Προς το περιεχόμενο

Απλή ερώτηση για Excel (σύγκριση δεδομένων)

Christos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απορία...

Πώς γίνεται να συγκρίνω 2 ομάδες δεδομένων (π.χ. κελιά Α1,Α2,Α3,Α4 με κελιά Β1,Β2,Β3,Β4) και να μου βγάλει το excel πόσες φορές η 1η ομάδα έχει τιμές μεγαλύτερες από τη 2η;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.
Απορία...

Πώς γίνεται να συγκρίνω 2 ομάδες δεδομένων (π.χ. κελιά Α1,Α2,Α3,Α4 με κελιά Β1,Β2,Β3,Β4) και να μου βγάλει το excel πόσες φορές η 1η ομάδα έχει τιμές μεγαλύτερες από τη 2η;

Ευχαριστώ!

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Μπορείς να βγάλεις σε άλλη στήλη τις διαφορές Α1-Β1 κλπ και με την εντολή COUNTIF να υπολογίσεις πόσα κελιά στη νέα στήλη έχουν θετικές (ή αρνητικές, ανάλογα τι θέλεις) τιμές.

Δημοσ.
Απορία...

Ευχαριστώ!

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Μπορείς να βγάλεις σε άλλη στήλη τις διαφορές Α1-Β1 κλπ και με την εντολή COUNTIF να υπολογίσεις πόσα κελιά στη νέα στήλη έχουν θετικές (ή αρνητικές, ανάλογα τι θέλεις) τιμές.

Δημοσ.

Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την Countif(A1,A4,A7,A10,">1"), αλλά μου βγάζει error...Δε δέχεται διάφορες τιμές αλλά μόνο περιοχές τιμών;

---------- Προσθήκη στις 21:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:27 ----------

Επίσης προσπαθώ να αντιγράψω τις τιμές από το Α1 στο Β1, από το Α4 στο Β2, από το Α7 στο Β3 (ώστε η στήλη Β να είναι μια "περιοχή τιμών) αλλά η αυτόματη συμπλήρωση δε μπορεί να καταλάβει τη σειρά Α1,Α4,Α7,Α10 (ανά 3 δηλαδή). Γίνεται να συμπληρωθούν αυτόματα;

Δημοσ.

Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την Countif(A1,A4,A7,A10,">1"), αλλά μου βγάζει error...Δε δέχεται διάφορες τιμές αλλά μόνο περιοχές τιμών;

---------- Προσθήκη στις 21:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:27 ----------

Επίσης προσπαθώ να αντιγράψω τις τιμές από το Α1 στο Β1, από το Α4 στο Β2, από το Α7 στο Β3 (ώστε η στήλη Β να είναι μια "περιοχή τιμών) αλλά η αυτόματη συμπλήρωση δε μπορεί να καταλάβει τη σειρά Α1,Α4,Α7,Α10 (ανά 3 δηλαδή). Γίνεται να συμπληρωθούν αυτόματα;

Δημοσ.

Thanks!

Μία ακόμη ερώτηση...

Έχω 1 στήλη Α με Τιμές ΙΑΝ, 1 στήλη Β με Πωλήσεις ΙΑΝ, 1 Γ με Τιμές ΦΕΒ και 1 Δ με Πωλήσεις ΦΕΒ.

Οι σχέσεις είναι αναλογικές (π.χ. με τιμή 10 πούλησα 100, με τιμή 5 πούλησα 200, με τιμή 20 πούλησα 50). Τι συντελεστή συσχέτισης πρέπει να τρέξω για να μου βγάλει απόλυτη συσχέτιση (μονάδα) ?

Δημοσ.

Επισυνάπτω το παράδειγμά μου, όπου φαίνεται η αναλογικότητα της σχέσης...όμως ο συντελεστής (π.χ. correl) "μπερδεύεται όταν έχω μείωση τιμής της coca cola και αύξηση της pepsi (π.χ.) τον ίδιο μήνα...αν έχω μόνο μειώσεις ή μόνο αυξήσεις βγαίνει κανονικά ίσος με 1.

post-1059-129063103534_thumb.jpg

Δημοσ.

Εμμ να σου πω την αμαρτία μου δεν κατάλαβα και πολλά.

Τι θέλεις να κάνεις με τις τιμές και τις πωλήσεις ακριβώς χρησιμοποιώντας την correlation?

Δημοσ.

Αν δεις το πινακάκι που επισυνάπτω βλέπεις ότι όταν διπλασιάζεται η τιμή, υποδιπλασιάζονται οι πωλήσεις και το αντίστροφο, αλλά κάθε προϊόν έχει τη δική του κατανάλωση.

Δεν υπάρχει κάποιος συντελεστής που να δείχνει ότι όντως υπάρχει σχέση διπλασιασμού - υποδιπλασιασμού; (περάσαν χρόνια που έχω να ασχοληθώ με στατιστική...)

Δημοσ.

Φίλε Χρήστο, για το πρώτο ερώτημα σε καλύπτω με τον τύπο:

>=SUM(IF((B1:B4-A1:A4)>0;1;0))

Είναι τύπος πίνακα και πρέπει να τον εισάγεις σε ένα κελί με Ctrl+Shift+Enter.

Το δεύτερο και εγώ δεν το πολυκατάλαβα...:fear:

Δημοσ.

Καταρχήν thanks για το ενδιαφέρον.

Όσον αφορά το άλλο ερώτημα, το πινακάκι που έχω επισυνάψει το βλέπετε; Εάν ναι, δεν υπάρχει μια "ξεκάθαρη" σχέση μεταξύ τιμών και πωλήσεων; Αυτό ρωτάω πώς θα φανεί με έναν συντελεστή...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...