Προς το περιεχόμενο

Κεραυνός και UPS

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, το U.P.S. δεν προσφέρει επαρκή προστασία (δεν μπορεί να είσαι ξένοιαστος) από κεραυνούς. Η καλύτερη λύση είναι αφαίρεση από την πρίζα. Και τον router/modem και από την τηλεφωνική.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εξαρτάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από την μάρκα του UPS, η ζημια που θα πάθεις, π.χ κάποια APC δίνουν εγγύηση πολλές χιλιάδες € αν σου χαλάσει εξοπλισμός.

Συγγνώμη που επιμένω, αλλά η APC δεν σου δίνει εγγύηση για προστασία από κεραυνούς?

Δημοσ.

Στην αρχή αυτό νόμιζα ότι έγινε, γιατί δεν είχα καταλάβει ότι έπεσε η ασφάλεια του δωματίου μου και επειδή είχα ρεύμα σε όλο το σπίτι και το UPS έδειχνε ότι δεν παίρνει τροφοδοσία από τη πρίζα, πίστευα ότι έκαψε την ασφάλεια. Δοκίμασα μία λάμπα στη πρίζα και πάλι δεν λειτούργησε, οπότε πήγα στον πίνακα.

Δημοσ.

Βασικα εισαι πολυ τυχερος που τη γλιτωσες με ενα δισκο,καμια συσκευη δε μπορει να σε προστατευσει απο τοσο μεγαλη ταση εκτος αν εχει μελετηθει σωστη αντικεραυνικη προστασια στην κατοικια απο τον πινακα και πισω κατι το οποιο δεν απαντατε συχνα

οποτε you are a luky boy :P

Δημοσ.

Πιστευετε οτι ενα lapitopi που ουσιαστικα ειναι φυσικο ups θα την γλιτωνε?? (εφοσων ηταν φυσικα στην πριζα)

Δημοσ.

Μπα... πιο πιθανο να καιγόταν, τουλάχιστον ο μετασχηματιστής του.

Εδώ τα τροφοδοτικά laptop καίγονται και χωρίς κεραυνό...

Δημοσ.

Δημοσ.

Δηλαδη το βγαζω το aceraki μου ακομη και απο την πριζα οταν μπουμπουναει εε? οκ λοιπον..

Δημοσ.

Δηλαδη το βγαζω το aceraki μου ακομη και απο την πριζα οταν μπουμπουναει εε? οκ λοιπον..

Δημοσ.

φίλε όπως και να γινε πήρες ένα μάθημα... εγώ το πήρα πριν κάτι χρόνια οπου κεραυνός πέρασε απο καλώδια οτε και μου έκαψε την μισή μητρική, modem, και 2-3 συσκευές ... η μητρική ήταν αγορασμένη 3 ημέρες και ήταν πολύ καλή για την εποχή ευτυχώς είχα την τύχη να μου την περάσουν στην εγγύηση (οι καλές εποχές του πλαισίου)... τώρα όποτε βλέπω άσχημη κατάσταση έξω καλώς η κακώς κλείνω τα πάντα να χω το κεφάλι μου ήσυχο...

Δημοσ.

φίλε όπως και να γινε πήρες ένα μάθημα... εγώ το πήρα πριν κάτι χρόνια οπου κεραυνός πέρασε απο καλώδια οτε και μου έκαψε την μισή μητρική, modem, και 2-3 συσκευές ... η μητρική ήταν αγορασμένη 3 ημέρες και ήταν πολύ καλή για την εποχή ευτυχώς είχα την τύχη να μου την περάσουν στην εγγύηση (οι καλές εποχές του πλαισίου)... τώρα όποτε βλέπω άσχημη κατάσταση έξω καλώς η κακώς κλείνω τα πάντα να χω το κεφάλι μου ήσυχο...

Δημοσ.

Τι θα πεί μισή μητρική;

Ξεροψήθηκε αλλά μόνο από την μία πλευρά;:-D

Δημοσ.

Τι θα πεί μισή μητρική;

Δημοσ.
Τι θα πεί μισή μητρική;

χαχχα ναι η άλλη μισή είχε αλεξικέραυνο... :-D:-D μου έκαψε 2 usb και κάτι άλλο... γενικά bootaρε αλλα δεν ξέρω για πόσο αφου την γύρισα την επόμενη μέρα... η ιστορία έχει και συνέχεια... πάω απο το μαγαζί να πάρω την ίδια μητρική που μου φέραν αλλαγή (τότε υπήρχε μόνο το πλαίσιο της γλυφάδας στα νότια προάστια και γνωριζόμασταν καλά με το προσωπικό αφου δεν υπήρχε τρελή ζήτηση για pc) ... και 10 λεπτά πριν μπώ στο μαγαζί μπαίνει πελάτης με την γυναίκα του και κατα τύχη αγοράζει την μητρική μου... εγώ το βλέπω αλλα υποθέτω οτι θα έχει και άλλες ίδιες... πάω λοιπόν μόλις φεύγει αυτός να ζητήσω την αλλαγή μου και είχε κάνει φτερά.. και τελικά πήρα το επόμενο μοντέλο που είχε 50 ευρώ παραπάνω.. φυσικά δωρεάν.. είδες τι κάνει ο κεραυνός καμιά φορά..??? :-D:-D η μητρική που πήρα τελικά (για την ιστορία και μόνο) ήταν αυτή...

http://www.giga-byte.co.uk/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=1595

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...