Προς το περιεχόμενο

συνθεση pc με cpu E7500

cardenas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια,

μου περισευει ενας Ε7500 και θελω να φτιαξω ενα pc(μονο κουτι) με βαση αυτον.

οτι πιο φτηνο τοσο καλυτερο. τον θελω για programming,HD ταινιες και games(fm,pes)

προυποθεσεις:

-RAM: 4GB. HyperX Kingston(ποιο μοντελο ακριβως?)

-HrdDsk: WD 500Gb(ποιο μοντελο ακριβως?)

-VGA: με HDMI

μπορειτε να με βοηθησετε με την υπολοιπη συνθεση?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Ψάξε καλύτερα μεταχειρισμένα part, ειδικά για motherboard/μνήμες/gpu/τροφοδοτικό με υπόλοιπο εγγύησης. Δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για ένα τέτοιο σύστημα.

Δημοσ.

Mobo ECS P35T-A 56,85

Ram KINGSTON HYPERX DDR2 4GB (2X2GB) PC6400 800MHZ 104,70

Vga Connect3D 4670 512MB, DDR3 40,31 (Eίναι ευκαιρία, χτύπα τη όσο προλαβαίνεις)

Psu HEROICHI 400W-TE GREEN RET 80plus 39,00

Διαφορετικά αυτό που είναι ελάχιστα ακριβότερο: Chieftec A-135 Series PSU 400W

Hdd Samsung SpinPoint F3 500GB 49,99

Dvd/rw LG GH22NS50 Black DVD-RW +/- 19,99

Case Xigmatek Asgard II Midi Tower Black 34,50

Aν μπορείς να διαθέσεις λίγα παραπάνω τότε και το παρακάτω Case αποτελεί καλή επιλογή καθώς είναι σε καλή τιμή:

Silverstone Precision SST-PS02B Case

Σύνολο ~ 345,00

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις.

@lionheart

η vga που προτεινεις εχει hdmi θυρα? αν οχι μπορεις να προτεινεις καποια αλλη?

επισης παρατηρω οτι προτεινετε ξεχωριστα κουτι κ τροφοδοτικο. δεν ειναι καλη λυση

να παρω ενα φτηνο κουτι με ενσωματομενο τροφοδοτικο?

Δημοσ.
ευχαριστω για τις απαντησεις.

@lionheart

η vga που προτεινεις εχει hdmi θυρα? αν οχι μπορεις να προτεινεις καποια αλλη?

επισης παρατηρω οτι προτεινετε ξεχωριστα κουτι κ τροφοδοτικο. δεν ειναι καλη λυση

να παρω ενα φτηνο κουτι με ενσωματομενο τροφοδοτικο?

Η vga που προτείνω δεν έχει hdmi αλλά dvi. Αυτό όμως δεν σε χαλάει διότι το πιθανότερο είναι να έχει αντάπτορα μέσα στο κουτί (dvi σε hdmi). Σε περίπτωση που δεν έχει αγοράζεις ένα με 2-3 max ευρώ. Κάρτα πάντως τόσο δυνατή σε τόσο χαμηλή τιμή δεν θα βρείς καθώς είναι προσφορά και φυσικά δεν θα παίζεις μόνο τα games που αναφέρεις αλλά και πολύ πιο βαριά νέα παιχνίδια σε καλές αναλύσεις.

Όσον αφορά το case και το τροφοδοτικό. Ναι, είμαστε όλοι υπέρ της αγοράς ξεχωριστά case και psu, διότι τα psu που έχουν τα φθηνά κουτάκια είναι όλα noname και αμφιβόλου ποιότητας / απόδοσης. Το psu είναι σημαντικό διότι τροφοδοτεί το μηχάνημά σου και αν καεί ή δεν τα βγάζει πέρα είναι πολύ πιθανό να πάρει και κάτι άλλο μαζί του φεύγοντας. ;)

Αυτά που σου προτάθηκαν και φθηνά είναι και ποιοτικά και επώνυμα.

350 ευρώ για έτοιμο, καλούτσικο σύστημα είναι πολύ καλή τιμή.

Επίσης αυτό που δεν καταλαβα είναι γιατί θέλεις αποκλειστικά τις kingston hyperX μνήμες. Μπορείς να πάρεις άλλο σετάκι (2χ2gb) στα 800mhz με λιγότερα χρήματα και να κάνεις ακριβώς την ίδια δουλειά. Όπως αυτές χ 2 για παράδειγμα.

Εκτός και αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με overclock οπότε τότε αλλάζει το πράγμα. Στην περίπτωση αυτή όμως θα χρειαστείς και aftermarket ψύκτρα για τον επεξεργαστή, οπότε δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Εκτός και αν κάνω λάθος. :-)

Δημοσ.

λογω programming θελω 4gb μνημη και οσο το δυνατον πιο γρηγορη(γι αυτο επιλεγω hyperx). βεβαια αν σε ταχυτητα κ αξιοπιστια αυτες που προτεινεις ειναι ισαξιες δεν εχω θεμα.

400w τροφοδοτικο ειναι αρκετο για αυτο το συστημα ε?

με μετρατροπη απο dvi se hdmi θα εχω αναλυση 1920χ1080?

Δημοσ.
λογω programming θελω 4gb μνημη και οσο το δυνατον πιο γρηγορη(γι αυτο επιλεγω hyperx). βεβαια αν σε ταχυτητα κ αξιοπιστια αυτες που προτεινεις ειναι ισαξιες δεν εχω θεμα.

Όχι δεν θα δείς καμμιά διαφορά. Μάλιστα μπορείς να βρείς, αν κανεις μια βόλτα απο πλαίσιο και φθηνότερα στικάκια 2gb μνημών (5-5-5-18, 800mhz) όπως οι adata που πήρα εγώ για το 2ο pc μου στα 35 μόλις ευρώ το ένα (σύνολο 70 για τα 2χ2). Διαφορά ξαναλέω δεν θα δείς. ;)

400w τροφοδοτικο ειναι αρκετο για αυτο το συστημα ε?

Όχι δεν θα έχεις πρόβλημα. Και τα 2 που σου προτείνω είναι πολύ καλά 400άρια psu 80plus efficiency και θα σε καλύψουν με το παραπάνω και για μελλοντική πρόσθεση hardware (άλλη κάρτα, επιπλέον σκληροί κλπ) :-)

με μετρατροπη απο dvi se hdmi θα εχω αναλυση 1920χ1080?

Φυσικά και θα έχεις. Μάλιστα το dvi με το hdmi δεν έχουν διαφορά σε θέμα εικόνας. Και τα 2 είναι το ίδιο. Απλά με το hdmi μεταφέρεις και ήχο, αυτή είναι η μόνη τους διαφορά. Όπως σου είπα αν θέλεις αποκλειστικά να χρησιμοποιήσεις hdmi καλώδιο αγοράζεις έναν αντάπτορα απο dvi σε hdmi, αν δεν υπάρχει στα παρελκόμενα της κάρτας όπως σου είπα παραπάνω. :-)

Σκληρό θα πάρεις τον samsung f3 διότι είναι γρηγορότερος απο τον wd.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...