kate23 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Γεια παιδια! Μιας και αυριο βγαινουν τα αποτελεσματα ειπα να ρωτησω για να παρω μερικες πληροφοριες για τις σχολες που με ενδιαφερουν. Οι σχολες ειναι οι παρακατω: 1)Κινηματογραφου 2)Θεατρου 3)Καλων Τενχων. (οχι απαραιτητως με αυτην τη σειρα...) Οτι ξερετε πειτε το! Επισης συγκεκριμενα για καλων τεχνων, μπορει καποιος να μου εξηγησει πως ακριβως μπορω να γινω δεκτη? Ξερω οτι δινεις σχεδια τον Αυγουστο, απλα τα αποτελεσματα βγαινουν τον Σεπτεμβρη. Εγω τοτε θα εχω γινει δεκτη σε αλλη σχολη... Οποτε τι??? Thanx in advance!
Garnele Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Για την καλών τεχνών δίνεις εξετάσεις. Ειδικές εξετάσεις, άσχετες με αυτές των πανελληνίων, η επιτυχία είναι άμεσα εξαρτημένη αφενός από το ταλέντο (που πρέπει να το έχεις μεγάλο), αφετέρου και δυστυχώς, σε ένα μεγάλο επίπεδο η επιτυχία εξαρτάται από τις γνωριμίες σου. Ή των γονιών σου. Γενικά. Κατάλαβες. Και αν γίνεις δεκτή απλά δεν πας να γραφτείς στην άλλη σχολή που πέρασες με τις πανελλήνιες, ούτως η άλλως οι εγγραφές είναι Οκτώβριο. Σχολή κινηματογράφου υπάρχει μόνο στη Θεσσαλονίκη -αν δεν άλλαξε κάτι φέτος- και είναι ενδιαφέρουσα, μαθαίνεις να χειρίζεσαι την κάμερα, φτιάχνεις φιλμάκια μικρού μήκους σε εργασίες, παρακολουθείς ενδελεχώς το φεστιβάλ κινηματογράφου κάθε χρόνο και βλέπεις διαρκώς ταινίες. Τέλος, οι σπουδές στη θεάτρου Θεσσαλονίκης διαρκούν πέντε χρόνια, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες (Αθήνα, Ναύπλιο και Πάτρα) που διαρκούν τέσσερα. Για κάποιο λόγο αυτή της Θεσσαλονίκης θεωρείται και η καλύτερα, άσχετα με το αν μετά θα αναγκαστείς να μετοικήσεις στην Αθήνα αν θέλεις να εργαστείς στο αντικείμενο. Συνοπτικά αυτά. Ρώτα τι θες να μάθεις συγκεκριμένα όμως, γιατί βαριέμαι να γράφω λεπτομέρειες που ενδεχομένως να μη σ' ενδιαφέρουν.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Στις εξετάσεις μετράνε το "ταλέντο" σου;! Πώς; Με μετρητή ταλέντου; Και σε τι;
Garnele Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 το ταλέντο (που πρέπει να το έχεις μεγάλο) είχε μια ελαφριά δόση ειρωνείας το παραπάνω. Επιπλέον τι και σε τι ρε μάνουελ, για την καλών τεχνών μιλάμε, λες να το μετράνε στο πλέξιμο ή στο μαγείρεμα ξερωγω;
Aitherovamwn Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μα είναι λογικό να χρειάζεται μεγάλο ταλέντο ρε συ. Η ΑΣΚΤ είναι σχολή για ''ζωγράφους''. Ασε ξέρω τι σου λέω ηθελα και εγώ να δωσω σε αυτή τη σχολή. Πάντως δεν θα πάω να δώσω τελικά γιατι απ' ότι έμαθα και ο Leonardo da vinci να εισαι που λέει ο λόγος, άμα δεν έχεις τα ''μεσα'' και δεν τα εχεις ακουμπησει χοντρα σε καποιο ''καλό'' φροντιστήριο στην Αθήνα...δεν....
