antonl Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Το ότι κάθε τόσο πρόγραμμα προσπαθεί να Πρόσφατα αποκτήσει πρόσβαση στο ιντερνετ μέσω DNS/RPC Client Service recursive internet connection με το αρχείο svchost δεν είναι παράξενο; Πως έτρεξε μόνο της η εντολή ping. Γιατί λειτουργεί η CPU; [...] Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείς αλλά διάφορα services των Windows προσπαθούν να βγουν στο internet μέσω του svchost.exe κι αυτό είναι φυσιολογικό. Αν δεν υπάρχει δίκτυο απλά θα αποτύχουν.
Lia.S Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς εννοείς αλλά διάφορα services των Windows προσπαθούν να βγουν στο internet μέσω του svchost.exe κι αυτό είναι φυσιολογικό. Αν δεν υπάρχει δίκτυο απλά θα αποτύχουν. Καταλαβαίνω τι λες αλλά δεν μιλάμε για απλή σύνδεση στο ιντερνετ. Δεν ξέρω τί είναι το recurcive connection που λέει. Πάντως η RPC λειτουργεί κι εξάλλου αναφέρω και για DNS/RPC Client Service.
antonl Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Κι εγώ δεν καταλαβαίνω πού είναι το περίεργο να θέλει ο updater του commondo να συνδεθεί στο Internet :/
Lia.S Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Για τι σύνδεση μιλάμε? Δηλαδή τί άλλο θες να αναφέρω; Όπως στην περιγράφω είναι το τυπικό που ένα πρόγραμμα συνδέεται στο ιντερνετ για να κάνει update ή κάποια άλλη τυπική εργασία? Γιατί αγνοείτε αυτό που λέω για απομακρυσμένη πρόσβαση? Δηλαδή αυτό από μόνο του δεν αρκεί? Εντάξει δεν ξέρω πολλά, αλλά θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω στο τέλος.
antonl Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Τι ξέρεις και θα το ξεχάσεις; Ο τρόπος που περιγράφεις είναι ο default με τον οποίο κάνει update το comodo.
tsakonas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Είπες δεν μιλάμε για απλή σύνδεση στο internet... τότε τι σύνδεση εννοείς?? το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν "ξες" πολλά.... το πρόβλημα είναι ότι δεν πιστεύεις τι σου λένε οι άλλοι που υποτίθεται ξέρουν κάτι παραπάνω. Τα παρερμηνεύεις όλα και τα προσαρμόζεις στις φοβίες σου.Το RPC remote procedure call , είναι απομακρυσμένη κλήση αλλα όχι όπως την φαντάζεσαι εσύ φυσικά, δηλαδή τον γείτονα.
poulinos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 ρε παιδια αφου δεν εχει ουτε ιντερνετ ουτε λαν.οποτε γιατι το συνεχιζουμε?πως θα συνδεθει καποιος στο pc χωρις να ειναι καπως συνδεδεμενος?με Usb laplink?ας σοβαρευτουμε.ολα τα προγραμματα θα προσπαθησουν να βγουν στο ιντερνετ για update και θα προσπαθησουν να κανουν resolve την Ip σε διευθυνση internet.απο εκει και περα να εχει firewall sto pc ακομακαι antivirus εκτος αν παιρνει προγραμματα απο αλλους σε cd ειναι περιττα.και επειδη ειναι vista και ειναι το κακο τους το χαλι ε μην παραξενευεται για διαφορα παραξενα. lia πολυ απλα το σπιτι δεν στο κλεβουν αμα δεν εχει υπαρχει σπιτι.
alexb_10 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 lia πολυ απλα το σπιτι δεν στο κλεβουν αμα δεν εχει υπαρχει σπιτι. ή αν δεν υπάρχουν πόρτες και παράθυρα για έξω (βλ. Internet!!)
