Septum Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Kαλησπερα.Φτιαχνω ενα pc και εφτασα και στο κομματι του σκληρου και θελω να ρωτησω:ποια χαρακτηριστικα κοιταμε οταν αγοραζουμε ενα σκληρο.Οι ιντσες του τι σχεση εχουν με την λειτουργια του?Οι στροφες του οσο υψηλοτερες τοσο το καλυτερο?Τι ειναι το cache και τι το raid και οι αριθμοι διπλα του?Sata3 αντι sata2?Επισης δεκτες και προτασεις και η συνθεση ειναι:asus crossshair IV,x4 955,5850,psu750w,ocz 4gb black amd edition.Eυχαριστω για ολες τις απαντησεις.
Nik.K Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Οσο μεγαλυτερες ιντσες τοσο πιο "ανετη" λειτουργια, μεγαλυτερες χωριτικοτητες, πιο προσιτες τιμες και γενικα καλυτερες ταχυτητες. Το Cache ειναι η μνημη που εχει ο καθε σκληρος για να εκτελει πιο γρηγορα διαφορες λειτουργιες, οσο μεγαλυτερη στην θεωρια ειναι και καλυτερο αν και δεν ισχυει παντα. Το Raid δεν εχει να κανει με τον εκαστοτε σκληρο, Raid ειναι η λειτουργια του να "ενωσεις" κατα καποιον τροπο 2 η και περισσοτερους σκληρους ωστε να αυξησεις την ταχυτητα τους η να εχεις την δυνατοτητα αυτοματης αποθηκευσης των ιδιων δεδομενων σε παραπανω απο 1 σκληρο. To SATA ειναι η τεχνολογια/τυπος του σκληρου δισκου. Πριν πολυ καιρο ειχαμε τους IDE, τωρα εχουμε τους SATA. Στην θεωρια το SATA με το SATA2 και το SATA2 με το SATA3 εχουν τεραστιες διαφορες στον ρυθμο διαμεταγωγης δεδομενων, στην πραξη ομως τουλαχιστον οσο αφορα τους μηχανικους σκληρους αυτα τα νουμερα δεν πιανονται ποτε. Γενικα οτι σκληρο και να παρεις me 7200RPM εισαι καλυμενος. Τα ειπα οσο πιο απλα μπορουσα οποτε αν ξεχασα κατι ας προσθεσει καποιος.
damastes Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 αν διαθέτεις κάποια χρήματα παραπάνω θα σου πρότεινα να σκεφτείς και την αγορά ενος ssd δίσκου.
Septum Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Οσο μεγαλυτερες ιντσες τοσο πιο "ανετη" λειτουργια, μεγαλυτερες χωριτικοτητες, πιο προσιτες τιμες και γενικα καλυτερες ταχυτητες. Το Cache ειναι η μνημη που εχει ο καθε σκληρος για να εκτελει πιο γρηγορα διαφορες λειτουργιες, οσο μεγαλυτερη στην θεωρια ειναι και καλυτερο αν και δεν ισχυει παντα. Το Raid δεν εχει να κανει με τον εκαστοτε σκληρο, Raid ειναι η λειτουργια του να "ενωσεις" κατα καποιον τροπο 2 η και περισσοτερους σκληρους ωστε να αυξησεις την ταχυτητα τους η να εχεις την δυνατοτητα αυτοματης αποθηκευσης των ιδιων δεδομενων σε παραπανω απο 1 σκληρο. To SATA ειναι η τεχνολογια/τυπος του σκληρου δισκου. Πριν πολυ καιρο ειχαμε τους IDE, τωρα εχουμε τους SATA. Στην θεωρια το SATA με το SATA2 και το SATA2 με το SATA3 εχουν τεραστιες διαφορες στον ρυθμο διαμεταγωγης δεδομενων, στην πραξη ομως τουλαχιστον οσο αφορα τους μηχανικους σκληρους αυτα τα νουμερα δεν πιανονται ποτε. Γενικα οτι σκληρο και να παρεις me 7200RPM εισαι καλυμενος. Τα ειπα οσο πιο απλα μπορουσα οποτε αν ξεχασα κατι ας προσθεσει καποιος. Σ ευχαριστω πολυ για την πληρη απαντηση σου.Να παρω sata3 δηλαδη η πρακτικα δεν θα δω διαφορα?Εχεις να προτεινεις κατι? @damastes:Θα βαλω και ssd αλλα λιγο αργοτερα.
