kanesaxo Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Όχι εντάξει είναι σταθερότατη και κατεβάζει αρκετά γρήγορα... τώρα αν μπορώ να πιάσω κάτι παραπάνω δε με χαλάει ^^ Αν μπώ στο ρούτερ που κοιτάω για να δώ στα πόσο κλειδώνει και επίσης τι σημαίνει κλειδώνει; Είναι θέμα ρούτερ ή γραμμής; Μπορεί κάποιο αλλο ρούτερ να κλειδώνει σε μεγαλύτερη ταχύτητα; Edit: Νομίζω το βρήκα... λέει: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 14.890 Επομένως είναι θέμα ρούτερ; Με αλλο ίσως πιάσω μεγαλύτερες ταχύτητες; Mia χαρα εισαι. Εμενα κλειδωνει στα 1.021 (μηπως ειναι τυχαιο που κλειδωνει στους περισσοτερους το upload τοσο πολυ?) / 18.100 και κατεβαζω μαξ 1.6μβ/ς
jim123 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 εμενα ειναι κλειδωμενο το download στο 2.021 που ειναι και η ταχυτητα μου και κατεβαζω με 200-250 kilobyte τι να κανω ωστε να κατεβαζω γρηγοροτερα
parsifal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Με μπερδεύετε Δε ξέρω σε τι απόσταση βρίσκομαι Το κλειδώνει που βλέπω είναι μέχρι πόσο πάει το ρούτερ ή μέχρι πόσο πάει η γραμμή μου; Μεγαλύτερη απόσταση = περισσότερη εξασθένιση και θόρυβος στη γραμμή = μικρότερη ταχύτητα στην οποία μπορεί να κλειδώσει ο router σου. Επίσης: Ταχύτητα που κλειδώνει ο router = μέγιστη θεωρητική ταχύτητα με την οποία επικοινωνεί ο router σου με το DSLAM του παρόχου σου (το οποίο βρίσκεται στο Αστικό Κέντρο που υπάγεσαι). Αλλά το Internet δε βρίσκεται στο άλλο άκρο αυτής της επικοινωνίας! Για να βγεις Internet, περνάς από τα ίδια κυκλώματα με πολλούς άλλους χρήστες, τα οποία και είναι στην πράξη ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας. Γι' αυτό, σχεδόν ποτέ στην πράξη δε μπορούμε να πιάσουμε ταχύτητα κοντά στα 24Mbps (ή όσο κλειδώνουμε) κατεβάζοντας από το Internet. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνουμε κατεβάζοντας από το Internet: 1. O server/site από τον οποίον κατεβάζουμε μία δεδομένη στιγμή, μπορεί να δώσει με τόσο γρήγορο ρυθμό όσο αυτός με τον οποίο μπορούμε να λάβουμε; Ή όχι; 2. Μήπως ο παρόχός μας (ή το site από όπου κατεβάζουμε) εφαρμόζει κάποιον περιορισμό ταχύτητας/connection και χρειαζόμαστε multi-part/multi-connection downloads για να εκμεταλλευτούμε την χωρητικότητα της γραμμής μας; Τρέξε αν θες και το προγραμματάκι που υπάρχει στην υπογραφή μου, το οποίο κάνει πολλαπλά ταυτόχρονα downloads από servers του εσωτερικού και του εξωτερικού, για εκτίμηση του τρέχοντος σημείου κορεσμού του διαθέσιμου bandwidth που έχει μία δεδομένη στιγμή η γραμμή μας και η κατάσταση του δικτύου του παρόχου μας.
lak10 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 παιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα μπορειτε να μου πειτε εαν η γραμμη μου σηκωνει εως 24mbps
parsifal Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Στο γράφημα που έδωσε ο alexioualexios πιο πάνω, τράβα μία κάθετη προς τα πάνω στο σημείο όπου ο άξονας των x έχει τιμή ίση με το Downstream attenuation της γραμμής σου (19). Εκεί που τέμνει την καμπύλη που αντιστοιχεί στο ADSL2+, φέρε μία κάθετη προς τον άξονα των y και θα βρεις πόσα Kbps είναι το μέγιστο θεωρητικό όριο της γραμμής σου.
