nikosgalis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Οταν δεν αφαιρείς του αλλου αυτο που εχει και εσυ το χρειάζεσαι πραγματικά, τοτε ναι μπορεις να τον "κλέψεις". Η αντιγραφή προγραμμάτων δεν ειναι κλοπή, ειναι παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και υπάρχει μεγάλη κουβέντα για τον λόγο που κατοχυρώθηκε νομικά και ποιους ακριβως εξυπηρετεί. Κλοπή ειναι να του πάρεις το πορτοφόλι ή να πουλάς τα δικά σου αντίγραφα στους ενδεχόμενους πελάτες του. Αυτόν τον ορισμό που τον είδατε ρε παιδιά ? Τον έγραψε κι άλλος. "Η αντιγραφή", λέει, "δεν είναι κλοπή"... Θα τρελλαθούμε εντελώς δηλαδή ... Τότε, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, που έφαγε 10 χρόνια στα ωδεία για να μάθει πιάνο, και άλλα 40 στο να μαθαίνει, να εμπνέεται, να πειραματίζεται, να δημιουργεί, θα πρέπει να αμοίβεται με 19,90€ για να μας παραδώσει ένα CD και μετά το αντιγράφουμε (ή μάλλον το μετατρέπουμε σε άυλο mp3), και το μοιράζουμε στον υπόλοιπο κόσμο. Βολικό ε ? Δεν του αφαιρούμε και τίποτε...
pigeon Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) Αυτόν τον ορισμό που τον είδατε ρε παιδιά ? Τον έγραψε κι άλλος. "Η αντιγραφή", λέει, "δεν είναι κλοπή"... Θα τρελλαθούμε εντελώς δηλαδή ...Τότε, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, που έφαγε 10 χρόνια στα ωδεία για να μάθει πιάνο, και άλλα 40 στο να μαθαίνει, να εμπνέεται, να πειραματίζεται, να δημιουργεί, θα πρέπει να αμοίβεται με 19,90€ για να μας παραδώσει ένα CD και μετά το αντιγράφουμε (ή μάλλον το μετατρέπουμε σε άυλο mp3), και το μοιράζουμε στον υπόλοιπο κόσμο. Βολικό ε ? Δεν του αφαιρούμε και τίποτε... Ενταξει αλλα να μη φωνάζουμε κι απο πάνω αμα δεν κατεχουμε τα Ελληνικα. Βολικό, ξέ-βολικό, αυτο ειναι: Η κλοπή είναι έγκλημα που τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα στα άρθρα 372 ΠΚ επ. Είναι η αφαίρεση ξένου κινητού πράγματος από την κατοχή άλλου με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση. Στη βασική της μορφή είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.Η μουσική ειναι αυλη, οσο και το mp3. Το οτι κάποια ανώνυμη εταιρία το εβαλε σε ασημί δισκάκι δεν σημαίνει τιποτε. Εγω το ξανακάνω αυλο (mp3) και παει λέγοντας. Κανενας καλλιτέχνης δεν εχει πρόβλημα να ακούγονται τα τραγούδια του, εχει πρόβλημα οταν τον πνιγουν οι δισκογραφικές στα ποσοστά με πρόσχημα την "πειρατεία". Οσο για τον Παπαθανασίου συγκεκριμένα, θυμάμαι μια συναυλία που ειχε δώσει σε δημοτική εκδήλωση και ειχε πληρωθεί οσο κοστίζει μισό σχολείο, για εμφάνιση 45 λεπτών. Οποτε με τους πρόχειρους υπολογισμούς μου μας χρωστάει ακόμα 2-3 ορόφους του κτιρίου, καμια 1000αρια θρανία, καρέκλες, πίνακες, εργαστήρια, οργανα γυμναστικής και τη μια απο τις 2 μπασκέτες για να παιξουμε διπλο μπάσκετ, κ. ΝικοΓκαλη. Εχει πλάκα οτι γράφεις "ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, που έφαγε 10 χρόνια στα ωδεία για να μάθει πιάνο". Στα καρύδια μας! Ποιος υπολογίζει τα δικά μου χρόνια σπουδών για να τους υπολογισω εγω το μουσικό τους παραλήρημα; Εγω αγαπητέ εφαγα 20 χρόνια να φτιάχνω προγράμματα για υπολογιστές, πηγαίνω μια μέρα στην υποθετική sMINOS-FBI , τους φτιαχνω κατι, ενα μικρό project και πληρώνομαι το 1/3 της αξίας που συμφωνήθηκε, με το ζόρι και παρακαλητά 10 μηνες αργότερα και φυσικα με αποδειξη παροχής υπηρεσιών για ολο το ποσο. Παράλληλα η γυναίκα μου που ειναι γραφίστρια, εχει παει στην υποθετική DouDouMusic που κανει συναυλίες, για να τους φτιάξει αφίσες και flyers. Πληρώνεται το 1/4 της προσυμφωνημένης αξίας, παραδίδει εκβιαστικά το προιον 7-10 ημέρες πριν το συμφωνημένο deadline, δουλεύοντας νυχθημερόν (!!), και πληρώνεται 8-10 μήνες αργότερα, σε 3 δόσεις , το εξωφρενικό ποσο των 600 ευρω, με το ζόρι και παρακαλητα -βάζοντας βίσμα τον καλλιτέχνη της αφίσας. Ελα πες μου τωρα για κλοπές και ηθικούς φραγμούς._ Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2010 από pigeon
nikosgalis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Ενταξει αλλα να μη φωνάζουμε κι απο πάνω αμα δεν κατεχουμε τα Ελληνικα. Βολικό, ξέ-βολικό, αυτο ειναι:Η μουσική ειναι αυλη, οσο και το mp3. Το οτι κάποια ανώνυμη εταιρία το εβαλε σε ασημί δισκάκι δεν σημαίνει τιποτε. Εγω το ξανακάνω αυλο (mp3) και παει λέγοντας. Κανενας καλλιτέχνης δεν εχει πρόβλημα να ακούγονται τα τραγούδια του, εχει πρόβλημα οταν τον πνιγουν οι δισκογραφικές στα ποσοστά με πρόσχημα την "πειρατεία". Ρώτησες πολλούς καλλιτέχνες για αυτό ? Αν είναι, παράτησε εσύ τις αμοιβόμενες δουλειές σου, φάε 10 χρόνια για να φτιάξεις το Pigeon Excel 2020 και δώστο δωρεάν. Τότε μπορείς να απαιτείς και από άλλους να δουλεύουν δωρεάν... Τώρα που εσύ πληρώνεσαι (και καλά κάνεις), δικαιούνται και αυτοι να πληρωθούν. Οσο για τον Παπαθανασίου συγκεκριμένα, θυμάμαι μια συναυλία που ειχε δώσει σε δημοτική εκδήλωση και ειχε πληρωθεί οσο κοστίζει μισό σχολείο, για εμφάνιση 45 λεπτών. Οποτε με τους πρόχειρους υπολογισμούς μου μας χρωστάει ακόμα 2-3 ορόφους του κτιρίου, καμια 1000αρια θρανία, καρέκλες, πίνακες, εργαστήρια, οργανα γυμναστικής και τη μια απο τις 2 μπασκέτες για να παιξουμε διπλο μπάσκετ, κ. ΝικοΓκαλη. Δηλαδή αν εσένα σου έδιναν 200.000€ για ένα software και κάποια γραφικά (επειδή παρακάτω λες ότι αυτό επαγγέλεστε), εσύ θα τα αρνηθείς και θα σηκωθείς να φύγεις ε? Επειδή με αυτά τα χρήματα, το κράτος (που αυτό φώναξε τον Παπαθανασίου, δεν σηκώθηκε αυτός από το Παρίσι να έρθει να παρακαλέσει για καμια συναυλιούλα) θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, εσύ θα έλεγες "δεν τα παίρνω, κάντε τα σχολείο". Νύχτα θα τα τσέπωνες και θα εξαφανιζόσουν. Δεν μπαίνω καν στην κουβέντα για το αν άξιζε ο Παπαθανασίου αυτά τα λεφτά ή εσύ αντίστοιχα... Εχει πλάκα οτι γράφεις "ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, που έφαγε 10 χρόνια στα ωδεία για να μάθει πιάνο". Στα καρύδια μας! Ποιος υπολογίζει τα δικά μου χρόνια σπουδών για να τους υπολογισω εγω το μουσικό τους παραλήρημα; Εγω αγαπητέ εφαγα 20 χρόνια να φτιάχνω προγράμματα για υπολογιστές, πηγαίνω μια μέρα στην υποθετική sMINOS-FBI , τους φτιαχνω κατι, ενα μικρό project και πληρώνομαι το 1/3 της αξίας που συμφωνήθηκε, με το ζόρι και παρακαλητά 10 μηνες αργότερα και φυσικα με αποδειξη παροχής υπηρεσιών για ολο το ποσο. Παράλληλα η γυναίκα μου που ειναι γραφίστρια, εχει παει στην υποθετική DouDouMusic που κανει συναυλίες, για να τους φτιάξει αφίσες και flyers. Πληρώνεται το 1/4 της προσυμφωνημένης αξίας, παραδίδει εκβιαστικά το προιον 7-10 ημέρες πριν το συμφωνημένο deadline, δουλεύοντας νυχθημερόν (!!), και πληρώνεται 8-10 μήνες αργότερα, σε 3 δόσεις , το εξωφρενικό ποσο των 600 ευρω, με το ζόρι και παρακαλητα -βάζοντας βίσμα τον καλλιτέχνη της αφίσας. Ελα πες μου τωρα για κλοπές και ηθικούς φραγμούς. Και επειδή το σύστημα είναι ένοχο, μπορείς εσύ να κάνεις ό,τι γουστάρεις, για να αποκαταστήσεις την αδικία αυτή, ε ? Δηλαδή, αν το παιδί σου πάει σχολίο, και το διπλανό του έχει πιο ακριβή κασετίνα, θα του πεις να του δώσει μια φάπα και να την πάρει, για να αποκατασθαθεί η αδικία, σωστά ? Τι "ηθικοί φραγμοί" και μαλακίες, ε ?? Ανατρίχιασα με την λογική σου. Χωρίς αμφιβολία, κάπου θα έχει εφαρμοστεί με επιτυχία.
Nomedor Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Το σύστημα είναι βρόμικο και ωφελούνται λίγοι με αποκορύφωμα την αμερική που τώρα σιγά σιγά καταλαβαίνει ο κόσμος τι ρόλο έχει και θέλουν να καταργηθεί η πατέντα λογισμικού. Κάποιοι άλλοι όπως εγώ πιστεύουν πως τα πνευματικα δικαιώματα ή δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ή να έχουν πολύ μικρή χρονική ισχύ πχ 6μήνες. Ένας κοινός θνητός το να υποστηρίζει κάτι διαφορετικό ή δεν ξέρει ή δουλεύει για τον κλάδο. Κατά τα αλλά είναι ένας τομέας τρελής αισχροκέρδειας και τις κουβέντες περί ηθικής αλλού για τον κακόμοιρο τον μουσικό αφού ο κανόνας είναι ότι τώρα τρώει χώμα.
nikosgalis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Το σύστημα είναι βρόμικο και ωφελούνται λίγοι με αποκορύφωμα την αμερική που τώρα σιγά σιγά καταλαβαίνει ο κόσμος τι ρόλο έχει και θέλουν να καταργηθεί η πατέντα λογισμικού. Κάποιοι άλλοι όπως εγώ πιστεύουν πως τα πνευματικα δικαιώματα ή δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ή να έχουν πολύ μικρή χρονική ισχύ πχ 6μήνες. Φίλε Nomedor σε παρακολουθώ σε πολλά θέματα να έχεις την ίδια λογική. Μπορείς να μου πεις τι επαγγέλεσαι, για να ξεκινήσουμε από μία βάση ?
Nomedor Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δεν έχει καμία σχέση με τον τομέα η δουλειά μου. Φυσικά και ακολουθώ την ίδια λογική αφού για να αλλάξω άποψη πρέπει κάποια άλλη πρώτα να με καλύπτει περισσότερο από αυτην που ήδη έχω. Αλλά και πάλι το θέμα μας δεν είμαι εγώ, το θέμα μας είναι τα έσοδα από τα πνευματικα δικαιώματα και το καλύτερο είναι μα μην βγούμε εκτός θέματος με εμένα ή προσωπικές αντιπαραθέσεις αλλά αντιπαραθέσεις που έχουν να κάνουν με το θέμα. Συγνώμη αν δείχνω εριστικός αλλά δεν έχει να κάνει με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά την ιδέα αυτό με το οποίο είμαι αντίθετος.
nikosgalis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δεν έχει καμία σχέση με τον τομέα η δουλειά μου. Φυσικά και ακολουθώ την ίδια λογική αφού για να αλλάξω άποψη πρέπει κάποια άλλη πρώτα να με καλύπτει περισσότερο από αυτην που ήδη έχω. Αλλά και πάλι το θέμα μας δεν είμαι εγώ, το θέμα μας είναι τα έσοδα από τα πνευματικα δικαιώματα και το καλύτερο είναι μα μην βγούμε εκτός θέματος με εμένα ή προσωπικές αντιπαραθέσεις αλλά αντιπαραθέσεις που έχουν να κάνουν με το θέμα. Συγνώμη αν δείχνω εριστικός αλλά δεν έχει να κάνει με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά την ιδέα αυτό με το οποίο είμαι αντίθετος. Το θέμα δεν είναι προσωπικό, και δεν είσαι εριστικός (το ξεκαθαρίσαμε σε άλλο θέμα αυτό ) Απλά, με το επάγγελμά σου, αθ σου έδειχνα ότι όλοι μας κάνουμε κάτι, με αποτέλεσμα το κέρδος. Το να αφαιρείς το δικαίωμα αυτό από κάποιον άλλον, και να το αναγνωρίζεις μόνο σε εσένα, είναι λάθος. Και επιμένω για 2 πράγματα: 1. πρόκειται για υπηρεσίες που εσύ ζητάς από κάποιον άλλο. Δεν ήρθαν οι U2 να σε υποχρεώσουν να τους ακούς, ούτε η Microsoft σε βάζει να εγκαθιστας Windows 2. Όλοι μας κάποιο επάγγελμα έχουν. Από τον περίφημο πλουτισμό των πνευματικών δικαιωμάτων, τρώνε ψωμί ο συνθέτης, αλλά και ο περιπτεράς, ο φορτηγατζής που μεταφερει τα CD και ο γραφίστας που ετοιμάζει την αφίσα. Ακόμη και ο σουβλατζής που πουλάει βρώμικο έξω από το στάδιιο της συναυλίας. Κάπου στην αλυσίδα μπορεί να εμπλέκεσαι και εσύ και εγώ χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αυτό θέλω να πω. Εκτός, αν η γενικότερη λογική σου είναι ότι ο κόσμος μπορεί να λειτουργήσει χωρίς χρήματα, μισθούς, κλπ, οπότε ξεκινάει μια μεγάλη off-topic πολιτική κουβέντα...
Nomedor Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Κι εγώ επιμένω ότι το αντικείμενο της κλοπής δεν είναι κάτι που "πιάνεται" αλλά μια "ιδέα" και αυτό τα αλλάζει όλα αφού από εκεί και πέρα όλη η κουβέντα είναι θέμα αντίληψης του τι μπορείνα ορίσεις σαν ιδιοκτησία και πόσο μπορείς να αφήνεις τον άλλον να το εκμεταλλεύεται.
PCharon Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Σε πρώτη ανάγνωση μου φάνηκε σωστό όπως το έθεσες στο #67 nikosgalis, δηλαδή πως για κάθε αγαθό υπάρχει κάποιο αντάλλαγμα, όντως έτσι συμβαίνει στο εμπόριο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όμως τελικά η μουσική είναι εμπορικό προϊόν ή μήπως πνευματικό έργο που τρέφει τις αισθήσεις και αποτελεί πολιτισμικό στοιχείο; Για ποιό στο καλό λόγο να κάτσω να ζωγραφίσω, να σκαλίσω, να παίξω στην κιθάρα κτλ αν αυτό δεν είναι τρόπος να μεταδώσω συναισθήματα ή/και αξίες στους συνανθρώπους μου, ή για ποιό στο καλό λόγο θέλω να το κάνω αυτό αλλά μόνο σε ορισμένη μερίδα συνανθρώπων μου που θα πληρώσουν; Αν υπάρχει δημιουργός που μέσα του σκέφτεται τόσο στενά, κατά τη γνώμη μου είναι ανώμαλος (το λέω γιατί πραγματικά δε μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει, είμαι βέβαιος πως όποιος δημιουργεί κάτι το κάνει με σκοπό κι ελπίδα να το διαδώσει όσο περισσότερο μπορεί). Ευτυχώς που δεν είναι οι αρχαίοι Έλληνες εδώ να μας χρεώσουν πνευματικά δικαιώματα. [edit] Αναφέρθηκα στη μουσική στηριζόμενος σε συγκεκριμένο σημείο διατυπωμένης άποψης, αν και το θέμα μιλάει για λογισμικό (ΟΚ, λιγο εκτός θέματος είμαι επειδή παρασύρθηκα από τις τελευταίες διατυπωμένες απόψεις)
tarantules Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Είχα πάει κάποτε σε μια υπαίθρια συναυλία που διοργάνωνε κάθε καλοκαίρι ο δήμος.Ειχαν περικυκλώσει το χώρο με σχοινιά,και στην είσοδο είχαν βάλει 3 κάριες του δήμου να κόβουν εισητήρια (Το ποσό δεν το θυμάμαι αλλά είναι άνευ σημασίας). Λοιπόν, οι 8 στους 10 έδειχναν μια πρόσκληση που προφανώς είχαν καβατζώσει από τα κονέ που είχαν με δημοτικούς υπαλλήλους,συγγενείς κλπ,κλπ. Πείτε μου τώρα εαν πηγαίνατε εσείς και βλέπατε το σκηνικό και θέλατε οπωσδήποτε να δείτε τη συναυλία (γιατί είναι δικάιωμά σας ρε αδερφέ,γιατί έτσι γουστάρετε) και δεν είχατε πρόσκληση ή είχατε τη δυνατότητα να πάρετε (ναι ήμουν από αυτούς...) αλλά είχατε την ευθιξία να το πω; πέτσα; ότι θέλετε, να αρνηθείτε ευγενικά ,δεν θα αισθανόσασταν το λιγότερο μ@λ@κες όταν βλέπατε να γίνεται αυτό το πανηγύρι γύρω σας; Όλοι οι του δήμου καβατζωμένοι και εσείς ο τιμητής των πάντων.Ο μ@λ@κας δηλαδή. Ε κάτι αντίστοιχο γίνεται και με την πειρατεία.Αφού μπορείς το κάνεις γιατί βαρέθηκες να είσαι κάθε φορά ο μ@λ@κας της υπόθεσης. Ας ξεβρωμίσει πρώτα το κράτος τη μπόχα του οίκου του και μετά ας μας μιλήσει για πειρατείες και ...ουτσες μπλε.Οι ίδιοι αναπαράγουν τη βρωμιά και την αδικία κα μετά έρχονται με τους νόμους-λάστοιχο να κάνουν νταντα τους υπόλοιπους που "παρανομούν".(βλέπε Βουλγαράκη,Σιούφα κλπ,κλπ) Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο (για τη συναυλία μιλάω).Γίνεται κατά κόρον κάθε χρονιά και σε ΟΛΑ τα events που διοργανώνει ο δήμος.
nikosgalis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Νομίζω ότι τη στιγμή της έμπνευσης, κανένας -λογικός- καλλιτέχνης δεν σκέφτεται το χρήμα. Είναι σαν να υπολογίζεις τα χρήματα για γάλατα, μπιμπερό και πάνες, τη στιγμή του οργασμού. Αλλά κάποια στιγμή που έχεις τελειώσει το δημιούργημά σου, και σου έρχονται οι λογαριασμοί του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, πιάνεις να κάνεις τον λογαριασμό... Με την λογική ότι οι υπηρεσίες δεν αμείβονται, ο γραφίστας δεν έπρεπε να πληρώνεται για τα λογότυπα, ο προγραμματιστής για το software, ο δικηγόρος για μία αγόρευση, ο γιατρός για μια συμβουλή που σώζει ζωες και ... ο μουσικός για τα τραγούδια. Μόνο εμπόριο θα έπρεπε να υπάρχει ... Αλλά ο γραφίστας πιο πάνω, που θέλει δωρεαν μουσική, διαμαρτύρεται γιατί η γυναίκα του δεν πληρώνεται σωστά. Πώς είναι δυνατόν να σκέφτεται τα χρήματα και να ζητάει από τον μουσικό να παίζει τσάμπα για να ευφραίνεται αυτός ?
