Προς το περιεχόμενο

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

salida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τον κόσμο του insomnia!!!

Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για να βγάλει κάποιος άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για να κάνει service Η/Υ και αν συνεπάγεται οτι πρέπει να κάνεις και εταιρία.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για να κάνεις service Η/Υ.

Μπορεί να είσαι απόφοιτος νηπιαγωγείου πχ.

Απλά κάνεις έναρξη στην εφορία και στον ΟΑΕΕ.

Τώρα αν έχεις εγκαταστάσεις εργαστηρίου, απευθύνσου στη Νομαρχία σου.

Δημοσ.

Δεν χρειάζετε τίποτα δηλαδή παρα μόνο έναρξη στην εφορία για να κόβεις αποδήξεις ? Στον ΟΑΕΕ γράφεσε για να "κολλάς" ένσημα ?

Δημοσ.

Πως θα κάνεις έναρξη αν δε γραφτείς στον ΟΑΕΕ;

Αν απευθυνθείς σε λογιστή θα σου λυθούν όλες οι απορίες και θα κάνει όλη τη διαδικασία εκείνος για σένα. Έναρξη, άδειες, θεώρηση, ΦΠΑ...

ή μπορείς να τα βγάλεις πέρα και μόνος σου, όπως άλλωστε ο λογιστής μπορεί να φτιάξει το pc μόνος του :)

Δημοσ.
Δεν χρειάζεσαι άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για να κάνεις service Η/Υ.

Μπορεί να είσαι απόφοιτος νηπιαγωγείου πχ.

Απλά κάνεις έναρξη στην εφορία και στον ΟΑΕΕ.

Τώρα αν έχεις εγκαταστάσεις εργαστηρίου, απευθύνσου στη Νομαρχία σου.

Και στο ΤΕΒΕ.

Δημοσ.

Εννοείται πως χρειάζεται να γραφτείς στο οικείο επαγγελματικό επιμελητήριο. Με το που γραφτείς ασφαλίζεσαι υποχρεωτικά και στον ΟΑΕΕ (εκτός αν είσαι στο ΤΕΕ οπότε πας στο ΕΤΑΑ). Επίσης έχει υπογραφεί και το ΠΔ (ΠΔ 44-2009 Επαγγελματική κατοχύρωση των διπλωματούχων μηχανικών και των πτυχιούχων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) που ορίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων πληροφορικής. Ο τίτλος μη σε ξεγελά πολυτεχνικές, αει και ατει έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα.

Δημοσ.
Πως θα κάνεις έναρξη αν δε γραφτείς στον ΟΑΕΕ;

Αν απευθυνθείς σε λογιστή θα σου λυθούν όλες οι απορίες και θα κάνει όλη τη διαδικασία εκείνος για σένα. Έναρξη, άδειες, θεώρηση, ΦΠΑ...

ή μπορείς να τα βγάλεις πέρα και μόνος σου, όπως άλλωστε ο λογιστής μπορεί να φτιάξει το pc μόνος του :)

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο!!!! Έναρξη θέλει να κάνει, όχι να κρατήσει βιβλία....

Κανονικά το κράτος οφείλει να μου μάθει πως λειτουργούν οι νόμοι με βάσει των οποίων με κρίνει και βρίσκω δουλειά. Δεν οφείλει να με μάθει να φτιάχνω pcs.....

Aυτήν την παπαριά (με τα συγχωρήσεως ) του " κάνω επάγγελμα την άγνοια και την έλλειψη πληροφόρησης" δεν την καταλαβαίνω....

Πάλι καλά που βγάζουνε και τους νόμους στο διαδίκτυο να λες....

Δημοσ.

jimarass η άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται. Δεν μπορείς να απαιτήσεις από το κράτος να σε εκπαιδεύσει με τους κατάλληλους νόμους και διατάξεις που τυχόν να σου χρειαστούν, όπως δεν μπορεί να σου απαγορεύσει κανείς να διαβάσεις μόνος σου. Υποτίθεται ότι γνωρίζεις και αν κάνεις λάθος πληρώνεις. Γι' αυτό υπάρχει η αγορά υπηρεσιών. Δικηγόροι, Λογιστές, Σύμβουλοι κτλ.

Κατάλαβες; That's life.

Κατά τη γνώμη σου η παροχή υπηρεσιών πρέπει να καταργηθεί από την αγορά. Βάλε καλά στο μυαλό σου ότι η γνώση πωλείται, ότι γνώση και να είναι αυτή.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο, είναι τόσο απλό.

Δημοσ.

Aυτήν την παπαριά (με τα συγχωρήσεως ) του " κάνω επάγγελμα την άγνοια και την έλλειψη πληροφόρησης" δεν την καταλαβαίνω....

Να στο εξηγήσω: λέγεται επιστήμη, τεχνική κατάρτιση, εξειδίκευση. Πολύ διαδεδομένο φαινόμενο στο ανθρώπινο είδος, στηρίζεται στην ιδέα πως συλλογικά μπορούμε να γνωρίζουμε περισσότερα απ' ότι ο καθένας μόνος του. Εκεί πάνω είναι χτισμένη η δομή της κοινωνίας όπως την ξέρεις.

Δημοσ.

αν το ρωτάς για τον frenzy, κι εγώ το υποπτεύομαι ότι μας κοροϊδεύει αλλά χωρίς επιβεβαίωση. Αν το λες για τον τζιμαρα, όχι δεν είναι.

Δημοσ.
jimarass η άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται. Δεν μπορείς να απαιτήσεις από το κράτος να σε εκπαιδεύσει με τους κατάλληλους νόμους και διατάξεις που τυχόν να σου χρειαστούν, όπως δεν μπορεί να σου απαγορεύσει κανείς να διαβάσεις μόνος σου. Υποτίθεται ότι γνωρίζεις και αν κάνεις λάθος πληρώνεις. Γι' αυτό υπάρχει η αγορά υπηρεσιών. Δικηγόροι, Λογιστές, Σύμβουλοι κτλ.

Κατάλαβες; That's life.

Κατά τη γνώμη σου η παροχή υπηρεσιών πρέπει να καταργηθεί από την αγορά. Βάλε καλά στο μυαλό σου ότι η γνώση πωλείται, ότι γνώση και να είναι αυτή.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύσουμε περισσότερο, είναι τόσο απλό.

Σόρυ, δεν οφείλει το κράτος να μου μάθει τους βασικούς νόμους??

Δεν οφείλει το κράτος να μου μάθει πως βγαίνει το χρήμα?

Δε λέω να μου μάθει τα πολύπλοκα πράγματα. Για αυτά όπως λες υπάρχουν τα επαγγέλματα που παρέχουν υπηρεσίες. Εγώ μιλάω για τα βασικά...και θεωρώ ότι θέματα όπως έναρξη επαγγέλματος θα έπρεπε ή να διδάσκονται ή να παρέχονται απλά και εύκολα ως πληροφορία με κάποιο τρόπο, πχ διαδίκτυο.....

Δημοσ.
Να στο εξηγήσω: λέγεται επιστήμη, τεχνική κατάρτιση, εξειδίκευση. Πολύ διαδεδομένο φαινόμενο στο ανθρώπινο είδος, στηρίζεται στην ιδέα πως συλλογικά μπορούμε να γνωρίζουμε περισσότερα απ' ότι ο καθένας μόνος του. Εκεί πάνω είναι χτισμένη η δομή της κοινωνίας όπως την ξέρεις.

To oποιο φαινομενο στην Ελληνικη κοινωνια ειναι at par με την Ζιμπαμπουε(χωρις να θελω να θιξω την Ζιμπαμπουε μιας και αναγκαστικα συγκρινεται με Ελλαδα)

Ο jim εχει δικιο.Οταν το κρατος σε βαζει σε εναν γραφειοκρατικο κικεωνα κ απαιτει κ εσυ να ακολουθησεις την οποια ακυροσυνη του τουλαχιστον οφειλει να προσανατολιζει οσο καλυτερα μπορει τους πολιτες.Αλλιως αντε γεια

---------- Προσθήκη στις 16:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:49 ----------

Δε λέω να μου μάθει τα πολύπλοκα πράγματα. Για αυτά όπως λες υπάρχουν τα επαγγέλματα που παρέχουν υπηρεσίες. Εγώ μιλάω για τα βασικά...και θεωρώ ότι θέματα όπως έναρξη επαγγέλματος θα έπρεπε ή να διδάσκονται ή να παρέχονται απλά και εύκολα ως πληροφορία με κάποιο τρόπο, πχ διαδίκτυο.....

+1000000000

Δημοσ.

To oποιο φαινομενο στην Ελληνικη κοινωνια ειναι at par με την Ζιμπαμπουε(χωρις να θελω να θιξω την Ζιμπαμπουε μιας και αναγκαστικα συγκρινεται με Ελλαδα)

Ο jim εχει δικιο.Οταν το κρατος σε βαζει σε εναν γραφειοκρατικο κικεωνα κ απαιτει κ εσυ να ακολουθησεις την οποια ακυροσυνη του τουλαχιστον οφειλει να προσανατολιζει οσο καλυτερα μπορει τους πολιτες.Αλλιως αντε γεια

---------- Προσθήκη στις 16:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:49 ----------

+1000000000

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...