Προς το περιεχόμενο

Σπουδες

panathas1908

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλοι μου καλημερα σας ειμαι 17 χρονων και εχω καποιες αποριες με το τη ειναι η καθε σπουδη..Ψαχνω που να παω να σπουδασω σε 2 χρονακια (οταν τελειωσω και το στρατο ειμαι απο Κυπρο) ..Λοιπον ψαχνοντας τις βαθμολογιες των πανεπηστιμιων και τεη που περναω (θετικες επηστημες) π.χ βλεπω μπρωστα μου μαθηματικων θεσ/κης ή και αλλης πολης ..μπορει καποιος να μου πει με την σπουδη των μαθηματικων τη πηγαινω δηλαδη ποιες δουλεις ποιανω καθηγητης τι?? ή για παραδειγμα βλεπω <<ηλεκτρολογιας>> ή <<μηχανολογιας>> επησης εχω τις ιδιες αποριες τη πηγαινω ποιες δουλειες μου προσφερουν αυτες οι σπουδες..Βεβαια με την καινουρια σχολικη χρονια ολα αυτα θα τα κανω αποριες στη συμβουλο και θα ενημερωθω ομως βαριεμαι να περιμενω μεχρι τοτες..αυτος που θα μου απαντησει ομως παρακαλω πολυ να ειναι ενημερος και να ξερει να μην μου πει αλλα των αλλων...ευχαρηστω εκ των προτερων!! :-D:-D:-D

Δημοσ.

το θεμα ειναι τι σου αρεσει εσενα. οτι και να σου πουν αλλοι η αποφαση θα ειναι δικη σου. σου αρεσουν οι υπολογιστες, τεχνολογια, φυσικη κλπ τοτε μια σχολη μηχανικων, αν εχεις ενδιαφερον για το πως λειτουργουν τα πραγματα στη φυση, τον ανθρωπο, τα ζωα τοτε κατι σε θετικες επιστημες η επιστημες υγειας. για θεωρητικη δε θα στο προτεινα για ευνοητους λογους :P οι συμβουλες αυτες ειναι γενικες. σκεψου τι σου αρεσει η σε τι εισαι συνηθως καλος

Δημοσ.
το θεμα ειναι τι σου αρεσει εσενα. οτι και να σου πουν αλλοι η αποφαση θα ειναι δικη σου. σου αρεσουν οι υπολογιστες, τεχνολογια, φυσικη κλπ τοτε μια σχολη μηχανικων, αν εχεις ενδιαφερον για το πως λειτουργουν τα πραγματα στη φυση, τον ανθρωπο, τα ζωα τοτε κατι σε θετικες επιστημες η επιστημες υγειας. για θεωρητικη δε θα στο προτεινα για ευνοητους λογους :P οι συμβουλες αυτες ειναι γενικες. σκεψου τι σου αρεσει η σε τι εισαι συνηθως καλος

εμενα μου αρεσει για πολιτικος μηχανικος και ετσι ή και μηχανολογος μηχανικος ..αλλα οι βαθμολογιες εκει ειναι αρκετα ψηλες και βλεπω εναλλακτηκες..για αυτο ειδα καποιες εφικτες βαθμολογιες στις σχολες μαθηματικων αλλα δεν ξερω τι ακριβως σπουδαζεις εκει φιλε...καποιοι μου ειπαν οτι δεν ειναι μονο καθηγητης αλλα και αλλα πολλα γενικα οτι εχει σχεση με μαθηματικα...α και ευχαρηστω για την απαντηση

Δημοσ.

Το μαθηματικό και οι σχολές των μηχανικών δεν έχουν καμία μα καμία σχέση. Ο μηχανικός μαθαίνει πολλά μαθηματικά γιατι είναι τα εργαλεία του αλλα μέχρι εκεί. Εμάς μας ενδιαφέρει το πρακτικό μέρος. Το μαθηματικό είναι τρέλα, θεωρητικά μαθηματικά κι έτσι.

