Προς το περιεχόμενο

Το ΣΔΟΕ στρέφεται στην «αντιμετώπιση της πειρατείας λογισμικού»

Spyros7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το να "κατευαζει" καποιος ενα μουσικο κομματι θεωρειται παρανομια γιατι ειναι( ; ) αθεμιτος ανταγωνισμος ως προς το αυθεντικο, οταν καποιος ακουει το ιδιο μουσικο κομματι στο youtube οσες φορες θελει ειναι και αυτο αθεμιτος ανταγωνισμος ; Αν ναι ποσες μυνησεις εχουν κανει (ολοι αυτοι οι οργανισμοι που "κοπτωνται" για τα πνευματικα δικαιωματα) στην google;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Mιας που καταπολεμησαν με επιτυχια τις σημαντικοτερες μορφες οικονομικου εγκληματος, τις φοροδιαφυγες, το ξεπλυμα βρωμικου χρηματος κλπ, ειπαν να ασχοληθουν τωρα και με το θεμα της πειρατειας για να κλεινει κι αυτο σιγα σιγα.

Μπραβο ειμαστε στην σωστη κατευθυνση. Τωρα που πηραν ολα τα λεφτα που ηταν να παρουν απο πολιτες και μικρομεσαιες επιχειρησεις, ευκαιρια να τους κλεισουν και φυλακη ομαδικως επειδη ειναι κατοχοι πειρατικου υλικου.

Και φυσικα συγχαρητηρια που μου αυξανουν τις πιθανοτητες να φυτοζωω για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα μιας και με τετοιες τακτικες το μονο που πετυχαινουν ειναι να ενισχυουν την ανεργια, υποχρεωνοντας τον καθε επιχειρηματια σε "κρατει" , μιας και του προσθετουν ακομα ενα προγραμματισμενο προστιμο για την επιχειρηση του. Το οποιο ή θα το χρεωσει στους πελατες αυξανοντας την τιμη των υπηρεσιων του ή το πιο ευκολο και απλο, θα προσλαβει ενα εργαζομενο λιγοτερο, επιβαρυνοντας φυσικα με παραπανω εργασια τους ηδη προσληφθεντες, διοτι ενος κακο μυρια επονται ως γνωστον.

Ποσο χαιρομαι που ζω στην Ελλαδα της αξιοκρατιας και της δικαιοσυνης!

Εδώ φίλε μου έρχεται το δείγμα γραφής του καθενός...

......

Και στους νόμους της ζούγκλας αρχίζεις πλέον να κοιτάς και την πάρτυ σου αφού στην τελική δεν βγάζεις άκρη με τους γύρω σου που κοιτάνε να σε κατασπαράξουν.Thats life.Είτε σ'αρέσει είτε δεν σ'αρέσει

Το είπες και μόνος σου. Εδώ έρχεται και φαίνεται το δείγμα γραφής του καθενός.

Εγώ επιμένω να μην πετάω τα τσιγάρα στο πεζοδρόμιο. Και τα βάζω με αυτούς που τα πετάνε. (= καταψηφίζω εδώ και χρόνια αυτούς που έκαναν την χώρα μπάχαλο).

Εσύ μάλλον είσαι από αυτούς που δεν άντεξαν πολύ στην απ' έξω, και άρχισες να πετάς τα τσιγάρα σου κι εσύ, αφού το πεζοδρόμιο δεν είναι καθαρό (= ψήφισες κι εσύ τους ίδιους, γιατί θα ήθελες να μπεις κι εσύ στο σύστημα).

Τελικά, όλη η κουβέντα επανέρχεται σε αυτό που λέω και ξανα λέω. Ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του. Εσύ θέλεις να βγάζεις 10.000 το μήνα (και αν σου δινόταν η ευκαιρία θα το έκανες, ακόμη και αν δεν το αξίζεις) ενώ δεν αναγνωρίζεις το ίδιο δικαίωμα στον άλλον, γιατι 1€ από τα 10,000 του δικού του μισθού, καλείσαι να τα πληρώσεις εσύ...

Για μένα δεν έχει λογική αυτό.

ΟΚ, προχωρήσαμε ένα βήμα. Αναγνωρίζεις ότι πρέπει να υπάρχει "ένα αντίκρυσμα".

Η διαφωνία μας, λοιπόν, είναι ότι εσύ δεν θέλεις να ορίσει ο καλλιτλεχνης την αμοιβή του, αλλά θέλεις να επαναπαυτεί στο "έχει ο Θεός" (donations, etc), ώστε να απολαμβάνεις εσύ δωρεαν το δημιούργημά του ?

Εσύ, αν μπορούσες να ορίσεις την αμοιβή σου, δεν θα την ανέβαζες ?

Ή δεν θέλεις ένα καλύτερο αυτοκίνητο, μεγαλύτερο διαμέρισμα σε περιοχή με πεύκα, και να μπορείς να δουλεύεις λιγότερο ?

Ώπα, να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι.

Ο καλλιτέχνης σήμερα δεν ορίζει ο ίδιος το αντίκρυσμα και τον τρόπο που θα μεταδωθεί το δημιούργημα, απλά συμβιβάζεται με αυτά που έχουν επικρατήσει.

Ο "Θεός" βεβαίως κι έχει και όσοι απολαμβάνουν κάτι, ασχολούνται με αυτό και πληρώνουν γι αυτό με την καρδιά τους. Ακόμα, αν αγοράσω ένα CD αναγνωρίζω πως υπάρχει κάποιο ελάχιστο κόστος για το μέσο διάδοσης τουλάχιστον. Βεβαίως και να πληρώσω.

Τώρα, αν για ένα έργο δεν βρίσκονται αρκετοί να το χορηγήσουν, μήπως πρέπει να αναρωτηθεί ο δημιουργός για την αξία του έργου; Μήπως δεν είναι πραγματικά άξιο να διαδίδεται και να χορηγείται;

Κατά τα λοιπά συνεχίζεις να είσαι μπερδεμένος και κολλημένος. Σου ξαναλέω:

- Δε συμμερίζομαι (αυτό δε σημαίνει πως δε σέβομαι και δεν αποκλείει το γεγονός να είμαι νομοταγής πολίτης) την έννοια της παρανομίας στη μετάδοση πνευματικών έργων (μιλάμε για μουσική τώρα). Παράλληλα θεωρώ πως αυτό που έχει επικρατήσει ως τρόπος μετάδοσης των πνευματικών έργων και πληρωμής του δημιουργού, δεν ωφελεί το σκοπό της δημιουργίας και δεν εξυπηρετεί την ψυχή του δημιουργού με το να περιορίζει τη διάδοση του έργου του (κι επί του πρακτέου, όπως αποδεικνύεται πια, δεν ωφελεί ούτε οικονομικά τους καλλιτέχνες /τυχαίοδενομιζω).

- Ο καλλιτέχνης (οποιασδήποτε τέχνης) θέλει να διαδωθεί το δημιούργημά του, ναι ή ου; Θα σου πω ένα πράγμα: όταν πάω και μπαίνω σε ένα μουσείο με μια έκθεση γλυπτικής κτλ, πληρώνω ένα αντίτιμο διότι γνωρίζω καλά πως υπάρχουν και λειτουργικά έξοδα για να υφίσταται το μουσείο και να διατηρεί και τα δημιουργήματα στο χρόνο. Αν ήξερα όμως πως ο δημιουργός με έβαλε να πληρώνω ΚΑΙ "πνευματικά δικαιώματα" και μάλιστα τα κληρονόμησε και στα δισέγγονά του, τότε ΔΕΝ θα πήγαινα στο μουσείο και ΔΕ θα με ενδιέφεραν τα έργα του. Συνεπώς όταν κάποιος θέλει να περάσει στην ιστορία ως αξιόλογος καλλιτέχνης, μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσει και τις αξίες του και το λόγο για τον οποίο κάνει αυτό που κάνει;

...Εσύ μάλλον είσαι από αυτούς που δεν άντεξαν πολύ στην απ' έξω, και άρχισες να πετάς τα τσιγάρα σου κι εσύ, αφού το πεζοδρόμιο δεν είναι καθαρό (= ψήφισες κι εσύ τους ίδιους, γιατί θα ήθελες να μπεις κι εσύ στο σύστημα).

Τελικά, όλη η κουβέντα επανέρχεται σε αυτό που λέω και ξανα λέω. Ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του. Εσύ θέλεις να βγάζεις 10.000 το μήνα (και αν σου δινόταν η ευκαιρία θα το έκανες, ακόμη και αν δεν το αξίζεις) ενώ δεν αναγνωρίζεις το ίδιο δικαίωμα στον άλλον, γιατι 1€ από τα 10,000 του δικού του μισθού, καλείσαι να τα πληρώσεις εσύ...

Για μένα δεν έχει λογική αυτό.