Nik.K Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Για μελλοντικη χρηση ναι καλο θα ηταν να παρεις SATA3, τωρα ομως οι controllers δεν εχουν διαφορες σε ταχυτητες με αυτους του SATA2, οχι αισθητες εστω.
Septum Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 http://www.skroutz.gr/s/257361/Western-Digital-Caviar-Black-1TB.html αυτος εδω που λεει και sas(τι ειναι)και ειναι και sata 3 ειναι καλη επιλογη?
WoodSell3r Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Αποφάσισα να κάνω τον εξωτερικό μου δίσκο εσωτερικό, είναι ένας Western Digital 1TB και να χρησιμοποιώ την μονάδα ως file server στο τοπικό δίκτυο που έχω. Δεν ξέρω όμως τι είδους καλώδιο πρέπει να πάρω για την εσωτερική σύνδεση, ο δίσκος είναι SATA αλλά μπερδεύτηκα λίγο στο ψάξιμο. Έχω βγάλει την κεφαλή του εξωτερικού στην οποία κούμπωνα την παροχή 12V και το usb καλώδιο αλλά τώρα δεν ξέρω τι χρειάζεται για την εσωτερική σύνδεση και με το τροφοδοτικό. Έχω δει αυτό αλλά δεν ξέρω αν θα κάνει την δουλειά μου. Ευχαριστώ ---------- Προσθήκη στις 14:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:45 ---------- Έκανα post το πρόβλημα μου εδώ Όποιος γνωρίζει κάτι ας σχολιάσει εκεί.
Nik.K Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Τι εννοεις δεν ξερεις πως να τον συνδεσεις ? Οπως ειναι συνδεδεμενος και ο αλλος... Βγαλε μια φωτο αν δεν βγαζεις με τπτ ακρη.. Septum ο καλυτερος SATA3 (για end user) αυτη την στιγμη ειναι ο Barracuda XT της Seagate. Ωστοσο και οι Black ειναι πολυ καλοι. ΟΜΩΣ μην κοιτας SAS, αυτοι παιζουν με ειδικες καρτες/controllers. Κοιτα να λεει μονο SATA3.
Septum Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Τι εννοεις δεν ξερεις πως να τον συνδεσεις ? Οπως ειναι συνδεδεμενος και ο αλλος...Βγαλε μια φωτο αν δεν βγαζεις με τπτ ακρη.. Septum ο καλυτερος SATA3 (για end user) αυτη την στιγμη ειναι ο Barracuda XT της Seagate. Ωστοσο και οι Black ειναι πολυ καλοι. ΟΜΩΣ μην κοιτας SAS, αυτοι παιζουν με ειδικες καρτες/controllers. Κοιτα να λεει μονο SATA3. o baracuda που λες βασικα λεει sas.αλλα ειναι και πανακριβoς και ειναι μονο σε 2tb ---------- Προσθήκη στις 17:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:49 ---------- http://www.skroutz.gr/s/257361/Western-Digital-Caviar-Black-1TB.html Μαλλον για αυτον παω?Υπαρχει κανα θεμα συμβατοτητας με την crosshair IV?Πως το κρινετε σαν επιλογη?
Nik.K Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Λεει SAS ? http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200008524
Septum Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Λεει SAS ? http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200008524 http://www.skroutz.gr/s/92370/Seagate-Barracuda-XT-2TB.html?keyphrase=seagate+barracuda+xt ναι δες τη γενικη περιγραφη...τεσπα αυτος που λεω να παρω αξιζει?εχει κανα θεμα συμβατοτητας με crosshair IV?
Nik.K Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Ε μην κοιτας γενικες περιγραφες...Και ναι ο Black ειναι μια χαρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.