Προς το περιεχόμενο

Το ΣΔΟΕ στρέφεται στην «αντιμετώπιση της πειρατείας λογισμικού»

Spyros7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκει στο ΣΔΟΕ να εχουν αραγε αυθεντικα windows για καθε τους PC ; Πολυ αμφιβαλω...Σε ολες τις Δημοσιες υπηρεσιες της περιοχης μου που εχει τυχει να παω (σαν τεχνικος) , σπανια βλεπω αυθεντικα.

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Στους Δήμους να δείς τι γίνεται :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βρε ποιους δήμους και νομαρχίες εδώ στα Δικαστήρια μέσα.. έχουν παράνομο λογισμικό... για να μη μιλήσω για δικαστές και δε ξαναστραβώσω δίκη μέχρι τη σύνταξη δηλαδή ποτέ....

Εγώ όσους υπολογιστές του δημοσίου έχω δει έχουν το αυτοκολλητάκι των Windows πάνω. Άλλο αν δεν ξέρουν πως να τα ξαναενεργοποιήσουν οι τεχνικοί :-D

Πέρα από τις μπούρδες περί ανάπτυξης, μείωσης του ελλείμματος και νέες θέσεις εργασίας (λολ), μέχρι σήμερα δεν ίσχυαν αυτά που αναφέρει η είδηση για πειρατικά λογισμικά σε επιχειρήσεις;

Γιατί τυχαίνει να γνωρίζω αρκετές, μικρές μάλιστα, που λειτουργούν εντελώς νόμιμα με αυτόν το φόβο.

Η είδηση επίσης είναι κάπως ελλιπής, από ποιες βάσεις δεδομένων και λοιπές πηγές πληροφοριών θα αρπάζει πληροφορίες αυτό αυτό το Τμήμα Προστασίας Διανοητικής Καθυστέρησης ναούμ;

Επίσης ποιο ποσοστό πειρατείας έχει φτάσει στο 58%;

Των επιχειρήσεων μόνο ή όλων;

Τα πράγματα είναι ελαφρως παράλογα απο όλες τις απόψεις.

Φυσικά η πειρατεία είναι "κάτι " μη σωστό αλλα είναι σίγουρο ότι βλέπουμε την κατάσταση απο όλες τις πλευρές.

Θα δώσω ενα παράδειγμα οπως το καταλαβαίνω εγώ.

Ας πάρουμε ενα σπουδαστή τεχνικής κατεύθυνσης.Σε κάποια φάση των σπουδων του θα έρθει σε επαφή με κάποια σχεδιαστικά πακέτα...σίγουρα θα υπάρχουν και Open Source Αλλά καλώς η κακώς σε κάποιες περιπτώσεις υστερουν....και λογικά με 1 συγκεκριμένο θα ασχοληθεί και θα το μάθει.

Τελειώνοντας την σχολή του θα βγεί στην αγορά εργασίας και είναι σίγουρο οτι θα του ζητηθεί να ξέρει κάποιο απο τα 2-3 Top προγράμματα για να έχει ελπίδες να προσληφθεί.Εως τώρα με το σενάριο της απόλυτης νομιμότητας η κατάσταση είναι πολύ δύσκολα.

1. Βιοτικο επίπεδο ---> χαμηλό....οπότε λίγα λεφτά για αγορά HardWare/SoftWare

2. Μισθός με το ζόρι 700...και σιγα σιγά λιγότερα...οπότε αυτός που πλήρωσε το πανάκριβο Software σιγά μην το κάνει απόσβεση.

Δεν ξέρω απο την μία έτσι απο την άλλη αλλιώς...απλώς είναι αδύνατον να τσουλήσει ο τροχός αν ζορίσεις την κατάσταση.

Και να ανφέρω και κάτι άλλο χαριτωμένο...αναβάθμιση Software ...ελάχιστες εκπτώσεις και άσε τον πελάτη να βουρλίζεται...στα Vista π.χ στις εταιρειες γιατι δεν φρόντισαν να αλλάξουν τις άδειες σε 7 ...αφου δεν τσουλήσαν.

Όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα σήμερα με την ύφεση που υπάρχει όταν πας να βάλεις ένα έξτρα έξοδο στον επιχειρηματία αυτός θα πάει να κόψει από αλλού. Και ένας είναι ο εύκολος τρόπος να κόψει χρήμα. Από τους εργαζόμενους. Που έχει ως συνέπεια ακόμα λιγότερο χρήμα στην αγορά, γιατί το χρήμα για το λογισμικό πάει κατευθείαν έξω και χάνεται για την Ελλάδα.

Σαν αποτέλεσμα βλέπω αυτή την πράξη πολύ κοντόφθαλμη για να εφαρμοστεί τώρα γιατί θα κάνει κι άλλη ζημιά στην ήδη προβληματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα.

