Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σε όλους σας. Μόλις έμαθα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών και απ΄ ότι βλέπω μπαίνω στο Τ.Ε.Ι. Αυτοματισμού στην Θεσσαλονίκη ( η πόλη είναι μονόδρομος για οικονομικούς λόγους). Ξέρω ότι είναι δύσκολη σχολή αλλά με ενδιαφέρει το αντικείμενό της και τα μαθήματα φαίνονται οκ. Αυτό που με απασχολεί είναι οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης από τη στιγμή που δεν έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.Θα μπορούσε κάποιος να μου τι πιθανότητες έχω να βρω δουλειά και σε ποιους κλάδους; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Για σε όλους σας. Μόλις έμαθα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών και απ΄ ότι βλέπω μπαίνω στο Τ.Ε.Ι. Αυτοματισμού στην Θεσσαλονίκη ( η πόλη είναι μονόδρομος για οικονομικούς λόγους). Ξέρω ότι είναι δύσκολη σχολή αλλά με ενδιαφέρει το αντικείμενό της και τα μαθήματα φαίνονται οκ. Αυτό που με απασχολεί είναι οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης από τη στιγμή που δεν έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.Θα μπορούσε κάποιος να μου τι πιθανότητες έχω να βρω δουλειά και σε ποιους κλάδους; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φιλε ειμαι σε σχολη αυτοματισμου.H σχολη ειναι πολυ δυσκολη και με πολυ μαθηματικα...

Το θεμα ειναι αν σε ενδιαφερει...Οσο για την επαγγελματικη αποκατασταση στην ευρωπη που εχω κοιταξει ζητανε πολυ εδω στην ελλαδα ακομα ειναι χλωμα τα πραγματα...

Οποτε να εισαι ετοιμος και για παν ενδεχομενο να φυγεις και απο ελλαδα...

Ενα + στην σχολη ειναι οτι δεν υπαρχει παρομοια σε πανεπιστημιο η πολυτεχνειο οπως οι σχολες προγραματισμου ;)

Πιστευω ειναι πολυ καλη σχολη αλλα πολυ δυσκολη...αμα κατσεις να ασχοληθεις δεν θα εχεις προβλημα αμα σκεφτεσαι να την βγαλεις σε 8 χρονια μπορει στο τελος να την παρατησεις...

Edit:Οσο για τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα νομιζω πλεον ειμαστε κατοχυρομενοι και δεν ισχυει πλεον αυτο αλλα δε ειμαι σιγουρος...

Δημοσ.

Και εγώ εκεί σκέφτομαι να πάω. Ντεπονάκιας για μεταπτυχιακά έχεις ψάξει καθόλου;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Φίλος μου καλός πάντως που τελείωσε αυτοματισμού εδώ στη Σίνδο, βρήκε αμέσως δουλειά.

Τώρα πρέπει να είναι κάπου στη Γερμανία με το φορτηγό.

• Like 6
Δημοσ.

Για τις καταστάσεις που επικρατούν σήμερα στη σχολή δεν έχω εικόνα γιατί τελείωσα το 2006. Όσο για την επαγγελματική αποκατάσταση, ήταν πάντα δύσκολη και τη συγκεκριμένη εποχή έχει γίνει χειρότερη. Βέβαια μέχρι να βγεις εσύ από την σχολή, ποιός ξέρει; Από τη "σειρά" μου όμως, η συντριπτική πλειοψηφία δε βρήκε δουλειά στο αντικείμενο...

Δημοσ.

Θεωρητικα ολες οι ΣΤΕΦ σχολες (πληροφορικη/αυτοματισμος/ηλεκτρονικη κλπ) ειναι καλες με αξιολογες προοπτικες. Αυτο συνεπαγεται οτι ειναι και δυσκολες στην πλειονοτητα τους. Αρα θα χρειαστει προσπαθεια, αγχος, πιεση κλπ απο την πλευρα σου, αλλα αυτο δεν ειναι κακο, ισα ισα.

Πρακτικα αυτος που θα εργαστει στο αντικειμενο πριν απο εσενα ως αποφοιτος λυκειου ή ΙΕΚ (για οσα χρονια εσυ θα σπουδαζεις/διαβαζεις/κανεις πρακτικη ασκηση/πτυχιακη εργασια κλπ) σε 4-5 χρονια που θα ειστε μαζι στην αγορα εργασιας θα εχει μεγαλο πλεονεκτημα απεναντι σου για ΚΑΘΕ θεση που θα διεκδικειτε μαζι. Και φυσικα, ω ναι, θα τον προτιμουν απο εσενα λογω προυπηρεσιας στο αντικειμενο.

Επισης να εχεις υποψιν οτι στο 80% των περιπτωσεων (στον ιδιωτικο τομεα) η κατηγορια "αποφοιτος ΤΕΙ" εχει την ιδια βαρυτητα με την κατηγορια "αποφοιτος ΙΕΚ" -απλα τσεκαρε μερικες αγγελιες και θα δεις οτι οσοι ζητανε αποφοιτους ΤΕΙ ζητανε και αποφοιτους ΙΕΚ για την ιδια θεση, ενω οι υπολοιποι ζητανε αποκλειστικα αποφοιτους ΑΕΙ/μεταπτυχιακων-. Αν λοιπον δεν εχεις προβλημα να σπουδασεις 4 χρονια για να εχεις λιγοτερα πλεονεκτηματα απο εναν αποφοιτο ΙΕΚ σε 5-6 χρονια απο σημερα, τοτε συνεχισε.

Βεβαια ας σημειωσω οτι φιλη πτυχιουχος Πολυτεχνειου Πληροφορικης και κατοχος μεταπτυχιακου τιτλου απο το Λονδινο, βρισκεται στην ιδια ακριβως μοιρα με εμενα εδω και 1 χρονο, δηλαδη διχως εργασια προς το παρον. Φυσικα αυτη αναζητα και πιο "ντελικατες" θεσεις εργασιας απο το "τεχνικος η/υ" που αναζητω εγω πχ.

Δεν θελω να σε αποτρεψω απτην αποφαση σου να σπουδασεις σε ΤΕΙ, εννοειται οτι η μορφωση και η γνωση ειναι πολυ σημαντικα. Δεν αναγνωριζονται προς το παρον στη χωρα αυτη ομως, τουλαχιστον οσο αναγνωριζεται η προυπηρεσια, η εμφανιση και το βυσμα.

Μακαρι οταν θα ερθει με το καλο η ωρα να αποφοιτησεις να εχουν αλλαξει προς το καλυτερο αυτα τα δεδομενα.

Δημοσ.
Θεωρητικα ολες οι ΣΤΕΦ σχολες (πληροφορικη/αυτοματισμος/ηλεκτρονικη κλπ) ειναι καλες με αξιολογες προοπτικες. Αυτο συνεπαγεται οτι ειναι και δυσκολες στην πλειονοτητα τους. Αρα θα χρειαστει προσπαθεια, αγχος, πιεση κλπ απο την πλευρα σου, αλλα αυτο δεν ειναι κακο, ισα ισα.

Πρακτικα αυτος που θα εργαστει στο αντικειμενο πριν απο εσενα ως αποφοιτος λυκειου ή ΙΕΚ (για οσα χρονια εσυ θα σπουδαζεις/διαβαζεις/κανεις πρακτικη ασκηση/πτυχιακη εργασια κλπ) σε 4-5 χρονια που θα ειστε μαζι στην αγορα εργασιας θα εχει μεγαλο πλεονεκτημα απεναντι σου για ΚΑΘΕ θεση που θα διεκδικειτε μαζι. Και φυσικα, ω ναι, θα τον προτιμουν απο εσενα λογω προυπηρεσιας στο αντικειμενο.

Επισης να εχεις υποψιν οτι στο 80% των περιπτωσεων (στον ιδιωτικο τομεα) η κατηγορια "αποφοιτος ΤΕΙ" εχει την ιδια βαρυτητα με την κατηγορια "αποφοιτος ΙΕΚ" -απλα τσεκαρε μερικες αγγελιες και θα δεις οτι οσοι ζητανε αποφοιτους ΤΕΙ ζητανε και αποφοιτους ΙΕΚ για την ιδια θεση, ενω οι υπολοιποι ζητανε αποκλειστικα αποφοιτους ΑΕΙ/μεταπτυχιακων-. Αν λοιπον δεν εχεις προβλημα να σπουδασεις 4 χρονια για να εχεις λιγοτερα πλεονεκτηματα απο εναν αποφοιτο ΙΕΚ σε 5-6 χρονια απο σημερα, τοτε συνεχισε.

Βεβαια ας σημειωσω οτι φιλη πτυχιουχος Πολυτεχνειου Πληροφορικης και κατοχος μεταπτυχιακου τιτλου απο το Λονδινο, βρισκεται στην ιδια ακριβως μοιρα με εμενα εδω και 1 χρονο, δηλαδη διχως εργασια προς το παρον. Φυσικα αυτη αναζητα και πιο "ντελικατες" θεσεις εργασιας απο το "τεχνικος η/υ" που αναζητω εγω πχ.