Τουλάχιστον εγώ δεν προέρχομαι από γονείς δημόσιους υπαλλήλους όπως μερικοί μερικοί που έρχονται με την αβάντα του μπαμπάκα και της μαμάκας και το παίζουν τιμητές της δικαιοσύνης και της πιστής εφαρμογής τω νόμων ;)

Όσο για αυτό που λες οτι θα ήθελα να βγάλω 10.000 ακόμα και εαν δεν το άξιζα,πολύ απλά σου λέω οτι δεν θα το έκανα και ποσώς με ενδιαφέρει εαν το πιστεύεις ή όχι. (που προφανώς και δεν το πιστεύεις διαφορετικά δεν θα το έλεγες).

Τα "τσιγάρα" τα πετά το κράτος τα τελευταία 34 χρόνια που το έχω προλάβει εν ζωή και συνεχίζει το βιολί βιολάκι.

Ε , στα γαϊδούρια γυρνάω κι εγώ την πλάτη μου και σε όποιον αρέσει ;)

Καιρός να αρχίζει να τσούζει και λίγο ο κωλ@ρ@κος αυτών που είναι στην ....από μέσα.Δεν νομίζεις;

Και όχι ποτέ δεν ψήφισα κάποιο από τα 5 μεγάλα κόμματα για να μπώ κάπου όσο και αν σου φαίνεται επίσης περίεργο....

Τουλάχιστον εγώ δεν προέρχομαι από γονείς δημόσιους υπαλλήλους όπως μερικοί μερικοί που έρχονται με την αβάντα του μπαμπάκα και της μαμάκας και το παίζουν τιμητές της δικαιοσύνης και της πιστής εφαρμογής τω νόμων ;)

Χαίρομαι που εκανες την αναζήτησή σου. Έπιασες λαβράκι τώρα. Ξεκίνα το troktiko No2

Δεν κατάλαβα που είναι το μεμπτό όμως ? Πρέπει να απολογηθώ για μια απόφασή τους που ελήφθη το 1970 (να μπουν σε μια συγκεκριμένη σχολή οι γονείς μου) ?

Οι γονείς μου, λοιπόν, δούλεψαν για 37 χρόνια στο δημόσιο, και κατάφεραν να έχουν μείνει ακόμη με ένα αυτοκίνητο του 1984 για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Οπότε, μια χαρά τιμητής θα μπορούσα να είμαι μόνο και μόνο για αυτό. Αν ήταν τίποτε λαμόγια εφοριακοί, που κάνουν μια βόλτα στην αγορά και βγάζουν αυτοκίνητο σε 1 εβδομάδα, τότε καλά θα έκανες να βγάλεις χολή ...

Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς για "μπαμπάκα" και "μαμάκα", θα έλεγα να ανακαλέσεις.

Τα "τσιγάρα" τα πετά το κράτος τα τελευταία 34 χρόνια που το έχω προλάβει εν ζωή και συνεχίζει το βιολί βιολάκι.

Αυτό που κανένας δεν λέει να καταλάβει, είναι ότι το κράτος είμαστε εμείς. Αν είναι μπάχαλο, είναι γιατί εσύ, εγώ, ο ξάδερφός μου και η κουμπάρα του, ψήφιζε τα ίδια πρόσωπα για να μπουν στην Ολυμπιακή με 5,000 μισθό, και μετά έβριζαν το κράτος που είναι μπουρδέλο. Πετούσαν δηλαδή λάδι στην φωτιά και μετά φώναζαν ότι καίγονταν...

Γι αυτό λέω ότι το πεζοδρόμιο από όλους μας βρωμίζει. Είτε επιλέγεις να πετάξεις κι εσύ τσιγάρα, είτε όλοι οι γύρω σου.

Και γι' αυτό επιμένω ότι στην Ελλάδα όλοι κοιτάνε τον εαυτό τους (για να το συνδέσω με το topic).

Ε , στα γαϊδούρια γυρνάω κι εγώ την πλάτη μου και σε όποιον αρέσει ;)

Δεν καταλαβαίνω σε ποιον αναφέρεσαι...

Καιρός να αρχίζει να τσούζει και λίγο ο κωλ@ρ@κος αυτών που είναι στην ....από μέσα. Δεν νομίζεις;

Προφανώς και το νομίζω, ακριβώς γιατί εγώ είμαι εκεί απ' έξω, και δουλεύω 14 ώρες την ημέρα. Και ναι, δεν περιμένω να ζήσω τον μπαμπάκα και την μαμακα.

Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς για "μπαμπάκα" και "μαμάκα", θα έλεγα να ανακαλέσεις.

Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς σε παραπέμπω στο γνωστό ρητό "Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.Όσον αφορά τη χολή που λες οτι έβγαλα , μάλον με πρόλαβες εσύ αναφέροντας οτι προφανώς και θα ήθελα να βγάζω 10.000 το μήνα χωρίς να τα αξίζω.

Στη χολή με χολή απαντάω.

Αυτό που κανένας δεν λέει να καταλάβει, είναι ότι το κράτος είμαστε εμείς. Αν είναι μπάχαλο, είναι γιατί εσύ, εγώ, ο ξάδερφός μου και η κουμπάρα του, ψήφιζε τα ίδια πρόσωπα για να μπουν στην Ολυμπιακή με 5,000 μισθό, και μετά έβριζαν το κράτος που είναι μπουρδέλο.

Μόνο που εγώ δεν είμαι μέσα σε αυτούς που ψήφισαν οπότε μην μου καταλογίζεις κάτι για το οποίο δεν έκανα.Εαν είσαι εσύ μέσα σε αυτούς με γειά σου με χαρά σου.

Δεν καταλαβαίνω σε ποιον αναφέρεσαι...

Σε παραπέμπω επίσης στο παραπάνω ρητό : Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται

nikosgalis απορω πως θυμήθηκες αυτο το πεθαμένο topic ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ημέρες μετά.. :whistle:

Μηπως ησουν κι εσυ διακοπές μακράς διάρκειας για να ξορκίσεις την κρίση ή αγόρασες κανενα πακετο "vodafone στην παραλία" και λες να κάνεις ψυχανάλυση δια του ερίζω και "διαδικτιοπληκτίζομαι"; :rolleyes:

Καλο καλοκαίρι._

Έχω fingerprint reader.

Αν δεν είμαι παρών, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τον κωδικό που είχα βάλει δεν τον θυμάμαι καν, μόνο με το δαχτυλικό αποτύπωμα μπαίνω στα windows.

Τα προγράμματα τα έχω αγορασμένα (να'ναι καλά το ΕΣΠΑ), αλλά ανησυχώ μήπως με γράψουν για τα ληγμένα trial .

Έχω ακούσει περίπτωση που έκοψαν πρόστιμο σε εταιρεία επειδή το winzip ήταν "unregistered". Το πρόστιμο κόπηκε μια φορά για κάθε υπολογιστή της εταιρείας.

Επίσης ανησυχώ μήπως μου κόψουν πρόστιμο για λογισμικό που έχω νόμιμα από το πανεπιστήμιο στα πλαίσια του διδακτορικού μου, το οποίο δεν σχετίζεται με την δουλειά μου (άρα δεν έχουν διαφεύγοντα κέρδη) αλλά το εγκατέστησα ώστε να προχωράω το διδακτορικό μου όταν έχω χρόνο. Προφανώς και δεν μπορώ να έχω τιμολόγιο γι' αυτό.

Αλήθεια, για τους υπολογιστές της υπογραφής μου πρέπει να έχω τα τιμολόγια/αποδείξεις για το λογισμικό ή μπορώ να ισχυριστώ ότι είναι τα αντίγραφα ασφαλείας που είχα κρατήσει και έχω χάσει τα αυθεντικά;

Έχω fingerprint reader.

Αν δεν είμαι παρών, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τον κωδικό που είχα βάλει δεν τον θυμάμαι καν, μόνο με το δαχτυλικό αποτύπωμα μπαίνω στα windows.

Αν ο υπολογιστης ειναι σε επιχειρηση, αμα θελουν μεχρι και κατασχεση μπορουν να του κανουν και μετα να σε περιμενουν στα γραφεια τους να του βαλεις δαχτυλο για να ξεκινησει.

Αν ειναι σε σπιτι δεν προκειται να ασχοληθουν να ερθουν.

Έχω ακούσει περίπτωση που έκοψαν πρόστιμο σε εταιρεία επειδή το winzip ήταν "unregistered". Το πρόστιμο κόπηκε μια φορά για κάθε υπολογιστή της εταιρείας.

Δεν παιζει αυτο ουτε σαν φαντασια, μην ακους καθε ραδιο αρβυλα.

nikosgalis απορω πως θυμήθηκες αυτο το πεθαμένο topic ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ημέρες μετά.. :whistle:

Μηπως ησουν κι εσυ διακοπές μακράς διάρκειας για να ξορκίσεις την κρίση ή αγόρασες κανενα πακετο "vodafone στην παραλία" και λες να κάνεις ψυχανάλυση δια του ερίζω και "διαδικτιοπληκτίζομαι"; :rolleyes:

Καλο καλοκαίρι._

Συγγνώμη που σε ενόχλησα αν και δεν καταλαβα γιατί ενοχλήθηκες ... Επίσης δεν κατάλαβα γιατί έβαλες το link προς το προφίλ μου. Αν θέλεις κάτι να πεις, μπορείς να το πεις ευθέως.

