orck Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Για τα δωρα των περιοδικων τα πνευματικα δικαιωματα εχουν αποδωθει στους δικαιουχους απο το περιοδικο. Οποιος κραταει το CD/DVD εχει δικαιωμα να χρησιμοποιησει το περιεχομενο του. Επειδη γραφουν τα περιοδικα οτι ειναι δωρω και απαγορευεται η μεταπωληση του αυτο το κανει να εχει ισχυ νομου; Ουσιαστικα δεν ειναι δωρο, για αποδειξη αυτου το ιδιο περιοδικο χωρις το "δωρο" κοστιζει λιγοτερο. Ειναι ενα προιον που πληρωσες. Βεβαια σε μια κοινωνια που νομοθετει μονο προς ωφελος των μεγαλων εχει χαθει καθε εννοια δικαιοσυνσης.
partblah1990 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 εγώ θέλω να πουλήσω κάτι παλιά βιβλία που έχω ...είναι νόμιμο αυτό ή πρέπει να προσδώσω και ΦΠΑ ?
papajo_r Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Με επιφύλαξη: Όχι. Ο 2121 του 1993 γράφει: 3. Ο δημιουργός βάσης δεδομένων έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να επιτρέπει ή να απαγορεύει, α) την προσωρινή ή διαρκή αναπαραγωγή της βάσης δεδομένων με κάθε μέσο και μορφή, εν όλω ή εν μέρει, β) τη μετάφραση, προσαρμογή, διευθέτηση και οποιαδήποτε άλλη μετατροπή της βάσης δεδομένων, γ) οποιαδήποτε μορφή διανομής της βάσης δεδομένων ή αντιγράφων της στο κοινό. Η πρώτη πώληση αντιγράφου της βάσης δεδομένων στην Κοινότητα από το δικαιούχο, ή με τη συγκατάθεση του, συνεπάγεται ανάλωση του δικαιώματος μεταπώλησης του εν λόγω αντιγράφου στην Κοινότητα, δ) οποιαδήποτε ανακοίνωση, επιδειξη ή παρουσίαση της βάσης δεδομένων στο κοινό, ε) οποιαδήποτε αναπαραγωγή, διανομή, ανακοίνωση, επίδειξη ή παρουσίαση στο κοινό των αποτελεσμάτων των πράξεων που αναφέρονται στο στοιχείο β. Ο νόμιμος χρήστης βάσης δεδομένων ή αντιγράφων της μπορεί να εκτελέσει χωρίς άδεια του δημιουργού, οποιαδήποτε από τις παραπάνω πράξεις οι οποίες είναι αναγκαίες για την πρόσβαση στο περιεχόμενο της βάσης δεδομένων και την κανονική χρησιμοποίησή της. Στο μέτρο που ο νόμιμος χρήστης δικαιούται να χρησιμοποιεί τμήμα μόνο της βάσης δεδομένων, η προηγούμενη διάταξη εφαρμόζεται μόνο για το τμήμα αυτό. Συμφωνίες αντίθετες προς τις ρυθμίσεις των δύο αμέσως προηγουμένων εδαφίων είναι άκυρες. Το παραπάνω αναφέρεται σε μεταπώληση του ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ.. δηλαδή όλες οι υποπεριπτώσεις προϋποθέτουν ότι εσύ θα είσαι κάτοχος ακόμη ενός τουλάχιστον αντιγραφου λογισμικού η κάτοχος του πρωτοτυπου. Το να μεταφέρεις την άδεια χρήσης (serial key) είναι στην απόλυτη ευχέρεια σου εκτος σε σπάνιες περίπτωσις που ο δημιουργός έχει απαγορεύσει την διάθεση του λογισμικού σε ένα συγκεκριμένο άτομο η χωρα και εσύ θέλεις να μεταφέρεις την άδεια χρήσης σε εκείνο το άτομο, χωρα. Πιο απλά όταν φεύγει από τα χερια σου και παύεις να έχεις την οποιαδήποτε κυριότητα του λογισμικού τότε είναι νόμιμη διαδικασία. Το θεμα του ΦΠΑ προφανως και εχει μεγαλη σημασια. Στην ουσια απο εκει θα κριθει νομιμο η μη. Οταν αγορασεις κατι και το πουλησεις σε τιμη μεγαλητερη της αγορας, σημαινει οτι εχεις κερδος, το οποιο κερδος πρεπει να φορολογηθει, αρα με καποιο τροπο πρεπει να αποδωσεις τη διαφορα ΦΠΑ, αλλα λογω του οτι δεν εχεις κοψει παραστατικο (μιας και εισαι ιδιωτης), θεωρητικα λοιπον εισαι παρανομος. Αν αγορασεις κατι, και το πουλησεις σε αξια ιση-μικροτερη αυτης που το αγορασες, τοτε δεν εχεις κερδος αρα και δεν αφειλεις ΦΠΑ στο κρατος. Συνεπως για το κρατος δεν αποτελεις "παρονομο". Δεν χρεώνεις φπα όσο μεγάλη και αν είναι η διαφορα της τιμής που το αγόρασες με την τιμή που το πούλησες.. εγώ αν θέλω αύριο πουλάω την οδοντογλυφίδα μου 3 εκατομμύρια ευρώ κανένας δεν θα μου πει τίποτα... αυτό που κανεις είναι ότι δηλώνεις