Christos19 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Απορία... Πώς γίνεται να συγκρίνω 2 ομάδες δεδομένων (π.χ. κελιά Α1,Α2,Α3,Α4 με κελιά Β1,Β2,Β3,Β4) και να μου βγάλει το excel πόσες φορές η 1η ομάδα έχει τιμές μεγαλύτερες από τη 2η; Ευχαριστώ!
bablyk Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Απορία...Πώς γίνεται να συγκρίνω 2 ομάδες δεδομένων (π.χ. κελιά Α1,Α2,Α3,Α4 με κελιά Β1,Β2,Β3,Β4) και να μου βγάλει το excel πόσες φορές η 1η ομάδα έχει τιμές μεγαλύτερες από τη 2η; Ευχαριστώ! Υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Μπορείς να βγάλεις σε άλλη στήλη τις διαφορές Α1-Β1 κλπ και με την εντολή COUNTIF να υπολογίσεις πόσα κελιά στη νέα στήλη έχουν θετικές (ή αρνητικές, ανάλογα τι θέλεις) τιμές.
bablyk Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Απορία...Πώς γίνεται να συγκρίνω 2 ομάδες δεδομένων (π.χ. κελιά Α1,Α2,Α3,Α4 με κελιά Β1,Β2,Β3,Β4) και να μου βγάλει το excel πόσες φορές η 1η ομάδα έχει τιμές μεγαλύτερες από τη 2η; Ευχαριστώ! Υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Μπορείς να βγάλεις σε άλλη στήλη τις διαφορές Α1-Β1 κλπ και με την εντολή COUNTIF να υπολογίσεις πόσα κελιά στη νέα στήλη έχουν θετικές (ή αρνητικές, ανάλογα τι θέλεις) τιμές.
Christos19 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την Countif(A1,A4,A7,A10,">1"), αλλά μου βγάζει error...Δε δέχεται διάφορες τιμές αλλά μόνο περιοχές τιμών; ---------- Προσθήκη στις 21:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:27 ---------- Επίσης προσπαθώ να αντιγράψω τις τιμές από το Α1 στο Β1, από το Α4 στο Β2, από το Α7 στο Β3 (ώστε η στήλη Β να είναι μια "περιοχή τιμών) αλλά η αυτόματη συμπλήρωση δε μπορεί να καταλάβει τη σειρά Α1,Α4,Α7,Α10 (ανά 3 δηλαδή). Γίνεται να συμπληρωθούν αυτόματα;
Christos19 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την Countif(A1,A4,A7,A10,">1"), αλλά μου βγάζει error...Δε δέχεται διάφορες τιμές αλλά μόνο περιοχές τιμών; ---------- Προσθήκη στις 21:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:27 ---------- Επίσης προσπαθώ να αντιγράψω τις τιμές από το Α1 στο Β1, από το Α4 στο Β2, από το Α7 στο Β3 (ώστε η στήλη Β να είναι μια "περιοχή τιμών) αλλά η αυτόματη συμπλήρωση δε μπορεί να καταλάβει τη σειρά Α1,Α4,Α7,Α10 (ανά 3 δηλαδή). Γίνεται να συμπληρωθούν αυτόματα;
Praetorianos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μπορείς να δουλέψεις με την εντολή if τότε στο κελί C1. If(A1>B1;1;0) και μετά κάνεις ένα sum της στήλης C.
Praetorianos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μπορείς να δουλέψεις με την εντολή if τότε στο κελί C1. If(A1>B1;1;0) και μετά κάνεις ένα sum της στήλης C.
Christos19 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Thanks! Μία ακόμη ερώτηση... Έχω 1 στήλη Α με Τιμές ΙΑΝ, 1 στήλη Β με Πωλήσεις ΙΑΝ, 1 Γ με Τιμές ΦΕΒ και 1 Δ με Πωλήσεις ΦΕΒ. Οι σχέσεις είναι αναλογικές (π.χ. με τιμή 10 πούλησα 100, με τιμή 5 πούλησα 200, με τιμή 20 πούλησα 50). Τι συντελεστή συσχέτισης πρέπει να τρέξω για να μου βγάλει απόλυτη συσχέτιση (μονάδα) ?
Christos19 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Επισυνάπτω το παράδειγμά μου, όπου φαίνεται η αναλογικότητα της σχέσης...όμως ο συντελεστής (π.χ. correl) "μπερδεύεται όταν έχω μείωση τιμής της coca cola και αύξηση της pepsi (π.χ.) τον ίδιο μήνα...αν έχω μόνο μειώσεις ή μόνο αυξήσεις βγαίνει κανονικά ίσος με 1.
Praetorianos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2010 Εμμ να σου πω την αμαρτία μου δεν κατάλαβα και πολλά. Τι θέλεις να κάνεις με τις τιμές και τις πωλήσεις ακριβώς χρησιμοποιώντας την correlation?
Christos19 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Αν δεις το πινακάκι που επισυνάπτω βλέπεις ότι όταν διπλασιάζεται η τιμή, υποδιπλασιάζονται οι πωλήσεις και το αντίστροφο, αλλά κάθε προϊόν έχει τη δική του κατανάλωση. Δεν υπάρχει κάποιος συντελεστής που να δείχνει ότι όντως υπάρχει σχέση διπλασιασμού - υποδιπλασιασμού; (περάσαν χρόνια που έχω να ασχοληθώ με στατιστική...)
MastroGiannis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2010 Φίλε Χρήστο, για το πρώτο ερώτημα σε καλύπτω με τον τύπο: >=SUM(IF((B1:B4-A1:A4)>0;1;0)) Είναι τύπος πίνακα και πρέπει να τον εισάγεις σε ένα κελί με Ctrl+Shift+Enter. Το δεύτερο και εγώ δεν το πολυκατάλαβα...
Christos19 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2010 Καταρχήν thanks για το ενδιαφέρον. Όσον αφορά το άλλο ερώτημα, το πινακάκι που έχω επισυνάψει το βλέπετε; Εάν ναι, δεν υπάρχει μια "ξεκάθαρη" σχέση μεταξύ τιμών και πωλήσεων; Αυτό ρωτάω πώς θα φανεί με έναν συντελεστή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.