Προς το περιεχόμενο

Καλοκαιρινα προβληματα με ΑΤΙ 4870χ2


jstark

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε,

 

τώρα τελευταια κατά τη διάρκεια παιχνιδιων, παρατηρούνται διάφορα artifacts στην οθονη, (pixels που αναβοσβήνουν ή μενουν μαύρα, κλπ). Κατά τη γνώμη σας, αυτό μπορεί να οφείλεται μονο στην κάρτα γραφικών, ή και στο τροφοδοτικό; Τα φαινομενα παρουσιάστηκαν τον τελευταιο καιρο μετά απο άψογη λειτουργια 1,5 χρονου. Το τροφοδοτικό ειναι 650 W. Επίσης, σε καποια παιχνιδια με Dx10, ο υπολογιστής ορισμένες φορές κάνει επανεκκινηση κατά την είσοδο στο παιχνίδι, και στη συνέχεια δουλευει ΟΚ.

 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

πες μας τι καρτα εχεις και αν ειναι κλοκαρισμενη...

 

---------- Προσθήκη στις 23:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:28 ----------

 

εννοω υλοποιηση..

Δημοσ.

i7 920 (stock), 6GB DDR3, MSI Eclipse SLI (MS-7520), ATI 4870X2 Asus stock όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο αρχειο και λειτουργικο VISTA SP1. Οι drivers της ΑΤΙ είναι της έκδοσης 8.690.0.0

post-41701-129063103218_thumb.jpg

Δημοσ.

Αρχικά αναβάθμισε drivers έχεις μείνει 5 εκδόσεις πίσω. :P

 

Δεύτερον τσέκαρε θερμοκρασίες.

Δημοσ.

το κουτι του η/υ ειναι καλα αεριζομενο ? τσεκαρε τα φανακια σου..

παιζει τωρα που ειναι καλοκαιρι να ζεσταινονται αυτες οι ετσι και αλλιως καυτες καρτες ακομη

πιο γρηγορα και ποιο πολυ..

το τροφοδοτικο ειναι καποιο της προκοπης η ...

αλλα αν μπορεσεις κανε ενα screenshot να δουμε τι ακριβως εννοεις artifacts και pixels μαυρα..

Δημοσ.

Αν οι θερμοκρασίες της κάρτας είναι υψηλές (το πιθανότερο), η κάρτα θέλει καθάρισμα (φύσημα) απο την σκόνη που έχει μαζέψει.

Αν έχεις blower τότε ρίξε μια ματιά στο παρακάτω video.

Διαφορετικά αγόρασε ένα μπουκαλάκι πεπιεσμένου αέρα και δές πάλι το παρακάτω video. :P

(Θα σου έλεγα να πάς στο κοντινό βενζινάδικο αλλά παίζει να υπάρχει υγρασία στη σωλήνα του αέρα και να έχεις αντίθετα αποτελέσματα, οπότε ξέχνα το.)

Προσοχή μόνο να μην ασκήσεις με το blower ή whatever επιλέξεις, συνεχόμενη ροή αέρα πάνω στο ανεμιστηράκι της κάρτας χωρίς να το κρατάς. Κάντο όπως φαίνεται στο video. :-)

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=s727hZ_VU9Q[/ame]

Δημοσ.

Αμερικανος αγροτης που εχει το κομπιουτερ στον αχυρωνα που φαινεται στο βαθος δεξια του βιντεο.Τι περιμενεις?:lol:

Δημοσ.

επειδη εχω και γω καρτα της ATi (hd 4850 512mb) και μου εμφανιστηκαν επισης artifacts με μαυρα τετραγωνακια κατα τη διαρκεια παιχνιδιου,θα ηθελα να σου πω μια παρατηρηση που εκανα στη δικη μου καρτα,και θα σου προτεινα να το δοκιμασεις και στη δικη σου,χωρις αυτο να σημαινει πως ειναι η 100% σωστη και ολοκληρωμενη λυση.

 

Εμενα τα μαυρα τετραγωνακια οταν παιζω παιχνιδια αρχισε να μου τα βγαζει μετα απο 1 χρονο,και νομιζα οτι ειχε χαλασει τελειως.

Οταν ομως απενεργοποιησα το φιλτρο Antialiasing,τα τετραγωνακια σταματησαν να εμφανιζωνται.

Τελικα δοκιμαζωντας καταλαβα οτι τα τετραγωνακια εμφανιζωνται μοναχα οταν εχω ενεργοποιημενο το antialiasing,χωρις να ξερω ομως γιατι,μιας και στην αρχη μπορουσα να παιζω παιχνιδια με AA χωρις τετραγωνακια.

 

Απο περιεργεια,δοκιμασε να παιξεις καποιο παιχνιδι εχωντας ρυθμισει στον Catalyst "Use application settings",και μετα μεσα στο παιχνιδι να μην εχεις καθολου antialiasing.

Και μετα πες μας.

Δημοσ.

Λοιπον, τσεκαρα θερμοκρασιες σε cpu/gpu και φαινονται ενταξει. Δηλαδή, logαρα σε αρχειο κατα τη διάρκεια του παιχνιδιου (Conan) και οι πυρηνες ειναι κατω απο 60 celcius. H κάρτα έφτασε στους 103 με το φουρφουρι να δουλευει στο 40%. Μηπως να ανεβασω τις στροφες του ανεμιστηρα; Αυτα ολα τα δοκιμασα με τους παλαιους drivers. Σημερα εκανα update στους νεοτερους, αλλα ακομη δεν εχω κανει καποια δοκιμη.

Δημοσ.

Τι εντάξει ρε man θα μας τρελάνεις με 103°C στην κάρτα; Βγάλτην και καθάρισε την μπίχλα και ανέβασε τον ανεμιστήρα και λογικά θα στρώσει. Throttlάρει η κάρτα, γι' αυτό και αυτά τα προβλήματα.

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες σου under load είναι πολύ υψηλές.

Η κάρτα σου θέλει καθάρισμα οπωσδήποτε για να φύγει η σκόνη που έχει μαζευτεί στο εσωτερικό της.

Παρακολούθησε το video και κάνε τα ανάλογα πρίν την κλαίς, ειδικά τώρα καλοκαιριάτικα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. :-)

Δημοσ.

αδερφε αφαιρεσε τη καρτα σου απο τον υπολογιστη (φυσα και το pc σου)

φυσα την με ενα blower να φυγει σκονη, αραχνες, σαυρες και δεινοσαυροι απο εκει μετα δοκιμασε τις θερμοκρασιες με τις ρυθμισεις του ccc στο auto

αν παλι ανεβαζεις θερμοκρασιες πανω απο 75-80 σε full load ανεβασε τις στροφες του ανεμιστηρα της καρτας στο 55% με 60% (εκει κανει θορυβο αλλα οχι ελικοπτερου! οπως 80%-100%)

Εγω εχω την 4870 1Ghz ddr5 σε iddle κατασταση τωρα που εχει και ζεστες με θερμοκρασια δωματιου 30c εχω κατω απο 45 βαθμους και σε full load 75 -78 maximum

Την καθαριζω ανα 2 μηνες με φυσητηρι και πιστεψε με στους 2 μηνες βγαζει σκονη οχι αστεια.

(τα ρολογια της ειναι στα 775 και 900 με 55% το ανεμιστηρακι)

Δημοσ.

Οh my, και η δικιά μου (4850HD) υπό φυσιολογικές συνθήκες, πχ τώρα που έχω μόνο τον opera ανοιχτό, καίγεται στους 80oC... Με 2-3 παιχνιδιού δεν το έχω τσεκάρει, αλλά όταν η sister παίζει sims3 με τις ώρες παρουσιάζονται προβλήματα - αντικείμενα χάνουν τις υφές τους, δημιουργούνται είδωλα κλπ...

 

Σπρέι πεπιεσμένου αέρα που βρίσκουμε γιατί λίγο δύσκολο να βρω blower...:S

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...