tyranous Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Τελικά τον πήγα στα 2.88Ghz και είδα καλή διαφορά. Στο 3D Mark06 έπιασα 13.720. Σκέφτομαι να πάρω έναν μεταχειρησμένο Q6600, να περάσω Windows 7 64bit και να βρω και μια οθόνη 1920χ1080 ώστε το bottleneck να φύγει όσο πιο πολύ γίνεται. Χάζευα τα benchmark tests και είδα πως είμαι πολύ χαμηλά για 5870.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 μην κοιτάς τα benchmarks, ειδικά τα 3DMark είναι cpu bound, κοίτα μέσα σε games αν είχες αύξηση επιδόσεων
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 μην κοιτάς τα benchmarks, ειδικά τα 3DMark είναι cpu bound, κοίτα μέσα σε games αν είχες αύξηση επιδόσεων
tyranous Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Ναι είδα μεγάλη διαφορά σε όλα. Επίσης βρήκα ένα πολυ ωραίο link για όσους θέλουν να ασχοληθούν πιο ειδικα με το bottleneck. http://alienbabeltech.com/main/?p=13454
tyranous Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Ναι είδα μεγάλη διαφορά σε όλα. Επίσης βρήκα ένα πολυ ωραίο link για όσους θέλουν να ασχοληθούν πιο ειδικα με το bottleneck. http://alienbabeltech.com/main/?p=13454
tyranous Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Τελικά λίγο λίγο το overcocking τα σκάτωσα. Το πήγα 3.2 GHz και το PC δεν bootάρει. Όλα τα fans ξεκινούν κανονικά και ακούγεται ενα παρατεταμένο μπιιιιιιιιιιιιιιιπ απο την μητρικη. Εχω Striker Extreme + E6600 (65nm, 2.33GHZ Stock) + 5870 1GB Να πάρω μητρικη νεα με i7 socket και το HAF της Coolermaster sta 100E + cpu? Κάτι αντιστοιχο για απόδοση/τιμή σε AMD? Τα σκάτωσα στη CPU και ηθελα να γλυτωσω αναβαθμιση. (το κουτι μου ειναι ένα chieftec full, το φτηνοτερο full που έχει το πλαισιο..) Ειμαι απελπισμενος.
kanesaxo Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Το Ηαf στο προτείνω ενεπιφυλακτα. Δεν γνωριζω να σου πω ομως αν ειναι καλυτερο ή χειρότερο απο το δικο σου.Παντως παρατηρω πολές καλες θερμοκρασίες για καλοκαιρι. Απλως να γνωριζεις,πως επειδη δεν εχει φιλτρα,γεμιζει ευκολα σκονη (σιγα τα ωα) και επισης ειναι αρκετα ησυχο με τα φανς που διαθετει. Υ.Γ. υπαρχει ολοκληρο θεμα για το Ηαφ,τσεκαρε το!
d3m0n Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Τελικά λίγο λίγο το overcocking τα σκάτωσα. Το πήγα 3.2 GHz και το PC δεν bootάρει. Όλα τα fans ξεκινούν κανονικά και ακούγεται ενα παρατεταμένο μπιιιιιιιιιιιιιιιπ απο την μητρικη. Εχω Striker Extreme + E6600 (65nm, 2.33GHZ Stock) + 5870 1GB Να πάρω μητρικη νεα με i7 socket και το HAF της Coolermaster sta 100E + cpu? Κάτι αντιστοιχο για απόδοση/τιμή σε AMD? Τα σκάτωσα στη CPU και ηθελα να γλυτωσω αναβαθμιση. (το κουτι μου ειναι ένα chieftec full, το φτηνοτερο full που έχει το πλαισιο..) Ειμαι απελπισμενος. Ωραία, μόλις βγάλεις το pc απ' το ρεύμα και βγάλεις το καλώδιο τροφοδοσίας του τροφοδοτικού και βγάλεις την μπαταρία της μητρικής για κανά 2λεπτο θα ξε-απελπιστείς.
liakjim Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Τελικά λίγο λίγο το overcocking τα σκάτωσα. Το πήγα 3.2 GHz και το PC δεν bootάρει. Όλα τα fans ξεκινούν κανονικά και ακούγεται ενα παρατεταμένο μπιιιιιιιιιιιιιιιπ απο την μητρικη. Εχω Striker Extreme + E6600 (65nm, 2.33GHZ Stock) + 5870 1GB Να πάρω μητρικη νεα με i7 socket και το HAF της Coolermaster sta 100E + cpu? Κάτι αντιστοιχο για απόδοση/τιμή σε AMD? Τα σκάτωσα στη CPU και ηθελα να γλυτωσω αναβαθμιση. (το κουτι μου ειναι ένα chieftec full, το φτηνοτερο full που έχει το πλαισιο..) Ειμαι απελπισμενος. Ανοιξε το κουτι , αφαιρεσε την μπαταρια για 2-3 δευτερολεπτα και θα επανελθουν ολες οι ρυθμισεις της μητρικης στο default και αν δεν εχει καει κατι , λογικα θα εισαι οκ. Μετα ξανα-ανεβαζεις στα τελευταια ασφαλη-μεγιστα επιπεδα.
tyranous Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Η μπαταρία της mobo πώς βγαίνει; Θέλει λύσιμο όλη; Ευχαριστώ πολύ για το support σας so far
d3m0n Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Όχι, έχει ένα σιδεράκι το τραβάς προς τα πίσω, και μετά με ένα κατσαβιδάκι την βγάζεις για 1-2 λεπτά. Αλλά τα κυκλώματα του υπολογιστή δεν πρέπει να διαρρέονται από ρεύμα εκείνη την ώρα.
tyranous Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Πράγματι έτσι κι έγινε. Έχω παρατηρήσει κάτι όμως. Όταν το έχω overlocked και ξεκινάω το PC, αργεί κάμποσο να δείξει την πρώτη οθόνη της Μobo. Που οφείλεται αυτό;
SomethingGR Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Πράγματι έτσι κι έγινε. Έχω παρατηρήσει κάτι όμως. Όταν το έχω overlocked και ξεκινάω το PC, αργεί κάμποσο να δείξει την πρώτη οθόνη της Μobo. Που οφείλεται αυτό; Φυσιολογικο ειναι αυτο, τουλαχιστον για τις motherboard της Asus. Το εχω παρατηρησει και στα 2 pc που εχω, και εχουν και τα 2 Asus μητρικες, το ενα μαλιστα ειναι και i7 και εχει την Rampage II Extreme και κανει τα ιδια. Μην φοβασαι τα εχει αυτα το Overclocking αλλα κερδιζεις πολλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.