Προς το περιεχόμενο

Cosmoline και απειλές!!!

leopas7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά.

Κάποια μέρα χτυπάει το τηλ το σηκώνει η μητέρα μου και τις λένε ότι είναι απο την cosmoline και αν θα ήθελε να κάνει ενα συμβόλαιο με έκπτωση 10% σε σχέση με τον οτέ. (Να σημειώσω ότι μπερδεύτηκε και νόμιζε cosmote). Τέλως πάντων όταν γύρισα στο σπίτι μου τα είπε και πήρα τηλ. Ανακάλυψα ότι δεν είχε σχέση με την cosmote αλλα μεταφερθήκαμε πλέον στην Cosmoline. Κρατήσαμε την εταιρία αυτή για 3-4 μήνες μέχρι που αποφάσισα να πάω στην forthnet βασικά λόγο ιντερνετ. Αφού εξοφλήσαμε όλου τους λογαριασμους και τις εκρεμότητες (τώρα αρχιζει το πανηγύρι!!!!) μας έρχεται ένας λογαριασμός 35€. Παίρνω τηλ να μάθω τι είναι και μου λένε ότι επειδή έφυγα πρίν το 12μηνο έχω αυτο το πρόστιμο. Τους λέω να μου δείξουν την υπογραφή μου στο συμβόλαιο που δηλώνω ότι είμαι γνώστης αυτου του πράγματος και μου απαντάνε ότι έχουν μαγνητοφωνημένη συνομιλία και ότι θα κινηθούνε δικαστικά αν δεν τους εξοφλήσω. Και όντως σήμερα μου ήρθε απο δικηγόρο ο λογαριασμός και λέει ότι αν δεν το εξοφλήσω θα κινηθούνε δικαστικά.

ΡΩΤΑΩ:

Με ποιό δικαίωμα χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση μου ηχογραφούν τηλεφωνική συνομιλία μου?

Ποτέ δεν ήμουν γνώστης του γεγονότος ότι σε περίπτωση διακοπής πριν το 12 μηνο θα έχω πρόστιμο. Άλλωστε δεν έχουν στα χέρια τους τίποτα που να το δηλώνει αυτό.

Θα ήθελα την αποψή σας σχετικά με αυτά και με τον αν θα μπορέσω στο τέλος να δικαιωθώ απέναντι στον τραμπουκισμό της cosmoline.

Ευχαριστώ πολύ.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε μου πού ζεις, οι περισσότεροι άν όχι όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουνε στο συμβόλαιό τους, τον όρο περι 12μηνης δέσμευσης και δέν υπάρχει περίπτωση να σου παρείχε της υπηρεσίες της η cosmoline (ή οποιοσδήποτε άλλος πάροχος) χωρίς να υπογράψεις το συμβολαιό της και για να σε ενοχλήσουνε και με δικηγόρο πάει να πεί, οτι είναι σίγουρη για την κινησή τους αυτή.

Φίλε μου, συγνώμη και πάλι αλλα εδώ κολλάει η λαϊκή ρήση 'το ... και την υπογραφή μας, προσέχουμε που τα βάζουμε'.

Μιλάω λίγο αιχμηρά γιατι ειναι οφθαλμοφανές οτι ήσουνα λίγο επιπόλαιος σε αυτή την περίπτωση.

Εντάξει μπορεί να κάνω εγώ λάθος αλλα πείτε μου leopas7 και antonl σε εσάς προσέφερε για 3-4 μήνες ο οποιοσδήποτε τις υπηρεσίες του, χωρίς την έγγραφη συγκαταθεσή σας (υπογραφή) ;;

Δημοσ.
Φίλε μου πού ζεις, οι περισσότεροι άν όχι όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουνε στο συμβόλαιό τους, τον όρο περι 12μηνης δέσμευσης και δέν υπάρχει περίπτωση να σου παρείχε της υπηρεσίες της η cosmoline (ή οποιοσδήποτε άλλος πάροχος) χωρίς να υπογράψεις το συμβολαιό της και για να σε ενοχλήσουνε και με δικηγόρο πάει να πεί, οτι είναι σίγουρη για την κινησή τους αυτή.

Φίλε μου, συγνώμη και πάλι αλλα εδώ κολλάει η λαϊκή ρήση 'το ... και την υπογραφή μας, προσέχουμε που τα βάζουμε'.

Μιλάω λίγο αιχμηρά γιατι ειναι οφθαλμοφανές οτι ήσουνα λίγο επιπόλαιος σε αυτή την περίπτωση.

Εντάξει μπορεί να κάνω εγώ λάθος αλλα πείτε μου leopas7 και antonl σε εσάς προσέφερε για 3-4 μήνες ο οποιοσδήποτε τις υπηρεσίες του, χωρίς την έγγραφη συγκαταθεσή σας (υπογραφή) ;;

dhmak μάλλον δεν θες να καταλάβεις ότι η υπογραφή μου δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ!

Και επίσης ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να υποθέτω πώς μπορεί να είναι κάποιο συμβόλαιο. Εξάλλου συμβόλαιαο χωρίς υπογραφή υφίσταται? Και αν ναι με ποιούς όρους?

Επισκέπτης
Δημοσ.

έλα ρε, ας έχουν ότι θέλουν...δεν είμαι δικηγόρος αλλά φαντάζομαι ισχύει το scripta manent...no υπογραφή, no συμβόλαιο...ακόμα και αν ισχυριστούν προφορικό συμβόλαιο, ας παραθέσουν ολόκληρη την ηχογραφημένη συνομιλία όπου σε ενημερώνουν και για τους όρους σύμβασης και τα σχετικά...επίσης, φαντάζομαι μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν κατάλαβες από το τηλέφωνο σε τι ακριβώς συμφωνούσες...

