benign Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Λοιπον παιδια ηθελα να θεσω ενα θεμα που το θεωρω κρισιμο για τη ομαλη λειτουργια του φορουμ. Αρχικα να πω οτι σε γενικες γραμμες εγω προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την διαχειρηση του φορουμ απο τους υπευθυνους. Υπαρχει ρητος κανονας οτι απαγορευονται οι προσωπικες επιθεσεις αλλα βλεπω αυτο να μην τηρηται σωστα.Φυσικα αν καποιος πεσει σε προσωπικους χαρακτηρισμους γινεται ban γρηγορα και πολυ σωστα. Αλλα υπαρχει το εξης φαινομενο.Καποια παιδια ανοιγουν νηματα με ενα θεμα ,που καποιοι η δε τους αρεσει η δεν τους αρεσουν μερικες ιδεες που εκφραζονται.Αυτο που κανουν λοιπον ειναι να μιλουν τρομερα απαξιωτικα για αυτες τις ιδεες ,να ειρωνευονται προκλητικοτατα αλλα εμμεσα τον ανθρωπο που διαφωνουν και γενικα να μην εχουν τιποτε το εποικοδημητικο να προσφερουν,αντιθετα οξυνουν τα πνευματα και δημιουργουν μεγαλη ενταση ,ενω πονηρα αποφευγουν να κανουν το ban λαθος της αμμεσης βρισιας. Θεωρω οτι αυτοι οι αλητες κανουν τρομερο κακο στο φορουμ γιατι δημιουργουν τις προυποθεσεις για να γινουν καυγαδες μεταξυ των μελων και να πεσουν μετα bans. Δηλαδη οι moderators ουσιαστικα τιμωρουν το αποτελεσμα και οχι την αιτια. Προτεινω να γινονται λοιπον στος εξης ban οποιοι μπαινουν σε ενα νημα και δεν κανουν ευγενικη,εποικοδομητικη συζητηση αλλα αρχιζουν την παραπανω τραμπουκικη συμπεριφορα.Να μπαινει καποιος σε ενα θεμα και αν διαφωνει,να το κανει κοσμια και οχι με ελεεινο τροπο.Να διαφωνει αν θελει,αλλα με σωστη συμπεριφορα και οχι σαν κοινος αλητης. Στο κατω κατω η συμμετοχη σε ενα νημα δεν ειναι υποχρεωτικη.Και για μενα εχουν υπαρξει καποια θεματα που δεν μου αρεσαν και ακριβως για αυτον τον λογο δεν μπηκα να συζητησω σε αυτα.Εφοσον δεν ειχα κατι να προσφερω,αλλα και δεν μου αρεσει να ειρωνευομαι και να υποτιμω αλλους ανθρωπους με τους οποιους ετυχε να εχουμε εντελως αντιθετες αποψεις. Για αυτο το θεμα θελω την αποψη των μελων αλλα και καποιου moderator.
benign Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Λοιπον παιδια ηθελα να θεσω ενα θεμα που το θεωρω κρισιμο για τη ομαλη λειτουργια του φορουμ. Αρχικα να πω οτι σε γενικες γραμμες εγω προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την διαχειρηση του φορουμ απο τους υπευθυνους. Υπαρχει ρητος κανονας οτι απαγορευονται οι προσωπικες επιθεσεις αλλα βλεπω αυτο να μην τηρηται σωστα.Φυσικα αν καποιος πεσει σε προσωπικους χαρακτηρισμους γινεται ban γρηγορα και πολυ σωστα. Αλλα υπαρχει το εξης φαινομενο.Καποια παιδια ανοιγουν νηματα με ενα θεμα ,που καποιοι η δε τους αρεσει η δεν τους αρεσουν μερικες ιδεες που εκφραζονται.Αυτο που κανουν λοιπον ειναι να μιλουν τρομερα απαξιωτικα για αυτες τις ιδεες ,να ειρωνευονται προκλητικοτατα αλλα εμμεσα τον ανθρωπο που διαφωνουν και γενικα να μην εχουν τιποτε το εποικοδημητικο να προσφερουν,αντιθετα οξυνουν τα πνευματα και δημιουργουν μεγαλη ενταση ,ενω πονηρα αποφευγουν να κανουν το ban λαθος της αμμεσης βρισιας. Θεωρω οτι αυτοι οι αλητες κανουν τρομερο κακο στο φορουμ γιατι δημιουργουν τις προυποθεσεις για να γινουν καυγαδες μεταξυ των μελων και να πεσουν μετα bans. Δηλαδη οι moderators ουσιαστικα τιμωρουν το αποτελεσμα και οχι την αιτια. Προτεινω να γινονται λοιπον στος εξης ban οποιοι μπαινουν σε ενα νημα και δεν κανουν ευγενικη,εποικοδομητικη συζητηση αλλα αρχιζουν την παραπανω τραμπουκικη συμπεριφορα.