε βοηθησει.

Το θεμα ειναι να θες να διαβασεις (παρα παρα παρα πολυ και με πολλες θυσιες σαν φοιτητης) και να μαθεις το αντικειμενο.

Και να εχεις αποφασισει πως θα ασχοληθεις με αυτο και μονο.Τοτε εννοειται πως και δουλεια θα βρεις και θα εισαι ευχαριστημενος με την επιλογη σου.

Οτι θες,με ρωτας..

Αρχικα θα ηθελα να επισημανω κατι που δεν ανεφερα πιο πανω.  Ειμαι τελειοφοιτος τεχνικου λυκειου με ειδικοτητα πληροφορικης, ειναι η δευτερη φορα που δινω πανελληνιες φυσικα ειμαι ηδη σε σχολη αλλα προσωπικα δεν με ευχαριστει και λεω να δοκιμασω καπου αλλου την τυχη μου, καπου καλητερα. Σχετικα με αυτα που αναφερεσαι δεν θα με χαλαγε η σχολη μηχανικων πληροφορικης και γενικα τα μαθηματα τις σχολης (οπως προγραμματισμος, δικτυα κλπ) , αλλα επειδη εχω ακουσει καλα λογια για την σχολη μηχανικων αυτοματισμου για το ποσο καλη ειναι αλλα και ποσο δυσκολη φυσικα,  και σαν "εικονα" ομως μου φαινεται πολυ καλη για αυτα που μπορεις να κανεις μολις τελιωσεις την σχολη.

Για την σχολη στον πειραια οπως αναφερες οντως εχω ακουσει και εγω οτι ειναι πολυ δυσκολη σε σχεση με τις αλλες σχολες τις ιδιας ομως σχολης (οπως τις θεσσαλονικης π.χ).

Προσωπικα αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι, (αν ισχυει φυσικα  κι ολας, και ειναι πιο low οι υπολοιπες σχολες αυτοματιμου) αν μπορω να ανταπεξελθω στην συγκεκρινη σχολη, φυσικα σαφως και θελει διαβασμα, αλλα εχω ενα "προβλημα" σε καποια μαθηματα οπως φυσικη, κυριως βασεις,( αν και δεν τρελενομαι κι ολας για το συγκεκριμενο μαθημα). Ξερω οτι συγκεκριμενη σχολη εχει να κανει με αρκετη φυσικη, και το ερωτημα ειναι, μπορω να τα καταφερω παρολο που δεν εχω βασεις στο συγκεκριμενο μαθημα? 

Επεξ/σία από Zisisla
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zisisla είπε

Αρχικα θα ηθελα να επισημανω κατι που δεν ανεφερα πιο πανω.  Ειμαι τελιοφοιτος τεχνικου λυκειου με ειδικοτητα πληροφορικης, ειναι η δευτερη φορα που δινω πανελληνιες φυσικα ειμαι ηδη σε σχολη αλλα προσωπικα δεν με ευχαριστει και λεω να δοκιμασω καπου αλλου την τυχη μου, καπου καλητερα. Σχετικα με αυτα που αναφερεσαι δεν θα με χαλαγε η σχολη μηχανικων πληροφορικης και γενικα τα μαθηματα τις σχολης (οπως προγραμματισμος, δικτυα κλπ) , αλλα επειδη εχω ακουσει καλα λογια για την σχολη μηχανικων αυτοματισμου για το ποσο καλη ειναι αλλα και ποσο δυσκολη φυσικα,  και σαν "εικονα" ομως μου φαινεται πολυ καλη για αυτα που μπορεις να κανεις μολις τελιωσεις την σχολη.

Για την σχολη στον πειραια οπως αναφερες οντως εχω ακουσει και εγω οτι ειναι πολυ δυσκολη σε σχεση με τις αλλες σχολες τις ιδιας ομως σχολης (οπως τις θεσσαλονικης π.χ).