και αν δεν κάνω λάθος, η ΕΕΤΤ δεν είχε τραβήξει το αυτάκι σε τέτοιες εταιρίες για παρόμοιες πρακτικές;

Υ.Γ. φυσικά, να συμβουλευτείς δικηγόρο...μπορεί να είμαι και τελείως οφφ

Δημοσ.

Φυσικα και να συμβουλευτεις δικηγορο, πρωτα απ ολα για να μαθεις τι ισχυει, για μενα ειναι απαρδεκτες αυτες οι πρακτικες μεσω τηλεφωνου καθως μπορει να εξαπτηθει ο οποιοσδηποτε εχει αγνοια. Ειδικα αν δεν υπηρξε και ενημερωση οτι μαγνητοφωνειται η συνομιλια. Τωρα το λαθος εγινε ναι αλλα αυτο δε σημαινει οτι ο καθενας μπορει να χρησιμοποιει αυτες τις πρακτικες

Αλλα για να στα ψαλλω και λιγο ;) παρα πολυ κακως πληρωνατε για 3-4 μηνες, επρεπε να ειχες κανει απ ευθειας κινηση εναντιον τους και αυτο γι αυτο ακριβως εχεις αυτες τις συνεπειες τωρα

Δημοσ.

Δεν πιστευω οτι για 35 Ε θα κινησουν νομικες διαδικασιες, μαλλον πανε να στα παρουν με τον τσαμπουκα.

Εγω προσωπικα δεν θα τους εδινα τιποτα εφοσον και δεν ειχα υπογραψει!

Δημοσ.

Κατα ποσο ισχυει καταγραφη τηλεφωνικης κλησης ως αποδειξη σε δικαστηριο χωρις να το γνωριζουν και οι δυο πλευρες? Ισως ο parewdwse μπορει να επεμβει σε αυτο να μας δωσει μια αποψη αλλα γιατι νομιζω οτι ειναι παρανομο αυτο?

Δημοσ.
Κατα ποσο ισχυει καταγραφη τηλεφωνικης κλησης ως αποδειξη σε δικαστηριο χωρις να το γνωριζουν και οι δυο πλευρες? Ισως ο parewdwse μπορει να επεμβει σε αυτο να μας δωσει μια αποψη αλλα γιατι νομιζω οτι ειναι παρανομο αυτο?

Προσωπικά και εγώ αυτο πιστεύω.

Δημοσ.

Χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, έχω την εντύπωση πως φωτογραφίες/video/ηχογραφήσεις δε περνάνε στο δικαστήριο.

Δημοσ.
ακόμα και αν ισχυριστούν προφορικό συμβόλαιο, ας παραθέσουν ολόκληρη την ηχογραφημένη συνομιλία όπου σε ενημερώνουν και για τους όρους σύμβασης και τα σχετικά...

Αν δεν έχει συμβεί αυτό μπορείς να τους ζητήσεις ευγενικά να πάψουν να σε ενοχλούν γιατί θα τους πας εσύ στα δικαστήρια με ενοχοποιητικό στοιχείο το χαρτί που σου έστειλαν. Αν όμως διάβασαν στη μητέρα σου τους όρους του συμβολαίου και αυτή είπε "συμφωνώ" ή "ναι" ή κάτι τέλος πάντων που να δηλώνει αποδοχή του συμβολαίου και των όρων τότε ίσως αλλάζει η κατάσταση.

Δημοσ.

Γνώμη μου, ζήτα να ακούσεις την τηλεφωνική συνομιλία από την αρχή της μέχρι το τέλος όπου θα προσέξεις αν υπάρχει η προειδοποίηση για την καταγραφή της, σε τι πράγμα συναινεί η μητέρα σου και υπό ποίους όρους. Αν για κάποιο λόγο αρνηθούν ή δεν προκύπτει η δέσμευση της μητέρας σου, στείλε τους επιστολή, φαξ, e-mail, που θα το κοινοποιείς και σε κάποια "αρμόδια" αρχή, ζητώντας τους να πάψουν να σε ενοχλούν και να λυθεί αζημίως το όποιο "συμβόλαιο" υπάρχει. Σε εμένα έχει πιάσει με την INFOTE. Τελικά δεν είμαι και σίγουρος πως καταγράφονται όλες οι συνομιλίες ή μόνο η ώρα της συνομιλίας και ο αριθμός του τηλεφώνου. 3 φορές ζήτησα να ακούσω την καταγραφή και τις 3 υπήρχε τεχνικό πρόβλημα ή αδυναμία.

Δημοσ.

Τους ζήτησα να ακούσω την ηχογραφημένη συνομιλία και μου απάντησαν "δηλαδή αμφισβητείτε ότι υπάρχει"? Του είπα ναι και μου απάντησαν σε λίγο θα σας πάρουμε τηλ να την ακούσετε. Ακόμα περιμένω να με πάρουν!! (πέρασαν 2 μήνες).

Όσο για το αν ενημέρωσαν για την ηχογράφηση ξερουμε πολύ καλά πως τέτοιες εταιρίες ξεκινάνε το παραμυθι με τα εξής:

"Καλημέρα σας. Ήμαστε απο την cosmoline και θα θέλαμε........".

Ρώτησα και την μητέρα μου για αυτά και μου είπε ότι δεν υπήρχε τέτοια ενημέρωση.

Απλά όταν πήρα τηλ σε αυτούς ισχυρίστηκαν ότι η παραλαβή του λογαριασμού σημαίνει και αποδοχή των όρων. Ποιόν όρων όμως?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...