antonl Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 ή αν δεν υπάρχουν πόρτες και παράθυρα για έξω (βλ. Internet!!) Ριφιφί
niksakl Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Εντάξει δεν υπάρχει λόγος ειρωνίας. Ας μοιραστούμε την αγωνία της. Όμως τα πιαθανά σενάρια?? 1) σίγουρα κάποια-ες εφαρμογές προσπαθούν να κάνουν update, αλλά επειδή δεν έχεις ιντερνετ, δε συμβαίνει ΤΙΠΟΤΑ 2) είπες έχεις μεν γνήσια windows, όμως είπες πως έχεις και ένα σορό βοηθητικές εφαρμογές. Γνήσιες κι αυτές? Ίσως έχεις πιάσει "κάτι" (ιο/malware/keylogger/worm/οτιδήποτε) που ενδεχομένως έχει υποκλέψει κάτι και μέσω κάποιας "μολυσμένης" διεργασίας, προσπαθεί να συνδεθεί στο ίντερνετ για να στείλει ότι έχει υποκλέψει. Δεν έχεις ίντερνετ, άρα τζίφος. δε μπορεί να στείλει τίποτα. Λύση; 1)Παραμένεις ως έχεις: δεν κινδυνέυεις αφού ακόμα και να υποκλέπτεται κάτι, παραμένει μόνο μέσα στο δικό σου θπολογιστή έτσι κ αλλιώς. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να μολύνεις κάποιο φίλο/συνεργάτη με τον οποίο ανταλλάσεις αρχεία κάθε είδους. 2)Φορμάτ, "γνήσιο" λογισμικό ΜΟΝΟ και καθάρισες από ανεπιθύμητες διεργασίες, μέχρι φυσικά να μολυνθείς από κάτι μικρό έστω (κακόβουλο λογισμικό μπορεί να μεταφερθεί στον Η/Υ σου ακόμα και απλά συνδέοντας usb αποθηκευτικά μέσα, χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο. (ακόμα και να συμβεί όμως,δεν κινδυνέυεις αν δεν έχεις ίντερνετ). Αυτά. ηρέμισε...
Lia.S Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Ευχαριστώ για άλλη μια φορά όσους ασχολούνται. Δεν έχω κανένα σπασμένο πρόγραμμα στον υπολογιστή. Η RPC προσπαθεί να κάνει την ίδια διαδικασία και με άλλα προγράμματα, όχι μόνο με το comodo. Χρησιμεύει για σύνδεση με άλλο υπολογιστή ή τοπικό δίκτυο. Μπορεί να λειτουργήσει στο δικό μου υπολογιστή; Αυτή η υπηρεσία δεν χρειάζεται LAN για να ενεργοποιηθεί; Και πως ενεργοποιήθηκε; Εξάλλου δεν καταλαβαίνω γιατί ένα πρόγραμμα να τη χρειάζεται για να κάνει update και να μην προσπαθεί να συνδεθεί μόνο με iExplorer. Επίσης έχω ρυθμίσει να μην κάνει το πρόγραμμα αυτό update για ευνόητους λόγους. Παραθέτω κάποια επιπλέον στοιχεία από Τοπική σύνδεση: Να σημειωθεί ότι όταν ξαναμπήκα εδώ, τα νι είχαν ξεμαρκαριστεί από μόνα τους.
Lia.S Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Και κάποια ακόμα... Κάποια στιγμή είχα χρησιμοποιήσει και ubuntu. Γιατί αναφέρει για ethernet?
poulinos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Ευχαριστώ για άλλη μια φορά όσους ασχολούνται. Δεν έχω κανένα σπασμένο πρόγραμμα στον υπολογιστή. Η RPC προσπαθεί να κάνει την ίδια διαδικασία και με άλλα προγράμματα, όχι μόνο με το comodo. Χρησιμεύει για σύνδεση με άλλο υπολογιστή ή τοπικό δίκτυο. Μπορεί να λειτουργήσει στο δικό μου υπολογιστή; Αυτή η υπηρεσία δεν χρειάζεται LAN για να ενεργοποιηθεί; Και πως ενεργοποιήθηκε; Εξάλλου δεν καταλαβαίνω γιατί ένα πρόγραμμα να τη χρειάζεται για να κάνει update και να μην προσπαθεί να συνδεθεί μόνο με iExplorer. Επίσης έχω ρυθμίσει να μην κάνει το πρόγραμμα αυτό update για ευνόητους λόγους. Παραθέτω κάποια επιπλέον στοιχεία από Τοπική σύνδεση: Να σημειωθεί ότι όταν ξαναμπήκα εδώ, τα νι είχαν ξεμαρκαριστεί από μόνα τους. δεν ειρωνευομαστε.β.η υπηρεσια ειναι ενεργοποιημενη απο default.i rpc ειναι για να εχεις νετ ασχετα αν εχεις explorer Ι κατι αλλο.αν εχεις explorer και κλεισεις το rpc δεν θα εχεις ιντερνετ .αλλο το ενα αλλο το αλλο.και οτι ξετσεκαρεις κατι δεν σημαινει οτι το προγραμμα δεν ειναι παραμετροποιημενο να ξαναξεκιναει ενα service αμα το βλεπει down. το προγραμμα δεν θα ανοιξει explorer για να κανει update.θα αναζητησει internet>και απο default καποια services τρεχουν ειτε εχεις τα καλωδια πανω η οχι.και β.πετα τα vista επισης που ειναι χαλια και βαλε τιποτα καλυτερο.οχι για το θεμα που εχεις αλλα γενικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.