Προς το περιεχόμενο

Δείτε τι μαθαίνουν τα παιδιά στα σχολεία των Σκοπίων

tzizzz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ο φανατισμός και οι "διεκδικήσεις" διαφόρων λαών γύρω απο την ελλάδα βλέπω δεν ενοχλεί κανέναν. αντιθέτως η ελλάδα πάντα είναι ο κακός της υπόθεσης.

αν υπήρχε επίσημο διδακτικό βιβλίο στα σχολεία που να έλεγε οτι η Ελλάδα έχει σύνορα με την σερβία και υπήρχε στις τάξεις χάρτης να το δείχνει, θα κράζατε όλοι σαν νοικοκυρές που τους κάηκε το παστίτσιο.

αντί όμως να καταδικάσετε τα ακραία φαινόμενα εθνικισμού και επεκτατισμού απο τριτοκοσμικές γειτονικές χώρες , το επικροτείτε και κάθεστε και λέτε ιστοριούλες.

γιαυτό και η ταμπέλα "ρατσιστες κατα των ελλήνων" αρχίζει να φαίνεται στο κούτελο σας

Καταδικάζουμε τον εθνικισμό από όπου και αν προέρχεται...Όσο για ιστοριούλες είδαμε ποιος τις λέει.

Α και last time I checked η Ελλάδα δεν διαφέρει και πολύ πλέον από τριτοκοσμική χώρα...δυστηχώς

• Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μαλλόν τότε δε ξέρεις τι εστί τριτοκοσμική χώρα.

και όταν λές καταδικάζεις τον εθνικισμό των σκοπιανών ή των αλβανών, τι σκοπεύεις δλδ να κάνεις ώστε η καταδίκη αυτή να ακουστεί?

Δημοσ.
το θέμα μας εδώ δεν είναι αν οι αρχαίοι έλληνες θα έκαναν πολιτισμό αν κατοικούσαν στην σκανδιναβία. [έλεος]

το θέμα μας εδώ είναι ο εθνικιστικός παροξυσμός απο γειτονικά κράτη, η μη καταδίκη τους απο κάποιους και ο ρατσισμός εναντίων των ελλήνων

Το θέμα είναι πως υπάρχει εθνικιστικός παροξυσμός από όλους όχι μόνο από αυτούς που θες να βλέπεις εσύ.

Εγώ τουλάχιστον έδωσα την άποψή μου για το πως μπορεί να δημιουργηθεί και να επηρεαστεί ένας πολιτισμός. Εσύ ακόμα να εξηγήσεις γιατί είσαι ανώτερος από ένα Σκοπιανό για παράδειγμα

και όταν λές καταδικάζεις τον εθνικισμό των σκοπιανών ή των αλβανών, τι σκοπεύεις δλδ να κάνεις ώστε η καταδίκη αυτή να ακουστεί?

Θα πάρω τα όπλα και θα τους καθαρίσω όλους...

Δημοσ.
Το θέμα είναι πως υπάρχει εθνικιστικός παροξυσμός από όλους όχι μόνο από αυτούς που θες να βλέπεις εσύ.

το θέμα είναι οτι δεν απαντάς και γενικεύεσαι. ;)

Εσύ ακόμα να εξηγήσεις γιατί είσαι ανώτερος από ένα Σκοπιανό για παράδειγμα

έτσι στα γρήγορα, ο σκοπιανός στα βαλκάνια είναι οτι η Ουγκάντα στην Αφρική.

πιάσε και τσέκαρε τις συγκοινωνίες της χώρας που απαρτίζονται απο χωματόδρομους, την οικονομία, τους παραγωγικούς πόρους, την εκπαίδευση, την ΙΣΤΟΡΙΑ,τον πολιτισμό, τους νόμους , την οικονομική απόδοση, την εγκληματικότητα, την ναυτιλία, τον αθλητισμό κτλ

μέχρι και η συμπεριφορά του σκοπιανού παραπέμπει σε Βιετκονγκ την ώρα που ορμάει στην ζούγκλα σε εναν αμερικάνο

Θα πάρω τα όπλα και θα τους καθαρίσω όλους...

ναι. μιλάμε για ΤΟ επίπεδο

Δημοσ.

πιάσε και τσέκαρε τις συγκοινωνίες της χώρας που απαρτίζονται απο χωματόδρομους, την οικονομία, τους παραγωγικούς πόρους, την εκπαίδευση, την ΙΣΤΟΡΙΑ,τον πολιτισμό, τους νόμους , την οικονομική απόδοση, την εγκληματικότητα, την ναυτιλία, τον αθλητισμό κτλ

Δηλαδή πέρα από την ιστορία, άντε και τον αθλητισμό, ποια η διαφορά με την Ελλάδα;

Επίσης θέλω πολύ να μάθω πώς κατάφερες και ανέφερες τη ναυτιλία.

Δημοσ.

όλα τα παραπάνω. αν έχεις όρεξη κάτσε ψάχτα ένα ένα

ολα μέσα είπαμε

α ναι ξεχασα την μεγαλύτερη διαφορά

:D

Δημοσ.

το τοπικ δεν ειναι για συγκριση ελλάδας/σκοπίων , κάτι που δεν έχει αξία να γίνει μιας και δεν τίθεται μέτρο σύγκρισης, αλλά θα ήθελα να ακούσω και εγώ που είναι καλύτερα τα σκόπια απο την ελλάδα μιας και βλέπω κάποιους που φοράνε παρωπίδες και κάνουν πως δεν διαβάζουν οτι γράφω.

Δημοσ.
το θέμα είναι οτι δεν απαντάς και γενικεύεσαι. ;)

πιάσε και τσέκαρε τις συγκοινωνίες της χώρας που απαρτίζονται απο χωματόδρομους, την οικονομία, τους παραγωγικούς πόρους, την εκπαίδευση, την ΙΣΤΟΡΙΑ, τους νόμους , την οικονομική απόδοση, την εγκληματικότητα, την ναυτιλία, τον αθλητισμό κτλ

ναι. μιλάμε για ΤΟ επίπεδο

Κατ' αρχή να πω πως τα Σκόπια δεν έχουν θάλασσα. Οπότε epic fail

Αν εξαιρέσεις την ιστορία, κοίτα και για τα υπόλοιπα εδώ στην Ελλάδα πως είναι: οικονομία(ζήτω το ΔΝΤ), εκπαίδευση(πάμε να πάρουμε την πόλη), εγκληματικότητα, διαφθορά κλπ.

Όσον αφορά την ιστορία και τον πολιτισμό τώρα. Να λες δόξα τω Θεώ που βρέθηκαν άνθρωποι και κάναν ανασκαφές και μας είπαν: "Ξέρετε, υπάρχουν κάτι αρχαία από κάτω". Οπότε εμείς ανακαλύψαμε τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό (αν και δεν ξέρουμε και πάρα πολλά για αυτόν, μόνο ότι υπάρχει και κάτι άλλα ψιλά για να πουλάμε πνεύμα). Από τότε είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό. Είμαστε περήφανοι για τους αρχαίους Έλληνες, τον Μ. Αλέξανδρο, τον Ηρακλή(δεν έχει σημασία που δεν υπάρχει) κλπ Έτσι πήρα και εγώ την απόφαση να βγω έξω και να φωνάξω είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας.

Βέβαια δεν καταλαβαίνω και τι διαφορά θα είχε να φωνάξω ότι είμαι περήφανος που είμαι 1,90! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν γίνεται να είσαι περήφανος και να χρησιμοποιείς υπέρ σου κάτι για το οποίο δεν προσπάθησες ή δεν αποφάσισες να γίνει αλλά έγινε τυχαία.

Αλλά αυτό δεν νοιάζει και πολύ τους Ελληνάρες. Όποτε ξεμένουν από επιχειρήματα(πράγμα το οποίο συμβαίνει πολύ συχνά) βροντοφωνάζουν ότι αυτοί έδωσαν πολιτισμό στην Ευρώπη. Όταν οι πολιτικοί γίνονται ρεζίλι έξω με τη διαφθορά τους κλπ κάνουν λόγο για τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας. Λες και είχαν αυτοί συμμετοχή στη δημιουργία και τη διαμόρφωση του πολιτισμού αυτού.

Οπότε όχι δεν μπορείς να κάνεις λόγο για την ιστορία σου καθώς είναι κάτι που ούτε εσύ

ούτε κανείς άλλος δεν διάλεξε που θα γεννηθεί. Δεν το θεωρώ στοιχείο ανωτερώτητας κάτι το οποίο έγινε πριν από 2000 χρόνια, για 1000+ χρόνια είχαμε πλήρη άγνοια για αυτό και ξαφνικά δηλωνουμε εδώ και 200 χρόνια υπερήφανοι για αυτό και ανώτεροι για αυτό το λόγο

Δημοσ.

οικονομικά ,ασχέτως με το ΔΝΤ, είμαστε ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΙ απο τα σκόπια. κατα πολύ περισσότερο μάλιστα. και το ΑΕΠ και το κατα κεφαλήν εισόδημα είναι πολύ πάνω σε σχέση με τους σκοπιανούς.

και φυσικά είναι στοιχείο ανωτερότητας κάτι που έκανες πριν 1000 χρόνια μας και μαρτυράει τον πολιτισμό σου και την ιστορία σου σαν λαό.

τελικα δε μου είπες τι σκοπεύεις να κάνεις για το εθνικιστικό ξέσπασμα των γειτόνων που ανακάλυψαν οτι η θεσσαλονίκη τους ανήκει?

και να σου πω και μια προσωπική εκτίμηση. τα σκόπια σε λίγα χρόνια παίζει και να μην υπάρχουν, τουλάχιστον όχι οπως τα ξέρουμε στον χάρτη σήμερα - και οχι δεν εννοώ οτι θα τα πάρουμε - για να προλάβω τους εξυπνάκηδες

Δημοσ.
και φυσικά είναι στοιχείο ανωτερότητας κάτι που έκανες πριν 1000 χρόνια μας και μαρτυράει τον πολιτισμό σου και την ιστορία σου σαν λαό.

Μπορεί να είναι στοιχείο ανωτερότητας, όχι για σένα όμως. Δεν είχες την παραμικρή συνεισφορά σε ό,τι σπουδαίο έγινε και δεν θα έχεις αντίστοιχη συνεισφορά σε ο,τι καινούργιο γίνει στο μέλλον. Άραξε λοιπόν, ζήσε την μικρή ζωή σου και κάνε κάτι καλύτερο. Τους Σκοπιανούς νίκα τους στα Υπερατού.

Δημοσ.
δεν ξέρω τον George Carlin και δε με απασχολεί τι λέει. μήπως έχει newsletter να γραφτώ για να λάβω τις 10 εντολές του ?

Offropic:

Δυστυχώς έχει πεθάνει τώρα αλλά αν θες τις 10 εντολές του τότε δες εδώ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=YzEs2nj7iZM]http://www.youtube.com/watch?v=YzEs2nj7iZM[/ame]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...