Προσωπικα αυτο που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι, (αν ισχυει φυσικα  κι ολας, και ειναι πιο low οι υπολοιπες σχολες αυτοματιμου) αν μπορω να ανταπεξελθω στην συγκεκρινη σχολη, φυσικα σαφως και θελει διαβασμα, αλλα εχω ενα "προβλημα" σε καποια μαθηματα οπως φυσικη, κυριως βασεις,( αν και δεν τρελενομαι κι ολας για το συγκεκριμενο μαθημα). Ξερω οτι συγκεκριμενη σχολη εχει να κανει με αρκετη φυσικη, και το ερωτημα ειναι, μπορω να τα καταφερω παρολο που δεν εχω βασεις στο συγκεκριμενο μαθημα? 

Φιλε,χωρις γερες βασεις σε φυσικη και μαθηματικα ειναι πολυ πολυ δυσκολο να τελειωσεις την σχολη στον Πειραια...

Υπαρχουν παρα πολλοι αιωνιοι φοιτητες στη συγκεκριμενη σχολη,ακριβως γιαυτο τον λογο..

Δημοσ.

@Zisisla
Ίδια περίπτωση μ' εμένα είσαι, κι εγώ από ΕΠΑΛ με ειδικότητα πληροφορική, δηλαδή καμία επαφή με ηλεκτρικά κυκλώματα σε σχέση με τους ηλεκτρολόγους από ΕΠΑΛ που γνώριζαν και προφανώς μεγάλες αδυναμίες σε Μαθηματικά και Φυσική.

Για εμένα τα πιο δύσκολα μαθήματα ήταν των 2 πρώτων εξαμήνων, τα οποία με ταλαιπώρησαν πολύ. Ενδεικτικό είναι ότι έδωσα Μαθηματικά Ι 7 φορές, ενώ δυσκολότερα μαθήματα όπως ΣΑΕ, Αρχές, Ευφυής τα πέρασα σχεδόν όλα με τη πρώτη. (Θα καταλάβει ο Aims )

Να μη τα παρατήσεις χρειάζεται και να διαβάζεις με φίλους. 

Ο καθηγητής που κάνει Μαθηματικά γνωρίζει για τις αδυναμίες όσων είναι από ΕΠΑΛ, προσπαθεί να τα δείξει και λίγο πιο αναλυτικά αλλά δυστυχώς ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Όσο για τη Φυσική στο Πειραιά στην εξέταση μπορείς να έχεις μια κόλλα Α4 έχοντας γράψει ότι θες εσύ, από τύπους μέχρι λυμένες ασκήσεις, βέβαια τώρα που θα γίνει Πανεπιστήμιο μη με ρωτάς τι θα γίνει, δε ξέρω :P

• Like 1
Δημοσ.

Να προσθέσω κι εγώ ότι η σχολή αξίζει την προσπάθεια για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά. Για κάποιον που θέλει άπλα να πάρει ένα πτυχίο αναίμακτα δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί φοιτητές που περιμένουν να αποφοιτήσουν χωρίς προσπάθεια, όπως και σε κάθε σχολή, και αυτό είναι κάτι που φαινομενικά κατεβάζει το επίπεδο. Από κει και πέρα αν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά, sky is the limit. Υπάρχουν σοβαροί καθηγητές, υπάρχουν εγκαταστάσεις, αλλά δυστυχώς θέλει προσωπική πειθαρχία γιατί κανείς δε θα σε πάρει από το χέρι.

Επαγγελματικά, το καλό είναι ότι έχει πολλούς δρόμους πέρα από τα βασικά - βιομηχανικοί αυτοματισμοί, ρομποτική που είναι ίσως πιο πιθανά να ακολουθήσει κάποιος στο εξωτερικό. Επειδή υπάρχει exposure σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας, κάποιος μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο του είτε με κάποιο μεταπτυχιακό είτε όχι. Για παράδειγμα εύκολα μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με embedded programming,  τηλεματικές εφαρμογές ή electronic engineering γενικότερα. Τα επαγγελματικά δικαιώματα μου είναι εξαιρετικά αδιάφορα. Εκτός αν κάποιος θέλει να δουλέψει ως ηλεκτρολόγος ίσως, δε βλέπω σε τι άλλο μπορούν να χρειαστούν και κανείς δε νοιάζεται στην αγορά εργασίας.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Aims είπε

Φιλε,χωρις γερες βασεις σε φυσικη και μαθηματικα ειναι πολυ πολυ δυσκολο να τελειωσεις την σχολη στον Πειραια...