Να μπαινει καποιος σε ενα θεμα και αν διαφωνει,να το κανει κοσμια και οχι με ελεεινο τροπο.Να διαφωνει αν θελει,αλλα με σωστη συμπεριφορα και οχι σαν κοινος αλητης. Στο κατω κατω η συμμετοχη σε ενα νημα δεν ειναι υποχρεωτικη.Και για μενα εχουν υπαρξει καποια θεματα που δεν μου αρεσαν και ακριβως για αυτον τον λογο δεν μπηκα να συζητησω σε αυτα.Εφοσον δεν ειχα κατι να προσφερω,αλλα και δεν μου αρεσει να ειρωνευομαι και να υποτιμω αλλους ανθρωπους με τους οποιους ετυχε να εχουμε εντελως αντιθετες αποψεις. Για αυτο το θεμα θελω την αποψη των μελων αλλα και καποιου moderator.
whiteNinja Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 τι να σου πει ο mod? εδω βλεπεις χρηστες που κανουν μπαμ οτι εχουν φαει Ban και φτιαχνουν λογιαριασμο και μια και δυο και τρεις φορες για να καταστρεψουν Threads με flame κτλ
whiteNinja Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 τι να σου πει ο mod? εδω βλεπεις χρηστες που κανουν μπαμ οτι εχουν φαει Ban και φτιαχνουν λογιαριασμο και μια και δυο και τρεις φορες για να καταστρεψουν Threads με flame κτλ
..MementoMori.. Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Υπαρχουν ηδη κανονες για αυτο το φαινομενο. Αμα το παρατηρησεις σε καποια θεματα μπορει να σβηστουν μερικα posts που σκοπο ειχαν να spamαρουν ή να τρολαρουν. Συνηθως ακολουθει και post απο τους moderators.
..MementoMori.. Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Υπαρχουν ηδη κανονες για αυτο το φαινομενο. Αμα το παρατηρησεις σε καποια θεματα μπορει να σβηστουν μερικα posts που σκοπο ειχαν να spamαρουν ή να τρολαρουν. Συνηθως ακολουθει και post απο τους moderators.
sugata Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Εμ, βασικά. Ας υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια ομάδα συζήτησης, live, τετ α τετ. Φέρνεις ένα θέμα προς συζητήση, βρίσκονται κάποιοι να πουν την άποψη τους πάνω στο θέμα, και έχεις 1, 2, 15 "αλήτες" και "τραμπούκους" (δεν αποφεύγεις, κακώς κατά τη γνώμη μου, τον χαρακτηρισμό και συ ο ίδιος) που είτε θα ειρωνευτούν, είτε γενικότερα θα απαξιώσουν το συζητηθέν θέμα. Τι επιλογές θα είχες; Να τους απομονώσεις και να συνεχίσεις τον διάλογο με τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται, είτε να αντιδράσεις στην απαξίωση τους και να ακολουθήσεις το δικό τους βήμα, χάνοντας όμως την ουσία της συζήτησης, αφού καταλήγεις να ασχολείσαι μ' αυτούς. Το να απαιτήσεις να φύγουν από την ομάδα συζήτησης, μάλλον δύσκολο, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή. Εκτός κι αν φύγουν μόνοι τους. Μικρή διαφορά με τη ζωή εντός φόρουμ: υπάρχει και το ευγενές κουμπάκι του report. Κάτι κάνει κι αυτό. + ό,τι είπε ο MementoMori.
