val007 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 64GB Crucial RealSSD C300 2.5-inch SATA 6GB/s €143.34 inc. VAT* http://www.crucial.com/eu/store/partspecs.aspx?IMODULE=CTFDDAC064MAG-1G1
LouCi4er Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 64GB Crucial RealSSD C300 2.5-inch SATA 6GB/s €143.34 inc. VAT*http://www.crucial.com/eu/store/partspecs.aspx?IMODULE=CTFDDAC064MAG-1G1 Απο αυτον που εβαλα εγω τη διαφορα εχει?
yiannis_1 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Αργός δεν είναι αλλά στα μικρά 4k reads-writes δεν φτάνει καν τον μικρό intel. Απο προσωπική εμπειρία αυτό δίνει και την μεγαλύτερη αίσθηση ταχύτητας. Τα γρήγορα μεγάλα writes που απλά με τους ιντελ εχουν τσακωθεί δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο γιατί σε σκληρούς 40-50 megabyte οι εγκαταστάσεις είναι ελάχιστες και οι μεταφορές αρχείων προς τον σκληρό άνω των 2-3 giga μηδενικές. Τα χαμηλά reads απο την άλλη δίνουν ταχύτητα στο Boot και στο loading πράγματα που θα τα κάνεις όλη την ώρα. Γρήγοροι είναι όλοι οι ssd απλά οι intel είναι γρήγοροι εκει που χρειάζεται. Άλλοι διαφωνούν και κοιτούν τα νούμερα Seq-writes σα να είναι το ίδιο σημαντικό με τα reads ή τα 4k writes(4k = εγγραφές που κάνει το λειτουργικό αόρατα στο υπόβαθρο, για να λειτουργίσει όλη την ώρα). Παρόλα αυτά τέτοιες εγγραφές δεν κάνουν για να εκμεταλλευτούν αυτή την ταχύτητα απλά βλέπουν τα νουμεράκια στα benchmark και χαίρονται οπότε τα συμπεράσματα δικά σου...
yiannis_1 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Αργός δεν είναι αλλά στα μικρά 4k reads-writes δεν φτάνει καν τον μικρό intel. Απο προσωπική εμπειρία αυτό δίνει και την μεγαλύτερη αίσθηση ταχύτητας. Τα γρήγορα μεγάλα writes που απλά με τους ιντελ εχουν τσακωθεί δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο γιατί σε σκληρούς 40-50 megabyte οι εγκαταστάσεις είναι ελάχιστες και οι μεταφορές αρχείων προς τον σκληρό άνω των 2-3 giga μηδενικές. Τα χαμηλά reads απο την άλλη δίνουν ταχύτητα στο Boot και στο loading πράγματα που θα τα κάνεις όλη την ώρα. Γρήγοροι είναι όλοι οι ssd απλά οι intel είναι γρήγοροι εκει που χρειάζεται. Άλλοι διαφωνούν και κοιτούν τα νούμερα Seq-writes σα να είναι το ίδιο σημαντικό με τα reads ή τα 4k writes(4k = εγγραφές που κάνει το λειτουργικό αόρατα στο υπόβαθρο, για να λειτουργίσει όλη την ώρα). Παρόλα αυτά τέτοιες εγγραφές δεν κάνουν για να εκμεταλλευτούν αυτή την ταχύτητα απλά βλέπουν τα νουμεράκια στα benchmark και χαίρονται οπότε τα συμπεράσματα δικά σου...
scrooge Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 λοιπον.. κατι δεν παει καλα με τον βερτεξ. τον εχω σε AHCI mode σε IDE δεν δοκιμασα. η ταχυτητα του με ολα τα προγραμματα ειναι πολυ χαμηλοτερη απο το αναμενομενο, οπως φαινεται στην φωτο. το φιτνες του ειναι 9% κ εχει 448 bad sectors. fuckin tragic. στο λειτουργικο τον νιωθω σφαιρα βεβαια. επισης, κατα το boot αργει κ κολλαει. δηλαδη: στο "εκκινηση των windows" μενει παραπανω χρονο κ απο το απλο raid 0 που ειχα. αυτο επειδη δεν διαβαζει απο τον σκληρο. απλα κοιμαται. το φωτακι δεν αναβει καν. οταν παρει μπρος κ αναψει τοτε φορτωνει κ σε πεταει μπαμ στο desktop. εχει κανεις ssd τετοιο στυλ η αλλο γενικοτερα? ειναι νορμαλ τα bad sectors? (δε νομιζω...) στο ονλαιν τεστ του speedfan λεει τα 448 ειναι τοσα πολλα που πρεπει να τον παω για rma. δεν υπαρχει driver ahci απο την amd, ειναι ο μανισιος southbridge driver των windows 7. δε θα επρεπε να εχει πολυ μεγαλυτερη ταχυτητα απο 200 κ 100 ? τα 4k του βεβαια ειναι πολυ καλα αλλα δεν ξερω αν θα πρεπε να ηταν καλυτερα.. τι να κανω? rma? καποια γνωμη? εχει σαπισει το κεφαλι μου δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο.μιλαμε για φρεσκοφορμαρισμενο μηχανημα. http://img806.imageshack.us/img806/7250/72449650.png edit: στο atto φαινεται να τα πηγαινει καλυτερα... hdtune περιεργο και αυτο.
Nik.K Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Και μενα μου βγαζει Warning το HDTune στους Sandforce αλλα αν το αφησεις λιγο και κανει και δευτερο Update βγαζει οκ.
scrooge Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Και μενα μου βγαζει Warning το HDTune στους Sandforce αλλα αν το αφησεις λιγο και κανει και δευτερο Update βγαζει οκ. μπα σε μενα τοσα update και restart εγιναν κ τιποτα. κ το speedfan το ιδιο πραμα. ανεβασα κ screen απο hdtune. οι ταχυτητες? ποσο πιανουν οι sand σε σενα? δε ξερω αλλα απεχουν πολυ απο τις ονομαστικες. κατι δεν παει καλα με τον βερτεξ μου φαινεται..
gdriver Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 μπα σε μενα τοσα update και restart εγιναν κ τιποτα. κ το speedfan το ιδιο πραμα. ανεβασα κ screen απο hdtune. οι ταχυτητες? ποσο πιανουν οι sand σε σενα? δε ξερω αλλα απεχουν πολυ απο τις ονομαστικες. κατι δεν παει καλα με τον βερτεξ μου φαινεται.. δεν ειναι απιθανο να ειναι ελαττωματικος ο δισκος αλλα για καλο και για κακο δεν του κανεις 1 firmware update; αν βεβαιως δεν του εχεις κανει ακομα. http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/OCZ_Vertex_2,_Vertex_LE,_Agility_2/
scrooge Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 αμα κοιταξεις στις εικονες φαινεται ηδη οτι εχει το τελευταιο firmware 1.10. το ειχε απο το εργοστασιο.
liopyr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Τρέξε ένα random read test από everest αν το έχεις πρόχειρο. Στα health status μη δίνεις σημασία, είναι συχνό φαινόμενο στους ssd να διαβάζουν ότι να'ναι. Συμβαίνει σε όλα γιατί πρόκειται για smart bug αν θυμάμαι καλά.
scrooge Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 βασικα τα εκανα ολα. οριστε τα αποτελεσματα. καπως καλυτερα με το everest. αρα...? any thoughts?
liopyr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Άρα φυσιολογικότατος μου φαίνεται ο δίσκος, αν είναι πολύ φρέσκια η εγκατάσταση κάνε υπομονή λίγες μέρες και θα δεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
scrooge Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 ωραια! αρα λες οτι ειναι νορμαλ να βγαζει βλακειες στο health ε? κ τα αλλα τα programs ειναι buggαρισμενα? γιατι μονο το εβερεστ εβγαλε επιδοσεις κοντα στις ονομαστικες.
liopyr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Κι εμένα ότι να'ναι μου βγάζουν τα άλλα bench-O-προγράμματα. Everest ξέρω, everest εμπιστεύομαι. Δε ξέρω αν πρόκειται για bug στα υπόλοιπα, πάντως το health μπορείς ανεπιφύλαχτα να μη το λαμβάνεις σοβαρά υπ'όψη.
scrooge Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 τωρα οι write speeds επεσαν στο 50-53 κ στο as ssd και στο crystal. στο atto και στο everest ολα οκ οπως πριν. το μονο που αλλαξα ηταν το οτι εβαλα το ms security essentials αλλα το ειχα κ το Live protect στο off αλλα παλι τα ιδια. τι να πω δε ξερω. το αφηνω ετσι οπως ειναι. το τριμ ειναι enabled στα win κ στο crystal info το ιδιο. στην ταχυτητα του συστηματος δε βλεπω διαφορα κ ξανακανα κ τη βαθμολογηση των windows και μου εβγαλε παλι 7.7 στο σκληρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.