Προς το περιεχόμενο

Δείτε τι μαθαίνουν τα παιδιά στα σχολεία των Σκοπίων

tzizzz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλώς ή κακώς, αυτή την στιγμή και σε επίπεδο σοβαρότητας κράτους, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την Αλβανία ή την FYROM με την Ελλάδα.

Μακριά από μένα εθνικιστικές και ρατσιστικές σκέψεις, αλλά αν συμφωνώ σε ένα πράγμα με τον Strobe είναι ότι πολλές φορές, άτομα απο την δική μας μεριά, άτομα μορφωμένα και με λογική σκέψη, κλείνουν τα μάτια και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ή να βγάλουν την Ελλάδα φταίκτη.

Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε το σούπερ-ουάου κράτος που όλα τα 'χουμε κάνει σωστά και δεν κάναμε ποτέ λάθη. Και 'γω όταν πήγαινα σχολείο, θυμάμαι στα βιβλία ιστορίας για μαρμαρωμένους βασιλιάδες κτλ. Η σημαντική διαφορά είναι ότι προσπαθούμε, και πιστεύω το πετυχαίνουμε, να κάνουμε συνεχώς βήματα προς τα μπρος. Κάθε χώρα, όσο να 'ναι, μια μικρή εθνικιστική πινελιά την βάζει στα βιβλία της. Από αυτό, μέχρι 100% προπαγάνδα και ψέμματα, έχει διαφορά όπως και να το κάνουμε.

Με τον λαό της Fyrom δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ούτε μας φταίξανε σε τίποτα οι άνθρωποι.

Το λάθος τους είναι της κυβέρνησης τους και τον τρόπο που έχουν βρει να τους κάνουν να ξεχνιούνται από τα τεράστια (και πραγματικά) προβλήματα της χώρας τους.

Βάλανε τους "κακούς" Έλληνες απέναντι και τους πυροβολούν, ώστε να ξεχνάει ο λαός σε ποιον θα 'πρεπε να στέκεται απέναντι κανονικά.

Δεν νιώθω απειλή από τους Σκοπιανούς, ούτε από τους Τούρκους, ούτε από τους Βούλγαρους.

Αλλά ότι γίνεται προπαγάνδα στην FYROM τουλάχιστον, δεν πορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να λέμε "όχι δεν γίνεται, και εμείς τα ίδια κάνουμε ακριβώς".

Μπορεί το Ελληνάκι να μην ξέρει τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου, αλλά δεν λέει θα μπούμε να πάρουμε την Σόφια ή τα σύνορα της Ελλάδας είναι μέχρι την Κροατία. Πυροβολημένους έχουμε και εδώ, αλλά η πλειοψηφία του κόσμου τους χαρακτηρίζει γραφικούς, η γνώμη τους δεν είναι η επίσημη γραμμή του κράτους.

Σε ΚΑΠΟΙΑ πράγματα, η Ελλάδα είναι Ευρωπαική χώρα και ξαναλέω, το σημαντικό είναι ότι συνεχώς γίνονται βήματα βελτίωσης. Μπορεί να είμαστε χύμα, μπορεί να είμαστε λαμόγια, αλλά δεν είμαστε στο χάλι των Σκοπίων. (χάλι, μιλώντας απο πολιτισμικής και κοινωνικής άποψης).

Προσωπικά, είμαι από τους πλέον αδιάφορους Έλληνες, είμαι μάλλον στην μεριά των "Έλληνες είστε και φαίνεστε". Δεν νιώθω περήφανος ούτε γιατί πριν από χιλιάδες χρόνια κάποιοι χτίσανε τον Παρθενώνα και άρα αυτό με κάνει για κάποιο λόγο καλύτερο από τον σημερινό Ρουμάνο ή Αμερικάνο, ούτε γιατί "όταν εμείς είχαμε Σωκράτη, εσείς ζούσατε σε σπηλιές".

Προσπαθώ όμως να μην το φτάνω στο άλλο άκρο και γίνομαι ρατσιστής απέναντι στην Ελλάδα.

Το θέμα της Μακεδονίας π.χ. είναι το μόνο που με τσατίζει. Πάλι δεν ασχολούμαι, γιατί δεν νομίζω ότι αξίζει καν να δίνεις σημασία σε άτομα που πιστεύουν αυτά που πιστεύουν, ούτε κάθομαι φυσικά να μαλώνω στα διάφορα φόρα ή στα βιντεάκια του YouTube με τον κάθε άσχετο. Αλλά το βλέπω πολύ προκλητικό, με ενοχλεί. Αισθάνομαι σαν να κάθομαι ήρεμος στο σπίτι μου, χωρίς να πειράζω κανέναν, και ξαφνικά να μου φορτώνονται 3-4 ακόμα, να νιώθουν σαν στο σπίτι τους και να προσπαθούν να με πετάξουν και έξω.

Ξαναλέω, δεν τους θεωρώ απειλή, πιστεύω περισσότερο προς εσωτερική κατανάλωση γίνονται αυτά που γίνονται. Παρόλ' αυτά, με ενοχλεί. Και σε καμιά περίπτωση δεν θα θεωρήσω ότι δικαιολογούνται έστω και σε ένα βαθμό γιατί "και 'μεις τα ίδια κάνουμε" ή γιατί "έχουν δίκιο ως ένα βαθμό".

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε ΚΑΠΟΙΑ πράγματα, η Ελλάδα είναι Ευρωπαική χώρα και ξαναλέω, το σημαντικό είναι ότι συνεχώς γίνονται βήματα βελτίωσης. Μπορεί να είμαστε χύμα, μπορεί να είμαστε λαμόγια, αλλά δεν είμαστε στο χάλι των Σκοπίων. (χάλι, μιλώντας απο πολιτισμικής και κοινωνικής άποψης).

κανείς δεν είπε οτι είμαστε υπερδύναμη αλλα κάποια δύναμεις σε συγκεκριμένουςς τομείς την έχουμε. είπα και πρίν δεν τίθεται μέτρο σύγκρισης με τα σκόπια

Προσωπικά, είμαι από τους πλέον αδιάφορους Έλληνες, είμαι μάλλον στην μεριά των "Έλληνες είστε και φαίνεστε". Δεν νιώθω περήφανος ούτε γιατί πριν από χιλιάδες χρόνια κάποιοι χτίσανε τον Παρθενώνα

Προσπαθώ όμως να μην το φτάνω στο άλλο άκρο και γίνομαι ρατσιστής απέναντι στην Ελλάδα.

εσυ με τι θα ήσουν περήφανοε δλδ?

Το θέμα της Μακεδονίας π.χ. είναι το μόνο που με τσατίζει. Αλλά το βλέπω πολύ προκλητικό, με ενοχλεί. Αισθάνομαι σαν να κάθομαι ήρεμος στο σπίτι μου, χωρίς να πειράζω κανέναν, και ξαφνικά να μου φορτώνονται 3-4 ακόμα, να νιώθουν σαν στο σπίτι τους και να προσπαθούν να με πετάξουν και έξω.

νιώθεις ουδέτερος μας λες αλλά βαθιά μέσα σου σε καίει ε? αυτό είναι το αίσθημα της αδικίας και της αντίδρασης..

Δημοσ.
Καλώς ή κακώς, αυτή την στιγμή και σε επίπεδο σοβαρότητας κράτους, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την Αλβανία ή την FYROM με την Ελλάδα.

Μακριά από μένα εθνικιστικές και ρατσιστικές σκέψεις, αλλά αν συμφωνώ σε ένα πράγμα με τον Strobe είναι ότι πολλές φορές, άτομα απο την δική μας μεριά, άτομα μορφωμένα και με λογική σκέψη, κλείνουν τα μάτια και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ή να βγάλουν την Ελλάδα φταίκτη.

Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε το σούπερ-ουάου κράτος που όλα τα 'χουμε κάνει σωστά και δεν κάναμε ποτέ λάθη. Και 'γω όταν πήγαινα σχολείο, θυμάμαι στα βιβλία ιστορίας για μαρμαρωμένους βασιλιάδες κτλ. Η σημαντική διαφορά είναι ότι προσπαθούμε, και πιστεύω το πετυχαίνουμε, να κάνουμε συνεχώς βήματα προς τα μπρος. Κάθε χώρα, όσο να 'ναι, μια μικρή εθνικιστική πινελιά την βάζει στα βιβλία της. Από αυτό, μέχρι 100% προπαγάνδα και ψέμματα, έχει διαφορά όπως και να το κάνουμε.