Αντί να κάνουν άλλα πράγμα ουσιώδη, όπως να μαθαίνουν λινουξ στα σχολεία κοιτάνε το πρόσκαιρο και ζημιογόνο κέρδος.

Το νομοσχεδιο αφορα μονο εταιριες?

Πλακα θα εχει να αρχιζουν να κυνηγανε και ιδιωτες τωρα!

Φαντασου με το που βαραει το Genuie να ερχεται αστυνομια στο σπιτι και να κατασχει το PC.

Προτείνω όσοι έχουν έστω και ένα παράνομο λογισμικό, έστω και ένα παράνομο mp3 να βγουν στους δρόμους και να το βροντοφωνάξουν! Τι διάολο, χωράνε 9εκ. ανθρώπους οι ελληνικές φυλακές;

Δε νομίζω!

Σιγα ρε παιδια ποσες , επιχειρησεις εχουν παρανομο λογισμικο.

Μιλαμε μονο για μικρομεσαιες και αυτες η συντριπτικη τους πλειοψηφεια τα εχουν ολα νομιμα. Τουλαχιστον το λειτουργικο , που αυτο κανει μπαμ.

Αλλη μια ειδηση-πυροτεχνημα.

τουλάχιστον για λειτουργικό και προγράμματα παραγωγής-αντικειμένου δύσκολο να χρησιμοποιήσει σπασμένο η επιχείρηση πέρα από τπτ προσωπικές ρυθμίσεις κανά renamer ξέρω εγώ που αν το είχε το plai#$!o πάλι θα το αγόραζαν, αλλιώς είναι χαζοί

ανεξάρτητα από το αν εφαρμόζεται ο νόμος τώρα ή αύριο και το τι αποτελέσματα φέρνει με το ψευτοσκεπτικό που γράφτηκε η επιχείρηση δε χρειάζεται θεωρίες, το ξέρει από μόνη της να μην χρησιμοποιεί σπασμένα κι όχι για λόγους νομιμότητας δεν είναι κρυφό

έχω δει σπασμένα σε επιχειρήσεις και αρκετά μεγάλες αλλά είναι κουλό

περισσότερο υποπτεύομαι πρωτοβουλία του 'κομπιουτερά' υπαλλήλου από αφέλεια παρά επιλογή του αφεντικού

ο έλεγχος και τα κίνητρα ή οι πιέσεις από 'επιχειρηματιάρες' έλληνες προμηθευτές που κάνουν δουλειές που τους παρακαλάνε απ' έξω να τις κάνουν, από τις ξένες εταιρείες σαφώς και προφανώς αλλά και από 'συμβούλους' είναι άλλο θέμα, δεν διαφωνώ για τις σκοπιμότητες ούτε τα αποτελέσματα στην οικονομία αλλά είναι άλλο θέμα με το τι θα κάνει η επιχείρηση

εδώ κατάφεραν όμως να συνδυάσουν το χρέος πρωτίστως με τη φοροδιαφυγή αυτό είναι που θα μας κάνει εντύπωση

το 'συλλογή, ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από βάσεις δεδομένων και λοιπές πηγές πληροφοριών΄ που γράφει έχει μια συζήτηση τα υπόλοιπα δεν είναι ούτε νέα ούτε ενδιαφέροντα

Όπως πάντα ημίμετρα μετρα από μέτριους ανθρώπους. Αντί να κοιτάξουν τι οδηγεί στην χρήση παράνομου λογισμικού και στην ανάπτυξη λογισμικού και στην Ελλάδα, κοιτούν να επιβάλλουν πρόστιμα και μια φοροεισπρακτική τακτική

Εγώ όσους υπολογιστές του δημοσίου έχω δει έχουν το αυτοκολλητάκι των Windows πάνω. Άλλο αν δεν ξέρουν πως να τα ξαναενεργοποιήσουν οι τεχνικοί :-D

Eτσι και στο δημο, εχει το αυτοκολλητο αλλα τα windows ειναι παρανομα γιατι ο προηγουμενος IT προτιμησε να τα κρατησει εκεινος τα cd για παρτυ του. Kαθως σε φρεσκο pc τα windows δεν ειναι ενεργοποιημενα... οποτε αντι να τα ενεργοποιησει περασε crack και κρατησε τα CD.

Δούλευα στο Δήμο με σύμβαση και σας πληροφορώ ότι η λέξη "άδειες", είναι άγνωστη.

Δούλευα στη διεύθυνση δημοτικής αστυνομίας, αλλά αφού βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6, τους έβαλα Windows (νομίζω Vista) και έκανα ένα τοπικό δίκτυο.

Πήρα τα PC σπίτι μου, τα σέταρα και όλα ok.

Απλά τώρα είναι στο γραφείο και δουλεύουν.

Ούτε καν λόγος για άδειες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...