tzizzz Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 ας μην κάνουν αγγλικά από την Α' δημοτικού. Αλλά ούτε προς το τέλος του. οκ θα τα βρουμε καπου στην μεση
The_Judas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Γιατί υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να έμαθε Αγγλικά από το σχολείο? Καλύτερα να αφαιρεθεί πλήρως από την ύλη και να το βάλουν ως προαιρετικό μάθημα μαζί με άλλα επιλογής ώστε να επιλέγει ο καθένας ανάλογα με τις δεξιότητές του.
Praetorianos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Κι εμάς αν διαβάσεις την Ιστορία, ειδικά για την περίοδο που σου αναφέρω, θα ανακαλύψεις ότι είναι ένα μάτσο σκουπίδια. ενα ματσο σκουπιδια δεν ειναι η ιστορια μας. ανθρωπος χωρις ιστορια ειναι ενα κενο χωρις αξιες και ιδανικα Θέλει πολύ προσπάθεια να παρερμηνεύσεις τόσο πολύ τα λεγόμενα κάποιου, συγχαρητήρια.
htps Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Εδώ είχα Διευθυντή στο Δημοτικό που έλεγε ότι οι Έλληνες δεν έκαναν ποτέ κατακτητικούς πολέμους. Διευθυντή την τρέλα μου μέσα. Άνθρωπο δηλαδή που κρίθηκε ότι είχε και τα χρόνια, και την εμπειρία και την ευφυία να διδάσκει παιδιά χωρίς κριτική ικανότητα και μάλιστα από υπεύθυνη θέση. Οπότε μετά απ' όλα αυτά καταλαβαίνεις ότι το να βλέπω δυο πιτσιρικάδες να λένε αρλούμπες δεν με αφήνει και τόσο άναυδο. Παντως σε αυτο εχω να πω το εξης.Εχω μια συναδελφο στην δουλεια στην Βρετανια Βουλγαρα κ να απογευματακι μιλουσαμε γενικα κ πιασαμε καπως τις σχεσεις μεταξυ Ελλαδας-Βουλγαριας....Τα οσα μου ειπε με φρικαραν.Πχ ποσοι ξερατε οτι η Ελλαδα εχει επιτεθει αναιτια σε καιρο ειρηνης στην Βουλγαρια κ λιγο ελειπε να φτασουμε μεχρι την Σοφια?Μαλιστα κατειχαμε παρανομα μια περιοχη στην νοτια Βουλγαρια μεχρι επεμβει ο ΟΗΕ!Μου εδωσε ενα βιβλιο να διαβασω κ μου εφυγε το ματι!Αρα ελεος με αυτα που λενε οι Διευθυνταδες κτλ!!
tzizzz Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 htps ναι ωραιο το εθνικιστικο-βουλγαρικο βιβλιαρακι που σου εδειξε ο συναδελφος. παρε και αλλα. τι σχεδον φτασαμε μεχρι την σοφια, την πατησαμε την ισοπεδωσαμε
htps Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 htps ναι ωραιο το εθνικιστικο-βουλγαρικο βιβλιαρακι που σου εδειξε ο συναδελφος. παρε και αλλα. τι σχεδον φτασαμε μεχρι την σοφια, την πατησαμε την ισοπεδωσαμε Δεν νομιζω να μου ελεγε ψεματα διοτι ουσιαστικα η αφορμη ηταν οι εμπειριες που ειχαν οι παππουδες της στην νοτια Βουλγαρια απο την συνεχομενη επιθετικοτητα της Ελλαδας για χρονια εναντιον της Βουλγαριας.Κ το βιβλιο που ειχα διαβασει ειχε μεσα θυμαμαι και εγραφα απο ΟΗΕ κτλ!!Δεν θυμαμαι ακριβως τι κ πως παντως η αφορμη ηταν ενα σκυλι που περασε τα Ελληνο-Βουλγαρικα συνορα κ προκαλεσε εμπλοκη μεταξυ Ελλαδας κ Βουλγαριας με αποτελεσμα η Ελλαδα να εισβαλει στην νοτια Βουλγαρια και να κατεχει παρανομα ενα μεγαλο τμημα της Νοτιας Βουλγαριας για καιρο κ εαν θυμαμαι καλα ηταν επι πρωθυπουργιας Βενιζελου η τελοσπαντων την περιοδο μετα την Μικρασιατικη καταστροφη
EKTELESTES Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Εμένα μου φαίνεται ότι πολλοί έχετε πάει στο άλλο άκρο τελείως. Από τη ..."καλοσύνη" σας να το παίξετε αντικειμενικοί έχετε γίνει εντελώς ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. Εδώ ο κόσμος καίγεται και εσείς το χαβά σας.