sugata Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Εμ, βασικά. Ας υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια ομάδα συζήτησης, live, τετ α τετ. Φέρνεις ένα θέμα προς συζητήση, βρίσκονται κάποιοι να πουν την άποψη τους πάνω στο θέμα, και έχεις 1, 2, 15 "αλήτες" και "τραμπούκους" (δεν αποφεύγεις, κακώς κατά τη γνώμη μου, τον χαρακτηρισμό και συ ο ίδιος) που είτε θα ειρωνευτούν, είτε γενικότερα θα απαξιώσουν το συζητηθέν θέμα. Τι επιλογές θα είχες; Να τους απομονώσεις και να συνεχίσεις τον διάλογο με τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται, είτε να αντιδράσεις στην απαξίωση τους και να ακολουθήσεις το δικό τους βήμα, χάνοντας όμως την ουσία της συζήτησης, αφού καταλήγεις να ασχολείσαι μ' αυτούς. Το να απαιτήσεις να φύγουν από την ομάδα συζήτησης, μάλλον δύσκολο, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή. Εκτός κι αν φύγουν μόνοι τους. Μικρή διαφορά με τη ζωή εντός φόρουμ: υπάρχει και το ευγενές κουμπάκι του report. Κάτι κάνει κι αυτό. + ό,τι είπε ο MementoMori.
benign Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Τοτε πρεπει να βοηθησουμε την κατασταση και να τους κανουμε εμεις report.Απο εδω και στο εξης θα το χρησιμοποιω. Σεβαστο το δικαιωμα της διαφωνιας,ακομη και της καθετης.Αλλα θα πρεπει να γινεται με αξιοπρεπη τροπο.Με τους μισους μου φιλους απο το φορουμ,που μερικοι ειναι πολυ αξιολογα ατομα,ειχα αρχικα διαφωνησει,αλλα ουτε αυτοι ,ουτε εγω ειχαμε κανει flaming. Μια ποιοτικη διαφωνια ειναι μερικες φορες ο καλυτερος τροπος να γινεις φιλος με καποιον.Αλλα μια ασχημη,αγενεστατη διαφωνια,κανει κακο σε ολο το φορουμ. ---------- Προσθήκη στις 13:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:30 ---------- Mementο και sugata ναι εχετε δικιο ,δεν εχω χρησιμοποιησει το κουμπι του report. Παντως ειναι λυπηρο.Ειμαι μελος σε μερικα ξενα νηματα και το επιπεδο συζητησης ειναι εξαιρετικο.(π.χ. Στο φορουμ της Guardian) Σας διαβεβαιωνω οτι με το που αρχισει καποιος τις ειρωνιες για καποιον αλλο,γινει δηλαδη μη εποικοδομητικος,καποια στιμγη θα λαβει την μια πο τις τρεις προειδοποιησεις.Η τριτη ειναι και η τελευταια.Μετα η ip γινεται ban.
benign Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Τοτε πρεπει να βοηθησουμε την κατασταση και να τους κανουμε εμεις report.Απο εδω και στο εξης θα το χρησιμοποιω. Σεβαστο το δικαιωμα της διαφωνιας,ακομη και της καθετης.Αλλα θα πρεπει να γινεται με αξιοπρεπη τροπο.Με τους μισους μου φιλους απο το φορουμ,που μερικοι ειναι πολυ αξιολογα ατομα,ειχα αρχικα διαφωνησει,αλλα ουτε αυτοι ,ουτε εγω ειχαμε κανει flaming. Μια ποιοτικη διαφωνια ειναι μερικες φορες ο καλυτερος τροπος να γινεις φιλος με καποιον.Αλλα μια ασχημη,αγενεστατη διαφωνια,κανει κακο σε ολο το φορουμ. ---------- Προσθήκη στις 13:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:30 ---------- Mementο και sugata ναι εχετε δικιο ,δεν εχω χρησιμοποιησει το κουμπι του report. Παντως ειναι λυπηρο.Ειμαι μελος σε μερικα ξενα νηματα και το επιπεδο συζητησης ειναι εξαιρετικο.(π.χ. Στο φορουμ της Guardian) Σας διαβεβαιωνω οτι με το που αρχισει καποιος τις ειρωνιες για καποιον αλλο,γινει δηλαδη μη εποικοδομητικος,καποια στιμγη θα λαβει την μια πο τις τρεις προειδοποιησεις.Η τριτη ειναι και η τελευταια.Μετα η ip γινεται ban.