Υπαρχουν παρα πολλοι αιωνιοι φοιτητες στη συγκεκριμενη σχολη,ακριβως γιαυτο τον λογο..

Nα σημειώσω δύο πράγματα.

Οι βάσεις, δε λένε τίποτε. Εφόσον υπάρχει θέληση, δίψα, για μάθηση (και ισως καποιο φροντιστήριο εξωτερικό) όλα γίνονται.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρω συνάδελφο απο τεχνικό λύκειο (επαλ τα λενε πλεον; έτσι τα λέγαν παντα;) με βάσεις μηδαμινές, όπως όλοι γνωρίζουμε σε μαθηματικα, φυσικη, χημείες κτλ.

Τελείωσε μαζί μου στα 4 χρόνια το τμήμα Έργων Υποδομής Θεσνικη. (οκ εκανα οως προειπα καποια φροντιστήρια το παιδι)

Εδωσε κατατακτήριες (γω δε τολμησα καν, παρολο που ημουν απο γενικό) περασε ΑΠΘ πολιτικών μηχανικών, το οποιο το τελείωσε με  ελάχιστη καθυστερηση.

Απ'τα θρανια του τεχικου δηλ που δεν ηξεραν τι ειναι ο λογαριθμος, τελειωσε ΑΠΘ. Οπότε, όλα γίνονται.

Και το 2ο. 3 γνωστούς είχα σε ΤΕΙ αυτοματισμου, και οι 3 βρηκαν ΑΜΕΣΩΣ εργασία σε ανάλογα ποστα. Ο ένας μαλιστα δούλευε στο εργοστάσιο καθότι φοιτητης ακομη, δε πηρε πτυχιο ποτέ του και μεχρι προτινος εργαζόταν ακομη εκει.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kanesaxo είπε

Χαρακτηριστικά θα αναφέρω συνάδελφο απο τεχνικό λύκειο (επαλ τα λενε πλεον; έτσι τα λέγαν παντα;) με βάσεις μηδαμινές, όπως όλοι γνωρίζουμε σε μαθηματικα, φυσικη, χημείες κτλ.

Μεγαλη ιστορια του τι ειναι και πως λεγονται τα τεχνικα λυκεια, ναι πλεον τα λενε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, καποια αλλα παλιοτερα ονοματα ειναι ΤΕΕ, πολυκλαδικα λυκεια, τεχνικα λυκεια (καποια συνηπηρχαν σαν διαφορετικα τμηματα της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης για καποιες περιοδους) και η ποιοτητα και επαγγελματικα δικαιωματα που δινανε διαφερανε.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, καταρχας θα ηθελά να πω ενα ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσατε, οι απαντησεις σας μπορω να πω οτι με καλυψαν και μου εδωσαν μια καλυτερη "εικονα" των πραγματων απ οσο ειχαν πριν, καθως και με βοηθησαν να καταλαβω για το ποια σχολη με ταιριαζει καλυτερα, αναμεσα στα ΤΕΙ Πληροφορικης (που εγινε ΑΤΕΙ και νομιζω λενε του χρονου θα γινουν πανεπιστημια) και του Αυτοματισμου, και καταληξα οτι δεν μου ταιριαζει τοσο η συγκεκριμενη σχολη, εφοσον εχω και πολλες ελειψεις στην φυσικη ( αλλα και δεν μου πολυ αρεσει σαν μαθημα) και πιστευω μου ταιριαζει καλυτερα η σχολη πληροφορικης μιας και ειναι και η ειδικοτητα μου. Τωρα για το μηχανογραφικο προς το παρον δεν ξερω αν θα την βαλω την συγκεκριμενη σχολη αλλα μεχρι το καλοκαιρι βλεπουμε...

Τελος παντων οπως και να εχει, ευχαριστω ξανα !! :) 

Δημοσ.