tzizzz Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Ο Ελληνοβουλγαρικός Πόλεμος του 1925 Στις 18 Οκτωβρίου 1925 ένας έλληνας στρατιώτης που υπηρετούσε σε συνοριακό φυλάκιο στη θέση Δεμίρ Καπού, κοντά στο Μπέλες, κυνηγώντας τον σκύλο του πέρασε τη συνοριακή γραμμή και σκοτώθηκε από τα πυρά ενός βούλγαρου σκοπού. Στη συνέχεια, από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανδρών των δύο φυλακίων, έχασαν τη ζωή τους δύο έλληνες στρατιώτες και ο λοχαγός - διοικητής τους. Μέσα στο ασταθές πολιτικό κλίμα της εποχής, ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος διέταξε την εισβολή ελληνικών δυνάμεων στη Βουλγαρία, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις ελλήνων και ξένων διπλωματών. Ο δικτάτορας πίστεψε ότι το συνοριακό επεισόδιο αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου εισβολής. Έδωσε εντολή στο Γ' Σώμα Στρατού να εισβάλει στο βουλγαρικό έδαφος και να καταλάβει το Πετρίτσι, κέντρο δράσεως των κομιτατζήδων. Όντως, οι Ελληνικές δυνάμεις εισέβαλαν και έκαψαν μερικά βουλγαρικά χωριά. Παράλληλα, επιδόθηκε στη βουλγαρική κυβέρνηση ελληνική διαμαρτυρία με την απαίτηση: α) να ζητήσει η Βουλγαρία από την Ελλάδα συγγνώμη, β) να τιμωρηθούν οι ένοχοι, γ) να καταβληθεί στην Ελλάδα αποζημίωση 2 εκατομμυρίων γαλλικών φράγκων.
The_Judas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Αυτό το περιστατικό είναι πραγματικά ανάξιο λόγου. Δεν συγκρίνεται με τα εγκλήματα που έκαναν οι Βούλγαροι, που ήταν άλλωστε και σύμμαχοι των ναζί. Ούτε αυτά όμως αναφέρονται στα βιβλία μας γιατί έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις των δυο χωρών. Ούτε συγκρίνεται με τον 2ο Βαλκανικό πόλεμο όπου ήθελαν να καταλάβουν την Θεσσαλονίκη και κατά επέκταση την υπόλοιπη Μακεδονία. Μιλάμε βέβαια για διαφορετικές εποχές όπου υπήρχαν πολλές ανακατατάξεις και εθνικές διαφορές. Όταν το βασικό τους αντεπιχείρημα είναι ένα τόσο σύντομο περιστατικό, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν και πολλά επιχειρήματα.
tzizzz Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Αυτό το περιστατικό είναι πραγματικά ανάξιο λόγου. Δεν συγκρίνεται με τα εγκλήματα που έκαναν οι Βούλγαροι, που ήταν άλλωστε και σύμμαχοι των ναζί. Ούτε αυτά όμως αναφέρονται στα βιβλία μας γιατί έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις των δυο χωρών. Ούτε συγκρίνεται με τον 2ο Βαλκανικό πόλεμο όπου ήθελαν να καταλάβουν την Θεσσαλονίκη και κατά επέκταση την υπόλοιπη Μακεδονία. Μιλάμε βέβαια για διαφορετικές εποχές όπου υπήρχαν πολλές ανακατατάξεις και εθνικές διαφορές. Όταν το βασικό τους αντεπιχείρημα είναι ένα τόσο σύντομο περιστατικό, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν και πολλά επιχειρήματα. το περιστατικο αυτο πραγματικα ειναι αναξιο λογου.. οντως ο φιλος του htps δεν του εδωσε βιβλιαρακι με τα εγκληματα των βουλγαρων επι γερμανικης κατοχης η τις κινησεις που εκανανα ανεπιτυχως για να πανε προς θεσσαλονικη μερια. παντως οι σχεσεις βουλγαριας-ελλαδας αυτη τη στιγμη ειναι στο καλυτερο σημειο των τελευταιων ετων
htps Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Ο Ελληνοβουλγαρικός Πόλεμος του 1925 Να τα λεμε ολα ομως...Διοτι ημουν σιγουρος οτι θυμομουν πολυ σωστα!!! http://en.wikipedia.org/wiki/Incident_at_Petrich International interventionBulgaria ordered its troops to provide only token resistance, trusting the League of Nations to settle the dispute. Otherwise some chetas of Internal Macedonian Revolutionary Organization (IMRO), together with the sentries organised defence lines against the Greeks near Petrich, which halted the Greeks from entering the town. Volunteers and war veterans from the whole region were summoned to join the resistance. On the other side Greece made clear that it was not interested in Bulgarian territory but demands the compensation. The League did indeed condemn the Greek invasion, and called for both Greek withdrawal and compensation to Bulgaria. Greece ceded to this demand and was imposed a fine of £45,000. Over 50 people were killed before Greece complied, mostly Bulgarian civilians. Greece complained about the disparity between its treatment and that of Italy in the Corfu incident in 1923, when the Italian armed forces occupied the Greek island of Corfu in retaliation for the murder of Italian general Enrico Tellini while surveying the Greek border with Albania.
klainmaingr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Ο Ελληνοβουλγαρικός Πόλεμος του 1925 Ναι τι. Άρα ισχύει αυτό που λέει ο htps. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση βασικά. Αν δεν κάνω λάθος ο Πάγκαλος ήταν και απο τους πλέον κομπλεξικούς ανθρώπους που πέρασαν ποτέ απο την ελλάδα (να μου πείς δικτάτορας και όχι κομπλεξικός δεν γίνεται). Πρέπει να είναι ο ίδιος ο οποίος απαγόρευσε δια νόμου να φοράνε οι ελληνίδες κοντές φούστες γιατί να μην είναι άσεμνες. ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ.
klainmaingr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Ρε εδώ ο άλλος απαγόρευσε τις μίνι φούστες λέμε και εσύ με λές για δυό σκράπες μαθητές; Πάντως πέραν της πλάκας, οι σκοπιανοί είναι μια χούφτα εξαθλιωμένοι τύποι. Έτυχε να πάω μέσα στη χρονιά και πραγματικά το τελευταίο που νοιάζει τον απλό κόσμο είναι η επέκταση τους... Η επιβιώση ίσως ναι.. Μέσα στα Σκόπια αυτό, γιατί πιο έξω δεν θέλω να φανταστώ πως είναι... Η οικονομία τους είναι σκατά και γενικά πέρα απο το μαλακισμένο κόλλημα με την Ονομασία, μου είναι αδύνατο να τους δώ σαν υποψήφιους εχθρούς. Φαίνεται οτι υπάρχει σοβαρότατο διοικητικό πρόβλημα παντού. Τους βλέπεις ανα 15 να κάνουν μια δουλειά 2 ατόμων. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση να μην ξέρουν πως λένε κάν τη χώρα τους, όχι τα σύνορα της. Όσοι γνώρισα όμως ήταν φιλικότατοι αν αυτό έχει κάποια σημασία.
Str Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 το Παραμύθι ότι η Κωνσταντινούπολη ήταν Ελληνική (και όχι Βυζαντινή) ποιος το ξεκίνησε ήθελα να ήξερα... και τελικά, Ελληνική θρησκεία είναι το Δωδεκάθεο, ή ο Χριστιανισμός που βεβήλωσε κάθε τι που λεγόταν Ελληνικό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.