Moderators Malthador Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 ευχαριστω για το ενδιαφερον, το θεμα ξεκινησε οταν διαβασα σε ενα φορουμ ενος περιοδικου Η/Υ πως καποιος πουλουσε τα δισκακια που εδινε δωρο το περιοδικο και καποιος τον εκραζε λεγοντας οτι ειναι παρανομο κτλ... Ναι μεν γραφει οτι "απαγορευετε η μεταπωληση" αλλα δεν διευκρινιζει, αλλο να εχεις μαγαζι και να τα πουλησεις και αλλο να τα πουλησεις. Τεσπα, θολο το τοπιο. Ε, καλά για αυτό ρωτάς και παιδευόμαστε τόση ώρα; :Ρ Αυτό είναι καταφανώς παράνομο. Δεν νοείται κάτι που έχει μπει σαν συνοδευτικό σε περιοδικό (ή σε άλλο προϊόν), δηλαδή κάποιο παράγωγο "προσφοράς" να το μεταπουλάς. Δηλαδή πουλάς κάτι το οποίο δεν έχεις πληρώσει για να το αγοράσεις. Από την άλλη αν πουλήσεις τα περιοδικά και μαζί τα συνοδευτικά, τότε μια χαρά νόμιμος είσαι.
clockwork Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Ε, καλά για αυτό ρωτάς και παιδευόμαστε τόση ώρα; :Ρ Αυτό είναι καταφανώς παράνομο. Δεν νοείται κάτι που έχει μπει σαν συνοδευτικό σε περιοδικό (ή σε άλλο προϊόν), δηλαδή κάποιο παράγωγο "προσφοράς" να το μεταπουλάς. Δηλαδή πουλάς κάτι το οποίο δεν έχεις πληρώσει για να το αγοράσεις. Από την άλλη αν πουλήσεις τα περιοδικά και μαζί τα συνοδευτικά, τότε μια χαρά νόμιμος είσαι. με αφορμη αυτο, ρωταω και γενικα.
PCharon Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δεν νοείται κάτι που έχει μπει σαν συνοδευτικό σε περιοδικό (ή σε άλλο προϊόν), δηλαδή κάποιο παράγωγο "προσφοράς" να το μεταπουλάς. ...αν είσαι κατάστημα.
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 ...αν είσαι κατάστημα. Όχι, και ιδιώτης να είσαι είναι παράνομο να πουλάς κάτι σε τιμή μεγαλύτερη της αξίας αγοράς χωρίς να φορολογείσαι. Και τα συνοδευτικά προϊόντα ή τα προϊόντα "προσφοράς" θεωρείται ότι αγοράζονται με μηδενική αξία. Άρα πώς θα φορολογηθείς για την πώληση ενός προϊόντος αν δεν έχεις κάνει έναρξη εταιρείας που θα εμπορεύεται συναφή προϊόντα;
strobe Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 ευχαριστω για το ενδιαφερον, το θεμα ξεκινησε οταν διαβασα σε ενα φορουμ ενος περιοδικου Η/Υ πως καποιος πουλουσε τα δισκακια που εδινε δωρο το περιοδικο και καποιος τον εκραζε λεγοντας οτι ειναι παρανομο κτλ... Ναι μεν γραφει οτι "απαγορευετε η μεταπωληση" αλλα δεν διευκρινιζει, αλλο να εχεις μαγαζι και να τα πουλησεις και αλλο να τα πουλησεις. Τεσπα, θολο το τοπιο. στα cd Που συνοδεύουν περιοδικα κτλ , πάνω στην συσκευασία αναγράφεται. ΤΟ CD ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ "ονομα" και απαγορευεται η ανεξαρτητη πωληση του απο τρίτους. οπότε ναι είναι παράνομο
