Προς το περιεχόμενο

Νέο PC ή σύνθεση μέχρι 850 Ε

WaNk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά! θέλω την βοηθεια σας για να πάρω PC. Δεν παίζω και πολλά παιχνίδια, αλλά τον θέλω δυνατό για να τρέχει πολλά προγράμματα μαζί, και για να κάνω επεξεργασία εικόνας κ video. Η τιμή του αν γίνεται να είναι γύρω στα 850Ε μαζί με οθόνη, και αν γίνεται, απο ΠΛΑΙΣΙΟ ή MULTIRAMA. Έχω εδώ κάποια πράγματα αλλά δεν ξέρω αν είναι καλα, για ριξτε 1 ματιά :

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0436240&catid=010100

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0436221&catid=010100

http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/PC/Turbo-X-Cerberus-G3350.htm

Δημοσ.

Σου έφτιαξα μια πιο ισσοροπημένη και πιο δυνατή σύνθεση.

Στα χρήματα αυτά μπορείς να πάρεις τον 6πύρηνο της AMD 1055T.

Eπίσης τον τροφοδοτικό της coolermaster είναι μέτριο και ο green HD είναι αργός. Δεν κάνει για λειτουργικό αλλά για αποθηκευτικό περισσότερο.

Καλύτερα να πάρεις το Enermax 405W 80+ που είναι και πιο ποιοτικό αλλά και θα σε υπερκαλύψει με την σύνθεσή σου. (Μη κοιτάς τα ονομαστικά watt, δεν λένε πάντα την αλήθεια και αφετέρου δεν χρειάζεσαι πάνω απο 400άρι psu).

Tέλος την 5750 θα την πάρεις απο εδώ:

Radeon HD 5750 - 1 GB 135,00 €

Σύνολο ολόκληρη η σύνθεση ~880,00 ευρώ. :-)

(p.s. Εφόσον ασχολείσαι σοβαρά με προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και video, καλό είναι μελλοντικά να προσθέσεις άλλα 4gb (2x2) ίδιας μνήμης.) :-)

post-138197-129063103564_thumb.jpg

Δημοσ.
Σου έφτιαξα μια πιο ισσοροπημένη και πιο δυνατή σύνθεση.

Στα χρήματα αυτά μπορείς να πάρεις τον 6πύρηνο της AMD 1055T.

Eπίσης τον τροφοδοτικό της coolermaster είναι μέτριο και ο green HD είναι αργός. Δεν κάνει για λειτουργικό αλλά για αποθηκευτικό περισσότερο.

Καλύτερα να πάρεις το Enermax 405W 80+ που είναι και πιο ποιοτικό αλλά και θα σε υπερκαλύψει με την σύνθεσή σου. (Μη κοιτάς τα ονομαστικά watt, δεν λένε πάντα την αλήθεια και αφετέρου δεν χρειάζεσαι πάνω απο 400άρι psu).

Tέλος την 5750 θα την πάρεις απο εδώ:

Radeon HD 5750 - 1 GB 135,00 €

Σύνολο ολόκληρη η σύνθεση ~880,00 ευρώ. :-)

(p.s. Εφόσον ασχολείσαι σοβαρά με προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και video, καλό είναι μελλοντικά να προσθέσεις άλλα 4gb (2x2) ίδιας μνήμης.) :-)

περιμενε γιατι αρχιζω και τα χάνω, καποιος άλλος μου προτεινε σε αυτή την σύνθεση έναν άλλο σκληρό (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Seagate-LP-1TB-HDD-32MB-Cache-Sata-2-5900-rpm-ST31000520AS.htm) και μου είπε για τον επεξεργαστή Phenom II 945 αλλά επειδή δεν τον έχει το ΠΛΑΙΣΙΟ σκέφτομαι για τον Phenom II X4 955 και μου είπε και άλλο τροφοδοτικο, αλλά δεν μου είπε πιο να βάλω

Δημοσ.

Φίλε μη τα χάνεις. :P

Σου προτείνω να πάρεις X6 1055T και μου λές για τον 955 ή τον 945?

Αφού χωράει στο budjet.

Και επαναλαμβάνω, όχι green σκληρό για λειτουργικό. Πάρε τον samsung F3 που είναι ο γρηγορότερος μηχανικός στην κατηγορία του και αποτελεί καλή επιλογή.

Επίσης αν σκοπεύεις να πάρεις κάρτα για κανα παιχνιδάκι στην LG που σου πρότεινα, πάρε την HD5750 απο το multirama, διότι και καλύτερη υλοποίηση απο την connect3D είναι αλλά και σε καλύτερη τιμή. Διαφορετικά θα σε καλύψει η onboard (αν δεν σκοπεύεις να παίξεις games) και τα χρήματα τα βάζεις για άλλα 4gb ram (2x2) Που δεν θα πάνε χαμένα αν δουλεύεις προγράμματα επεξεργασίας εικόνας - ήχου όπως λές.

Το enermax είναι αν όχι το πιο ποιοτικό, απο τα πιο ποιοτικά 400άρια τροφοδοτικά και θα σε υπερκαλύψει. Δεν χρειάζεσαι παραπάνω ακόμα και αν προσθέσεις μελλοντικά hardware (σκληρούς κλπ).

Το κουτί, αν και φθηνό είναι πολύ καλό και ποιοτικό για τα λεφτά του. Καμμία σχέση με το Asus και απο ποιότητα και απο airflow.

Στα λεφτά αυτά η σύνθεση θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο / ποιοτικό μπορείς να πάρεις.

Μνήμη εφόσον

Tέλος, η επιλογή είναι δική σου φυσικά. :-)

Δημοσ.

ok, ευχαριστώ. Αλλα όπως είπα, θέλω να είναι από PLAISIO, για να μου το ετοιμάσουν αυτοί, επειδή εγώ δεν ξέρω να το δένω. Άρα θέλω πράγματα μόνο απο ΠΛΑΙΣΙΟ, αλλά και πάλι ευχαριστώ

Δημοσ.
ok, ευχαριστώ. Αλλα όπως είπα, θέλω να είναι από PLAISIO, για να μου το ετοιμάσουν αυτοί, επειδή εγώ δεν ξέρω να το δένω. Άρα θέλω πράγματα μόνο απο ΠΛΑΙΣΙΟ, αλλά και πάλι ευχαριστώ

Μα απο το Πλαίσιο είναι η σύνθεση ολόκληρη, εκτός απο την κάρτα γραφικών που είναι απο Multirama.

Δεν είναι και τίποτα δύσκολο να βάλεις την κάρτα ακόμα και εσύ.

Διαφορετικά σίγουρα κάποιος φίλος σου θα ξέρει.

Δημοσ.

οκ, ευχαριστώ ! Να σου πω ομως, αν αντι για τον Phenom II X6 1055T βαλω τον Phenom II x4 965 θα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά ? το λέω γιατί πάω λιγο over budget με τον 1055T... :/ Αμα αξίζει όμως τόσο πολύ θα βάλω τα δυνατά μου. Αν όμως απλα μου δίνει κάτι παραπάνω (οπως είναι λογικό) και το pc λειτουργεί καλά και με τον 965 τοτε δεν ξερω... Να κάνω κ μια ερώτηση ?? γιατι AMD και όχι Intel ?

---------- Προσθήκη στις 23:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:57 ----------

αν γίνεται, απο visionstudio.gr?

μπα... δεν νομιζω... :|

btw, μέσα σε όλο αυτό θα μπορούσαμε να βάλουμε κάπου μία κάρτα ασυρματου δικτύου, για να μην βάζω USB? to router poy ;exv t;vra einai gia

54 Mb/s αλλά αν βρω router με μεγαλύτερη ταχύτητα που να μπορεί να συνδέεται με STB (για το conn-x tv) ίσως πάρω

Δημοσ.
οκ, ευχαριστώ ! Να σου πω ομως, αν αντι για τον Phenom II X6 1055T βαλω τον Phenom II x4 965 θα είναι πολύ μεγάλη η διαφορά ? το λέω γιατί πάω λιγο over budget με τον 1055T... :/ Αμα αξίζει όμως τόσο πολύ θα βάλω τα δυνατά μου. Αν όμως απλα μου δίνει κάτι παραπάνω (οπως είναι λογικό) και το pc λειτουργεί καλά και με τον 965 τοτε δεν ξερω... Να κάνω κ μια ερώτηση ?? γιατι AMD και όχι Intel ?