Με τον λαό της Fyrom δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ούτε μας φταίξανε σε τίποτα οι άνθρωποι.

Το λάθος τους είναι της κυβέρνησης τους και τον τρόπο που έχουν βρει να τους κάνουν να ξεχνιούνται από τα τεράστια (και πραγματικά) προβλήματα της χώρας τους.

Βάλανε τους "κακούς" Έλληνες απέναντι και τους πυροβολούν, ώστε να ξεχνάει ο λαός σε ποιον θα 'πρεπε να στέκεται απέναντι κανονικά.

Δεν νιώθω απειλή από τους Σκοπιανούς, ούτε από τους Τούρκους, ούτε από τους Βούλγαρους.

Αλλά ότι γίνεται προπαγάνδα στην FYROM τουλάχιστον, δεν πορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να λέμε "όχι δεν γίνεται, και εμείς τα ίδια κάνουμε ακριβώς".

Μπορεί το Ελληνάκι να μην ξέρει τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου, αλλά δεν λέει θα μπούμε να πάρουμε την Σόφια ή τα σύνορα της Ελλάδας είναι μέχρι την Κροατία. Πυροβολημένους έχουμε και εδώ, αλλά η πλειοψηφία του κόσμου τους χαρακτηρίζει γραφικούς, η γνώμη τους δεν είναι η επίσημη γραμμή του κράτους.

Προσωπικά, είμαι από τους πλέον αδιάφορους Έλληνες, είμαι μάλλον στην μεριά των "Έλληνες είστε και φαίνεστε". Δεν νιώθω περήφανος ούτε γιατί πριν από χιλιάδες χρόνια κάποιοι χτίσανε τον Παρθενώνα και άρα αυτό με κάνει για κάποιο λόγο καλύτερο από τον σημερινό Ρουμάνο ή Αμερικάνο, ούτε γιατί "όταν εμείς είχαμε Σωκράτη, εσείς ζούσατε σε σπηλιές".

Το θέμα της Μακεδονίας π.χ. είναι το μόνο που με τσατίζει. Πάλι δεν ασχολούμαι, γιατί δεν νομίζω ότι αξίζει καν να δίνεις σημασία σε άτομα που πιστεύουν αυτά που πιστεύουν, ούτε κάθομαι φυσικά να μαλώνω στα διάφορα φόρα ή στα βιντεάκια του YouTube με τον κάθε άσχετο. Αλλά το βλέπω πολύ προκλητικό, με ενοχλεί. Αισθάνομαι σαν να κάθομαι ήρεμος στο σπίτι μου, χωρίς να πειράζω κανέναν, και ξαφνικά να μου φορτώνονται 3-4 ακόμα, να νιώθουν σαν στο σπίτι τους και να προσπαθούν να με πετάξουν και έξω.

Ξαναλέω, δεν τους θεωρώ απειλή, πιστεύω περισσότερο προς εσωτερική κατανάλωση γίνονται αυτά που γίνονται. Παρόλ' αυτά, με ενοχλεί. Και σε καμιά περίπτωση δεν θα θεωρήσω ότι δικαιολογούνται έστω και σε ένα βαθμό γιατί "και 'μεις τα ίδια κάνουμε" ή γιατί "έχουν δίκιο ως ένα βαθμό".

H μονη βελτιωση που επηλθε στις εθνικιστικες κορονες της Ελλαδας απο τις αρχες του 90 ηταν οτι ειδαμε οτι με συλλαλητηρια στην Θεσνικη με φανατισμους κ υστεριες ολο χαναμε.Τα Σκοπια ειναι ακριβως στην φαση που ηταν Ελλαδα τοτε που ολοενα ετρωγε χαστουκια κ ολοενα γινοταν ρομπα διεθνως καθως ακολουθουσε η μια αναγνωριση μετα την αλλη των Σκοπιων!!

