Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τελευταίο χρόνο έχω παρατηρήσει ότι σκάει σε άκυρες στιγμές και σε διάφορους αριθμούς (δικούς μου, φίλων και άλλων) ένα μήνυμα του τύπου "Γεια σου Χριστίνα, είμαι η Τζένυ, καιρό έχουμε να τα πούμε! Μόλις χώρισα και ψάχνομαι, πάρε με στο τάδε (Ελληνικό) νούμερο να πάμε για κάνα καφεδάκι, να τα πούμε". Κατά καιρούς, αυτή η "Τζένη" επιστρέφει από Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και διάφορους άλλους τέτοιους προορισμούς, όμως το νούμερο που δίνει είναι πάντα το ίδιο.

Μη με ρωτήσετε αν ισχύει το νούμερο αυτό, δεν το έχω δοκιμάσει! :-D, αλλά μόνο και μόνο για να μου φύγει η περιέργεια... το έχει λάβει και κανένας άλλος; Ξέρει κανείς το παρασκήνιο αυτού και τι λαμογιά κρύβει;

Δημοσ.

Ταχύτατος...

Πάντως, αν όντως ισχύει αυτό:

Τζίρο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ κάνουν οι «απατηλές» εταιρείες της βιομηχανίας των SMS, με την «βοήθεια» εκείνων της κινητής τηλεφωνίας, αποστέλλοντας εκατοντάδες μηνύματα σε κατόχους που κάνουν το λάθος να απαντούν σε εκείνα, δήθεν κέρδους ή πλασματικά ερωτικού περιεχομένου υποτιθέμενων θαυμαστριών και θαυμαστών!

Αυτά τα μηνύματα, συνήθως 4 την εβδομάδα, χρεώνονται 2 ευρώ το καθένα, στον ανυποψίαστο πολίτη που έκανε το λάθος να απαντήσει σε αυτά, με την απατηλή εταιρεία να παίρνει το 60% και το 40% εκείνη της κινητής τηλεφωνίας.

Χαρακτηριστικά, αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, αναφέρουν πως μία από τις συνολικά 7 τέτοιες εταιρείες «φανερής απάτης», που έχουν έδρα το εξωτερικό, και «αχυράνθρωπους» στη χώρα μας, έχει ετήσιο τζίρο 45.000.000 ευρώ, και συνολικά όλες περίπου 500.000.000 ευρώ.

(http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=17407&catid=4)

μιλάμε για τη πατέντα του αιώνα!! :-D

Δημοσ.

Μου το είχαν στείλει και μένα.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΧΑΘΗΚΑΜΕ! ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑ ΛΕΩ.. ΧΩΡΙΣΑ ΠΡΙΝ 4 ΜΗΝΕΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΞΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΜΑΙ!ΠΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ; -ΑΝΤΖΕΛΑ

Το νούμερο είναι 6942058603. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν λάθος και έλεγα να το κρατήσω σαν νούμερο για φάρσες:devil: αλλά μετά θυμήθηκα πως και άλλοι γνωστοί μου είχαν λάβει παρόμοιο μήνυμα. Δεν νομίζω να σε χρεώνει πάντως.. Αφού είναι 694..

Δημοσ.
Ταχύτατος...

Πάντως, αν όντως ισχύει αυτό:

μιλάμε για τη πατέντα του αιώνα!! :-D

στο λινκ που δίνεις αναφέρει πως "γραφόσουν" σε υπηρεσία , που σου έστελνε sms και σε χρέωνε για αυτά . επίσης τα νούμερα ήταν πενταψήφια.

σε αυτό αφού είναι κανονικό κινητό δεν νομίζω να μπορείς να χρεωθείς. οπότε ποιο το νόημα του όλου scam;

Δημοσ.

Ρε παιδιά, και εμένα μου είχε έρθει ενα τέτοιο μήνυμα αλλά νόμιζα ότι ήταν η κοπέλα μου για να με ψαρώσει και γι' αυτό δεν απάντησα...

Το έχω σβήσει το νούμερο, αλλά ήταν απο κανονικό κινητό χωρίς κανένα σημάδι απάτης. Ποιος ξέρει???

Δημοσ.

Πουλας κανενα αμαξι (καλο) η κανενα ακινητο στην ΧΕ ??

Αν ναι , ειναι κατι μ@λ@κισμενες γκομενες (δεν κανω πλακα) που ψαχουλευουν την ΧΕ και μολις υποψιαστουν καποιον που πουλαει κατι ακριβο , στελνουν και καλα λαθος μηνυματα με σκοπο να γνωρισουν (αν προκυψει) τον τυπο ... -που υποτιθετε πως με βαση την αγγελια που εχουν διαβασει ειναι φραγκατος-

Κοιτανε σε lotus , ferrari , porsche , maserati , mercedes , bmw etc .

Οχι με απαραιτητα κακο σκοπο , απλα με πονηρο ... ;)

Mου ειχε συμβει μια τετοιου ειδους γνωριμια οταν δημοσιευα στην ΧΕ αγγελια πωλησης ενος lotus elise που ειχα ... - και αφου γνωριστηκαμε με την κοπελα μετα απο καποιο καιρο μου εξηγησε το ολο story -

Ενα χρονο δε μετα , και αφου τοτε πουλαγα ενα lotus exige , ταυτοχρονα με εναν αλλο φιλο μου που πουλαγε και αυτος το δικο του elise , μας εσκασε σχεδον την ιδια μερα , ενα ΟΛΟΙΔΙΟ μηνυμα ...

Πολυ γελιο .... :lol:

Συνηθως δε , τα και καλα λαθος μηνυματα αυτα περιεχουν λεξεις και εκφρασεις ικανες να ψαρωσουν τον ανυποψιαστο ληπτη ..

Ποτε δεν θα λαβεις λαθος μηνυμα του στυλ " Ενταξει Μητσαρα μου , θα δουμε "

Θα λαβεις , elegant μηνυματα , του στυλ , " φιλεναδα ,ολοι οι ανδρες ειναι ιδιοι , αλλα εγω βαρεθηκα , θελω καποιον ξεχωριστο επιτελους "

η

"Μολις γυρισα απο γυμναστηριο και εχω ορεξη για ενα καυτο μπανακι"

η

"Φιλεναδα , αποψε θα ειμαι villa , παρε την Χριστινα και τα υπολοιπα κοριτσια και ελατε για μια ξεφρενηγ βραδια ... "

Οπως και να εχει , εχει και τα καλα της η ολη υποθεση αν εισαι τυχερος .... ;)

---------- Προσθήκη στις 09:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:36 ----------

Να και ενα λινκ απο το lotusclub οταν το φαινομενο ηταν στο ΖΕΝΙΘ του σε σχετικο θεμα που ειχαμε δημιουργησει ...

http://www.lotusclub.gr/forum/viewtopic.php?f=27&t=661&p=11384&hilit=%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7+%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B1#p11384

Δεν προλαβαιναμε να "μανατζαρουμε" τις γκομενες ...

Μην φοβαστε για χρεωσεις παντως !!!

Προφυλακτικα να εχετε μπολικα και εξυπναδα ...

:) :)

Δημοσ.
στο λινκ που δίνεις αναφέρει πως "γραφόσουν" σε υπηρεσία , που σου έστελνε sms και σε χρέωνε για αυτά . επίσης τα νούμερα ήταν πενταψήφια.

σε αυτό αφού είναι κανονικό κινητό δεν νομίζω να μπορείς να χρεωθείς. οπότε ποιο το νόημα του όλου scam;

Φαντάζομαι ότι μόλις απαντήσεις, αυτόματα γίνεται και η "εγγραφή" σου στην υπηρεσία.

Αν ναι , ειναι κατι μ@λ@κισμενες γκομενες (δεν κανω πλακα) που ψαχουλευουν την ΧΕ και μολις υποψιαστουν καποιον που πουλαει κατι ακριβο , στελνουν και καλα λαθος μηνυματα με σκοπο να γνωρισουν (αν προκυψει) τον τυπο ... -που υποτιθετε πως με βαση την αγγελια που εχουν διαβασει ειναι φραγκατος-

Κοιτανε σε lotus , ferrari , porsche , maserati , mercedes , bmw etc .

Οχι με απαραιτητα κακο σκοπο , απλα με πονηρο ...

Με τόσα μηνύματα που έχει στείλει αυτή η Τζένη, χρειάζεται 100 τύπους με lotus και ferrari!!

ΥΓ: Με παπάκι της σειράς και πωλητήριο στη ΧΕ, τι ψάρια πιάνουμε;!; :lol::lol::lol:

Δημοσ.
Φαντάζομαι ότι μόλις απαντήσεις, αυτόματα γίνεται και η "εγγραφή" σου στην υπηρεσία.

απλά υποθέτω οτι αυτές οι υπηρεσίες παίρνουν ειδικά νούμερα από τις ίδιες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας (εσωτερικού η εξωτερικού), και δεν μπορεί ένα νορμάλ τηλεφωνο να μετατραπεί σε κάτι τέτοιο...αλλιώς ξερωγω θα το κανε ο καθένας και θα τα κονόμαγε απο τα σμσ των φίλων του.

λέμε τώρα...δε ξέρω πως λειτουργεί ακριβώς μια τέτοια υπηρεσία

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

γεια σας και απο μενα..ελαβα το μηνυμα αυτο ''ειρηνη μου τι κανεις χαθηκαμε κτλ'' απο τον αριθμο 6941637205.. ευτυχως εχω καρτοκινητο γιατι εκανα το λαθος και να απαντησω αλλα και να παρω τηλεφωνπ (το οποιο εδειχνε διαρκως οτι ειναι κλειστο).. ειναι δυνατον η vodafone να μην κανει τιποτα για αυτο ενω συμβαινει τοσο καιρο? και δεν ελεγχει τα στοιχεια των ατομων που δηλωνουν τα καρτοκινητα της? διοτι ο αριθμος αυτος μετα απο ενδελεχη ερευνα βρηκα οτι ειναι καταχωρημενος σε αγγλικο γυναικειο ονομα και στην οδο γουναρη 6 οπου ο αριθμος 6 ειναι ο μονος που δεν υπαρχει.. μιλαμε για μεγαλη απατη!!θα επρεπε να μαζευτουμε και να κανουμε μαζικη καταγγελια..

• Like 1
Δημοσ.

no offence αλλά οκ το να απαντήσεις αντανακλαστικά με SMS "λάθος νούμερο κτλ" οκ πες το καταλαβαίνω .

το να κάτσεις να πάρεις τηλ το "γκομενάκι" ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ , εεε όσο και να το κάνουμε η Vodafone είναι η τελευταία που θα έπρεπε να τα βάλεις...

Δημοσ.

πριν λιγες μερες 2 ή 3 μου ειχε ερθει ενα μυνημα απο 54380 και καλα με καποιον κωδικο ... δεν εδωσα σημασια ... :eek:

μολις μου ηρθε μυνημα απο μιια μελινα πηρα στην Vodafone και εκανα χαμο .... τα λαμογια βγαζουν λεφτα και αυτοι απο τους αφελεις που θα στειλουν απαντηση ... :twisted:

imagefvtg.jpg

προσοχη λοιπον να μην απαντήσετε σε τετοια μυνηματα ....( εκτος και εαν θελετε να χαλβαδιασετε κανα μισαωρο με ενα server που θα σας απανταει ποσο ενδειαφερεται να του κανετε ερωτα και ολο αυτο να σας στοιχισει κανα 20ευρο..... :D:D:D

η εταιρεια ειναι καποια DCT και ειναι πιθανο να βρηκε το τηλεφωνο σας απο διαφορες πηγες αλλα και καποιος ΜΠΟΥΦΟΣ να το εδωσε στο Facebook για να δει διαφορες αηδιες που καποιοι ασχετοι πιστευουν ( πχ που ειναι ο φιλος σου με δωσε το νουμερο ή εαν δωσεις το νουμερο 5 φιλων σου κερδιζεις 1.000.000 ευρω ....

Δημοσ.

οσο υπαρχουν θυματα να τσιμπανε και να ειναι λιγουρια πιστευωντας οτι μια γκομενα τους ψαχνει καποιοι θα κανουν τρελα λεφτα.την ιδια απορια ειχα και για τα 090.καλα λεω καθε μηνα απειρες διαφημισεις .απο που βγαζουν τα λεφτα,.και ομως υπαρχουν πολλα θυματα.

Δημοσ.

Μισο, δεν ειμαι σιγουρος οτι το 'πιασα...

Υπαρχουνε νουμερα του τυπου πχ 697877878 με μεγαλη χρεωση; (οπως πχ μπορει να ειναι ενα πενταψηφιο;)

ΑΝ ειναι ετσι πως θα προστατευτουμε;

Δηλαδη αν παω και φτιαξω ενα αριθμο 6987654321 και αρχιζω και στελνω μαζικα σε τυχαιους sms του τυπου "Ελα, δεν εχει το κινητο μου μπαταρια, παρε λιγο σ αυτο το νουμερο - Γιαννης" και οσοι παρουν/απαντησουνε χρεωνονται; εγω ας πουμε θα την παταγα επαναλαμβανω ΑΝ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ πχ 45678.

Οι εταιριες κινητης ειναι συμφωνες σε κατι τετοιο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...