Τέλος, δεν έχω διάθεση να διαπληκτιστώ με κανέναν. Αλλά μάλλον σας ενοχλούν αυτά που λέω. Είναι εκτός της λογικής "για πάντα τα φταίει το κράτος, το ΔΝΤ και το σύστημα. Εγώ απλά τα θέλω δωρεάν χωρίς να έχω δικές μου υποχρεώσεις"...

Συγγνώμη που σε ενόχλησα αν και δεν καταλαβα γιατί ενοχλήθηκες ... Επίσης δεν κατάλαβα γιατί έβαλες το link προς το προφίλ μου. Αν θέλεις κάτι να πεις, μπορείς να το πεις ευθέως.

Τέλος, δεν έχω διάθεση να διαπληκτιστώ με κανέναν. Αλλά μάλλον σας ενοχλούν αυτά που λέω. Είναι εκτός της λογικής "για πάντα τα φταίει το κράτος, το ΔΝΤ και το σύστημα. Εγώ απλά τα θέλω δωρεάν χωρίς να έχω δικές μου υποχρεώσεις"...

Το ονομα με παραθεση στο προφιλ βγαινει αυτοματα, οταν για συντομια και σιγουρια (απο ορθογραφικα), κανεις copy paste το ονομα του συνομιλιτη κατευθειαν πανω απο το avatar του.

Το ονομα με παραθεση στο προφιλ βγαινει αυτοματα, οταν για συντομια και σιγουρια (απο ορθογραφικα), κανεις copy paste το ονομα του συνομιλιτη κατευθειαν πανω απο το avatar του.

A, ok, δεν το ήξερα. 'Ακυρο τότε...

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση.

Αν ο υπολογιστης ειναι σε επιχειρηση, αμα θελουν μεχρι και κατασχεση μπορουν να του κανουν και μετα να σε περιμενουν στα γραφεια τους να του βαλεις δαχτυλο για να ξεκινησει.

Αν ειναι σε σπιτι δεν προκειται να ασχοληθουν να ερθουν.

Συμφωνώ.

Αν μπορέσουν να μετακινήσουν τον υπολογιστή που ζυγίζει 30+ κιλά χωρίς να κάνουν ζημιά, χαλάλι τους.

Δεν με πειράζει να ελέγξουν τον υπολογιστή ενώ είμαι εκεί, τα προγράμματα αγορασμένα τα έχω (windows 7, office 2007 με δωρέαν 2010 upgrade όταν κυκλοφορήσει, προγράμματα για ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, Visual Studio 2008 & 2010).

Με πειράζει να τον ψάχνουν ενώ λείπω μήπως δουν κανά πρόγραμμα που δίνεται δωρεάν με hardware και το περάσουν για πειρατικό επειδή δεν φαίνεται σε τιμολόγιο.

Δεν παιζει αυτο ουτε σαν φαντασια, μην ακους καθε ραδιο αρβυλα.

Δεν είναι ράδιο αρβύλα. Ο εφοριακός θεώρησε ότι αφού είχαν λήξει οι 30 δοκιμαστικές μέρες (το Winzip ήταν shareware, όχι freeware) δεν περιλαμβανόταν στην άδεια χρήσης η περαιτέρω χρήση και έκοψε πρόστιμο.

Δεν είναι ράδιο αρβύλα. Ο εφοριακός θεώρησε ότι αφού είχαν λήξει οι 30 δοκιμαστικές μέρες (το Winzip ήταν shareware, όχι freeware) δεν περιλαμβανόταν στην άδεια χρήσης η περαιτέρω χρήση και έκοψε πρόστιμο.

Επιμενω οτι δεν γινεται (σε λογικα πλαισια). Τωρα αν ο εφοριακος ειναι χαζος και κοβει οτι ναναι (απορω, τι εγραψε πανω στο προστιμο), δε σημαινει οτι τελικα θα πας και να το πληρωσεις χωρις περαιτερω εξηγησεις. Την επομενη φορα μπορει να κοψει προστιμο γιατι ειναι στραβα βαλμενες οι κουρτινες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...