Voodooman Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Εμπνεύστηκα από ένα άλλο post και είπα να ανοίξω ένα thread αν και κατά πόσο η οικονομική κρίση επηρέασε τις αγορές σας. -Σταματήσατε πλήρως την αγορά νέου hardware; -Eίχατε σκοπό να αγοράσετε κάτι άλλο, αλλά προσαρμοστήκατε και πήρατε κάτι φθηνότερο; -Αγοράζετε κανονικά όπως και πριν; Προσωπικά υπο διαφορετικές συνθήκες θα είχα βάλει στο πρόγραμμα να αγοράσω μέσα στο επόμενο 6μηνο 2 80άρηδες postville, ένα καλό κινητό των ~€400, μία κάρτα ήχου γύρω στα €70 και ένα ζευγάρι ηχείων 2.1 στα €100. Αυτήν τη στιγμή τα μόνα που υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πάρω είναι τα ηχεία, γιατί μου είναι αρκετά απαραίτητα. Ρε, τί πάθαμε!
strobe Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 τι στην ευχή μπορεί να το θέλεις ενα κινητό των 400 ευρώ ? ένα τον 100 ευρώ δεν παίρνει τηλέφωνα?
evolgen Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Αγόρασα αυτό, γιατί το παλιό 5+ ετών laptop τα έπαιξε.
yioula Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 εγω εχω σταματησει τα παντα , εχω αλλες υποχρεωσεις λογω ηλικιας κλπ Παντως τωρα απλα θα φροντιζα να ξοδεψω σε καποια πραγματα ασχετα με αγορες κλπ πχ ταξιδια και παντως στα της τεχνολογιας απλα και μονο ως επενδυση στο μελλον θα εκανα καλες και "αντοχης" αγορες διοτι οτι εχουμε η προλαβουμε να αγορασουμε τωρα με αυτα θα μεινουμε για πολλα ..ααα... χρονια, συντομα..
Evgenios1 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Πηρε το αφτι μου οτι τα fnuc την κανουν απο δω. Αρα θα υπαρχει καποιο προβλημα.
antonl Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Ακριβώς όπως και πριν. Δεν σκόπευα ν αγοράσω τίποτα και εξακολουθώ να χω την ίδια άποψη Αλλά αν υπάρξει η ανάγκη, δε νομίζω να κινηθώ διαφορετικά (όσο εργάζομαι). Εκτός αν μιλάμε για εξωφρενικές διαφορές στις πριν και μετά κρίσης τιμές. Όπως είπε κι η yioula όμως, παίζουν ρόλο και οι λοιπές υποχρεώσεις που στην περίπτωσή μου είναι περιορισμένες.
Voodooman Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 τι στην ευχή μπορεί να το θέλεις ενα κινητό των 400 ευρώ ? ένα τον 100 ευρώ δεν παίρνει τηλέφωνα? Γράφτηκες στο www.insomnia.gr για να με ρωτήσεις αυτό; Στη Vodafone έχει και κινητό με 9.99, και αυτό τηλέφωνο παίρνει. Το πνεύμα της ερώτησής μου δεν ήταν αν αξίζει ένα κινητό των €400, αυτό που έχει ενδιαφέρον για εμένα είναι να δω αν έχει αλλάξει και άλλος κόσμος τις καταναλωτικές του συνήθειες εξαιτίας της κρίσης. Να δούμε αν τα αγαθά τεχνολογίας είναι πολύ ψηλά στις προτεραιτότητές μας ή όχι.
