Technology fan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Παραθέτω μία εικόνα για να σας δείξω τι έχω σκεφτεί μέχρι τώρα να κάνω σε ένα coolermaster cosmos 1000, Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν η εικόνα δεν έχει τις αντιστοιχες διαστάσεις με το πραγματικό. (στο περίπου είναι μόνο για το airflow, άμα θελήσει κανείς απαιτητικός θα βγάλω καμια photo καθώς ακόμα το μοντάρω) 1) PSU 2) 120mm Coolermaster A12025-12CB-3BN-F1 Airflow: 44.03 CFM, Noise: 19.8 dBA 3) 120mm Coolermaster A12025-12CB-3BN-F1 Airflow: 44.03 CFM, Noise: 19.8 dBA 4) 120mm Coolermaster A12025-12CB-3BN-F1 Airflow: 44.03 CFM, Noise: 19.8 dBA 5) 120mm Scythe SFF21D Airflow: 33.5 CFM, Noise: 8.7 dBA 6) 120mm Scythe SFF21D Airflow: 33.5 CFM, Noise: 8.7 dBA ανάμεσα στα 6-7 είναι μία true-black (αυτό το μαύρο ) 7) 120mm Scythe SFF21D Airflow: 33.5 CFM, Noise: 8.7 dBA 8) 120mm Coolermaster A12025-12CB-3BN-F1 Airflow: 44.03 CFM ,Noise: 19.8 dBA 9) 140mm Thermaltake Turbo fan Airflow: 50 CFM ,Noise: 16 dBA 10) 140mm Thermaltake Turbo fan Airflow: 50 CFM, Noise: 16 dBA 11) ένα 92mm το οποίο ακόμα το σκέφτομαι. Τα ανεμιστηράκια ήδη τα έχω, αυτό που ρωτάω είναι μήπως θα πρεπε να τα τοποθετήσω διαφορετικά ή να τα αλλάξω με άλλα (άντε κανα δυό όχι παραπάνω)
Technology fan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μπροστά δε θα βάλεις; Όχι, μ 'αρέσει η πόρτα που έχει μπροστά!
agelosLX Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Συγνώμη πώς θα βάλεις 3 ανεμηστήρια κάτω?? Επίσης το να βάλεις εναν δυνατό ανεμιστήρα μπροστά από την κάρτα γραφικών βοηθάει πολύ στην ψύξη της...πιστεύω δεν χρειάζεται ο 5 στο σημείο που τον έχεις..καλύτερα να βάλεις έναν μπροστά με το module 4-3 της coolermaster. Eγώ τώρα για καλοκαίρι την έχω βγάλει την πόρτα..κλαιν!
Technology fan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Συγνώμη πώς θα βάλεις 3 ανεμηστήρια κάτω?? Επίσης το να βάλεις εναν δυνατό ανεμιστήρα μπροστά από την κάρτα γραφικών βοηθάει πολύ στην ψύξη της...πιστεύω δεν χρειάζεται ο 5 στο σημείο που τον έχεις..καλύτερα να βάλεις έναν μπροστά με το module 4-3 της coolermaster. οι (2) και (3) χωρανε ακριβώς δίπλα δίπλα αφού βγάλω εκείνο το shroud, ο (4) θα είναι κάτω απο τους δίσκους!
d3m0n Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Όχι, μ 'αρέσει η πόρτα που έχει μπροστά! Άμα δε βάλεις και μπροστά κανένα δεν έχει νόημα, να ψύχονται έστω και λίγοι οι σκληροί. Θα συμφωνή για τον ανεμιστήρα 5, δεν εξυπηρετεί σε κάτι.
Technology fan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Άμα δε βάλεις και μπροστά κανένα δεν έχει νόημα, να ψύχονται έστω και λίγοι οι σκληροί. Θα συμφωνή για τον ανεμιστήρα 5, δεν εξυπηρετεί σε κάτι. θα ψύχονται απο κάτω, και ο 5 είναι για να παίρνει τη ζέστη των δίσκων! ---------- Προσθήκη στις 16:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:51 ---------- Συγνώμη πώς θα βάλεις 3 ανεμηστήρια κάτω?? Επίσης το να βάλεις εναν δυνατό ανεμιστήρα μπροστά από την κάρτα γραφικών βοηθάει πολύ στην ψύξη της...πιστεύω δεν χρειάζεται ο 5 στο σημείο που τον έχεις..καλύτερα να βάλεις έναν μπροστά με το module 4-3 της coolermaster. Eγώ τώρα για καλοκαίρι την έχω βγάλει την πόρτα..κλαιν! Αυτό ακριβώς λέω ΔΕΝ θέλω να βγάλω τη πόρτα! Ούτε θέλω το 4-3 module το βρίσκω άχρηστο και είναι off-topic,
LeoNaXe Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 όλα καλά και ωραία ρε παιδιά αλλά απορώ τη θόρυβο θα βγάζει στο τέλος, θα παλεύετε ο θόρυβος?
Technology fan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 όλα καλά και ωραία ρε παιδιά αλλά απορώ τη θόρυβο θα βγάζει στο τέλος,θα παλεύετε ο θόρυβος? Φυσικά και παλεύεται αν δείς τα decibel, προφανώς είναι αθόρυβο, περίπου 27 db βγαίνει αθροιστικά! και έχει και ηχομονοτικό υλικό στο πλάι οπότε απο ήχο είναι οκ, απο airflow setup με νοιάζει.. κάτι που κανει μέχρι στιγμής δεν έχει πει κάτι σχετικό!
gamanos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Θέλει αρκετή μελέτη και τύχη και σαφώς trial and error καταστάσεις. Η αύξηση ανεμιστήρων δεν σημαίνει και αύξηση airflow,ας πούμε στο κουτί σου υπάρχει ένα ρεύμα αέρα από κάτω προς τα πάνω, Ανεμιστήρες 234 βάζουν και 91011 βγάζουν, το οποίο μπερδεύεται από την εισαγωγή του 5 και το ρεύμα της ψύχτρας. Καθώς δεν είναι γραμμικά και απόλυτα τα ρεύματα του αέρα, κινδυνεύεις να γίνεις έτσι
Technology fan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Ρε παιδιά και ο 5 βγάζει... όσο για τη ψύχτρα μπορώ να την βάλω και προς τα πάνω! δε ξέρω τι είναι καλύτερο..
gamanos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Οπότε, αφού υπάρχουν τα ανεμιστήρια, άρχισε το διάβασμα, ξεκίνα δοκιμές χωρίς δραστικές επεμβάσεις, κοψίματα και μονταρίσματα και θα βρεις τον καλύτερο συνδυασμό. Αλήθεια χρειάζεσαι τόσους ανεμιστήρες; Το συνολικό αριθμό των decibel πώς τον έβγαλες; (πληροφοριακά) Υπολόγισες και θορύβους από σκληρούς και κάρτες γραφικών; Τσίμπα και κάποια links, αλλά να θυμάσαι πως οι μηχανικοί της coolermaster ξέρουν παραπάνω επί του θέματος και άρα, οι παρεχόμενες θέσεις για ανεμιστήρες μάλλον είναι καλύτερες από τις modded... http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=604799 http://www.overclock.net/computer-cases/538992-cosmos-bad-airflow.html http://www.overclock.net/case-mods-general-discussion/593400-cosmos-1000-airflow-solution.html http://www.eggxpert.com/forums/thread/518908.aspx ---------- Προσθήκη στις 21:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:27 ---------- Κοίτα, από το σκίτσο, σίγουρα δε θα πάρεις υπεύθυνη απάντηση. Όπως τα λές, εγώ βλέπω ο 5 να βγάζει έξω αυτό που βάζει ο 4, αυτό που βάζει ο 2 να πηγαίνει στο ρεύμα 6-7->8 και να σου μένει ο 3 να φτάνει μέχρι πάνω, ειδικά αφού δεν έχεις και μπροστινό intake. Αυτό όμως είναι μόνο μια ερμηνεία βάσει σκίτσου, που δεν λαμβάνει υπόψη της hotspots, πραγματικό cfm,πιέσεις και λειτουργεία ανεμιστήρων. Μάλλον δε σε βοηθάω πρακτικά, αλλά η λύση είναι να καταγράψεις έναν έναν τους ανεμιστήρες αν βοηθάει στην πτώση των παραγόμενων θερμοκρασιών. Ευτυχώς που δεν θα χρειαστεί να τους αγοράσεις, αλλά δεν σημαίνει πως πρέπει να τους αξιοποιήσεις μόνο και μόνο επειδή τους έχεις.
Technology fan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Φυσικά μπορώ και να μην βάλω κάποιους! απλά πείτε μου ποιόν. Να βγάλω εντελώς τον (5) εγώ απο άποψη airflow θέλω να μάθω, θυμάμαι υπήρχαν κάτι κανόνες τους στύλ exhaust > intake. Ο υπολογισμός των decibels είχε γίνει παλιά δε θυμάμαι πως το χα βγάλει (μόνο τον θόρυβο απο ανεμιστηράκια υπολογίζω). Δηλαδή μου λέτε οτι είναι καλύτερο να το αφησω στη κατάσταση που ήταν πριν? δηλαδή χωρίς 2 4 5 11 επειδή έτσι είναι default! edit: Τα 4 5 11 το σκεφτόμουν σαν να ναι ξεχωριστό apartment, μπορώ να το καλύψω ακόμα και με ένα κομμάτι λαμαρίνα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.