στην εφορία* (όταν έρθει η ώρα να κανεις την δήλωση) τα επιπρόσθετα εισοδήματα σου -εάν μιλάμε για κανένα σοβαρό ποσο δηλαδή - *Χωρίς την ανάγκη παραστατικών βεβαια η βεβαιώσεων κατάθεσης η οτιδήποτε παρόμοιο.. απλά ένα στρογγυλό ποσο και αυτό αν θέλεις να είσαι 100% τυπικός.. αλλιώς δεν το δηλώνεις καν και κανένας δεν μπορεί να σου πει τίποτα. ευχαριστω για το ενδιαφερον, το θεμα ξεκινησε οταν διαβασα σε ενα φορουμ ενος περιοδικου Η/Υ πως καποιος πουλουσε τα δισκακια που εδινε δωρο το περιοδικο και καποιος τον εκραζε λεγοντας οτι ειναι παρανομο κτλ... Ναι μεν γραφει οτι "απαγορευετε η μεταπωληση" αλλα δεν διευκρινιζει, αλλο να εχεις μαγαζι και να τα πουλησεις και αλλο να τα πουλησεις. Τεσπα, θολο το τοπιο. Εδώ νομίζω το θέμα είναι κατά περίπτωση.. πολλές φορες δεν είναι παράνομο.. ας πούμε εγώ μπορεί να κερδίσω μια 6αδα μπίρες η να αγοράσω μια 6αδα μπίρες που είχε 2 επιπλέον δώρο και να τις πουλήσω ξεχωριστά στην τιμή λιανικής της μιας η σε μεγαλύτερη τιμή. Επίσης υπάρχουν πολλά προϊόντα που σου δίνουν ένα δείγμα η ένα επιπλέον προϊόν ως συσκευασμένη προσφορα (και το αναγραφει αυτό μάλιστα πάνω στο προϊόν) και αυτά μπορείς να τα πουλήσεις ξεχωριστά. Παράνομο δεν είναι.. απλά είναι ανήθικο... το νόμιμο δεν είναι και ηθικό πάντα βλέπεις. Τώρα σε πριπτώσεις που ένα προϊόν δεν διατίθεται προς πώληση (πχ ένα αποκλειστικό demo που διανέμεται σε συγκεκριμένο περιοδικό) τότε η πώληση του ίσως να είναι παράνομη.. αυτό εξαρτάται από την πολιτική πωλήσεων του δημιουργού και από την συμφωνία του περιοδικού με τον δημιουργό καθώς και από το είδος του περιοδικού (διαθέσιμο στο κοινό δωρεάν η επί πληρωμή η ειδικό περιοδικό που διατίθεται σε συγκεκριμένα προεγγεγραμμένα meli κτλ) γενικά είναι μια γκρίζα περιοχή πιστεύω κυρίως επειδή είναι δύσκολο να βρείς αποδείξεις σε τέτοια πράματα και να τα βάλεις στα σωστά "καλούπια". εγώ θέλω να πουλήσω κάτι παλιά βιβλία που έχω ...είναι νόμιμο αυτό ή πρέπει να προσδώσω και ΦΠΑ ? Νομιμότατο! Σε ελεύθερη χωρα ζούμε αλίμονο.. μας έχει πάρει τα μυαλά μου φαίνεται το ΔΝΤ και οι ξένες δυνάμεις. Το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είναι στην κυριότητα σου μπορείς να το κανεις Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.... εκτος αν έχεις προβεί σε συγκεκριμένη συμφωνία προτού αγοράσεις κάτι (όταν αποδέχεσαι την πολιτική χρήσης μιας εταιρίας πριν εγγραφείς κάπου.. όταν υπογράφεις συμβόλαια κτλ) μπορείς να τα χαρίσεις, να τα πουλήσεις όσο τα αγόρασες, να τα πουλήσεις σε μεγαλύτερη τιμή, να τα σκίσεις και να τα πουλήσεις σε κομμάτια.. κανεις ένα άγαλμα από αυτά τα βιβλία και να το πουλήσεις σαν έργο τέχνης, να τα βάλεις σε δημοπρασία, να τα αλέσεις να κανεις χαρτί και να γράψεις δικά σου βιβλία πάνω τους και να τα πουλήσεις Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ! κάψτα αν θες!
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2011 Το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είναι στην κυριότητα σου μπορείς να το κανεις Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.... εκτος αν έχεις προβεί σε συγκεκριμένη συμφωνία προτού αγοράσεις κάτι (όταν αποδέχεσαι την πολιτική χρήσης μιας εταιρίας πριν εγγραφείς κάπου.. όταν υπογράφεις συμβόλαια κτλ) Αυτοκίνητο; Οικόπεδο; Σπίτι; Σκάφος; Εταιρεία; Μπάρες χρυσού; Ναι, ξέρω, τώρα θα ποστάρεις και θα βάλεις μερικές εξαιρέσεις στο "οτιδήποτε". Επίσης, οι "συμφωνίες" που αναφέρεις δεν είναι πάντα νόμιμες. Μπορούν να ακυρωθούν πολλές φορές.
dollyyy19 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 στα οχηματα,ανω των τριων πωλησεων το ετος,σε κανουν ελ.επ......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα