Προς το περιεχόμενο

video playback speed

oneofthem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια και πάλι :-) το υπαρξιακό της ημέρας

από που παίρνουν το playback speed οι διάφοροι media player στα windows?

όταν λέμε playback speed εννοούμε πόσο γρήγορα θα παίξει το κάθε frame

εξαρτάται από το player, από το video, user settings, windows, κάτι άλλο?

από ένα test που έκανα φαίνεται πως είτε στο player είναι στο free και όχι realtime δλδ παίζει όλα τα frame όσο γρήγορα μπορεί χωρίς να διατηρεί συγκεκριμένη ταχύτητα είτε πως ανάλογα με τη κωδικοποίηση του video γίνεται κάποιο time-stretch δλδ αλλοίωση του χρόνου του video? τι από τα δύο? γέρνω προς το δεύτερο ισχύει?

εγώ χρησιμοποιώ srt υπότιτλους που βασίζονται στο χρόνο αν δεν κάνω λάθος

οποιοδήποτε από τα δύο παραπάνω και να συμβαίνει αυτοί οι υπότιτλοι δεν αντιστοιχίζονται μεταξύ διαφορετικών κοψιμάτων βάσει χρόνου

υπάρχει η δυνατότητα για υπότιτλους να βασίζονται στο frame count αντί στο χρόνο?

ευχαριστώ

*για οποιαδήποτε επεξήγηση ρωτήστε, δεν εγγυώμαι τη συνεννόηση αλλά θα προσπαθήσω :-)

Δημοσ.

καλημερα!

Θα απαντησω απο το δυετερο ερωτημα πρωτα. Είχα συναντήσει frame based subtitles αλλα δεν θυμαμαι τι προεκταση αρχειου ειχαν..μου διαφευγει αυτη τι στιγμη..Το ειχα μετατρεψει σε srt πολυ ευκολα με το workshop.

Για το πρωτο ερωτημα...Τα Αμερικανικα DVD εχουν fps 23.96 (frame per second) Ενω τα Ευρωπαικά DVD fps 25....Τα DVDrip που ισως βλέπεις στον υπολογιστη σου εχουν το ιδιο fps αναλογα αν η πηγη ηταν Αμερικάνικο η Ευρωπαικό DVD.Νομιζω οτι ο player υπακουει στην κοδικοποίηση του βινεο και παιζει τα προβλεπομενα frames το δευτερολεπτο..

Δημοσ.
από που παίρνουν το playback speed οι διάφοροι media player στα windows?

Υπάρχει ως πληροφορία σε κάποιο πεδίο/byte του αρχείου video. Κάθε container format ορίζει και διαφορετικό σημείο/offset του αρχείου όπου είναι διαθέσιμη αυτή η πληροφορία. Καθώς και διαφορετικά semantics για την τιμή αυτή, π.χ. στο AVI format το frame rate βγαίνει κάνοντας τη διαίρεση των τιμών δύο διακριτών πεδίων, του dwRate και του dwScale. Αυτές τις λειτουργίες βέβαια δεν τις κάνει ο ίδιος ο player συνήθως, αλλά τα εμπλεκόμενα DirectShow φίλτρα, δηλαδή ο file reader/parser για το συγκεκριμένο container format και ο οποίος θα περάσει την απαιτούμενη πληροφορία στο video decoder filter που θα αναλάβει την αποκωδικοποίηση του συγκεκριμένου τύπου video stream που περιέχει το εκάστοτε αρχείο.

Δημοσ.

ωραίοι,

np προικοθήρα απλά ένα ναι ή ένα όχι ήθελα για τα subs να ξέρω αν θα ψάξω, αφού κάτι θυμάσαι θα το βρω εύκολα πιστεύω

το playback λες πως είναι ουσιαστικά πιστό ακολουθώντας τo frame rate του αρχείου

άρα δεν πρέπει να προκύπτει αλλοίωση της πραγματικής διάρκειας από το playback αλλά από τα αρχεία - αν υπάρχει δλδ

(δεν θα είναι απόλυτα πιστοί ούτε frame based subs αφού η μετατροπή αλλάζει τα frames αυτά καθαυτά αλλά αυτό θα φαίνεται με μικροσκόπιο οπότε σε σχέση με time based υπερτερούν την άποψη συμβατότητας θέλει μια δοκιμή μήπως τα λέω λάθος αλλά αφού είναι rate λογικά έτσι πρέπει να είναι)

εδώ βγαίνει ερωτηματικό βέβαια γιατί δεν δικαιολογείται μεγάλη διαφορά στη πραγματική διάρκεια του video αφού από pal σε ntsc η αντιστοίχηση δεν πρέπει να αφήνει διαφορές πχ πάνω από μερικά frame στο τέλος

θα το ψάξω λίγο να καταλάβω τι παίζει

το ρόλο των κωδικοποιητών στο frame rate δεν έχω πιάσει ακόμη parsifal δλδ αν το f-rate καθορίζεται ή καθορίζει γιατί δεν ξέρω βασικά πράγματα οπότε θα το ψάξω να τα ξεδιαλύνω στο μυαλό μου άμα ξεκουραστώ κιόλας γιατί είμαι και σχεδόν άϋπνος αυτές τις μέρες

ευχαριστώ

Δημοσ.

ok πιο συγκεκριμένο ερώτημα για συζήτηση και μικρό

κάνουμε μετατροπή με απλό μετατροπέα/converter που χρησιμοποιούμε για κοψίματα κτλ

από convertxtodvd, alltoavi, winavi, megui κλπ οτιδήποτε τέτοιο - όχι πακέτο επεξεργασίας video, απλό converter/ripper

στη μετατροπή αλλάζουμε το frame rate από το τάδε πρότυπο στο δήνα χοντρικά χοντρικά πχ μεταξύ ~30 και ~25 fps

το converter θα αλλάξει την εντολή που θα δοθεί στο player δλδ απλώς την τιμή του frame rate σε fps ή θα κάνει και την μετατροπή που γίνεται όταν γίνεται επεξεργασία video με αντιστοίχηση των frames του src video στο product με διπλασιασμούς frames κτλ κτλ? ξέρουμε τι γίνεται?

Δημοσ.

Παραθέτω από παλαιότερο μήνυμά μου:

2. Η έννοια «αλλαγή frame rate» μπορεί να ερμηνευθεί με δύο τρόπους, αναλόγως του τί θέλουμε να επιτύχουμε:

• Αλλάζουμε απλώς το αντίστοιχο μεταδεδομένο/header/byte στο αρχείο video, εξαναγκάζοντας τους video players να προσαρμόσουν το ρυθμό αναπαραγωγής από τον προηγούμενο στον νέο που επιλέγουμε. Αυτό χωρίς καμμία άλλη αλλαγή στο ίδιο το video stream. Έτσι όμως, ο αριθμός των frames του video έχει παραμείνει ο ίδιος, οπότε θα δούμε ως παρενέργεια το εξής κατά την αναπαραγωγή: Μεταβολή του συνολικού playtime και της ταχύτητας που διαδραματίζονται τα τεκταινόμενα στο video (πιο slow-motion αν μειώσαμε το frame rate, το ανάποδο αν το αυξήσαμε). Ακόμη ένα λεπτό σημείο είναι τί θα γίνει με το A/V desync που θα έχεις αναγκαστικά, αν δεν εφαρμόσεις επιπλέον κάποιου είδους time stretch ή time compression στο audio stream
  • Αν θέλουμε να μην έχουμε την προαναφερθείσα παρενέργεια, ο μόνος τρόπος είναι να περάσουμε το video stream από επεξεργασία με κάποιο κατάλληλο φίλτρο. Αυτό θα υπολογίσει και θα παρεμβάλει επιπλέον frames για αύξηση του frame rate, το ανάποδο (decimation) για μείωση του frame rate. Τέλος, να το επανακωδικοποιήσουμε (αναπόφευκτα, γιατί η συγκεκριμένη διαδικασία δουλεύει με raw video)

Πρέπει να αποφασίσεις τί από τα δύο χρειάζεσαι, πριν προχωρήσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...