Heatspreader Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Σήμερα, στην Αγία Παρασκευή τουλάχιστον, έριξε χαλάζι και γερή μπόρα. Είχα κλείσει από τα πολύπριζα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και είχα ανοιχτό μόνο το PC με όλα τα περιφερειακά του, στο UPS. Σε κάποια φάση βλέπω στην αυλή μία σπίθα πάρα πολύ γερή (δεν το έχω ξαναδεί αυτό), έγινε χαμός. Το PC έκανε επανεκκίνηση ακαριαία (πρώτο περίεργο) και μου κάηκε και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, όπου ευτυχώς είχα πολύ λίγα δεδομένα (δεύτερο περίεργο). Στη πρίζα που ήταν το UPS έπεσε η ασφάλεια του σπιτιού. (Η ασφάλεια για το δωμάτιο μου και το μπάνιο). Μύρισε κάτι καμένο εκείνη τη στιγμή και φοβήθηκα μήπως έχει πάρει φωτιά το σπίτι και μέσα στον χαλασμό βγήκα έξω να δω και ευτυχώς δεν ήταν αυτό. Ρωτάω τώρα εγώ που είναι η προστασία του UPS? Επιτρέπεται κάτι τέτοιο?
iceman79 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Καταρχάς λυπάμαι για το τί σου συνέβη Αλλα μή ζητάτε βρε και θαύματα. Αν θέλεις καλή προστασία απο κεραυνούς θα πρέπει να βάλεις 2 πράγματα 1) Στον ηλεκτρολογικό πίνακα αντικεραυνικό ράγας. 2) Στην γραμμή ΟΤΕ πάλι, το αντίστοιχο αντικεραυνικό.
Errik Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Τι μάρκα είναι το UPS; Γενικά καλό είναι να υπάρχει και ένας surge protector πριν από το UPS, αλλά δεν θεωρείται και απαραίτητο. Εξαρτάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από την μάρκα του UPS, η ζημια που θα πάθεις, π.χ κάποια APC δίνουν εγγύηση πολλές χιλιάδες € αν σου χαλάσει εξοπλισμός. Πάντως οι κεραυνοί είναι κάτι αρκετά απρόβλεπτο και ο,τι και να κάνεις, 100% προστασία δεν μπορείς να έχεις. Απλά παίζεις με τα ποσοστά (όπως και σε άλλες καταστροφές του υπολογιστή...)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 το γράφει στην υπογραφή, APC και καλό μοντέλο μάλιστα... 2) Στην γραμμή ΟΤΕ πάλι, το αντίστοιχο αντικεραυνικό. ξεσκίζει το συγχρονισμό όμως αυτό
iceman79 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 ξεσκίζει το συγχρονισμό όμως αυτό Οχι αναγκαστικα. Μπορεις να βαλεις μονο το "βαρελακι" ή αλλιώς "σπινθιριστη" πανω στη ρεγλετα της οικοδομης (η και μεσα στο σπιτι). Χαζος ειναι ο ΟΤΕ που τα εχει παντου μεσα στις εγκαταστασεις του (στους κατανεμητες, εκει στα σημεια καταληγουν τα καλωδια που βγαινουν απο τον ΟΤΕ)
simon23196 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 το ποιο λογικό είναι να είχε τελειώσει η μπαταρία του ups ή να μην είχες συνδέσει κάτι καλά. έχασες κάτι σημαντικό;;;
Heatspreader Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Τελικά δεν έχασα τα δεδομένα μου. Δοκίμασα τον εξωτερικό σκληρό με μετασχηματιστή από τον άλλο LaCie εξωτερικό δίσκο και πάλι τίποτα. Ο δίσκος γύρναγε, αλλά δεν εμφανιζόταν στα Windows. Σκέφτηκα ότι έχει χαλάσει η πλακέτα από το κουτάκι του εξωτερικού. Το άνοιξα, έβγαλα τον δίσκο από το κουτάκι και τον σύνδεσα ως εσωτερικό SATA. Αντέγραψα τα δεδομένα μου και όλα καλά. το ποιο λογικό είναι να είχε τελειώσει η μπαταρία του ups ή να μην είχες συνδέσει κάτι καλά. έχασες κάτι σημαντικό;;; Μα το UPS πρώτη φορά με αφήνει. Όποτε πέσει το ρεύμα έχω για τουλάχιστον ένα τέταρτο PC για Internet. Εξαρτάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από την μάρκα του UPS, η ζημια που θα πάθεις, π.χ κάποια APC δίνουν εγγύηση πολλές χιλιάδες € αν σου χαλάσει εξοπλισμός. Πρέπει να κάνω εγώ κάτι? Έστω για τον δίσκο. Θα πρέπει να πάρω μία εξωτερική θήκη. Γενικότερα ο κεραυνός είναι κάτι που τα UPS δεν σε σώζουν πάντα? Όχι τίποτα άλλο, αν είναι να το δώσω και να πάρω ένα TurboX.
firewalker Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Γενικά, αν ο κεραυνός περάσει στο δίκτυο θέλεις θαύμα για να μην πάθει κάποια συσκευή κάτι.
Heatspreader Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Ωραία. Ερώτηση: 1) Το UPS γιατί το έχεις? 2) Γιατί έκανε Restart το PC? Δεν έκλεισε!
umaga Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 αναλογος το ποσο κοντα στο σπιτι σου θα πεσει ο καραυνος ασε που μιλαμε για χιλιαδες βολτ.... εμενα μου εχει καψει μια καρτα εθερνετ
Roger Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Μηπως ειχε πριζα η αυλη ή κανενα ξεχασμενο πολυπριζο?
firewalker Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Κεραυνός: 1~2 Gvolts, 30~500 KAmps. Το U.P.S. το έχουμε κυρίως για πτώση τάσης και όχι για τους κεραυνούς. Το πως θα αντιδράσει μία συσκευή σε κεραυνό... Αν θα κάνει επανεκκίνηση ενώ δεν έπρεπε, αν θα κλείσει, αν θα βγάλει καπνούς κ.λ.π. άγνωστο.
Heatspreader Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Μου λέτε δηλαδή ότι το UPS δεν είναι για προστασία ρε παιδιά? Αυτό που έμαθα από την ιστορία, ευτυχώς ανώδυνα καθώς θα μου κοστίσει 20Ευρώ για ένα κουτί ώστε να βάλω τον δίσκο, είναι ότι σε βροχή με κεραυνούς σβήνω το PC και κλείνω όλα τα πολύπριζα και γράφω ότι έχουν οι δίσκοι σε DVD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.