lak10 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 βασικα εχω θεμα με το snr της γραμμης δεν ξερω αν σηκωνει παραπανω απο 8.
parsifal Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μπορείς να εξηγήσεις λίγο τί εννοείς; Αν ο ISP σου σού αυξήσει το target SNR της γραμμής σου από 7 που είναι τώρα σε μεγαλύτερο, θα κλειδώνεις χαμηλότερα για το δεδομένο attenuation που έχεις.
lak10 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 φοβαμαι μηπως οταν ανεβει η ταχυτητα πεσει το snr και εχω αποσυνδεσεις το snr μου παιζει απο 7 μεχρι 11
parsifal Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Μα δεν το γλυτώνεις αυτό! Για να ανέβει η ταχύτητα πρέπει να πέσει το SNR. Αυτά τα δύο είναι αντιστρόφως ανάλογα (όχι γραμμικά βέβαια, εννοώ μικραίνει το ένα, αυξάνει το άλλο)...
lak10 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 μαλλον θα πρεπει να ψαχτω με την καλωδιωση... ακου να δεις πως εχει η κατασταση στο σπιτι μου εχω 2 τηλεφωνικες συνδεσεις με ιντερνετ μια cyta και μια ΟΤΕ. Απο το κουτι εξω απο το σπιτι μου ερχεται ενα utp 8 ζευγων το ενα ζευγος παει για την γραμμη του ΟΤΕ και το αλλο για την cyta λες αμα βαλω ξεχωριστο καλωδιο για την cyta να δω διαφορα?
parsifal Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2010 Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωσή σου και θα το λύσεις με ξεχωριστά καλώδια; Τα ζεύγη στο UTP είναι συνεστραμμένα, ακριβώς για να μειώνεται το φαινόμενο crosstalk μεταξύ των διαφορετικών ζευγών. Αν θες, παρ' το απ'την αρχή και εξήγησε λίγο καλύτερα τί θέλεις να κάνεις. Ρώτησες αν η γραμμή σου σηκώνει έως 24 Mbps και μας έδειξες ένα screenshot από το web interface του router σου. Δείχνει ότι η γραμμή στην οποία είναι συνδεδεμένος ο συγκεκριμένος router έχει downstream attenuation 19 deciBel που αντιστοιχεί σε απόσταση από το DSLAM περίπου 1300-1400 μέτρα. Αν το profile σου στον ISP σου δεν είναι περιορισμένο σε κάποιο χαμηλότερο πακέτο/ταχύτητα σύνδεσης, θα πρέπει να κλειδώνεις αρκετά ψηλά, εκτιμώ κοντά στα 17 Mbps τουλάχιστον. Τα υπόλοιπα περί καλωδίωσης από πού προκύπτουν... ;
lak10 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 πρακτικα θελω να μειωσω το attenuation. αλλα απ οτι ειδα σε 2 γειτονικα σπιτια εχουμε το ιδιο attenuation αρα μαλλον δεν θα μπορω να το αλλαξω. βεβαια στην γραμμη του ουτε εχω 12 attenuation
Νικαετός Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Parsifal να σου κάνω και γώ μια ερώτηση...Γίνεται να κατεβάσω το snr της γραμμής μου και πώς...;
parsifal Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Υπάρχουν ADSL routers στους οποίους μπορείς να μειώσεις το target SNR, είτε με τη βοήθεια ορισμένων tools όπως π.χ. το DMT είτε από το command line interface τους μπαίνοντας π.χ. με telnet. Αλλιώς, ο μόνος άλλος τρόπος είναι μετά από συνεννόηση με τον ISP σου και δεν ξέρω πόσο εύκολο ή εφικτό είναι να ανταποκριθεί ο κάθε ISP στο συγκεκριμένο αίτημα. Φαντάζομαι κάποιοι δε θα δίνουν τέτοια δυνατότητα στους πελάτες τους. Ή θα είναι πολύ επιφυλακτικοί να το κάνουν γιατί μείωση του SNR κάτω από το default που έχει επιλέξει ο κάθε πάροχος ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα αστάθειας, άρα περισσότερη δουλειά για την τεχνική υποστήριξη κλπ κλπ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 πρακτικα θελω να μειωσω το attenuation. απλό, μετακομίζεις πιο κοντά στο dslam!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.