Αν είσαι over budget και δεν μπορείς να δώσεις τα επιπλέον 30 ευρώ, τότε να πας σε 955 (και όχι 965 γιατί δεν αξίζει η διαφορά τιμής μεταξύ 955 - 965). ;)

Αν και ο 955 στα 180 ευρώ πλέον με τις αυξήσεις, δεν νομίζω ότι αξίζει, καθώς ο 1055Τ είναι μόλις 20-25 ευρώ ακριβότερος και φυσικά δυνατότερος, πιο καινούργιος και πιο σωστή επιλογή κοντά σε αυτά τα λεφτά.

Το θέμα ξαναλέω είναι δικό σου, εμείς σου λέμε τις γνώμες μας και τίποτα παραπάνω.

Εφόσον όμως δεν ξέρεις πολλά όπως λές, είναι κρίμα να σε πιάσουν κότσο (no offence) και να σου πασάρουν κάνα ξεχασμένο quad σε s775 και να τον χρυσοπληρώσεις απο πάνω. :lol:

Στο ερώτημα σου λοιπόν γιατί AMD και όχι Intel, η απάντηση είναι ότι για να πάρεις παρόμοιο σύστημα (σε δυνατότητες / τεχνολογία) σε intel, δεν σου φτάνουν με τίποτα τα 850 ευρώ. Θέλεις αρκετά παραπάνω. Μόνο κανα πανάκριβο και υπερτιμημένο διπύρηνο i3 μπορείς να πάρεις με αυτά τα χρήματα, αλλά και ακριβότερο πιθανόν να σου βγεί σε συνδυασμό με μια μητρική σε s1156 αλλά και πιο αδύναμο σύστημα θα έχεις. ;)

Δημοσ.

ok ! τωρα, για την κάρτα γραφικών δεν ξέρω, γιατί το πολύ να βάλω Left 4 dead και Sims. Γενικά δεν παίζω παιχνίδια. Απλά θέλω να βάλω adobe CS5, και να βλέπω τέλειες ταινίες. Δεν ζητάω τπτ άλλο, άρα δεν ξέρω τι να κάνω... Γινεται να την παραλήψω, ή να βάλω κάποια πιο φθηνή ?

Δημοσ.
Αφού δεν είσαι ιδιαίτερα gamer δεν υπάρχει λόγος να πάρεις την 5750.

Αυτή ( Sapphire 5670 88,00€) θα σε καλύψει άνετα για όσα θέλεις να κάνεις. :-)

τώρα μιλάς σωστά ;) και ειναι και απο ΠΛΑΙΣΙΟ.

Η μητρική λέει οτι έχει 4 (+4) USB. Τι είαι αυτό? πάει να πει ότι προσθέτω μέχρι άλλες 4??? Το κουτί έχει και άλλες 2 θύρες USB μπροστά, θα μου τις έχουν και αυτές έτοιμες για χρήση ?

Δημοσ.

Nαι η μητρική υποστηρίζει μέχρι 8 usb 2.0. Και φυσικά οι δύο μπροστινές του κουτιού σου θα δουλεύουν κανονικά όταν στο συναρμολογήσουν απο το κατάστημα. :-)

Απο τη φωτό διακρίνω 6 usb 2.0 στο πίσω μέρος και μία θύρα e-sata (αν και δεν αναφέρεται στο site).

---------- Προσθήκη 06-07-2010 στις 00:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 05-07-2010 στις 23:55 ----------

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, αν και δεν αναφέρεται στο site του Πλαισίου.

Απο το site του κατασκευαστή: ;)

Back Panel Connectors :

1 x PS/2 keyboard port or PS/2 mouse port

1 x D-Sub port

1 x DVI-D port (Note 3)(Note 4)

1 x HDMI port (Note 4)

1 x optical S/PDIF Out connector

1 x eSATA 3Gb/s port

1 x IEEE 1394a port

6 x USB 2.0/1.1 ports

1 x RJ-45 port

6 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out/Rear Speaker Out/Side Speaker Out/Line In/Line Out/Microphone)

6+2 τα μπροστινά του case = 8 usb 2.0

p.s: βασικά τώρα που το ξαναβλέπω έχει 4 usb 2.0 πίσω και 2 usb 1.1

Μπορεί να δεχτεί μέχρι 8 usb 2.0 (4πίσω +4επιπλέον) και άλλα 4 usb 1.1 (2πίσω+2επιπλέον)

Σύνολο 12 usb 2.0 / 1.1

(USB South Bridge:

Up to 12 USB 2.0/1.1 ports (6 on the back panel, 6 via the USB brackets connected to the internal USB headers)

Mε λίγα λόγια δεν έχεις πρόβλημα είσαι μια χαρά. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...