Προς το περιεχόμενο

Xonar d2x, no 5.1

Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα την εν λόγω κάρτα. Έχω win 7 64 bit. Ε, δεν λέει να δουλέψει το 5.1 ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Έχω δοκιμάσει ένα κάρο drivers, official και unofficial, έχω δοκιμάσει σε θύρα χ1 και χ16, έχω συνδέσει τα καλώδια όπως λένε το manual και τα forums αλλά και αλλιώς και έκανα μέχρι και format. Σκέφτηκα ότι επειδή είχα x-fi drivers περασμένους, μπορεί κάπου να γίνεται conflict. Ε, τίποτα!!

Έχει κανείς την κάρτα σε 7άρια 64 bit και να παίζει 5.1?

Δημοσ.

Την έχω εγώ, Windows 7 64bit και μου παίζει μια χαρά.

Φαντάζομαι έχεις βάλει τις κατάλληλες επιλογές στο audio center της κάρτας. Ποιους drivers χρησιμοποιήσεις?

Εγώ είμαι με τους 7.12.8.1775. Θυμάμαι πως είχα το ίδιο πρόβλημα στην αρχή, αν και δεν μπορώ να θυμηθώ πως το έλυσα γιατί πάει καιρός. Θα το ψάξω όμως.

Δημοσ.

Τώρα έχω τους 7.12.8.1777, τους πιο πρόσφατους από asus. Αλλά τους δοκίμασα και τους 7.12.8.1775 χωρίς επιτυχία. Στο audio center επιλέγω στο audio channel: 2 channel και στο analog out: 5.1 speakers. Πες μου λίγο πρώτα αν αυτές τις ρυθμίσεις έχεις και εσύ και μετά αν θυμηθείς και τι έκανες, πες το μου.

Δημοσ.

Παιδιά και εγω το ίδιο πρόβλημα είχα... Δείτε αυτό το τόπικ, απότι φαίνεται με φορμάτ θα στρώσει.. έφταιγαν οι παλιότεροι driver της onboard κάρτας ήχου που υπήρχαν στο pc του παιδιού.

http://hardforum.com/showthread.php?t=1460640

Tzimmy εγώ δε δοκίμασα να κάνω φορμάτ.. στο ίδιο σύστημα όπως το έχω τώρα είχα και prelude και onboard C-media drivers, ίσως γι αυτό να μη μου έπεζε 5.1 στα τραγούδια.

Περιμένω νέα.

---------- Προσθήκη στις 18:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:58 ----------

Την έχω εγώ, Windows 7 64bit και μου παίζει μια χαρά.

Φαντάζομαι έχεις βάλει τις κατάλληλες επιλογές στο audio center της κάρτας. Ποιους drivers χρησιμοποιήσεις?

Εγώ είμαι με τους 7.12.8.1775. Θυμάμαι πως είχα το ίδιο πρόβλημα στην αρχή, αν και δεν μπορώ να θυμηθώ πως το έλυσα γιατί πάει καιρός. Θα το ψάξω όμως.

Σε παρακαλώ, αν θυμηθείς τι έκανες και το έφτιαξες ενημέρωσέ μας.

Βρήκα και ένα τόπικ με πιό καινούργιους drivers modified από την STX ίσως διορθώνουν το πρόβλημα

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20090223203454627&board_id=21&model=Xonar+D2X&page=1&SLanguage=en-us

Δημοσ.
Τώρα έχω τους 7.12.8.1777, τους πιο πρόσφατους από asus. Αλλά τους δοκίμασα και τους 7.12.8.1775 χωρίς επιτυχία. Στο audio center επιλέγω στο audio channel: 2 channel και στο analog out: 5.1 speakers. Πες μου λίγο πρώτα αν αυτές τις ρυθμίσεις έχεις και εσύ και μετά αν θυμηθείς και τι έκανες, πες το μου.

Στο Audio Channel βάζεις 6 κανάλια (5 τα ηχεία, 1 το woofer), και το Analog out όπως το'χεις.

Πες μου αν έφτιαξε έτσι, και αν όχι βλέπουμε.

Δημοσ.
Στο Audio Channel βάζεις 6 κανάλια (5 τα ηχεία, 1 το woofer), και το Analog out όπως το'χεις.

Δε νομίζω, γιατί εγώ έτσι το είχα και δεν δούλευε. Στις ταινίες και παιχνίδια και γενικά ότι είχε source 5.1 έπαιζαν όλα τα ηχεία κανονικά. Στα τραγούδια που είναι stereo source δεν έκανε upmix σε 5.1 και έπαιζε σε στέρεο.

Είχε ένα Asus Virtual Speaker? κάπως έτσι , κάτι για upmix αλλά δεν δούλευε...

Δημοσ.

Pappou τίποτα.

Δημοσ.
Δε νομίζω, γιατί εγώ έτσι το είχα και δεν δούλευε. Στις ταινίες και παιχνίδια και γενικά ότι είχε source 5.1 έπαιζαν όλα τα ηχεία κανονικά. Στα τραγούδια που είναι stereo source δεν έκανε upmix σε 5.1 και έπαιζε σε στέρεο.

Είχε ένα Asus Virtual Speaker? κάπως έτσι , κάτι για upmix αλλά δεν δούλευε...

Αν μιλάμε για τραγούδια, όχι, ούτε μένα μου κάνει upscale σε 5.1. (βέβαια για μουσική είναι καλύτερα να παίζει stereo)

Σε games ή ταινίες όμως παίζει κανονικά.

Δημοσ.

perryleros κάτσε λίγο σε παρακαλώ φίλε. Δεν βοηθάς. Pappou, βέβαια και ΔΕΝ μιλάμε για τραγούδια. Μιλάμε για τα πάντα. Μέχρι και το test των win αλλά και της κάρτας απλά για να παίξουν όλα τα ηχεία, δεν δουλεύουν.

Δημοσ.

Οκ δε ξαναμιλάω. Πάντος σε μένα μόνο upscale στη μουσική δεν έκανε.. Όλα τα άλλα παίζανε οκ. Ταινίες κλπ.

Περιμένω να δω που θα καταλήξετε

Δημοσ.
Στο control panel των Windows, στις ρυθμίσεις του ήχου, όταν πατάς configure στα speakers σου δείχνει επιλεγμένο το 5.1?

Ναι.

71065986.png

Εδώ για παράδειγμα, πατώντας πάνω στα πίσω εικονίδια, δεν βγαίνει ήχος. Ακούγεται κάτι αχνό από το woofer. Τα ηχεία τα έχω σίγουρα συνδεδεμένα σωστά, άσε που έκανα και πάλι δοκιμές.

Το παράξενο είναι ότι στα "επίπεδα" βγάζει μόνο μία μπάρα. Με την prelude θυμάμαι ότι έβγαζε 5-6, όσες και τα ηχεία δηλαδή. Έτσι δεν είναι?

72237556.png

Δημοσ.

Περίεργο... Πάντως και σε μένα μια μπάρα εμφανίζει στα επίπεδα.

Αφού οι ρυθμίσεις είναι σωστές, και όπως λες έχεις δοκιμάσει από διαφορετικούς drivers μέχρι και format, το πιο πιθανό σενάριο είναι ένα.

Πρέπει να έχεις κάνει λάθος σύνδεση των καλωδίων στην κάρτα. Επειδή είχες επιλέξει 2-κάναλο ήχο στο Asus Audio Center, δεν θα ήταν εφικτό να ελέγξεις αν έχεις κάνει σωστά τις συνδέσεις. Βγάλε τα καλώδια και βαλ'τα απ'την αρχή και κάθε φορά βάζε να παίξει το test sample μέχρι να σιγουρευτείς πως τα'χεις σωστά.

(υγ. θυμήθηκα το πρόβλημα που είχα, ήταν με την RC των 7, όπου είχε βγάλει μούφα drivers η Asus και δεν είχα καν ήχο)

Δημοσ.

Παιδιά λύθηκε. Έτρεξα το PLX fireware update Ver 1.1 (μόνο σε σε xp δίνεται) και όλα διορθώθηκαν. Ευχαριστώ πολύ pappou souli και perryleros.

Δημοσ.
Οκ δε ξαναμιλάω. Πάντος σε μένα μόνο upscale στη μουσική δεν έκανε.. Όλα τα άλλα παίζανε οκ. Ταινίες κλπ.

Περιμένω να δω που θα καταλήξετε

Για να κάνει upscale πρέπει στο audio channel να δηλώσεις 2 Channels, Analog Out 5.1 και θα σου εμφανίσει τις επιλογές για Pro Logic και DTS NEO. Το ξέρω ακούγεται ανάποδο, αλλά και στις οδηγίες στη σελίδα 32, αλλά και στο ερωτηματικό, πλάι στο Audio Chanell, αυτό γράφει. Αν το καταλαβαίνω καλά, το Audio Chanell δηλώνεις το εισερχόμενο σήμα και όχι τον αριθμό ηχείων σου. Τον αριθμό ηχείων τον δηλώνεις στο Analog Out.

Δοκίμασε και πες αν δούλεψε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...