AFANIS_ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 και για να σου απαντήσω συντομα και στο "2".....θεάτρου απο το σχολείο....μιλάμε για θεατρολογία....δηλαδή με τι θές να ασχοληθείς...με την θεωρία...την ιστορία του θεάτρου τις αναλύσεις τις μεταφράσεις....κλπ κλπ...ή με την πράξη (ερμηνεία - σκηνοθεσία)...? αν θες να ασχοληθείς με την πράξη...τότε μόνο (ή κυρίως)μέσα απο δραματικές σχολές ...όπου και εκεί ισχύει αυτό που έγραψε ο Γκαρνέλ....εξετάσεις - ταλέντο - γνωριμίες.... πάντως....και για το 1...και για το 2....και για το 3..... ειναι βασικό το ταλέντο....και η υπομονη....πολλές φορές για πάρα πολύ καιρό....
Garnele Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 θεωρία...την ιστορία του θεάτρου τις αναλύσεις τις μεταφράσεις....κλπ κλπ...ή με την πράξη (ερμηνεία - σκηνοθεσία)...? αν θες να ασχοληθείς με την πράξη...τότε μόνο (ή κυρίως)μέσα απο δραματικές σχολές ...όπου και εκεί ισχύει αυτό που έγραψε ο Γκαρνέλ....εξετάσεις - ταλέντο - γνωριμίες.... Αυτό δεν ισχύει. Στη Θεσσαλονίκη γίνονται αρκετά ολοκληρωμένες σπουδές και σε πρακτικό επίπεδο (σκηνοθεσία/υποκριτική/κτλ). Σε Αθήνα είναι σίγουρα περισσότερο θεωρητικές, ενώ οι πιο κάτω δεν έχω ιδέα. Όπως και να χει, αν θέλει να ασχοληθεί κανείς καθαρά με την υποκριτική ή σε ιδιωτική σχολή θα πάει ή θα ψαχτεί με τις εξετάσεις σε Κρατικό/Εθνικό Θέατρο.
AFANIS_ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Αυτό δεν ισχύει. Στη Θεσσαλονίκη γίνονται αρκετά ολοκληρωμένες σπουδές και σε πρακτικό επίπεδο (σκηνοθεσία/υποκριτική/κτλ). Σε Αθήνα είναι σίγουρα περισσότερο θεωρητικές, ενώ οι πιο κάτω δεν έχω ιδέα. Όπως και να χει, αν θέλει να ασχοληθεί κανείς καθαρά με την υποκριτική ή σε ιδιωτική σχολή θα πάει ή θα ψαχτεί με τις εξετάσεις σε Κρατικό/Εθνικό Θέατρο. Το ίδιο λέμε πάνω κάτω....///:-)
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 είχε μια ελαφριά δόση ειρωνείας το παραπάνω.Επιπλέον τι και σε τι ρε μάνουελ, για την καλών τεχνών μιλάμε, λες να το μετράνε στο πλέξιμο ή στο μαγείρεμα ξερωγω; Δηλαδή μόνο στη ζωγραφική;
Aitherovamwn Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δηλαδή μόνο στη ζωγραφική; Αν δεν σε πειράζει να παρέμβω, υποθέτω ότι εννοείς πως γίνεται η εξέταση και μετά η βαθμολόγιση. Στην εξέταση πηγαίνεις στη σχολή κάθε μέρα για μια εβδομάδα και σου δίνονται κάποια θέματα τα οποια μεταφέρεις απο την πραγματικότητα στο χαρτί. Στο τέλος της εβδομάδας πρέπει να παραδώσεις νομίζω 2 σχέδια με μολύβι και 1 με χρώμα από όσα έχεις τελειώσει μέσα στην εβδομάδα. Όσο για τη βαθμολογιση ισχυει ότι είπα και πριν...
kate23 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Παιδια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας! Κινηματογραφου 8α παω 99,9% για να μην πω 100%! 8εατρο για κακη μου τυχη δεν μπορω να δηλωσω γιατι ημουν τεχνολογικη και δεν υπηρξε ποτε καμια ενημερωση στο σχολειο μου σχετικα με τις σχολες και ολα αυτα... τελος παντων, τωρα εγινε η δουλεια...