yioula Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 [ασχετο] Πηρε το αφτι μου οτι τα fnuc την κανουν απο δω. Αρα θα υπαρχει καποιο προβλημα. fnac ειναι το σωστο Αυτοι φευγουν διοτι δεν προσαρμοστηκαν στην καταναλωτικη και οχι μονο κουλτουρα την ελληνικη Ευτυχως βρεθηκε λυση για τα 3/5 του προσωπικου.. [ασχετο]
haris_216 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 [ασχετο] fnac ειναι το σωστο Αυτοι φευγουν διοτι δεν προσαρμοστηκαν στην καταναλωτικη και οχι μονο κουλτουρα την ελληνικη Ευτυχως βρεθηκε λυση για τα 3/5 του προσωπικου.. [ασχετο] ίσως και να χεις δίκιο. φοβάμαι όμως μήπως, με δεδομένο ότι είναι μια αρκετά μεγάλη εταιρία, έχει τίποτα πληροφορίες "εκ των έσω" σχετικά με την μελλοντική κατάσταση στην ελλάδα κι έτσι αποφάσισε να την "κάνει" με ελαφρά πηδηματάκια. πως αλλιώς δικαιολογείται ότι πριν 6 μήνες άνοιξε κατάστημα στο μοναστηράκι και τώρα φεύγει? ίσως προτίμησαν να φύγουν τώρα που τουλάχιστον μπορούν να τα πουλήσουν περιορίζοτνας τη ζημιά (άκουσα ότι δύο μαγαζιά τα πήρε το PUBLIC) παρά σε λίγο καιρό να πρέπει απλά να τα κλείσουν συγνώμη για τη συνέχεια του off topic
PCharon Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Voodooman, όπως τα λες είναι. Η φάση είναι πως ίσως είναι η πρώτη φορά που όποιος αγόρασε υπολογιστή πριν κανά χρόνο δεν έχει χάσει την αξία του, με το ρυθμό που γινόταν συνήθως. Μάλιστα σε μερικά υλικά έχει ανεβεί σημαντικά κιόλας, όπως για παράδειγμα μνήμες. Ακόμα έχω παρατηρήσει σωρεία αγγελιών ζητήσεων μεταχειρισμένων στο insomnia τον τελευταίο καιρό, ειδικά σε υλικά που έχουν πάει στα ύψη. Ταυτόχρονα, αυτοί που τυχαίνει να τα έχουν νομίζω πως είναι κακή ιδέα να τα δώσουν για μεταχειρισμενα διότι είναι ασύμφορη η αντικατάσταση. Για παράδειγμα έχω ένα σετάκι Kingston DDR2 1066 2GB αγορασμένο περίπου 35€ που τώρα κοστίζει 58€. Για να πω πχ πως το δίνω μεταχειρισμένο για να βάλω 4 GB (σε μνήμη αντίστοιχων χαρακτηριστικών), θα το δώσω κανά 20€ και θα χρειαστώ 116€ για τις νέες! Μιλάμε για σχεδόν διπλασιασμό από πέρυσι μέχρι φέτος στις μνήμες, τουλάχιστον στο δικό μου παράδειγμα!
De@th L0rd Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Άστα να πάνε. Εγώ πήρα καινούριο λάπτοπ επειδή ο παλίος 6+ ετών υπολογιστής δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες μου,και θέλω να πάρω και μια τηλεόραση 32" για να βλέπω ταινίες(δεν έχω καθόλου τηλεόραση εδώ και χρόνια) από το λάπτοπ, και το σκέφτομαι γιατί οι τιμές διακυμαίνονται, εκεί που περίμενα να πέσουν ανεβαίνουν. Οπότε δεν αγοράζω τίποτα περιττό. Αυτή την οθόνη την αναβάλω συνέχεια επι 2+ χρόνια.
ikaruga24 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Την ιδια μαλακια και εγω. Ηθελα να αγορασω απο περυσι ενα σχετικα φθηνο λαπτοπ με μικρες gaming δυνατοτητες και ολο δεν το αγοραζα για να "πεσουν" οι τιμες και τωρα που πραγματικα το χρειαζομαι δεν το εχω και δεν εχω και τοσα για να το παρω και πρεπει να πουλησω διαφορα (που δεν θελω να πουλησω) για να το αποκτησω και τρωω την παπαρα επειδη ολα ανεβηκαν σε τιμες και οταν πραγματικα μπορουσα δεν το εκανα το βημα. Αν και γενικα δεν εχω ψηλα στη λιστα μου τα τεχνολογικα αγαθα καθως τη βγαζω μια χαρα με οτι εχω τωρα φενεται να το εχω παει σχεδον εντελως κατω στη λιστα μου πλεον. Εκει που αγοραζα κατι στη χαση και στη φεξη τωρα πλεον απλα δεν το σκεφτομαι καν (εκτος απο το λαπτοπ) και θα μεινω ετσι ως οτου σταθεροποιηθει η κατασταση. Απο την αλλη ειναι εξαιρετικα καλη εποχη για να ζητατε απο τις εταιριες στα ισα επιδοτησεις και δωροεπιταγες αν ψαχνεστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.