Δεν θελω να σε αποτρεψω απτην αποφαση σου να σπουδασεις σε ΤΕΙ, εννοειται οτι η μορφωση και η γνωση ειναι πολυ σημαντικα. Δεν αναγνωριζονται προς το παρον στη χωρα αυτη ομως, τουλαχιστον οσο αναγνωριζεται η προυπηρεσια, η εμφανιση και το βυσμα.

Μακαρι οταν θα ερθει με το καλο η ωρα να αποφοιτησεις να εχουν αλλαξει προς το καλυτερο αυτα τα δεδομενα.

Δεν μπορεί κάποιος να τελειώσει το ΤΕΙ του δηλαδή και να κάνει μεταπτυχιακό?

Σίγουρα μόνο το πτυχίο του ΤΕΙ δεν φτάνει πλέον.. εδώ που τα λέμε και μόνο το πτυχίο του ΑΕΙ δεν λέει και πολλά.

Δημοσ.

Κοντεύω σιγά σιγά στο πτυχείο ΤΕΙ Σερρών - Πληροφορικής & Επικοινωνιών. Επειδή πάνω από 60% των συμφοιτητών μου βρίζουν την σχολή γιατί μαθαίνουμε περιττά πράγματα (μαθηματικά, φυσική) έχω να δώσω μια συμβουλή. Αν σκοπεύετε να γίνετε τεχνικοί Η/Υ ή κάτι παρεμφερές ΜΗΝ έρθετε σε ΤΕΙ. Δεν θα σας ανοίξουν υπολογιστή, δεν θα σας μάθουν να κάνετε φορμάτ, δεν θα θα σας μάθουν να κάνετε overclock ή δεν ξέρω τι άλλο. ΤΕΙ δεν σημαίνει λιγότερο διάβασμα απ'το πανεπιστήμιο, ούτε λιγότερη θεωρία.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

'Φχαριστω για τις απαντησεις.Τωρα ειμαι στη φαση που κανω το μηχανογραφικο και μαλλον για αυτοματισμου πηγαινω ( οχι οτι δεν θα βαλω κι αλλες )

Δημοσ.

μεγαλε απο οτι εχω ακουσει η σχολη ειναι πολυ δυσκολη αλλα εχεις ευκολη επαγγελματικη αποκατασταση

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

το προβλημα ειναι οτι οι αυτοματιστες δεν εχουν θεμελιωμενα επαγγελματικα δικαιωματα.πηγαν τα δικαιωματα μας στο στε για να αναγνωριστουμε ως μηχανικοι αυτοματισμου αλλα τιποτα.το μονοπου ξερω ειναι οτι η σχολη ειναι ισαξια καποιου πολυτεχνειου αφου στο εξωτερικο οι αυτοματισμου (σαε) γινονται μονο ως μεταπτυχιακα

Δημοσ.

υπάρχουν πρώτα πτυχία στον αυτοματισμό αλλά δεν είναι στον αριθμό των βασικών ειδικοτήτων του μηχανικού αφού ο αυτοματισμός είναι υποειδικότητα που ταιριάζει περισσότερο για μεταπτυχιακό

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από το 2005 πτυχιουχος ακόμα άνεργος

Παντού με αντιμετώπιζαν ωσ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΗ αλλα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ (δικαιωμα υπογραφης)

Το μονο που σου αναγνωρίζουν είναι το δικαιωμα του εκπαιδευτικού πληροφορικής ΠΕ20 - όπου έκανα ορισμένα μαθηματα ως ωρομισθιος - αναπληρωτης ΑΛΛΑ δίχως παιδαγωγική επάρκεια είσαι στον ΠΑΤΟ της ΛΊΣΤΑΣ του Υπουργείου - κάπου στα 2.000+ άτομα απο καμια 15αρια σχολές ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ που υπάρχουν στην Ελλάδα....

Και να αποκτηθούν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - δεν υπάρχει αντικείμενο στην ΕΛΛΑΔΑ να τα εξασκείσεις

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ - ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ Κ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ (ΑΠΟ ΟΑΕΔ ΜΕΧΡΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ) ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ 220v

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδες

Σκεφτομαι να παω και εγω στο συγκεκριμενο ΤΕΙ αλλα ειμαι λιγο προβληματισμενος σχετικα με τα επαγγελματικα δικαιωματα, εχω πολλες πιθανοτητες για να βρω δουλεια και σε ποιους κλαδους? (Ελλαδα παντα) γιατι απ οτι καταλαβα απ τα παραπανω δεν νομιζω να βρω τοσο ευκολα..βεβαια εχουν περασει χρονια απο τοτε που ειχει γινει το παρον ποστ αλλα θα ηθελα να μαθω αν ισχυει το ιδιο και τωρα. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/7/2018 στις 3:59 ΜΜ, Zisisla είπε

Καλησπερα παιδες

Σκεφτομαι να παω και εγω στο συγκεκριμενο ΤΕΙ αλλα ειμαι λιγο προβληματισμενος σχετικα με τα επαγγελματικα δικαιωματα, εχω πολλες πιθανοτητες για να βρω δουλεια και σε ποιους κλαδους? (Ελλαδα παντα) γιατι απ οτι καταλαβα απ τα παραπανω δεν νομιζω να βρω τοσο ευκολα..βεβαια εχουν περασει χρονια απο τοτε που ειχει γινει το παρον ποστ αλλα θα ηθελα να μαθω αν ισχυει το ιδιο και τωρα. 

Θα σου πω για την σχολη στον Πειραια.

Ειναι παρα παρα πολυ δυσκολη σχολη.

Παπαραπανω εχουν γραφτει πολλες ανακριβειες..

1.Παρα παρα πολυ δυσκολη σχολη(αν δεν σου αρεσουν μαθηματικα,φυσικη,ηλ.κυκλωματα κλπ ξεχνα την).

Παλαιοτερα ειχε παρα παρα πολλα εργαστηρια και θεωριες(τριπλασια απο καθε αλλη σχολη!),εδω και χρονια εχουν μειωθει πολυ και εχουν γινει οσα και στις υπολοιπες σχολες.

2.Σε απορροφούν αμεσως στην αγορα εργασιας εφοσον πραγματικα ενδιαφερεσαι να εργαστεις(πχ δεν εχεις προβλημα να εργαστεις σε βιομηχανια 1 ωρα μακρια απο το σπιτι σου).Μια ματια στο linkedin και θα δεις πως σχεδον ολοι οι αποφοιτοι της σχολης,εργαζονται στο αντικειμενο τους.

Κανε απλα μια αναζητηση στο σαιτ αυτο και θα δεις...

3.Αν θες να εργαστεις στο εξωτερικο,τοτε ειναι η καλυτερη επιλογη και απο αποψης αποδοχων αλλα και αντικειμενου(ρομποτικη,μηχατρονικη κλπ διαρκως ανερχόμενοι επιστημονικοί τομεις).Ειναι απιστευτο το αντικειμενο σπουδων..Εννοειται πως μπορεις να συνεχισεις και σε μεταπτυχιακο και διδακτορικο επιπεδο σπουδων.Μεταπτυχιακα κανει και η συγκεκριμενη σχολη αλλα μπορεις και να κανεις και σε αλλες σχολες με αντικειμενα που θα εχουν σχεση με το αντικειμενο που θες να επικεντρωθεις διοτι το συγκεκριμενο τμημα καλυπτει πολλα αντικειμενα(πχ τηλεποικοινωνιες,βιομηχανικη πληροφορικη,βιομηχανια,πληροφορικη,τηλεματικη,μηχατρονικη,ρομποτικη κλπ)

4.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως αν θελει καποιος να γινει πχ τεχνικος υπολογιστων ή προγραμματιστης,δεν θα παει σε αυτη την σχολη!

Διοτι πολυ απλα απο την σχολη βγαινεις ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ και οχι τεχνικος υπολογιστων η απλος προγραμματιστης(που ειναι αντικειμενο που βγαινουν απο τεχνικο λυκειο,μεχρι και πολυτεχνειο,αναλογα τι μπορει και θελει ο καθενας να κανει στη ζωη του).

Δεν εχουν καμια βαση οσα γραφονται παραπανω πως πχ αυτος απο ιεκ πληροφορικης θα σου παρει την δουλεια!Ποια δουλεια?του τεχνικου υπολογιστων?ΜΑ προφανως και ενας που δεν εχει παει σχολειο μπορει να στην παρει την δουλεια του τεχνικου υπολογιστων! Εσυ τι δουλεια θα εχεις να πας να κανεις μια τετοια δουλεια ενω το αντικειμενο σου θα ειναι ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ?Προφανως και αν πας και για πχ κηπουρος,αυτος που εχει εμπερια στην κηπουρικη θα παρει την δουλεια ή θα ειναι σε καλυτερη θεση απο εσενα..Προφανες δεν ειναι?

