Timour21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 τελικά βάζοντας το καινούριο firmware, το drive "δείχνει" περισσότερα Gbyte ως χωρητικότητα?
scrooge Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 αυτο που εχω ειναι το τελευταιο κ οχι, δεν υποστηριζει κατι τετοιο. edit: τωρα ειναι ετσι: wtf?? χωρις να κανω τιποτα τι αυξομειωσεις ειναι αυτες?
EddieObscurant Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Τα νουμερά σου είναι οκ. Τα reallocated sectors count όμως όχι. Οποτε πήγαινε τον πίσω κατευθείαν πριν περάσουν οι 7-10 όπου στον αντικαθιστούνε κατευθείαν. Μπορεί οι προτροπές που σου δίνει το κάθε πρόγραμμα να είναι υπερβολικές ή και λάθος κάποιες φορές αλλά τα καθαρά νουμερα που σου δίνει το s.m.a.r.t είναι συνήθως σωστά. Και καινούριος δίσκος με reallocated sectors count σημαίνει ότι έχει πρόβλημα. Κατέβασε και το hd sentinel και δες και κει τι σου γράφει.
scrooge Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 ο liopyr λεει οτι αυτο ειναι ενταξει κ να μη δωσω σημασια κ εσυ να τον παω για rma... δεν μπορει να εχετε και οι 2 δικιο. θα πω το προβλημα κ στο forum της ocz να δω τι θα μου πουνε απο εκει. αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας πει εδω.. παντως ο ssd ειναι φοβερος κατα τα αλλα.απιστευτα γρηγορος σε οποιο προγραμμα κ αν ανοιξεις
liopyr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Νταξ, μη σε πάρω και στο λαιμό μου, και εγώ κάπου στο forum της ocz διάβαζα πως δε πολυστέκουν τα smart values.
scrooge Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 δεν τιθεται τετοιο θεμα μην ανησυχεις, θα το ψαξω κ εγω. Αν κ μου φαινεται οτι εχεις δικιο κ ο ssd ειναι μια χαρα γιατι παει σφαιρα. εχω παθει πλακα. ισως οχι τοσο στις raw ταχυτητες, - εκει το raid μου ηταν καλυτερο - αλλα στην αποκρισιμοτητα. τα παντα ανοιγουν λες κ φορτωνουν απο την ραμ. απιθανα γρηγορος!
tmjuju Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2010 Οι 50αριδες vertex II πόσο Overprovisioning άραγε να έχουν? Δεν υπάρχει τρόπος να μειωθεί (αυξάνοντας τη χωρητικότητα)? Αυτή την εντύπωση μου είχε δώσει ο anand σε παλιότερο άρθρο του… αλλά ούτε εγώ δεν έχω εντοπίσει κάπου το κατάλληλο ‘fix’.
gsa-electronics Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Προσφατα πηρα κι εγω τον ocz vertex 2 50 gig. Οταν εκανα καθαρη εγκατασταση τον windows 7 μετα ετρεξα μερικα απο τα Benchmark οπως το crystal disk mark, το hd tune, το AS SSD Benchmark, και σε ολα αυτα οι βαθμολογιες ηταν αρκετα χαμηλες απο της αναμενωμενες. Αναγνωση 194,4 και εγραφη 99,13. Δεν ξερω γιατι τοσο χαμηλα, παρολο που στα windows 7 τον αξιολογουν με 7,7 πραγμα που σημενη πως ο δισκος εχει αποδοση. Τελος ετρεξα τα Benchmark απο το EVEREST και εκει ειδα μεγαλες διαφορες στις μετρησης, ο δισκος εφτασε σχεδον στις αναμενωμενες τιμες. Τι γινετε ρε παιδια με αυτους τους vertex 2 ? μηπως κατι δεν παει καλα ? η τα προγραμματα αυτα δεν ειναι συμβατα με το δισκο? δεν μπορω να καταλαβω. Παντως ο δισκος τρεχει πολυ γρηγορα στο λειτουργικο και σε ολα τα προγραμματα. Τι να πω, ΜΗΠΩΣ χρειαζετε να εγκαταστησω κανα AHCI driver απο το cd της μητρικης? Η μηπως παιζουν ρολο και τι τσιπακια φοραει η μητρικη μας?
scrooge Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 μαλλον αυτο που λες οτι φταινε τα προγραμματα. εφοσον κ εσυ εχεις ιδια νουμερα με μενα αρα ετσι παιζει. amd ή intel εχεις? εγω θα τον δοκιμασω κ σε ich10 να δω τι κανει κ εκει.
EddieObscurant Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 gsa-electronics , εσύ τι reallocated sectors count έχεις? Για να δούμε αν τα προγράμματα διαβάζουν λάθος τα smart των vertex 2 (ίσως επειδή είναι καινούριοι ?) ή αν όντως του scrooge έχει κάποιο πρόβλημα. Κατέβασε το hd sentinel ή κάποιο άλλο πρόγραμμα και πες μας. scrooge , ρώτησες στα forum της ocz? Τι σου είπαν?
gsa-electronics Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 μαλλον αυτο που λες οτι φταινε τα προγραμματα. εφοσον κ εσυ εχεις ιδια νουμερα με μενα αρα ετσι παιζει. amd ή intel εχεις? εγω θα τον δοκιμασω κ σε ich10 να δω τι κανει κ εκει. AMD εχω φιλε μου, μητρικη της ASUS και επεξεργαστη τον 955. Λες να φταινε τα τσιπακια? τι να πω, για δοκιμασε τον και σε ich 10 και πες μας τι διαφορα εχει. υποψιαζομαι μηπως θα πρεπει να περασουμε drivers AHCI της Μητρικης μας μηπως και παει καλυτερα στις επιδοσης. Ηθελα επισης να ρωτησω αυτους που εχουν τους INTEL 80 και 120 GIGA, τι βαθμολογια τους δινουν τα windows 7 ? νομιζω πως 7,7 που δινει στον ocz ειναι πολυ καλη, δεν εχω δει τετοια βαθμολογια σε αλλους ssd απο οσους εχω δει. Αρα πως μερικα απο τα προγραμματα αυτα τον λενε τοσο χαμηλα? Δεν μπορω να καταλαβω......
EddieObscurant Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Και ο δικός μου ο ιντελ ο 80αρης 7,7 έχει αλλά δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο τι γράφουν τα win. Tι reallocated sectors count έχεις?
gsa-electronics Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δες τε μετρηση με το cristal diskmark Eδω με το hd sentials Εδω με το everest πολυ ποιο καλα αποτελεσματα. Aπο οτι φαινετε το sentials δεν μπορει να διαβαση το smart και ισως τα προγραμματα γι αυτο βγαζουν αυτες τι βαθμολογιες. ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΜΗ? ---------- Προσθήκη στις 14:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:29 ---------- Και ο δικός μου ο ιντελ ο 80αρης 7,7 έχει αλλά δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο τι γράφουν τα win. Tι reallocated sectors count έχεις? για δες λιγο της μετρησης φιλε EddieObscurant. τι γνωμη εχεις?
EddieObscurant Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Οπότε εκτός και αν και οι δύο σας πέσατε σε ελλατωματική παρτίδα, που δεν το νομίζω, μάλλον όντως τα προγράμματα δεν διαβάζουν σωστά τους συγκεκριμένους καινούριους vertex 2. Στείλε πάντως ένα test report to developer απο το hdd sentinel για να το φτιάξουν στην επόμενη έκδοση. Tα νούμερα σου μου φαίνονται οκ. Παρόμοια με αυτά που έχει το xbitlabs για τον 120 (λίγο χαμηλότερα βέβαια τα δικά σου, αφού έχεις τον 50αρη). Παρατήρησα πάντως ότι σε σχεση με τους ίντελ που τα διαφημιζόμενα νούμερα είναι πολύ κοντά με τα πραγματικά στους ocz το up to 285mb/s και 275mb/s αναφέρονται ουσιαστικά στα μεγαλύτερα μοντέλα. Ή ίσως δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα το trim??? Δεν ξέρω. Εχουν βγει πάντως και κάτι firmware update , δεν ξέρω τι κάνουν και αν τα χεις βάλει. (Μάλλον μεγαλώνουν λίγο το χώρο, απο τα 50->60 και απο τα 100->120 με μικρή πτώση στις επιδόσεις)
gsa-electronics Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2010 Ναι τα νουμερα ειναι οντος χαμηλα σε σχεση με αυτα που γραφουν στα τεχνικα χαρακτηριστικα. Οσο για το firmware update ο δισκος ηρθε με το τελευταιο που εχει βγαλει η ocz το 1.10 Το TRIM ειναι ενεργοποιημενο κανονικα. Επισεις να πω, πως το δισκο τον ετρεξα και σε sata επιλογη απο το bios με πιο χαμηλες επιδοσεις εναντι του AHCI που τον εχω τωρα. Παντως πρως το παρον δεν με ικανοποιησε ο δισκος με της επιδοσης αυτες που ειδα τον περιμενα καλυτερο και απο τα τοσα reviwe που ειχα διαβασει, αν και στα windows φαινετε να τρεχει γρηγορα, δνε ξερω με εχει μπερδεψη πολυ αυτος ο δισκος, ισως να μην τον επαιρνα αν ηξερα ετσι. Φιλε EddieObscurant σκεφτομαι να περασω drivers AHCI απο το cd της μητρικης μου να δω μηπως παιζει τιποτα απο εκει, μηπως γνωριζεις πως γινετe η διαδικασια για τα windows 7? Φλοπι δεν εχω στο συστημα απο usb stik γινετε? αναφερε σε παρακαλω αν ξερεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.