nikosgalis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Ας ξεβρωμίσει πρώτα το κράτος τη μπόχα του οίκου του και μετά ας μας μιλήσει για πειρατείες και ...ουτσες μπλε.Οι ίδιοι αναπαράγουν τη βρωμιά και την αδικία κα μετά έρχονται με τους νόμους-λάστοιχο να κάνουν νταντα τους υπόλοιπους που "παρανομούν".(βλέπε Βουλγαράκη,Σιούφα κλπ,κλπ) Και πως θα ξεβρωμίσει ένα πεζοδρόμιο, αν εσύ το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι πρέπει να πετάξεις κι εσύ τα τσιγάρα σου, απλά γιατί οι άλλοι έχουν πετάξει περισσότερα και νοιώθεις αδικημένος ? Θα ήθελα πολύ να μάθω τον τρόπο. - Περιμένεις έναν μεγαλύτερα μαλάκα να το ξεβρωμίσει και να σε ειδοποιήσει ? - Το πεζοδρόμιο καθαρίζεται από μόνο του ? - Κάποιος άλλος τρόπος που δεν γνωρίζω ?
PCharon Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δε λέω πως δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο αντίκρυσμα. Δεν είπα να θεωρείται παράνομο να δώσεις χρήματα στο δημιουργό! Αν αναφέρεσαι στο αντίκρυσμα, όσοι αγαπήσουν κάτι σίγουρα θα το χορηγήσουν, υπάρχουν τρόποι για να συμβαίνει αυτό, όμορφα κι ωραία και να είμαστε ειρηνικά μεταξύ μας. Δεν κατανοώ όμως γιατί θεωρείται παράνομο να διαδίδεις ένα πνευματικό έργο. Αυτός που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε δεν το θέλει αυτό;
tarantules Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Και πως θα ξεβρωμίσει ένα πεζοδρόμιο, αν εσύ το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι πρέπει να πετάξεις κι εσύ τα τσιγάρα σου, απλά γιατί οι άλλοι έχουν πετάξει περισσότερα και νοιώθεις αδικημένος ?Θα ήθελα πολύ να μάθω τον τρόπο. - Περιμένεις έναν μεγαλύτερα μαλάκα να το ξεβρωμίσει και να σε ειδοποιήσει ? - Το πεζοδρόμιο καθαρίζεται από μόνο του ? - Κάποιος άλλος τρόπος που δεν γνωρίζω ? Εδώ φίλε μου έρχεται το δείγμα γραφής του καθενός.Όταν εγώ δεν πετάω τσιγάρα και ταυτόχρονα βλέπω οτι οι τιμητές των νόμων εξακολουθούν επιδεικτικά μάλιστα να πετάνε τα δικά τους και να μην αλλάζουν μυαλά και να με περιπαίζουν κι από πάνω, έ και η υπομονή έχει και τα όριά της.Το στην υγειά των κορόϊδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί.Η αδικία να ξέρεις φέρνει περισσότερη αδικία.Και στους νόμους της ζούγκλας αρχίζεις πλέον να κοιτάς και την πάρτυ σου αφού στην τελική δεν βγάζεις άκρη με τους γύρω σου που κοιτάνε να σε κατασπαράξουν.Thats life.Είτε σ'αρέσει είτε δεν σ'αρέσει
nikosgalis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2010 Δε λέω πως δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο αντίκρυσμα. Δεν είπα να θεωρείται παράνομο να δώσεις χρήματα στο δημιουργό! Αν αναφέρεσαι στο αντίκρυσμα, όσοι αγαπήσουν κάτι σίγουρα θα το χορηγήσουν, υπάρχουν τρόποι για να συμβαίνει αυτό, όμορφα κι ωραία και να είμαστε ειρηνικά μεταξύ μας.Δεν κατανοώ όμως γιατί θεωρείται παράνομο να διαδίδεις ένα πνευματικό έργο. Αυτός που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε δεν το θέλει αυτό; ΟΚ, προχωρήσαμε ένα βήμα. Αναγνωρίζεις ότι πρέπει να υπάρχει "ένα αντίκρυσμα". Η διαφωνία μας, λοιπόν, είναι ότι εσύ δεν θέλεις να ορίσει ο καλλιτλεχνης την αμοιβή του, αλλά θέλεις να επαναπαυτεί στο "έχει ο Θεός" (donations, etc), ώστε να απολαμβάνεις εσύ δωρεαν το δημιούργημά του ? Εσύ, αν μπορούσες να ορίσεις την αμοιβή σου, δεν θα την ανέβαζες ? Ή δεν θέλεις ένα καλύτερο αυτοκίνητο, μεγαλύτερο διαμέρισμα σε περιοχή με πεύκα, και να μπορείς να δουλεύεις λιγότερο ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα