Προς το περιεχόμενο

Πως να ξεκινήσω?

linuxs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιά είναι τα πρώτα βήματα για overclocking? Ενδιαφέρομαι, αλλά δεν γνωρίζω τίποτα...υπάρχει κάποιο χρήσιμο άρθρο...site etc?

Δημοσ.

Λοιπόν, αυτή τη στιγμή έχω ένα laptop(προφανώς δεν γίνεται o/c) & ένα desktop(αρκετά παλιό) το οποίο έχει Pentium 4 αν δεν κάνω λάθος στα 2,8GHz. Σκέφτομαι να πειραματιστώ λίγο με το desktop. Απόψεις?

Δημοσ.

Από επιδόσεις δε νομίζω να κερδίσεις κάτι το ιδιαίτερο, αλλά για την εμπειρία αξίζει!

Δημοσ.
Από επιδόσεις δε νομίζω να κερδίσεις κάτι το ιδιαίτερο, αλλά για την εμπειρία αξίζει!

Λοιπόν τι λέτε?

Δημοσ.
Τι pentium 4??

Αν ειναι με socket 775 τοτε αξιζει με μια συγχρονη μητρικη να τον ξεζουμισεις.! ;-)

1. Pentium 4 στα 2.8Ghz
  2. 256 Gb Ram
  3. 80 Gb HD

Δεν γνωρίζω αν χρειάζεται κάποια άλλη πληροφορία...

Δημοσ.

το κυριότερο που πρέπει να ξέρεις είναι η μητρική. μπορείς να κατεβάσεις προγράμματα όπως (cpu-z ή everest ή cpu ID) τα οποία σου λένε ακριβός τι έχει το pc σου.

Δημοσ.

Διάβασε αυτό να καταλάβεις κάπως την φιλοσοφία και πειραματίσου.

Προφανώς και δεν έχεις κάτι να κερδίσεις από τον celeron, αλλά αν θες να παίξεις, παίξε.

Δημοσ.

Το o/c με πόσους διαφορετικούς τρόπους γίνεται? Έχω ακούσει κάτι για άζωτο...λογικά ένας δεύτερος τρόπος είνια με κάποιο πρόγραμμα απο τον υπολογιστή μου. Υπάρχουν και άλλοι?

Δημοσ.

Το overclocking γίνεται (πλέον) με 2 βασικούς τρόπους:

1. Μέσω BIOS

2. Μέσω software (σε παραθυρικό περιβάλλον)

Το υγρό άζωτο αφορά στην ψύξη και όχι στο overclocking.

Δηλαδή αν ψύξεις έναν επεξεργαστή με υγρό άζωτο δε θ' αρχίσει ν' ανεβαίνει μόνος του.

Οι βασικότεροι τρόποι ψύξης ενός επεξεργαστή (και όχι μόνο) είναι:

1. Αέρας (αερόψυκτρες)

2. Υδρόψυξη

3. Ξηρός πάγος

4. Υγρό άζωτο

5. Peltier

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...