nikosgalis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Αν είσαι ελεύθερος κι ωραίος με δηλωμένη έδρα το σπίτι σου, τί παίζει; Σε ελέγχει κάποιος; Δε μπορείς να έχεις προσωπικό... PC; Λογικά, στην εφορία έχεις δηλώσει ότι κάποιον χώρο του σπιτιού σου τον έχεις για επαγγελματική χρήση. Τον χώρο αυτόν μπορεί να στον κάνει φύλλο και φτερό η εφορία. Και βέβαια, μην περιμένεις να σε πιστέψουν, αν τους δείξεις έναν "γυμνό" χώρο (έχοντας το "κύριο" PC σε διπλανό δωμάτιο) και υποστηρίξεις ότι σε εκείνο τον χώρο βγάζεις δουλειές... Εκτός αν δεν δηλώνεις τίποτε φοβερά έσοδα, οπότε πιθανότατα να μην ασχοληθούν ποτέ μαζί σου, ούτως ή άλλως ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Αν είσαι ελεύθερος κι ωραίος με δηλωμένη έδρα το σπίτι σου, τί παίζει; Σε ελέγχει κάποιος; Δε μπορείς να έχεις προσωπικό... PC; Τον υπολογιστή της δουλειάς τον αγοράζουμε με τιμολόγιο ώστε να πάρουμε πίσω το ΦΠΑ (23% είναι πολύ για να το χαρίσουμε κόβοντας απόδειξη). Όταν έρθει για έλεγχο η ΣΔΟΕ θα δει στο βιβλίο εσόδων - εξόδων ότι έχεις αγοράσει υπολογιστή και θα σου ζητήσει να τον δει στον χώρο που έχεις δηλώσει ως επαγγελματική στέγη. Αν δεν βρίσκεται ο υπολογιστής εκεί πρέπει να δικαιολογήσεις την απουσία του (π.χ. βεβαίωση ότι τον έχεις δωρίσει σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή μουσείο, τιμολόγιο πώλησης αν το πούλησες ως καινούργιο ή μεταχειρισμένο, πρόσφατη απόδειξη παραλαβής στο τμήμα σερβις αν το έχεις πάει για επισκευή, κτλ) διαφορετικά θα κοπεί πρόστιμο για εικονικό τιμολόγιο αγοράς υπολογιστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2010 Καλά, μάλλον είναι απίθανο και θεωρητικό να συμβεί ιδιαίτερη φάση γι ατομική επιχείρηση τέτοιου τύπου, αλλά τέλος πάντων καλό είναι να γνωρίζουμε το σωστό και να το πράττουμε, μην έχουμε τώρα και τέτοιο άγχος. Ωραία, έστω εγώ έχω ένα PC full νόμιμο στα όλα του. Αν παραδίπλα υπάρχει και το - πραγματικά - Personal Computer, υπάρχει θέμα να ελεχθεί κι αυτό; (διάβαζα διάφορα κουλά σε άλλο φόρουμ και δεν ξέρω τελικά τί είναι δυνατόν να συμβεί και τί όχι). Και καλά, ΟΚ, κανένα πρόβλημα με τη νομιμότητα και την αγορά των λογισμικών που είναι απαραίτητα. Όμως, σε ένα σπίτι όπως πχ αυτό που έχω εγώ και μένω και είναι μικρό (ενιαίο πια μετά από γκρέμισμα μικρού τοιχίου), πώς στο καλό είναι δυνατόν να έχεις ορίσει πρακτικά ξεχωριστό επαγγελματικό χώρο εντός της οικίας; Πώς θα ξεχωρίσει τί είναι προσωπικό μέσα στον ενιαίο χώρο και τί για επαγγελματική χρήση όταν πρόκειται για ένα σπίτι 45τμ; WTF, δε καταλαβαίνω ποιά είναι τα κριτήρια και τα όρια δράσης του κλιμακίου ελέγχου (ειδικά μετά την ανάγνωση του νήματος σε εκείνο το φόρουμ, σκιάχτηκα όπως τα γράφουν μερικοί). Τέλος πάντων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Αν στον επαγγελματικό χώρο υπάρχει και δεύτερος υπολογιστής, πρέπει να υπάρχει τιμολόγιο ή απόδειξη και γι'αυτόν. Το πιθανότερο είναι να ζητήσει η ΣΔΟΕ να κάνει έλεγχο και εκεί. Κάποιοι έχουν 2 αποσπώμενους δίσκους που τους εναλλάσουν σε 1 removable bay, έναν της δουλειάς και έναν για προσωπική χρήση. Όταν κάνουν δουλειά έχουν τον πρώτο στο PC ενώ όταν δεν εργάζονται βάζουν τον δεύτερο. Αν δηλώσεις το σπίτι ως επαγγελματική στέγη νομίζω ότι δηλώνεις ένα δωμάτιο τουλάχιστον, δεν ξέρω αν μπορείς να δηλώσεις μέρος δωματίου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2010 Αν στον επαγγελματικό χώρο υπάρχει και δεύτερος υπολογιστής, πρέπει να υπάρχει τιμολόγιο ή απόδειξη και γι'αυτόν. Το πιθανότερο είναι να ζητήσει η ΣΔΟΕ να κάνει έλεγχο και εκεί. Κάποιοι έχουν 2 αποσπώμενους δίσκους που τους εναλλάσουν σε 1 removable bay, έναν της δουλειάς και έναν για προσωπική χρήση. Όταν κάνουν δουλειά έχουν τον πρώτο στο PC ενώ όταν δεν εργάζονται βάζουν τον δεύτερο. Αν δηλώσεις το σπίτι ως επαγγελματική στέγη νομίζω ότι δηλώνεις ένα δωμάτιο τουλάχιστον, δεν ξέρω αν μπορείς να δηλώσεις μέρος δωματίου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα