lary7 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Να ξέρεις critter πως οτι αυτοκίνητο να πάρεις ο μόνος πλεων συμμαχος που έχεις είναι η εγγύηση και τίποτε άλλο. Μια ματία να ρίξεις στα φορουμ θα δεις πως προβλήματα βγάζουν όλα και η πλέον κλασική απάντηση που περνει κάποιος είναι ''αν ειναι στην εγγύηση άλλαξε το αλλοιώς πουλα το''. Εγώ εχω Golf 5, γερμανικό όσο δεν παίρνει, μόνο που μια ξεκολάει ενα πλαστικο, μια σπάνε κατι πιαστράκια και σε ενα παιδι στο φορουμ εσπασε και ο κινητήρας στα 100.000 απο μπέκ. Και που να δεις τα TSI τι θέματα έχουν. Θέλω να καταλήξω πως παλιοτερα έπερνες Toyota για αξιοπίστία αλλά το αμάξι δεν εστριμε με τίποτα (και με τα λαστιχα ποδηλάτου που τα πουλούσαν). Αντίθετα το Alfa έστριβε σαν διαολος αλλά εβγαζε προβλήματα. Σήμερα και το toyota στρίβει καλά και Alfa ειναι αρκετα αξιοπιστο, οι διαφορές στα αυτοκίνητα έχουν γίνει μικρότερες. Εδώ τα VW απο τα ποιο αδύναμα αμάξια στον δρόμο έγιναν τα ποιο γρήγορα! Οπότε περι ορέξεως....πάρε αυτό που πιστεύεις πως θα σε κάνει εσένα ποιο χαρούμενο και ικανοποιημένο. Αν πιστεύεις οτι είσαι τύπος Toyota πάρε ενα corolla, αν σε τραβάει το γκαζι που και που πάνε σε τουρμπίνα, είτε alfa είτε vw-seat.Οτι και να πάρεις λαχείο θα ειναι, στα alfa θα εχεις λιγο παραπάνω πιθανότητες να βγάλεις ζημια αλλά οχι οτι θα πάρεις και αμαξι προβληματικο οπως αναφέρουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikaruga24 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Ενα αμαξι παντως οπως η MiTO που μοιραζετε τα ιδια μηχανικα και ηλεκτρικα με Punto k Corsa δεν εχει -περισσοτερες- πιθανοτητες για ζημια. Περα απο την τυχη του θεματος ειναι και το αν ο οδηγος ειναι καφρος ή απλα αμπαλος. Να σου δειξω εγω "σκυλια" αξιοπιστιας (corolles, almera, civic κτλ) που τα ειχανε γυναικες και φοβοντουσαν να τα πανε πανω απο 3200 στροφες και τα αυτοκινητα σημερα ειναι τοσο μπουκομενα που δημιουργουν προβληματα και στα υπολοιπα σημεια του κινητηρα χωρια την καταναλωση καυσιμου που ειναι ακομα υψηλοτερη απο το φυσιολογικο ή οδηγους οι οποιοι δεν ξερουν καν πως να αλλαζουν σωστα ταχυτητες και το σπασιμο του σασμαν ειναι θεμα (λιγου) χρονου. Χωρις να θελω να πω οτι ειμαι οδηγαρα και μεγαλος και ετσι απλα θα πω οτι "νοιωθω" το αυτοκινητο. Εχουν περασει απο τα χερια μου σαν ιδιοκτητης 5 αυτοκινητα, ολα μεταχειρισμενα (ηλικιας απο το 1981 ως και 2009) και δεν ειχα κανενα προβλημα με αυτα. Αντιθετα φιλαρακι μου (που ειναι πολεμαρχος στην οδηγηση οποτε δεν τα λυπαται) το τριτο του αυτοκινητο μεσα σε 7 χρονια παλι του δημιουργει γενικα προβληματα οπως και τα προηγουμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Critter Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2010 Το μονο σίγουρο ειναι απο άποψη οδήγησης θα με χαρακτήριζα συντηρητικό για την ηλικια μου (το μοναδικο πραγμα στο οποιο ειμαι συντηρητικος). Για παράδειγμα χειροφρενο δεν έχω κάνει ουτε με το starlet και ουτε σκοπεύω να κάνω ποτέ. Επίσης με ενα A3 πηγαίνοντας απο Αθήνα - Σαλονικα, δεν πέρασα τα 160 (οσες λωριδες και να εχει ο δρόμος, μια λακουβα, ενα σκυλι, ενα λαστιχο μπορει να σε στείλουν στον αλλο κόσμο)...Γενικά, στα toyota που έχουμε, ακόμα και τις αλλαγές ταχυτήτων τις κάναμε οικογενειακως στις στροφές που μας είχαν υποδείξει απο την αντιπροσωπεία (περιπου στις 4.000 μας έιχαν πει). Απο εκεί και πέρα η εγγύση δεν νομίζω οτι σου καλύπτει τις λάμπες (big deal θα μου πεις αλλα γιατι να τις πληρώσεις αφου δεν φταις?) παρολο που δεν έχουν περάσει το προσδώκιμο ζωής τους και επισης όλοι ξέρουμε ποσο μεγάλη ξενέρα είναι να παίρνεις κατι ολοκαίνουργιο και στο αψε σβήσε να στο επισκευάζουν έστω και τζάμπα....Είναι θέμα ψυχολογίας. Η εγγύηση ως τι επίπεδο μηχανικού μέρους καλύπτει το αυτοκίνητο? Στην αλφα υπάρχει επεκτασή κτλ? Και αν ναι μέχρι πόσα χρόνια συνολικά? Πάντως είδα πολλους να λένε οτι σήμερα όλα τα αμάξια ειναι πολύ πιο αναλώσιμα αλλα όπως και να έχει ακόμα και στα νέα αμαξια της toyota όσο το έχω ψαξει (και μέσω μεγάλου συνεργειου που βλεπουν 10αδες αμάξια τη μέρα όπως προείπα) τα προβλήματα είναι σαφώς λιγότερα....Σας έχω πρήξει με την toyota αλλα την αναφερω επειδη μονο με αυτή τυχαίνει να έχω εμπειρια. Επίσης μηχανικα και για τα Hyundai μου ειπαν πολύ καλα λόγια (που δεν θα επαιρνα ποτε γιατι καλως ή κακως τα έχω συνδεσει με το αμάξι του κάγκουρα)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 2010 επειδη πολυ σωστα ειπωθηκε παραπνω, τα αυτοκινητα σημερα δεν φτιαχνονται πλεον οπως παλια, εχουν μικρυνει και οι διαφορες που ειχαν. καποτε η ALFA, η FIAT, η LANCIA ηταν 3 διαφορετικες εταιριες. σημερα ειναι μια. το ιδιο και οι VW,AUDI,SEAT,SKODA. χωρια που υπαρχουν και συνεργασιες μεταξυ τους σε μηχανικα μερη. αρα, δεν υπαρχουν πλεον οι διαφορες που υπηρχαν.!! μην ψαχνεις ψυλλο στα αχυρα!!! παρε αυτο που σου αρεσει, εφοσον μιλαμε για καινουριο. στο μεταχειρισμενο θελει σαφως πιο πολυ ψαξιμο για να μην πεσεις σε μαυρη τρυπα....!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.