Πρέπει να δείς σε τι έχει κλίση το μυαλό σου και τι σ'αρέσει. Εγώ το είχα καταλάβει οτι ήθελα να γίνω Μηχανολόγος Μηχανικός, γιατι είχα τέτοιο τρόπο σκέψης και γούσταρα την μηχανική και τα μαθηματικά (όχι τις θεωρητικές μαλακίες όπως πχ. ανάλυση κτλ). Επίσης γούσταρα απο μωρό την θάλασσα και ότι έπλεε πάνω σε αυτήν. Έτσι μπήκα Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός, ευτυχώς έπιασα την πρώτη μου επιλογή.

Καλή επιτυχία

Δημοσ.
Το μαθηματικό και οι σχολές των μηχανικών δεν έχουν καμία μα καμία σχέση. Ο μηχανικός μαθαίνει πολλά μαθηματικά γιατι είναι τα εργαλεία του αλλα μέχρι εκεί. Εμάς μας ενδιαφέρει το πρακτικό μέρος. Το μαθηματικό είναι τρέλα, θεωρητικά μαθηματικά κι έτσι.

Πρέπει να δείς σε τι έχει κλίση το μυαλό σου και τι σ'αρέσει. Εγώ το είχα καταλάβει οτι ήθελα να γίνω Μηχανολόγος Μηχανικός, γιατι είχα τέτοιο τρόπο σκέψης και γούσταρα την μηχανική και τα μαθηματικά (όχι τις θεωρητικές μαλακίες όπως πχ. ανάλυση κτλ). Επίσης γούσταρα απο μωρό την θάλασσα και ότι έπλεε πάνω σε αυτήν. Έτσι μπήκα Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός, ευτυχώς έπιασα την πρώτη μου επιλογή.

Καλή επιτυχία

ευχαρηστω φιλε..αλλα δεν με καταλαβατε..ακου εγω θελω να παω για πολιτικος μηχανικος αλλα οι βαθμολογιες ειναι αρκετα ψηλες..ετσι κοιταω εναλλακτικες λυσεις..ας πουμε ειδα τει μηχανολογιας και ηλεκτρολογιας (που επησης ενδιαφερομαι γισ μηχσνολογος και ηλεκτρολογος μηχανικος) αυτο ομως που δεν καταλαβα ειναι με τα τει ηλεκτρολογιας και μηχανολογιας τι σπουδαζω?? στην ουσια ποιες δουλεις ποιανω π.χ γινομαι μηχανικος ή ηλεκτρολογος απλος?? αυτο ειναι η απορια μου

Δημοσ.

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Μην σε μπερδεύουν οι τίτλοι επειδή έχουνε κάποιες ίδιες λέξεις. (Εϊναι σαν να συγκρίνει ένα Μηχανικό αυτοκινήτων με έναν Μηχανολόγο Μηχανικό, επειδή έχουν και οι δύο τίτλοι την λέξη μηχανικός)

Για να πάρεις μία καλή γεύση για τις προοπτικές τις κάθε σχολής μπές στο site της κάθε μίας και κατέβασε τον "Οδηγό Σπουδών" της. Διάβασέ τους και θα σου λυθούν οι περισσότερες απορίες...

Πάρε λίνκ για να διαβάσεις:

1.http://ikaros.teipir.gr/H-L/html/education.html

2.http://www.ece.ntua.gr/

Δημοσ.
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Μην σε μπερδεύουν οι τίτλοι επειδή έχουνε κάποιες ίδιες λέξεις. (Εϊναι σαν να συγκρίνει ένα Μηχανικό αυτοκινήτων με έναν Μηχανολόγο Μηχανικό, επειδή έχουν και οι δύο τίτλοι την λέξη μηχανικός)

Για να πάρεις μία καλή γεύση για τις προοπτικές τις κάθε σχολής μπές στο site της κάθε μίας και κατέβασε τον "Οδηγό Σπουδών" της. Διάβασέ τους και θα σου λυθούν οι περισσότερες απορίες...

Πάρε λίνκ για να διαβάσεις:

1.http://ikaros.teipir.gr/H-L/html/education.html

2.http://www.ece.ntua.gr/

οκ ευχαρηστω ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...