Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή εξωτερικού σκληρού σε εσωτερικό

WoodSell3r

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποφάσισα να κάνω τον εξωτερικό μου δίσκο εσωτερικό, είναι ένας Western Digital 1TB και να χρησιμοποιώ την μονάδα ως file server στο τοπικό δίκτυο που έχω. Δεν ξέρω όμως τι είδους καλώδιο πρέπει να πάρω για την εσωτερική σύνδεση, ο δίσκος είναι SATA αλλά μπερδεύτηκα λίγο στο ψάξιμο. Έχω βγάλει την κεφαλή του εξωτερικού στην οποία κούμπωνα την παροχή 12V και το usb καλώδιο αλλά τώρα δεν ξέρω τι χρειάζεται για την εσωτερική σύνδεση και με το τροφοδοτικό. Έχω δει αυτό αλλά δεν ξέρω αν θα κάνει την δουλειά μου.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά θα βάλεις το ρεύμα και το sata καλώδιο απο τον υπολογιστή στον δίσκο και θα παίξει κανονικά.

Δημοσ.

Από αυτό το καλώδιο το μεσαίο κουμπώνει στον δίσκο, το SATA 15+7 F, το δεξιό είναι για την τροφοδοσία αλλά που κουμπώνει; Και με το αριστερό τι γίνεται; Ο παλιός μου δίσκος είχε την απλή σύνδεση ATAPI και έτσι δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με πιο νέες συνδέσεις. Τώρα βέβαια το κεφάλι μου χτυπάω.

Δημοσ.

Την έχω χάσει ήδη αλλά δεν με απασχολεί τόσο, τα είχε τα χρόνια του ο δίσκος. Επίσης διάβασα πως και το Bios δεν υποστηρίζει το εγχείρημα μου σε σχετικό post που βρήκα μιας και η μονάδα δεν είναι και τόσο καινούργια οπότε κάπου εδώ μάλλον τελειώνουν όλα..Έμεινα όμως με την απορία πως θα μπορούσα να τον συνδέσω εσωτερικά με εκείνο το ματζαφλάρι από το e-shop..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...