Το θεμα ομως ασχετα με το οτι η Ελλαδα ειναι οντως η ισχυροτερη χωρα απο ολες τις Βαλκανικες ειναι οτι εαν υποθεσουμε την εμπειρια και την ''ωριμοτητα'' της Ελλαδας στους διεθνεις θεσμους αυτη θα πρεπει να φαινεται κ στο εσωτερικο της χωρας...Αμα μου βγαινει ο Μητροπολιτης Θεσνικης κ μου λεει να κανουμε ντου στα Σκοπια...τοτε χαιρω πολυ.Ενα βημα μπρος δεκα πισω

Δημοσ.
και φυσικά είναι στοιχείο ανωτερότητας κάτι που έκανες πριν 1000 χρόνια μας και μαρτυράει τον πολιτισμό σου και την ιστορία σου σαν λαό.

Εσύ δεν έκανες απολύτως τίποτα.

Όση πολιτισμική σχέση έχει ο σημερινός Έλληνας πίθηκος που πίνει φράπες σφυρίζοντας σε δεκαεφτάχρονες με τον αρχαίο Έλληνα μαθηματικό/φιλόσοφο/αστρονόμο πίθηκο που σφύριζε σε δωδεκάχρονους, τόση έχει και με το φύλακα Τεμπόγκο του πάρκου της Μποτσουάνα.

Όπως δε καυχιέμαι για τα επιτεύγματα του παππού μου καθώς δεν είναι δικά μου, έτσι δε περιμένω από τα παραπάνω πρωτεύοντα να καυχηθούν για κάτι που δε τους ανήκει,και κυριότερα,ελάχιστα καταλαβαίνουν.

Όταν μάλιστα η απουσία στοιχειώδους σύνταξης σε γραφόμενα τους,προδίδει και περιφρόνηση προς τη γλώσσα,περιμένω ακόμα λιγότερα.

Δημοσ.

zenso τα επιτεύγματα του παππού σου ναι δεν είναι δικά σου , αλλά είναι της οικογένειάς σου. είναι μέρος σου , κομμάτι της ιστορίας σου ;)

Δημοσ.
zenso τα επιτεύγματα του παππού σου ναι δεν είναι δικά σου , αλλά είναι της οικογένειάς σου. είναι μέρος σου , κομμάτι της ιστορίας σου ;)

Είναι κομμάτι της ιστορίας σου αλλά δεν παίζουν πάντα και σπουδαίο ρόλο στο ποιος είσαι. Δηλαδή αν ο παππούς μου ήταν ληστής θα πρέπει να μου συμπεριφέρονται σα ληστή; 'Η αν ήταν ο Άινσταϊν θα πρέπει να περιμένω να μου συμπεριφέρονται σαν το μεγαλύτερο μυαλό στον κόσμο άσχετα με το αν είμαι σκράπας και δεν έκανα τίποτα για να το αξίζω; Γιατί αυτό κάνουν οι σύγχρονοι Έλληνες. Πίνουν τον καφέ τους, τα ξύνουν και από την άλλη νομίζουν ότι οι άλλοι τους θαυμάζουν για τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων, ενώ δεν έχουν συνεισφέρει τίποτα σε αυτό τον πολιτισμό και δεν θα άξιζαν ένα τέτοιο θαυμασμό.

Δημοσ.

μιλάμε για έργα πολιτισμού και οχι γενικολογίες.. αν ο παππούς του ηταν ληστής λέει...

οι ξένοι για την αρχαία ελλάδα γνωρίζουν και ξέρουν. όλα τα άλλα είναι άσχετα

Δημοσ.
μιλάμε για έργα πολιτισμού και οχι γενικολογίες.. αν ο παππούς του ηταν ληστής λέει...

οι ξένοι για την αρχαία ελλάδα γνωρίζουν και ξέρουν. όλα τα άλλα είναι άσχετα

Ότι ισχύει π.χ. για τον παππού μου ισχύει και για τους Σκοπιανούς. Δηλαδή επειδή οι πρόγονοι των Σκοπιανών ήταν ληστές και δολοφόνοι(που δεν ήταν συγκρινόμενοι με όλους τους άλλους πολιτισμούς) εσύ λες ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους απογόνους τους σαν ληστές και δολοφόνους. Κάποιο πρόβλημα έχει αυτοί η λογική δε νομίζεις;

Και ότι δεν μας συμφέρει είναι άσχετο

Δημοσ.

δεν θεωρώ σαν πολιτισμό το να είσαι ληστής. αυτό δεν είναι πολιτισμός. κάπου τα έχεις μπερδέψει.

Δημοσ.
την ιδια στιγμη που εμεις θελουμε να βαλουμε την αγγλικη γλωσσα απο την Α δημοτικου, την ιδια στιγμη που αλλαζουμε τα βιβλια ιστοριας ωστε να μην θιγουμε τους καλους μας γειτονες, την ιδια στιγμη που οι ιδιοι μηδενιζουμε το εθνος μας και την ιστορια μας..

οι καλοι μας γειτονες προχωρουν γερα στην σπορα στρατων απο νεα ατομα που δεχονται πλυση εγκεφαλου απο τα σχολεια τους ωστε να πολεμησουν στο μελλον τους κακους κατακτητες ελληνες..

http://anti-ntp.blogspot.com/2010/07/blog-post_2419.html

Τα βιβλια μας πανε καλυτερα; Μεχρι τη 3η λυκειου δεν υπαρχει ουτε μια αναφορα για τη που$$α που φαγαν η σμυρνιοτες απο τους ελληνες. Οι κακοι τουρκοι τους φαγαν...

ΕΛΕΟΣ !!!!

Δημοσ.

μην ανησυχείτε για την FYROM θα τους καταπιούν σε λίγο καίρο οι αλβανοί/αλβανόφωνοι, οι σλάβοι (οι οποίοι αυτοαποκαλούνται και 'μακεδόνες') είναι πληθυσμιακά 50%-50% με τους αλβανούς σε αυτό το κράτος (αν μπορεί να ονομαστεί και κράτος αλλά εδώ είναι το κόσοβο κράτος, στη FYROM θα κολλήσουμε) και ο ολοένα και αυξανόμενος πληθυσμός των αλβανών(-όφωνων) τους βλέπει με ολοένα και πιο εξαγριωμένες διαθέσεις - βλέπε επίσης 'Μεγάλη Αλβανία' και επέκταση προς τα Ανατολάς, και την πρόσφατη δράση του UCK στα σύνορα της με Κοσσυφοπέδιο (Μαίός 2010).

Δημοσ.
Τα βιβλια μας πανε καλυτερα; Μεχρι τη 3η λυκειου δεν υπαρχει ουτε μια αναφορα για τη που$$α που φαγαν η σμυρνιοτες απο τους ελληνες. Οι κακοι τουρκοι τους φαγαν...

ΕΛΕΟΣ !!!!

κατι λεει. απο βιβλιο 3ης γυμνασιου.

59675016.png

91313727.png 23070722.png

Δημοσ.

91313727.png

"Οι ντόπιοι αλβανόφωνοι Καλυβιώτες ..... μας έλεγαν Τούρκους"

Τι λε ρε παιδί μου, και εγώ που νομιζα πως οι γηγενεις Ελληνες μιλούσαν μόνο αρχαία ελληνικά.

ΜΥΘΟΣ.

Δημοσ.

η Πολη ηταν Ελληνικη και κατακτηθηκε.

Πότε;

Στα σκοπια οπως βλεπεις τους λενε οτι ναναι. αυτος σε λιγα χρονια θα πολεμησει λοιπον για τα εδαφη που του μαθαιναν τοσα χρονια οτι ηταν δικα του(!) νομιζωντας οτι "ναι πρεπει να τα παρουμε ειναι δικα μας αφου ετσι μας ελεγαν τοσα χρονια".

ειναι ντροπη που αντι να καταδικασεις αυτα που γινονται κατα της Ελλαδας, καθεσε και μου λες για μαρμαρωμενους βασιλιαδες και αλλα ασχετα

Σου εχω πει πολλές φορές, οι διαφορές μας είναι πως εγω τάσσομαι απέναντι απο καθε ακραία άποψη, απ οπου και να προέρχεται ενω "εσυ" οπου σε βολεύει. Με αποτέλεσμα να μην σε παίρνουν στα σοβαρά.

Θυμάμαι τον παπατρίχα της Θεσσαλονίκης που ελεγε "και παλι δικά μας θα είναι", ακόμα και πολιτικούς που το έχουν πει. Οσο φτύσιμο ρίχνω σε αυτούς ρίχνω και στους αλλους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...