Αλλα για τα συστηματα αυτοματου ελεγχου-ρομποτικη(αναλυση,συνθεση,προγραμματισμο τους) κλπ εσυ θα εισαι ο καταλληλος.

Στον ιδιωτικο τομεα,θα μπορεις φυσικα να εργαστεις σε θεση που εχει σχεση με τηλεπικοινωνιες,τηλεματικη,πληροφορικη,ηλεκτρονικα,ηλεκτρολογικο ή μηχανολογικο τομεα αλλα γιατι να το κανεις αυτο απο τη στιγμη που το αντικειμενο σου θα μπορει να ειναι πχ ρομποτικη,μηχατρονικη,συστηματα αυτοματου ελεγχου κλπ?

Τελειωνοντας τη συγκεκριμενη σχολη,θα μπορεις να ασχοληθεις σε ολους τους παραπανω τομεις..Το θεμα ειναι τι θελεις...

Αν θες να γινεις απλος προγραμματιστης(και οχι να προγραμματιζεις πχ plc,αν δεν θες πχ να ασχολεισαι με scada κλπ)τοτε να πας σε σχολη πληροφορικης...Γιατι στο Αυτοματισμου ναι μεν θα μαθεις καλο προγραμματισμο/πληροφοριακα συστηματα/βιομηχανικη πληροφορικη κλπ αλλα θα εχεις φαει ενα απιστευτο παλουκι δυσκολιας για να ασχοληθεις με απλο προγραμματισμο?Γιατι να ταλαιπωρηθεις τοσο?ΑΝ πχ θες να κανεις κατι που μπορεις να το κανεις και με σχολη πληροφορικης και μαλιστα με μικροτερη δυσκολια/ταλαιπωρια?

5.Οι βιομηχανιες παιρνουν συνεχεια μηχανικους αυτοματισμου διοτι εχουν γνωσεις μηχανολογικες,ηλεκτρολογικες,ηλεντρονικων και προγραμματισμου..Εαν εργαστεις σαν μηχανικος σε τμημα βιομηχανιας(πχ σε τμημα που ασχολειται με το  επιδιορθωνει βλαβες στην αυτοματοποιημενη παραγωγη της βιομηχανιας ή ασχολειται με την συντηρηση των αυτοματοποιημενων μηχανων της παραγωγης),τοτε σε εντάσσουν στα τμηματα ηλεκτρονικων και αυτοματισμου(ή τμημα οργανων το λενε καποιες μεγαλες πετρελαιοβιομηχανίες).

Αν υπαρχει τμημα μελετων ή ερευνας κλπ,τοτε πας εκει.

Αναλογα  τις αναγκες της καθε βιομηχανιας,προκυπτουν και οι θεσεις εργασιας.

6.Εννοειται πως αν αποφοιτησεις,θα σου φανει παιχνιδακι το οποιοδηποτε μεταπτυχιακο σε αλλη σχολη.

7.Παρα πολλοι αποφοιτοι εχουν κανει μεταπτυχιακα και διδακτορικο (πολλοι με Phd διδασκουν σε μεγαλα πανεπιστημια του εξωτερικου)και κανουν καριερα στο εξωτερικο.

Αλλα και στην Ελλαδα,μια χαρα καριερα εχουν κανει οσοι εχουν ασχοληθει με το αντικειμενο(ακομα και μονο με το πτυχιο Μηχανικου Αυτοματισμου απο τον Πειραια)..

Τωρα αν εισαι πχ απο ενα χωριο και με την αποφοιτηση σου επιστρεψεις στο χωριο και περιμενεις να φτιαχτει εργοστασιο εξω απο το σπιτι σου ή να σε παρουν στην ΔΕΗ/στον ΟΤΕ κλπ  καποια στιγμη,ε τοτε  προφανως και οτι και να σπουδασεις,δεν θα σε βοηθησει.

Το θεμα ειναι να θες να διαβασεις (παρα παρα παρα πολυ και με πολλες θυσιες σαν φοιτητης) και να μαθεις το αντικειμενο.

Και να εχεις αποφασισει πως θα ασχοληθεις με αυτο και μονο.Τοτε εννοειται πως και δουλεια θα βρεις και θα εισαι ευχαριστημενος με την επιλογη σου.

Οτι θες,με ρωτας..

Επεξ/σία από Aims
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...