Προς το περιεχόμενο

Ψιλοκοληματακια Macbook

jnetrinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για service που απευθυνθηκε;;; Δεν τους εχω εμπιστοσυνη γαμωτο..

Στη systemgraph, αλλα αν ειναι μονο αυτο το προβλημα δεν νομιζω να το δεχτουν ως προβλημα.

Δημοσ.

Όντας κάτοχος του ίδιου μηχανήματος (15" 2.5 GHz core2duo 4GB RAM 250 GB HDD) να σου κάνω μερικές υποδείξεις.

1. Πόση και τι είδους μνήμη έχεις αυτή τη στιγμή μέσα στο μηχάνημα;

2. Το laptop σου κλείνει τα 2 χρόνια. Σου έβγαλε πρόβλημα η 8600M GT? Αν όχι περίμενέ το. Κάτι μου λέει ότι ίσως τα κολλήματα να έχουν σχέση με nvidia γιατί και μένα τα ίδια έκανε λίγους μήνες πριν πεθάνει η gpu. Φυσικά μου άλλαξαν logicboard στο Applestore δωρεάν, αν και ήμουν εκτός εγγύησης.

3. Έκανες upgrade σε 10.6.4 ή χρησιμοποιείς ακόμα το παλιό leopard? Αν έβαλες snow πήγαινε αμέσως σε 10.6.4.

Εγώ σκέψου δεν έκανα ποτέ format και αν σου πω πόσα time machine και transfers κτλ έχω κάνει για πλάκα στο σύστημα θα φρίξεις. Αυτή τη στιγμή όλα μου δουλεύουν ρολόι και σκέψου ότι είχα και γω το πρόβλημά σου και είχα ρωτήσει εδώ πολύ παλαιότερα αλλά κανείς δεν ήξερε να μου πει.

Επίσης κάνε χειροκίνητα: sudo periodic daily weekly monthly

και με το disk utility κάνε repair permissions και ένα verification του σκληρού.

Φιλικά πάντως και χωρίς να θέλω να σε αγχώσω περίμενε την nvidia να αποδημήσει εις κύριον. Δυστυχώς είναι γνωστό το πρόβλημα σε αυτά τα μηχανήματα.

Τέλος πες μας αναλυτικά τι θερμοκρασίες έχεις... γενικά όχι μόνο cpu - gpu.

Δημοσ.

Φιλε μου δυστηχως ερχεσαι να επιβεβαιωσεις τους φοβους μου. Τοσο καιρο την gpu υποψιαζομαι.. Αλλα δεν θελω ουτε να το σκευτομαι.. Λοιπον οι μνημες που φοραει πανω ειναι kingston 4 gb. Τις εχω δυο μηνες πανω, και το προβλημα το παρουσιαζε και με τις μαμα.. Απο OS φοραει το snow σε 10.6.4.... Το εκανα με το που βγηκε upgrade, και στην συνεχεια, το περασα και σαν καθαρη εκδοση μηπως και......

"sudo periodic daily weekly monthly": ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ.

Οσον αφορα permision και repaire τα εχω κανει.. Απο θερμοκρασιες δεν θυμαμαι να σου πω νουμερο αλλα δεν εχω παρατηρησει τιποτα τρελο. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: Οταν λες οτι στην αλλξανε δωρεαν στο applestore τι εννοεις;; Το εστειλες εξω;;;;

Δημοσ.
Φιλε μου δυστηχως ερχεσαι να επιβεβαιωσεις τους φοβους μου. Τοσο καιρο την gpu υποψιαζομαι.. Αλλα δεν θελω ουτε να το σκευτομαι..

jnetrinos, αν εχεις το Aluminum Late 2008 οπως λες, τοτε δεν εχεις gpu την προβληματικη nVidia 8600, αλλα εχεις την nVidia 9400/9600.

Επισης, αυτα τα κολληματα δεν σχετιζονται λογικα με την gpu.

Τελος, δοκιμασε να βαλεις windows με bootcamp και δες αν παρατηρουνται και εκει ανεξηγητα κολληματα.

Δημοσ.

Όταν λες κολληματάκια, τι είδους?

Άνοιξε το Activity Monitor.

Βλέπεις high cpu usage? Από ποια προγράμματα?

Πόση μνήμη έχεις και πόση είναι Wired/Active/Inactive/Free ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...