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Αν δεν σε πειράζει να παρέμβω, υποθέτω ότι εννοείς πως γίνεται η εξέταση και μετά η βαθμολόγιση. Στην εξέταση πηγαίνεις στη σχολή κάθε μέρα για μια εβδομάδα και σου δίνονται κάποια θέματα τα οποια μεταφέρεις απο την πραγματικότητα στο χαρτί. Στο τέλος της εβδομάδας πρέπει να παραδώσεις νομίζω 2 σχέδια με μολύβι και 1 με χρώμα από όσα έχεις τελειώσει μέσα στην εβδομάδα. Όσο για τη βαθμολογιση ισχυει ότι είπα και πριν... ΟΚ, ευχαριστώ.
Evmorfili Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα σε όλους! Συγγνώμη αν χρησιμοποιώ λανθασμένα το παρόν θρεντ. Θα μπορούσε μήπως κάποιος από τη Σχολή Καλών τεχνών να μου πει πώς μπορώ να προμηθευτώ τα παρακάτω βιβλία ή ακόμα καλύτερα να μου τα δανείσει για ελαχιστες μέρες; 1. Ιστορία της Τέχνης 16ος , 19ος και 20ος αιώνας Ενδεικτική βιβλιογραφία 16ος αιώνας E. H. Gombrich, Το χρονικό της τέχνης, μετάφραση Λίνα Κάσδαγλη, Αθήνα, ΜΙΕΤ (2η ελληνική έκδοση), 1998, σσ. 287 – 385. Χρύσανθος Χρήστου, Η Ιταλική ζωγραφική κατά τον 16ο αιώνα, 2 τόμοι, Αθήνα, 1973 – 1985 19ος αιώνας Τζούλιο Κάρλο Αργκάν, Η μοντέρνα τέχνη, μετάφραση Λίνα Παπαδημήτρη, Ηράκλειο, Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης – ΑΣΚΤ, 1998, σσ. 1 – 255. Χρύσανθος Χρήστου, Η ευρωπαϊκή ζωγραφική του 19ου αιώνα, Αθήνα, 1983 20ος αιώνας Hal Foster/ Rosalind Krauss, Yves – Alain Bois, B. Buchloh, Η Τέχνη από το 1900: μοντερνισμός, αντιμοντερνισμός, μεταμοντερνισμός, μετάφραση Ιουλία Τσολακίδου, Θεσσαλονίκη, εκδόσεις Επίκεντρο, 2007 σσ. 52-359 2. Ευρωπαϊκή Ιστορία Νεωτέρων και Μοντέρνων χρόνων Βιβλιογραφία E. Burns, Ευρωπαϊκή Ιστορία, Θεσσαλονίκη, Επίκεντρο, 2005 (υποχρεωτικό) Ελένη Αρβελέρ, Maurice Aymard, Οι Ευρωπαίοι, Αθήνα, Σαββάλας, 2003, τόμος Β΄ Eric Hobsbawn, H εποχή των επαναστάσεων 1789-1848, Αθήνα, ΜΙΕΤ, 1997 Marc Mazower, Σκοτεινή Ήπειρος: Ο Ευρωπαϊκός Εικοστός Αιώνας, Αθήνα: Αλεξάνδρεια, 2001 (υποχρεωτικό) James Jol, Ευρώπη, 1870-1970, Θεσσαλονίκη: Εκδόσεις Βάνιας/Ιστωρ, 2006 3. Ιστορία των Αισθητικών Θεωριών Βιβλιογραφία Monroe Beardsley, Ιστορία των αισθητικών θεωριών, Νεφέλη, 1989, κεφ. 8 έως 12 Υπερευχαριστώ για όποια βοήθεια.
gtroza Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2010 E. H. Gombrich, Το χρονικό της τέχνης, μετάφραση Λίνα Κάσδαγλη, Αθήνα, ΜΙΕΤ (2η ελληνική έκδοση), 1998, σσ. 287 – 385. http://www.miet.gr/web/gr/ekdoseis/more.asp?categoryid=0&cid=47&p=2&id=212 http://www.eetf.uowm.gr/docs/katalogos%202009-2010.pdf http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=138 .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.