Προς το περιεχόμενο

DDR3 και ρυθμίσεις..

Renitec

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αδερφε renitec το ιδιο συστημα ετοιμαζομαι να αγορασω τον σεπτεμβριο (αναβαθμιση απο το υπαρχων -μητρικη επεξεργαστη και μνημες-)

Οταν μπορεσεις γραψε καποιες εντυπωσεις αν εισαι ευχαριστημενος, προβληματα ,

Με γιες ! και σο ευχομαι να το γουσταρεις

Δημοσ.

αδερφε renitec το ιδιο συστημα ετοιμαζομαι να αγορασω τον σεπτεμβριο (αναβαθμιση απο το υπαρχων -μητρικη επεξεργαστη και μνημες-)

Δημοσ.

Θα σου στείλω τώρα φίλε μου private message.

Ευχαριστώ κιόλας!

Δημοσ.

Θα σου στείλω τώρα φίλε μου private message.

Ευχαριστώ κιόλας!

Δημοσ.
Μια χαρά υπεραρκετό είναι το τροφοδοτικό του...

Πρόβλημα θα έχει μόνο αν θελήσει να βάλει καμια δεύτερη κάρτα γραφικών!!

Μέχρι μια 5870 και oced τον Χ6 1055 στα 4000 λογικά δε θα εχει πρόβλημα.

Αφου δε θέλει CF θα τον καλύψει για πολύ καιρό το τροφοδοτικό που είναι μάλλον το καλύτερο 450άρι που κυκλοφορεί.

Δημοσ.

Ας κάνω και εγώ μια ερώτηση για να μην ανοίγω νέο thread.

Έχω την ASRock 880G Extreme 3,Phenom II X4 955 και οι Ram φαίνονται στις εικόνες.

Πάω στο Bios,τις βάζω στα 1600MHz,στο ρεύμα δοκίμασα στα 1.337 και 1.407 (1.35 δεν έχει) και μετά στα timings έβαλα 7-8-7-24 και το tRC 40 και το MA Timing 2Τ.

Ωστόσο στο CPU-Z λέει τα εξής που φαίνονται στις εικόνες.

Κάνω κάτι λάθος ή κάτι άλλο συμβαίνει;

post-85282-129063103689_thumb.jpg

post-85282-129063104032_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή οι μνήμες σου δουλεύουν στα 800MHz και όχι στα 1600MHz, και παίζεις με CL6 και όχι CL7. Είσαι σίγουρος ότι έκανες save τις ρυθμίσεις σου στο bios;

Τώρα εκεί στο SPD κάτι δεν μας λέει σωστά, δε γίνεται για μεγαλύτερη συχνότητα και πιο σφιχτά timings να θέλει λιγότερο ρεύμα. Μάλλον θα εννοεί 1,65V. Αλλά κοίτα το καλύτερα στο site του κατασκευαστή.

Δημοσ.
Ναί αυτό ειναι το pc, άμεσα δεν θα κάνω overclocking.

Μέχρι στιγμής έκανα update στο bios τελευταία έκδοση και διαπίστωσα ότι θέλει χειροκίνητα ρυθμίσεις για να δεί σωστά τα 1600 της μνήμης, τη βλέπει 1067.

Καθηστε ρε παιδια... Και εγω με το pc της υπογραφης μου με ενημερωσανε οτι επρεπε να τις θεσω εγω τις μνημες στα 1333 καθως οταν τις προτοεβαλα τις διαβαζε 1066... Για ποιο λογο ομως δεν καταλαβαινω.. στο πρωτο μου pc ειχα 667 μνημες και μολις τις εβαλα τις βρηκε 667 και τελος.. για ποιο λογο να γινεται αυτο??? Επισης ακομη στο everest μου τις διαβαζει μεν σωστα Ocz κτλ κτλ αλλα και εκει το default μου το βγαζει 1066 ενω οταν τις αγορασα ητανε ξεκαθαρα 1333..

Δημοσ.
Αυτή τη στιγμή οι μνήμες σου δουλεύουν στα 800MHz και όχι στα 1600MHz, και παίζεις με CL6 και όχι CL7. Είσαι σίγουρος ότι έκανες save τις ρυθμίσεις σου στο bios;

Τώρα εκεί στο SPD κάτι δεν μας λέει σωστά, δε γίνεται για μεγαλύτερη συχνότητα και πιο σφιχτά timings να θέλει λιγότερο ρεύμα. Μάλλον θα εννοεί 1,65V. Αλλά κοίτα το καλύτερα στο site του κατασκευαστή.

Το μοντέλο αυτό που λέει είναι στάνταρ αφού έχω και το κουτί τους.

Επίσης ισχύει το 1.35V

Δοκίμασα στο αυτόματο όλες τις επιλογές και μου συγχρονίζουν στα 1333MHz και με timings 9-9-9-24

Για πιο λόγο όταν το βάζω χειροκίνητα μου τις πάει στα 800MHz.Κάνω κάτι λάθος;

Πάω στο BIOS->Memory Settings και βάζω αυτά που είπα στο προηγούμενο ποστ.

Μήπως παίζει καμιά ασυμβατότητα με τη μητρική;

Δημοσ.

Υπάρχουν οι μνήμες σου στην ram support list της μητρικής σου; (αν και αυτές οι support list ενημερώνονται κάθε 100 χρόνια)

Δημοσ.
Υπάρχουν οι μνήμες σου στην ram support list της μητρικής σου; (αν και αυτές οι support list ενημερώνονται κάθε 100 χρόνια)

Από G.Skill αυτές λέει ότι υποστηρίζει:

F3-12800CL7D-4GBBHZ

F3-12800CL7D-4GBPI

F3-12800CL9D-4GBNQ

F3-12800CL9D-4GBECO

Οι δικές μου είναι οι F3-12800CL7D-4GBECO.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...