Προς το περιεχόμενο

Καλλιτεχνικές Σπουδές (Θεατρο - Μουσική - Χορός) Ελλάδα ή Εξωτερικό???

aidonaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Ανοίγω μία συζήτηση που σίγουρα είναι υποκειμενικές οι απόψεις αλλά αν υπάρχουν ανθρωποι που έχουν αποψη επειδή έχουν σχέση με το χώρο, από εμπειριες κτλ με ενδιαφέρον θα τις ακουσω.

Ασχολουμαι με καλλιτεχνικές δραστηριότητες χρόοοοοονια τωρα. Έχω κανει μάλιστα και καλα πραγματα. Παρ όλα αυτα ο φόβος με εμπόδισε να πάρω την απόφαση να σπουδάσω το αντικείμενο αυτό και σπουδασα μαρκετινγκ.

Τωρα στα 25 μου ηρθε η ωρα μεσα από τη πορεία μου, μιας και εκει με οδηγει, να παρω μια πιο σοβαρή αποφαση.

Εχω σκοπό να δωσω σε ακαδημιες του εξωτερικού κυρίως στη Μ. Βρετανια. Φυσικά γνωρίζω οτι ειναι πολυ αυστηρά εκει , υπαρχουν παιδια που κανουν επαγγελματικες προετοιμασιες απο μικρά για να μπουμ, και ξερω οτι μπορει να μη πετύχω.

Εκτός από αυτό θα κάνω την υπόθεση οτι πετυχαίνω.

Μέχρι εχθες δεν ειχα κανενα διλλημα τετοιου ειδους. Μόνο που σε μία συζήτηση τεθηκε το εξής θεμα. Σπουδάζοντας στη χώρα σου σε μια καλή δραματική σχολή αποκτάς επαφή με το χώρο που ισως αυριο μεθαύριο εργαστείς. Με αυτόν τον τρόπο σαφώς αποκτάς και τον ανάλογο κύκλο αν εισαι καλός.

Από την άλλη η εκπαίδευση στο εξωτερικό είναι σίγουρη ανώτερου επιπεδου δεν το συζητάμε, αν και το να μην εκπαιδευτώ στη γλώσσα μου σε αρχαια τραγωδία μου κακοφαινεται. Πάμε παρακάτω.

Αν γυρίσει καποιος με πτυχια εξωτερικού πισω αλλα δεν εχει καμια επαφή με τον εγχώριο χώρο, γιατί κακως καλως χρειάζεται στην Ελλαδίτσα, δεν ειναι ενα θεμα;;;;;;

Εκτός αν όλα πανε καλά και κανει καλα πράγματα στο εξωτερικό και μείνει εκει. Φυσικά τότε αν γυρίσει και εχει ονομα τον περιμένουν ανοιχτές αγκάλες....

Ποια η αποψή σας;

Δημοσ.
Ποια η αποψή σας;

Αν ρωτάς έτσι στη τύχη πολύ πιθανόν είναι να λάβεις και τυχαίες απαντήσεις: ένας θα σ' ενθαρρύνει, άλλος θα σε χλευάσει, άλλος θα σε αποθαρρύνει, κάποιος μπορεί να σου δώσει μια πραγματικά χρήσιμη συμβουλή και ούτω καθεξής

Διαβάζοντας αυτά που έγραψες η δική μου άποψη είναι ότι το μόνο που σου λείπει είναι να κάνεις την επιλογή μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού. Έχω όμως μία ιδέα που ίσως σε βοηθήσει να συνδυάσεις τα πλεονεκτήματα. Ξέρεις, στην Αγγλία υπάρχουν αρκετοί Έλληνες, οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο να βρεις τρόπο να εξασκηθείς στη γνήσια γλώσσα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Κάνε έρευνα...

και... ζήσε το όνειρο σου ;)

Δημοσ.
... ... Κάνε έρευνα...

και... ζήσε το όνειρο σου ;)

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Ναι, αυτό θέλω να κάνω!

Ειμαι προετοιμασμένη οτι μπορει καποιος να πει οτι του κατέβει! Φυσικά αυτο που θελω ειναι να ακουσω γνωμες! Οταν το κάνεις αυτό αναπτύσσεις τη δικη σου προσωπική κριτική ικανότητα!

Υπάρχει και αυτη η πλευρά... Οντως υπαρχουν πολλοί Ελληνες έξω!

Να σαι καλα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...