javavall Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Σε γενικές γραμμές το έχω ήδη απαντήσει. Το ceid έχει όλα τα δικαιώματα που του αναλογούν. Τώρα εάν εσύ δεν ξέρεις σίγουρα τι θες και αργότερα θα σου άρεσε να ασχοληθείς με κάποιο από τους τομείς των ημ/τυ, τότε όντως έχεις περισσότερες επαγγελματικές προοπτικές αν πας στους ηλεκτρολόγους. Τώρα εάν σε ενδιαφέρουν μόνο οι υπολογιστές και τα συναφή ίσως είναι καλύτερο το ceid. Γιατί όπως είπε και πιο πριν ένα παιδί: HMTΥ Πάτρας εδώ. στα πρώτα 3 χρόνια έχει 3 στα 46 μαθήματα καθαρά προγραμματισμού.. Μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό όπου θες. Το ανάποδο θα ήταν δύσκολο και παράδοξο, να κάνεις μεταπτυχιακό στην ενέργεια τελειώνοντας το ceid. Αυτό με την απληστία το βλέπω συχνά , προσπάθησε να δεις τις σχολές ανεξάρτητα από τα μόρια που έχεις βγάλει και διάλεξε κάτι που θα σ'αρέσει. Γιατί όσες και προοπτικές να έχεις μετά, αμά δεν σ αρέσει το αντικείμενο δεν θα το κάνεις με ευχαρίστηση και μεράκι.
Brisingr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Η απληστία μου δεν έχει ακριβώς σχέση με μόρια, όσο με δικαιώματα και επαγγελματικές ευκαιρίες..Αν και πάλι, φοβάμαι μην πάω για τα πολλά και χάσω και τα λίγα που λένε... Να σου πώ την αλήθεια μέχρι τώρα δεν είχα σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να δουλέψω στην ενέργεια, ούτε ξέρω ακριβώς πού μπορεί να δουλέψει κάποιος (αλήθεια που μπορεί εκτός από μια κατασκευαστική αλλά δεν μου ακούγεται και ως άσχημη προοπτική...
Anubis13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2010 Μόνο ένα μεταπτυχιακό στις ανανεώσιμες πηγές ενεργειας και προοπτική εργασίας στο εξωτερικό δεν θα ναι άσχημα. Πάντως σε αυτό με τα εργασιακά δικαιώματα είναι αυτό που σου λένε τα παιδιά..Σκεψου ότι τελειώνεις ηλεκτρολόγος και παίρνεις κατεύθυνσεις πληροφορίκης και ασχολήσε με δίκτυα και δουλεύεις πάνω σε αυτά...ε μετά δεν νομίζω ότι αν χρειαστεί να βρεις δουλειά θα γυρίσεις να ψάξεις το τεχνικό γραφείο για μελέτες ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει ο καιρός βέβαια αλλά το βλέπω δύσκολο..δεν ξέρω κανέναν να το έχει κάνει
Brisingr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 1)Μόνο ένα μεταπτυχιακό στις ανανεώσιμες πηγές ενεργειας και προοπτική εργασίας στο εξωτερικό δεν θα ναι άσχημα.Πάντως σε αυτό με τα εργασιακά δικαιώματα είναι αυτό που σου λένε τα παιδιά..Σκεψου ότι τελειώνεις ηλεκτρολόγος και παίρνεις κατεύθυνσεις πληροφορίκης και ασχολήσε με δίκτυα και δουλεύεις πάνω σε αυτά...ε μετά δεν νομίζω ότι αν χρειαστεί να βρεις δουλειά θα γυρίσεις να ψάξεις το τεχνικό γραφείο για μελέτες ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει ο καιρός βέβαια αλλά το βλέπω δύσκολο..δεν ξέρω κανέναν να το έχει κάνει 1)-Δεν μπορώ να πώ ότι κατάλαβα τι προσπαθείς να πεις.. Όσο για το υπόλοιπο, ναι όντως έχεις δίκιο .. Αλλά σε δύσκολους καιρούς τα πάντα γίνονται..
sotosko Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2010 Δηλαδή ανάμεσα σε: ΗΜ/ΤΥ Πάτρας, Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας (ceid) και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Κρήτης (ece.tuc) ποιά από τις παραπάνω σχολές έχει την μεγαλύτερη ενασχόληση με το hardware και ποιά από αυτές είναι καλύτερη ώς προς τις επαγγεματικές προοπτικές; ---------- Προσθήκη στις 13:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:20 ---------- Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει; Ακόμα, η σχολή Μηχανικών Η/Υ τηλεπ. και δικτύων Θεσσαλίας (Βόλος) με ποιά από τις Πληροφορικής Πάτρας (ceid) και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Κρήτης (ece.tuc) είναι αντίστοιχη ?
Brisingr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Παιδιά τελικά αποφάσισα να δηλώσω το ceid και ο θεός βοηθός.. Θα το κυνηγήσω αφού οι υπολογιστές μου αρέσουν και ότι βγει ας βγεί. Μια έξτρα ερώτηση τώρα... Με τον προγραμματισμό δεν έχω ασχοληθεί, είχα κάνει να αρχίσω σε μια φάση C αλλά δεν μου έκατσε, κυρίως επειδή είχα άλλα, σημαντικότερα πράγματα στο μυαλό μου. Λέω να κάτσω τώρα το καλοκαίρι να μάθω C για να μην νιώθω σαν ψάρι έξω από το νερό στο πανεπιστήμιο... Πιστεύετε ότι είναι οκ; Αρκεί; Είναι αναγκαίο;
dark_banishing Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Κάνε τα μπανάκια σου και χαλάρωσε. Αυτό το καλοκαίρι είναι από τα καλύτερα ούτε εξεταστικές ούτε τίποτα. Αναγκαίο όχι δεν είναι. Αφού έκανες και προγραμματισμό στην τεχνολογική κατεύθυνση δεν νομίζω να νιώσεις καθόλου ψάρι.
javavall Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 @dark_banishing +1 Μην ανοίξεις βιβλίο!!! Χαλάρωσε και πέρνα όσο καλύτερα μπορείς. Μην φοβάσε την C, θα είναι το πιο εύκολο μάθημα του 1ο εξαμήνου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.