Βρε οπου και να πας αν κατσεις να διαβασεις και εισαι σωστος και ωραιος, και οχι ο ελληναρας κλασικος φοιτητης της φραπας και του ρεμπελιου, μια χαρα θα τα πας. Εγω δεν ξερω κανεναν πραγματικα καλο που να μην εχει βρει δουλεια ελλαδα ή εξωτερικο. Αμα εισαι σαν την μαζα δηλαδη ενας μετριος που απλα θα βγαλει τη σχολη ε πιθανοτατα στην ελλαδα της 50% ανεργιας να μην βρεις τιποτα οτι και να βγαλεις. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ήμουν από τους καλύτερους φοιτητές, την σχολή της Θεσσαλονίκης την έβγαλα στα 4.5 χρόνια (5 χρόνια αλλά για 6 μήνες δεν έκανα τίποτα) με 6,κάτι. Έμεινα άνεργος για όσο καιρό ήμουν απολυμένος από το στρατό και μέχρι να "ανοίξουν" για αιτήσεις τα εργοστάσια της περιοχής μου. Πλέον βρίσκομαι σε μια δουλειά, 15 λεπτών από το σπίτι μου, η οποία έχει να κάνει με χειρισμό μηχανής και σταδιακά εποπτεία/συντήρηση της γραμμής που αποτελείται από ρομπότ, διάφορα plc, μοτέρ, ταινίες κλπ. Τα λεφτά είναι καλά για πρωτοεμφανιζόμενο (πλησιάζουν τα λεφτά του δημοσίου), πενθήμερο και 8-9 ώρες και το κυριότερο με έχουν δηλώσει κανονικά σαν μηχανικό αυτοματισμού (γιατί έχω ακούσει πολλά και έχω δει πολλά από την κοπέλα μου που έχει τελειώσει ΧημΜηχ ΕΜΠ). Μέσω linkedin ήρθαν προτάσεις από Ιταλία/Ολλανδία και για βιομηχανία στην Αττική. Όλοι οι συμφοιτητές μου που τελείωσαν την σχολή, έχουν βρει δουλειά, είτε σαν μηχανικοί (Σίνδο/Τρίκαλα/Αθήνα/Σέρρες/Γερμανία) είτε σαν προγραμματιστές (Ελλάδα/Γερμανία) και είχαν προφανώς κάποιοι από αυτούς ανάλογες προτάσεις από εξωτερικό (Προφανώς, κάποιοι είναι άνεργοι). Η σχολή σαν σχολή είναι πολύ καλή, έχει μπόλικα μαθηματικά, ηλεκτρονικά κλπ αλλά μην αγχώνεσαι γιατί μπορείς πολύ απλά όταν με το καλό τελειώσεις να μην ασχοληθείς τόσο πολύ με αυτά, όσο με κάτι από αυτά που εσύ θα επικεντρωθείς και προφανώς την δουλειά που θα επιλέξεις. Για την δουλειά, ε, απλά θέλει και τύχη. Το μόνο που θα σου πω, γιατί δεν είδα να το αναφέρει κάποιος άλλος, ΠΡΟΣΕΞΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ! Αν δεν σου αρέσει το περιβάλλον, ΦΥΓΕ από εκεί και πάνε άλλου, μην κάνεις το λάθος που κάναμε κάποιοι, μόνο και μόνο για να βγει η πρακτική. Επίσης, θα ήταν καλύτερο να πας πρώτα φαντάρος και μετά να κάνεις πρακτική ώστε να έχεις και περισσότερες πιθανότητες να μείνεις στη δουλειά αλλά και να βρεις άμεσα δουλειά. Ότι και να επιλέξεις, καλή τύχη, καλό κουράγιο!

Επεξ/σία από Ola150
  • Like 2
Δημοσ.

Διάβασα προηγουμένως αυτό ότι πολλοί εργοδότες σε αγγελίες ζητάνε απόφοιτο ΙΕΚ ή ΤΕΙ κάτι το οποίο και εγώ είχα προσέξει για διάφορες ειδικότητες. Επίσης επειδή πριν 1 χρόνο μας είχαν κάνει μια ενημέρωση στο σχολείο για ΑΕΙ και ΤΕΙ έχω να πω το εξής: μπορεί όντως κάποιος να είναι πολύ καλός σε κάτι, να είναι με διαφορά καλύτερος από έναν αντίστοιχο από ΑΕΙ αλλά όταν σε γειώνει έτσι μια αγγελία, ή μια προκήρυξη για μεταπτυχιακό ή δουλειά.. και γενικότερα όταν έχεις όλη αυτή την αντιμετώπιση ότι από ΤΕΙ βγαίνεις κάτι καλύτερο από ΙΕΚ και παρότι τελειώνεις μια 4ετη σχόλη σε έχουν σαν ΙΕΚ.. γιατι να πάει κάποιος σε ΤΕΙ; Ας ξαναδώσει καλύτερα για κάποιο ΑΕΙ. Διαβάζω επίσης που λένε τέλειωσε το ΤΕΙ και μπήκε μετά στο τάδε πολυτεχνείο.. δηλαδή να τελειώσεις μια σχολή για να μπεις σε δεύτερη; Δεν είναι κουραστικό χωρίς λόγο όλο αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lactate είπε

Διάβασα προηγουμένως αυτό ότι πολλοί εργοδότες σε αγγελίες ζητάνε απόφοιτο ΙΕΚ ή ΤΕΙ κάτι το οποίο και εγώ είχα προσέξει για διάφορες ειδικότητες. Επίσης επειδή πριν 1 χρόνο μας είχαν κάνει μια ενημέρωση στο σχολείο για ΑΕΙ και ΤΕΙ έχω να πω το εξής: μπορεί όντως κάποιος να είναι πολύ καλός σε κάτι, να είναι με διαφορά καλύτερος από έναν αντίστοιχο από ΑΕΙ αλλά όταν σε γειώνει έτσι μια αγγελία, ή μια προκήρυξη για μεταπτυχιακό ή δουλειά.. και γενικότερα όταν έχεις όλη αυτή την αντιμετώπιση ότι από ΤΕΙ βγαίνεις κάτι καλύτερο από ΙΕΚ και παρότι τελειώνεις μια 4ετη σχόλη σε έχουν σαν ΙΕΚ.. γιατι να πάει κάποιος σε ΤΕΙ; Ας ξαναδώσει καλύτερα για κάποιο ΑΕΙ. Διαβάζω επίσης που λένε τέλειωσε το ΤΕΙ και μπήκε μετά στο τάδε πολυτεχνείο.. δηλαδή να τελειώσεις μια σχολή για να μπεις σε δεύτερη; Δεν είναι κουραστικό χωρίς λόγο όλο αυτό;

Στο σχολείο σας μίλησαν για διάφορες ΑΕΙ με ΤΕΙ? Αν ναι, Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό δεν πρέπει να παρακολουθήσουν μόνο οι μαθητές αλλά και οι δάσκαλοι. Εδώ και πολλά χρόνια, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα(ΑΕΙ) της Ελλάδας είναι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αν ένας εργοδότης ζητάει ένα Τεχνικό από ΙΕΚ ή Επαλ και ταυτόχρονα ένα Μηχανικό Αυτοματισμού για την ίδια θέση, τότε, με την ίδια λογική, ο ίδιος θα ζητάει ένα Μάστορα και ένα Πολιτικό Μηχανικό πάλι για την ίδια θέση. Μπορεί ορισμένοι, εντός Ελλάδας, να θεωρούν τα πτυχία των ΤΕΙ άχρηστα, όμως στη πραγματικότητα και εκτός Ελλάδας είναι Bachelor ισάξια με αυτά των Πανεπιστημίων.

Επεξ/σία από TheDarkKnight
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 26/1/2018 στις 11:10 ΠΜ, Aims είπε

Παπαραπανω εχουν γραφτει πολλες ανακριβειες..

1.Παρα παρα πολυ δυσκολη σχολη(αν δεν σου αρεσουν μαθηματικα,φυσικη,ηλ.κυκλωματα κλπ ξεχνα την).

Παλαιοτερα ειχε παρα παρα πολλα εργαστηρια και θεωριες(τριπλασια απο καθε αλλη σχολη!),εδω και χρονια εχουν μειωθει πολυ και εχουν γινει οσα και στις υπολοιπες σχολες.

3.Αν θες να εργαστεις στο εξωτερικο,τοτε ειναι η καλυτερη επιλογη και απο αποψης αποδοχων αλλα και αντικειμενου(ρομποτικη,μηχατρονικη κλπ διαρκως ανερχόμενοι επιστημονικοί τομεις).

