yiannis_1 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Ολα κομπλε. Δεν μου λες τωρα,γιατι στο ide bootaρει πιο γρηγορα το pc[17sec]ενω στο AHCI κνει 38 δευτερα και αν και στα benchmark δειχνει μεγαλυτερα read ,στο πρακτικο τομεα μου φαινετε πιο αργο απο τον Ide?Παραξενο δεν ειναι? Άστον εκεί που σου αφήνει καλύτερη αίσθηση. Εγω τον 1ο με samsung controller τον εχω ide και τον 2ο που εχει intel controler τον εχω σε AHCI. Απο ενα άρθρο που είχα διαβάσει παλιότερα μόνο οι ιντελ πήγαιναν καλύτερα σε ahci. Τώρα βέβαια απο sandforce που εχεις εσυ δεν εχω ιδέα αφου είναι πολύ πιο πρόσφατος controler. Η μόνη βασική διαφορά είναι ότι σε AHCI εχεις hotplug ενω σε ide όχι αλλά ούτος οι άλλος οι δίσκοι μου είναι βιδωμένοι πάνω στο pc και δεν χρησιμοποιώ αυτό το feature ποτέ. Αν εχεις κανά case σαν το corsair obsidian ισως να εχει κάποιο νόημα το feature σε απλά κουτιά σαν το δικό μου κλαιν μάιν. Απόλαυσε τον εκει που βλέπεις πως είναι καλύτερος και μη σκοτίζεσαι άλλο. Με γειές.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστω πολυ.Τον αφηνω σε ide γιατι σε AHCI εινα εμφανεστατα πιο αργος και στο boot αλλακ αι στο πως ανοιγει τα προγραμματα,κατι το οποιο ειναι πολυ περιεργο καθως οπως ειπα στα menchmark βγαζει παραπανω read αποτι σε ide
LouCi4er Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστω πολυ.Τον αφηνω σε ide γιατι σε AHCI εινα εμφανεστατα πιο αργος και στο boot αλλακ αι στο πως ανοιγει τα προγραμματα,κατι το οποιο ειναι πολυ περιεργο καθως οπως ειπα στα menchmark βγαζει παραπανω read αποτι σε ide Οπως ειπε και ο αλλος φιλος αστον εκει που τον βλεπεις πιο γρηγορο και ασε τα benches.Αλλοι ssd θελουν IDE και αλλοι ACHI,μεγαλο ρολο παιζει βεβαια και το chipset της μητρικης.Παντος παραξενο που στο ACHI σου αργει.Εμενα ο Vertex σε ACHI και παει σφαιρα και στο ΑΤΤο πιανει σχεδον τα νουμερα που αναφερει η OCZ.Σε IDE δεν τον εχω δοκιμασει καθολου.Τεσπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.