PCharon Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Έχουμε μπερδέψει στη ροή της κουβέντας τις περιπτώσεις και τα ερωτήματα. Πρέπει να διαχωρίσουμε προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας όπου δεν επιτρέπεται η μεταπώληση/μεταβίβαση/κτλ, από οτιδήποτε άλλο, μιας και το αρχικό ερώτημα ήταν γενικό. (*) πνευματική ιδιοκτησία ισχύει και για βιβλία, περιοδικά κτλ οπότε αναρωτιέμαι αν είναι νόμιμο πχ να πωλούνται παλιά περιοδικά, κόμιξ και τέτοια στα forums... Μεταχειρισμένα πράγματα που είσαι ο πραγματικός κύριός τους (προσωπικά αντικείμενα) και τα έχεις αποκτήσει νόμιμα τα πουλάς άφοβα, εφόσον δεν έχεις κέρδος. Εννοείται δεν είναι κάτι που το κάνεις κατά συρροή (δεν προμηθεύεσαι με σκοπό τη μεταπώληση, δεν κατασκευάζεις/μεταποιείς πράγματα γι αυτό το σκοπό κτλ). Εκεί ακριβώς αναφέρεται και το "απαγορεύεται η μεταπώληση" που έχουν γράψει εδώ κάπως γενικά για να προλάβουν αυτούς που "το κάνουν σύστημα". Μερικά ενδιαφέροντα, με την ευκαιρία: http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/5 (ανανεωμένο) http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_gen/19-Dikaio-embragmato.htm
clockwork Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Όχι, και ιδιώτης να είσαι είναι παράνομο να πουλάς κάτι σε τιμή μεγαλύτερη της αξίας αγοράς χωρίς να φορολογείσαι. Και τα συνοδευτικά προϊόντα ή τα προϊόντα "προσφοράς" θεωρείται ότι αγοράζονται με μηδενική αξία. Άρα πώς θα φορολογηθείς για την πώληση ενός προϊόντος αν δεν έχεις κάνει έναρξη εταιρείας που θα εμπορεύεται συναφή προϊόντα; δηλαδη αν αγορασω ενα μεταχειρησμενο αμαξι προς 1000 ευρω και βρω ενα κοροιδο και το πουλησω 1500 ευρω; εχω κερδος αλλα δεν φορολογουμαι. Επισης μου κανει καποιος ενα δωρο και εγω την αλλη μερα το πουλαω, παλι εχω κερδος και παλι δεν φορολογουμαι. δεν ειναι συνηθησμενο βεβαια το παραδειγμα.
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 δηλαδη αν αγορασω ενα μεταχειρησμενο αμαξι προς 1000 ευρω και βρω ενα κοροιδο και το πουλησω 1500 ευρω; εχω κερδος αλλα δεν φορολογουμαι. Το ότι θα το κάνεις και δεν φορολογηθείς δεν σημαίνει ότι δεν είναι παράνομο. Όταν πουλάς ένα προϊόν με σκοπό να κερδίσεις κάποιο χρηματικό ποσό, οσοδήποτε μικρό, τότε θεωρητικά κάνεις εμπόριο, κι αν κάνεις εμπόριο είσαι υποχρεωμένος να έχεις κάνει έναρξη εταιρείας εμπορίας συναφών ειδών και να κόβεις παραστατικά, τα οποία παραστατικά θα εμπεριέχουν και τον φόρο. Για να μην δυσκολεύεσαι, σκέψου το εξής: Γιατί κάθε τόσο γίνεται ντόρος με τα μαυραγορίτικα εισιτήρια; Κι αυτοί αυτό κάνουν. Πουλάνε σε τιμή μεγαλύτερη της αγοράς. Επισης μου κανει καποιος ενα δωρο και εγω την αλλη μερα το πουλαω, παλι εχω κερδος και παλι δεν φορολογουμαι. Κι αυτό *θεωρητικά* είναι παράνομο. Αλλά στα μικρά δώρα μεταξύ ιδιωτών είναι πολύ δύσκολο να γίνει έλεγχος. Σε προσφορές από εταιρείες όπου περιέχουν τα προϊόντα τους διαφημιστικά δώρα, αναγράφεται επάνω "απαγορεύεται η μεταπώληση".