ANHLIKOS Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Και δω το επίπεδο ειναι πάρα πολύ καλό και στη συζήτηση αλλά και στις γνώσεις. Απο κει και πέρα αν δεν σ αρέσει κατι πας πάρα κάτω.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Παντως η λυση της ip ban απλα δεν ευσταθει... Οι χρηστες με static ip στην Ελλαδα δεν αποτελουν ουτε το 1% του συνολου..
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Τρομάζω που ακούω ανθρώπους σαν τον benign (που αν δεν κάνω λάθος επαγγελεται εκπαιδευτικός - η κάτι τέτοιο τέλος πάντων - διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) ουσιαστικά να "προσφέρουν" κομφορμιστικές μεθόδους για το κοινό καλό (για το φορουμ στην προκειμένη)... Αν εσύ benign (και ο κάθε benign for all that matters), δεν έχεις την ωριμότητα, την ψυχραιμία και την γνώση να αγνοήσεις κάποιον που είτε φαίνεται είναι troll είτε δεν σου αρέσει με τα "προκλητικά" που λέει(αρκεί να μην βρίζει σε προσωπικό επίπεδο), τότε είναι πρόβλημά σου... Ο τρόπος που ο καθένας εκφράζεται, καλώς η κακώς, είναι διαφορετικός... Και τι άλλο προτείνεις; Να γίνει preemptive censorship προκειμένου να αποφευχθεί το flame; Και που σταματάει αυτό; Τέλος, ελπίζω τα όσα λέω να μην τα εκλάβεις σαν προσωπική επίθεση και τραμπουκισμό...αποτελεί αντίλογο...είμαι σίγουρος! Γιατι, ξέρω γω, φαίνεται επηρεάζεσαι/ θίγεσαι πολύ εύκολα... Edit: typo
benign Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 natural_sgf Ναι ειμαι καθηγητης Αγγλικων αλλα καθε αλλο παρα κονφορμιστης ειμαι.Το εντελως αντιθετο μαλιστα,αλλα αλλο το περιβαλλον της ταξης που αποτελειται απο πολυ νεαρα ατομα,(το πολυ μεχρι 22 ετων)και αλλο το φορουμ του insomnia. Σεβαστος ο διαφορετικος τροπος εκφρασης αλλα και ενδιαφερων.Κανενα προβλημα.Οπως εγραψα και πιο πανω,δεν ξερω αν το προσεξες,μερικες απο τις πιο καλες μου φιλιες εχουν ξεκινησει σαν γνωριμια με διαφωνιες.Πολλες φορες,για να μην πω τις περισσοτερες μια διαφωνια βγαζει ενδιαφερουσες αποψεις και αποτελει τροφη για σκεψη. Αλλα αν εννοεις ''διαφορετικη εκφραση'' τις ειρωνιες και τους αγενεις χαρακτηρισμους,εστω και αν τεχνικα δεν αποτελουν αμεση προσωπικη υβρη,ναι αυτο το θεωρω ανεπιτρεπτο και δεν το χαρακτηριζω διαφορετικοτητα αλλα καφριλα.Και ναι θα ηθελα να τους πεταξουμε εξω απο το φορουμ γιατι εχω προσωπικα δει εδω σε αυτο το φορουμ να καταστρεφονται ενδιαφερουσες συζητησεις εξαιτιας των τραμπουκων.Για μενα τραμπουκος ειναι καθε ανθρωπος που δεν μπορει να συζητησει χωρις να ειναι προσβλητικος απεναντι στον συνομιλητη του. Για να σου δωσω ενα απλο παραδειγμα.Διατυπωνεις εσυ μια αποψη,χωρις να βριζεις κανενα και ερχεται ο τυπικος brain dead τραμπουκος και σου γραφει ,αυτα που λες ειναι *******κιες. Θεωρεις αυτο διαφορετικο τροπο εκφρασης? Εγω τον θεωρω υπανθρωπο που ειναι τυχερος που δεν τον εχω μπροστα μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Οκ, απλά τον αγνοείς... Τον "βαφτίζεις" troll και τον αγνοείς... Αν γίνει κοινή πρακτική, τότε θα εκλείψει "το φαινόμενο"...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.