Αλλα για τα συστηματα αυτοματου ελεγχου-ρομποτικη(αναλυση,συνθεση,προγραμματισμο τους) κλπ εσυ θα εισαι ο καταλληλος.

6.Εννοειται πως αν αποφοιτησεις,θα σου φανει παιχνιδακι το οποιοδηποτε μεταπτυχιακο σε αλλη σχολη.

Παραθέτω τις ανακριβειες τις δικες σου.Μπορουμε να βλογαμε τα γενια μας για την καθε σχολη αλλα θεωρω λανθασμενη την στρεβλωση. Πάμε λοιπόν

Παρα παρα πολυ δυσκολη σχολη δεν ξερω αν ειναι αλλα το δευτερο παρα ακουγεται πλεονασμός.

Γιατι είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιον εργοδότη να προτιμησει καποιον απο την σχολη αυτή και όχι από το πολυτεεχνειο που ειχε επισης 3 ΣΑΕ, ευφυή και ρομποτική?? Θεωρω στην καλυτερη οτι και οι δυο υποψηφιοι ειναι καταλληλοι με τις ιδιες προδιαγραφές.

Κανενα σοβαρό μεταπτυχιακό δεν μπορεί να θεωρηθεί παιχνιδάκι αν θες να βγεις μαστερ οντως απο αυτό. Θεωρω οτι σε αυτό πλανασαι οικτρά.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, lactate είπε

Αυτοί οι εργοδότες είναι απλά ΗΛΙΘΙΟΙ, δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό, παντού υπάρχουν. Τα ΤΕΙ είναι περισσότερο πρακτικά ενώ τα ΑΕΙ περισσότερο θεωρητικά. Από επιλογή σου κάνεις κατατακτήριες, αν το γουστάρεις, αν είναι αναγκαίο κι αν το θέλεις. Ξέρεις πόσοι από ΑΕΙ πάνε μετά πολυτεχνείο; Γνωρίζω μέσω γνωστών, άτομο που μπήκε σε νοσοκομείο σαν ΔΕ, έδωσε πανελλήνιες, τελείωσε ΤΕΙ Νοσηλευτικής, συνέχισε στο νοσοκομείο αυτό ως νοσηλευτής και μετά με κατατακτήριες μπήκε και τελείωσε Ιατρική και δουλεύει πλέον στο ίδιο νοσοκομείο σαν γιατρός. Ο άνθρωπος απλά είχε μεράκι και γούσταρε αυτό που έκανε (γιατί μιλάμε για άτομο μεγάλης (συγκριτικά) ηλικίας).

5 ώρες πριν, censOred είπε

Παραθέτω τις ανακριβειες τις δικες σου.Μπορουμε να βλογαμε τα γενια μας για την καθε σχολη αλλα θεωρω λανθασμενη την στρεβλωση. Πάμε λοιπόν

Παρα παρα πολυ δυσκολη σχολη δεν ξερω αν ειναι αλλα το δευτερο παρα ακουγεται πλεονασμός.

Γιατι είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιον εργοδότη να προτιμησει καποιον απο την σχολη αυτή και όχι από το πολυτεεχνειο που ειχε επισης 3 ΣΑΕ, ευφυή και ρομποτική?? Θεωρω στην καλυτερη οτι και οι δυο υποψηφιοι ειναι καταλληλοι με τις ιδιες προδιαγραφές.

Κανενα σοβαρό μεταπτυχιακό δεν μπορεί να θεωρηθεί παιχνιδάκι αν θες να βγεις μαστερ οντως απο αυτό. Θεωρω οτι σε αυτό πλανασαι οικτρά.

Υποθέτω γιατί έχουμε περισσότερα εργαστήρια και λογικά φθηνότερα εργατικά χέρια, μιας και ο πολυτεχνίτης με την είσοδο του στο ΤΣΜΕΔΕ αυτόματα έχει μεγαλύτερο μισθό (στα χαρτιά τουλάχιστον) λόγω υποχρεώσεων ως προς αυτό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μπούμε σε λογικές σύγκρισης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...