Physics_Rulez Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) Τι λέτε ρε παιδιά. Ποιος σας είπε ότι χρειάζεται "θεωρητικά" να κάνεις έναρξη ή ότι είναι παράνομο να πουλήσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 1500 ευρώ τη στιγμή που το αγόρασες 1000 σαν ιδιώτης. Ποιος το λέει αυτό Malthador? Είναι πέρα για πέρα λάθος. ΛΑΘΟΣ. Η πώληση του αυτοκινήτου δε θα αυξήσει καν το φορολογητέο σου εισόδημα στη δήλωση Ε1. Έχουν μπερδευτεί οι έννοιες της κυριότητας, της εμπορίας και του προϊόντος. Έμπορος είναι αυτός που μετέρχεται πράξεις εμπορικές και σύνηθες επάγγελμα έχει την εμπορία. Όταν πουλάς κάτι σαν ιδιώτης όχι κατ' εξακολούθηση, αυτό το κάτι για σένα τον ιδιώτη που το πουλάς δεν είναι προϊόν ούτε εμπόρευμα. Είναι ένα αγαθό που έχεις στην κατοχή σου. Αν σου κάνει κάποιος δώρο ένα κινητό και εσύ το πουλήσεις, δεν κάνεις κάτι παράνομο, δεν εμπορεύεσαι. Το γεγονός ότι το απέκτησες σε τιμή μικρότερη από αυτή που θα το πουλήσεις δε λέει κάτι σε μεμονωμένες συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών. Ούτε αν το πουλούσες σε επιτηδευματία θα είχες κάποια άλλη υποχρέωση. Απλά ο επιτηδευματίας θα εκδώσει τιμολόγιο αγοράς από ιδιώτη χωρίς ΦΠΑ. Η μεταπώληση απαγορεύεται αν δηλώνεται ρητά κατά την απόκτηση. Το CD έχει πνευματικά δικαιώματα και γράφει περιμετρικά ότι απαγορεύεται η μεταπώληση, γι' αυτό απαγορεύεται να το πουλήσεις. Όχι επειδή θα έχεις κέρδος από την πώληση. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2010 από Physics_Rulez
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) Μπορεί και να κάνω λάθος. Δεν έχω χρόνο να ψάξω αναλυτικά τη νομοθεσία τώρα. Απάντησε μου αν θες, τι σημαίνει "κατ' εξακολούθηση" και γιατί απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίων στη μαύρη αγορά, εφόσον πρόκειται για αγοραπωλησία μεταξύ ιδιωτών; Το CD έχει πνευματικά δικαιώματα και γράφει περιμετρικά ότι απαγορεύεται η μεταπώληση, γι' αυτό απαγορεύεται να το πουλήσεις. Όχι επειδή θα έχεις κέρδος από την πώληση. Εκτός από τα cd (για τα οποία έχω αναφέρει εδώ και ώρα ότι υπόκεινται στον νόμο περί της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας :Ρ) και σε άλλα προϊόντα (π.χ. δώρο μικρή συσκευασία σαμπουάν μαζί με το κανονικό, δύο συσκευασίες δημητριακών μαζί στην τιμή της μίας κλπ) αναγράφεται επάνω ότι "Το προϊόν αποτελεί προϊόν προσφοράς και απαγορεύεται ξεχωριστή πώληση". Γιατί αναγράφεται αυτό; ΕΝΤΙΤ: Και ok, για να είμαι ειλικρινής, αυτό το "Η μεταπώληση απαγορεύεται αν δηλώνεται ρητά κατά την απόκτηση." δεν με καλύπτει. Για να αναγράφεται ότι απαγορεύεται, τότε για κάποιον λόγο θα απαγορεύεται. Δεν φαντάζομαι ότι κάποιος κατασκευαστής/πωλητής θα απαγορεύει την μεταπώληση ενός προϊόντος χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο νομικό φάσμα. Μου θυμίζεις κάτι παλιά μίκι μάους που έγραφαν πάνω "Συλλεκτικό τεύχος", λες και η αναγραφή των λέξεων θα κάνει το τεύχος αυτόματα συλλεκτικό. :Ρ Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2010 από Malthador
Physics_Rulez Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μπορεί και να κάνω λάθος. Δεν έχω χρόνο να ψάξω αναλυτικά τη νομοθεσία τώρα. Απάντησε μου αν θες, τι σημαίνει "κατ' εξακολούθηση" και γιατί απαγορεύεται η πώληση εισιτηρίων στη μαύρη αγορά, εφόσον πρόκειται για αγοραπωλησία μεταξύ ιδιωτών; Εκτός από τα cd (για τα οποία έχω αναφέρει εδώ και ώρα ότι υπόκεινται στον νόμο περί της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας :Ρ) και σε άλλα προϊόντα (π.χ. δώρο μικρή συσκευασία σαμπουάν μαζί με το κανονικό, δύο συσκευασίες δημητριακών μαζί στην τιμή της μίας κλπ) αναγράφεται επάνω ότι "Το προϊόν αποτελεί προϊόν προσφοράς και απαγορεύεται ξεχωριστή πώληση". Γιατί αναγράφεται αυτό; Κατ εξακολούθηση σημαίνει σύνηθες επάγγελμα. από τη στιγμή όμως που είναι μεμονωμένη πράξη... Για τα εισιτήρια δεν είμαι σίγουρος να σου απαντήσω Επίσης κάποιο ρόλο παίζει και ο σκοπός αγοράς. Ίσως να παρατηρήθηκε αγορά μεγάλης ποσότητας με σκοπό την πώληση, γι' αυτό να απαγορεύθηκε τελικά η μεταπώληση. Τα σαμπουάν στα οποία αναφέρεσαι είναι πωλήσεις εμπορικού καταστήματος. Πρόκειται για συμφωνία νομικών προσώπων. Ο προμηθευτής δηλαδή απαγορεύει στο supermarket να διαλύσει την πολιτική προώθησης του προϊόντος. Το μήνυμα δεν απευθύνεται στον καταναλωτή. ---------- Προσθήκη στις 11:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:31 ---------- Για τα εισιτήρια: Απ ότι βλέπω είναι κάτι στο οποίο έχεις ήδη συμφωνήσει ούτως ώστε να παρακολουθήσεις το θέαμα: http://www.pao.gr/el/tickets/genikoioroieisodou/ "2.4. Απαγόρευση ανταλλαγής, μεταπώλησης και εν γένει εμπορίας Εισιτηρίων: Απαγορεύεται η ανταλλαγή, μεταπώληση και η εν γένει εμπορία των Εισιτηρίων, καθώς και η προμήθεια τους για λογαριασμό τρίτων στο πλαίσιο εμπορικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας." Ένα παράδειγμα, ίσως ατυχές, δεν ξέρω. ..και εδώ: http://www.atromitosfc.gr/eisitiria/aitisi2010-2011.pdf συμφωνείς δηλαδή κατά την αγορά.
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 (επεξεργασμένο) Άσχετο-σχετικό: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=83625 Έχει ξαναγίνει νταβαντούρι στο φόρουμ για το ίδιο θέμα πριν από άπειρα χρόνια. :Ρ ΕΝΤΙΤ: Για να γυρίσω λίγο on-topic, τον τελευταίο καιρό αγοράζω προγράμματα και games από μαγαζιά τέτοιου είδους: http://www.onlinekeystore.com/ Απ' ότι έχω καταλάβει η φιλοσοφία γύρω από τέτοια καταστήματα είναι η εξής: Αγοράζει το κατάστημα games και προγράμματα από τριτοκοσμικές χώρες και μεταπουλάει τα serials. Αγοράζει π.χ. το Stacraft από το Βιετνάμ με 5 ευρώ και μεταπουλάει το serial (αχρησιμοποίητο φυσικά) για 10 ευρώ. Αν το Starcraft στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική έχει 15 ευρώ μιλάμε για τεράστιο κέρδος του καταναλωτή. Αγοράζεις λοιπόν το serial, το βάζεις στο Battle.net και σαν κύριος κατεβάζεις την digital έκδοση του παιχνιδιού και παίζεις εντελώς νόμιμα. Αυτό επεκτείνεται και στα άλλα stores που προσφέρουν τα games για download (Steam, EA Store κλπ) αλλά ακόμα και σε games που δεν διατίθενται για download (αφού έχεις αγορασμένο το serial, δηλαδή έχεις αγορασμένη μία άδεια χρήσης, τότε δεν είναι παράνομο να κατεβάσεις π.χ. από torrents/warez το πρόγραμμα και να το τρέξεις με το νόμιμα αγορασμένο serial). Εν τοιαύτη περιπτώσει, αναρρωτιέμαι κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι σύμφωνο με τους διεθνείς κανόνες εμπορικού δικαίου. Κατά πόσο είναι νόμιμο δηλαδή κάποιος να αγοράζει ένα πρόγραμμα από το Νεπάλ ή το Λεσότο και να το μεταπουλά σε ευρωπαϊκές χώρες; Κι αν το παράδειγμα με τα games ακούγεται γελοίο αναλογιστείτε ότι σε ανάλογα καταστήματα έχω βρει τα Windows 7 Ultimate με 120 δολλάρια (όταν στην Ελλάδα πωλούνται για 320 ευρώ) και το Adobe CS 5 με 350 δολλάρια (όταν στο official κατάστημα της Adobe η τιμή για τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης είναι στα 2.300 ευρώ!!) Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2010 από Malthador
pournaras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Τι λέτε ρε παιδιά. Ποιος σας είπε ότι χρειάζεται "θεωρητικά" να κάνεις έναρξη ή ότι είναι παράνομο να πουλήσεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 1500 ευρώ τη στιγμή που το αγόρασες 1000 σαν ιδιώτης. Ποιος το λέει αυτό Malthador? Είναι πέρα για πέρα λάθος. ΛΑΘΟΣ.Η πώληση του αυτοκινήτου δε θα αυξήσει καν το φορολογητέο σου εισόδημα στη δήλωση Ε1. Έχουν μπερδευτεί οι έννοιες της κυριότητας, της εμπορίας και του προϊόντος. Έμπορος είναι αυτός που μετέρχεται πράξεις εμπορικές και σύνηθες επάγγελμα έχει την εμπορία. Όταν πουλάς κάτι σαν ιδιώτης όχι κατ' εξακολούθηση, αυτό το κάτι για σένα τον ιδιώτη που το πουλάς δεν είναι προϊόν ούτε εμπόρευμα. Είναι ένα αγαθό που έχεις στην κατοχή σου. Αν σου κάνει κάποιος δώρο ένα κινητό και εσύ το πουλήσεις, δεν κάνεις κάτι παράνομο, δεν εμπορεύεσαι. Το γεγονός ότι το απέκτησες σε τιμή μικρότερη από αυτή που θα το πουλήσεις δε λέει κάτι σε μεμονωμένες συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών. Ούτε αν το πουλούσες σε επιτηδευματία θα είχες κάποια άλλη υποχρέωση. Απλά ο επιτηδευματίας θα εκδώσει τιμολόγιο αγοράς από ιδιώτη χωρίς ΦΠΑ. Η μεταπώληση απαγορεύεται αν δηλώνεται ρητά κατά την απόκτηση. Το CD έχει πνευματικά δικαιώματα και γράφει περιμετρικά ότι απαγορεύεται η μεταπώληση, γι' αυτό απαγορεύεται να το πουλήσεις. Όχι επειδή θα έχεις κέρδος από την πώληση. Το κατ' εξακολουθησην με ποιο οριο καθοριζεται; Διοτι μπορει ας πουμε να αγοραζω ενα μεταχειρισμενο πολυτελες αυτοκινητο (η κατι αλλο αγαθο αλλα πολυ ακριβο), περιπου στα 100.000. Το κραταω 1 χρονο και μετα το πουλαω 150.000. 50.000 ειναι ενα πολυ καλο ετησιο εισοδημα. Αν λοιπον το κανω αυτο μια φορα το χρονο θεωρειται κατ' εξακολουθηση; Αν το κανω παλι μια φορα το χρονο αλλα με ποσο των 100 ευρω μονο (αγοραζω 100 πουλαω 150, κερδος 50 ευρω το χρονο), αλλαζει κατι;
PCharon Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Διοτι μπορει ας πουμε να αγοραζω ενα μεταχειρισμενο πολυτελες αυτοκινητο (η κατι αλλο αγαθο αλλα πολυ ακριβο), περιπου στα 100.000. Το κραταω 1 χρονο και μετα το πουλαω 150.000. 50.000 ειναι ενα πολυ καλο ετησιο εισοδημα. Μετά ξύπνησες... (έλιωσα ρε συ) Αν το πουλήσεις 150.000 τυχερός θα είσαι. Δε γίνονται αυτά ούτως ή άλλως. Δε χρειάζεται καθορισμό το όριο, είναι θέμα σκοπού. Αφού κάτι το έχεις χρησιμοποιήσει ως προσωπικό σου αντικείμενο, δεν είσαι έμπορος. Αν αγοράζεις κάτι και το αποθηκεύεις ή το μεταποιείς με σκοπό τη μεταπώληση, τότε είσαι. Γενικώς δεν τρέχει τίποτα, μην αγχώνεστε. Τώρα αν φτιάξουν κανά νόμο με όριο χρηματικό όπως λέει παραπάνω, δεν ξέρω.
pournaras Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μετά ξύπνησες... (έλιωσα ρε συ)Αν το πουλήσεις 150.000 τυχερός θα είσαι. Δε γίνονται αυτά ούτως ή άλλως. Δε χρειάζεται καθορισμό το όριο, είναι θέμα σκοπού. Αφού κάτι το έχεις χρησιμοποιήσει ως προσωπικό σου αντικείμενο, δεν είσαι έμπορος. Αν αγοράζεις κάτι και το αποθηκεύεις ή το μεταποιείς με σκοπό τη μεταπώληση, τότε είσαι. Γενικώς δεν τρέχει τίποτα, μην αγχώνεστε. Τώρα αν φτιάξουν κανά νόμο με όριο χρηματικό όπως λέει παραπάνω, δεν ξέρω. Ναι μωρε, θεωρια κανουμε, δε σημαινει οτι γινονται αυτα στην πραξη. Εδω ακομη και το παραπανω παραδειγμα των 1000-1500 ευρω αγορας πωλησης αυτοκινητου, τραβηγμενο ειναι γιατι αν παρεις βουβου με 1000 ευρω και καταφερεις να το πουλησεις 1500 σημαινει οτι βρηκες το υπερτατο κοροϊδο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα