Προς το περιεχόμενο

Νεο PC ή αναβάθμιση

catablitz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε. Θα ήθελα βοήθεια σχετικά με την κατάσταση μου, έχω ένα παλιό PC κοντά 4 χρόνια τώρα: intel core 2 6400, 7600GT, abit 9 mb,420 psu κλπ. Θά ήθελα να κάνω μια αναβάθμιση για να συντρέξω με τις εξελίξεις γιατί όπως βλέπετε είμαι πολύ πίσω.

Εν ολίγοις ψάχνω για κουτί, διότι απο οθόνη και περιφερειακά είμαι εντάξει, στα 600-650 ευρώ γιατί δεν νομίζω να μπορώ καν να αλλάξω μονο μερικά μέρη λόγω παλαιότητας του συστήματος. Ισως να μπορώ να κρατήσω τον δίσκο και το dvdplayer. Δεν νομίζω να μπορώ και την ram( ddr2).

Το PC προορίζεται για games και ταινίες. Θα ήθελα να μου υποδείξετε καποια κατεύθυνση για την καλύτερη δυνατή λύση.

Δημοσ.

η cpu ειναι μια χαρα βαλε μια αλλη καρτα γραφικων π.χ ατι 5770 και εισαι μια χαρα. Ποση ραμ εχεις ?

καλα ειναι να εχεις 2gb minimum.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον παιδιά. Η οθόνη είναι eizo 1280x1024. H μητρική είναι η AB9/AB9PRO(intel965+ICH8) με 3 GB ram kingston και δεν νομιζω να δεχεται περισσότερο, chipset model: P965/G965. Ο σκληρός είναι WCD WD1600JS-22NCB1 (160GB,SATA300, 3.5'',7200rpm,NCQ, 8MB cache). Ο επεξεργαστής 6400 core duo υποτίθεται είναι στα 2,13 ghz άτι που ποτέ δεν είδα να πιάνει. Να προσθέσω οτι το τροφοδοτικό είναι άγνωστης μάρκας με max output 420 watt και αν δεν κάνω λάθος 15Α dc output sto 12v. Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ.

κρατώντας το dvd:

CASE : COOLERMASTER RC-331 ELITE 331 BLACK

PSU : CORSAIR CMPSU-550VX 550W

MOBO : ASUS M4A87TD EVO

CPU : AMD ATHLON II X3 440 3.1GHZ TRIPLE CORE BOX

GPU : Saphire Radeon HD 5770 - 1GB

RAM : OCZ OCZ3G1333LV4GK 4GB (2X2GB) PC3-10666 XTC GOLD DUAL CHANNEL KIT

HDD : Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 500GB HDD (16MB Cache, 7200RPM, Sata II)

ΣΥΝΟΛΟ : 654,28 €

αλλίως τσιμπάς μαζί και ένα Asus 24B1ST DVD-RW +/- Sata Black Bulk

...και με τη πρώτη ευκαιρία αλλάζεις την οθόνη

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την βοήθεια θείε Sam:-)

το κατα δυναμην!...περίμενε όμως και κανέναν ακόμα, να έχεις εναλακτικές στα χέρια σου

Δημοσ.
Δημοσ.

catablitz επειδή,κατ΄εμέ,το pc σου είναι αξιοπρεπές πάρε μια κάρτα γραφικών http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=5750 και ένα τροφοδοτικό http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Chieftec-A-135-Series-PSU-500W-APS-500S-APS-500S.htm, και αν δεν ικανοποιηθείς τότε να προχωρήσεις σε ολοκληρωτική αναβάθμιση.

Δημοσ.

Παιδιά πραγματικά σας ευχαριστώ για τις προτάσεις. Να σας πω την αμαρτία μου, θέλω να 'στριμώξω' έναν ι5 750 στο budget. Όπως το έχω στο μυαλό μου είναι κάπως 300 ευρω για PSU, MoBo kai Ram και άλλα 300-350 για κάρτα γραφικών και CPU, οπότε μάλλον αφήνω το δίσκο για αργότερα.

Πάνο, θέλω να αλλάξω CPU διότι το κύριο game που πάιζω είναι το wow και εκεί σέρνεται. Η εταιρία που κατασκεύαζε την μητρική έχει κλείσει απο οτι ξέρω οπότε πρέπει να ξεκινίσω απο κει ώστε να μπορώ να αναβαθμίσω μελλοντικά. Το πρόβλημα είνα οτι τα sockets αλλάζουνε καθε 4 μήνες σχεδόν οπότε και εκεί μια ακριβή επένδυση είναι ρίσκο.

Διαβάζοντας όσα περισσότερα reviews και benchmarks μπόρεσα να βρω κατέληξα στο οτι ο ι5 750 και μια 5770 είναι αυτη τη στιγμή τα καλύτερα value for money στην κατηγορία τους. Γι'αυτό προσπαθώ να τα συμπεριλάβω στη σύνθεση μιας και 'σκρουτζάροντας' έχω δει πολύ φιλικές τιμές.

Το βρίσκετε καλή ιδέα ή αγνοώ κατι προφανές;

Δημοσ.
Διαβάζοντας όσα περισσότερα reviews και benchmarks μπόρεσα να βρω κατέληξα στο οτι ο ι5 750 και μια 5770 είναι αυτη τη στιγμή τα καλύτερα value for money στην κατηγορία τους. Γι'αυτό προσπαθώ να τα συμπεριλάβω στη σύνθεση μιας και 'σκρουτζάροντας' έχω δει πολύ φιλικές τιμές.

Το βρίσκετε καλή ιδέα ή αγνοώ κατι προφανές;

δεν θα διαφωνησω σε αυτα που λες. λαβε ομως υποψιν σου σοβαρα το εξης, ο επεξεργαστης δεν ειναι αυτονομο κομματι, οπως η καρτα γραφικων πχ, που μπορεις να βαζεις οποια θες, σε οποια μητρικη θες...! πρεπει να μπει και σε αναλογη μητρικη. πρεπει να βλεπεις την πλατφορμα συνολικα. ο 750 ειναι πολυ καλος επεξεργαστης, αλλα η πλατφορμα του, απο οτι λεγεται, σχεδον νεκρη!

γι αυτο οι περισσοτεροι θα σου προτεινουν AMD πλατφορμα! λογω καλυτερης αναβαθμισιμοτητας. αλλα και αντιστοιχων επιδοσεων!

και θα ψηφισω το συστημα του dropsreef...!!! παρα πολυ καλο!!

Δημοσ.

Σωστες ειναι οι διαπιστωσεις σου γενικα catablitz.Αλλα με τα λεφτα που διαθετεις οι προτασεις των παιδιων ειναι πιο σωστες συνολικα.

Εχεις μια λανθασμενη cpu centric αντιληψη.Τα games δεν ειναι θεμα cpu αλλα κυριως καρτας γραφικων ,ομως αν εχεις εναν αρχαιο φτυσμενο δισκο σαν αυτον που εχεις τωρα,οτι cpu και να παρεις θα υποβαθμιζονται οι γενικες επιδοσεις του συστηματος σου απο τον παναργο δισκο.Τα games θα κανουν ωρες να φορτωσουν.

Πρεπει να δεις το τι συστημα θα αγοραζεις με εναν πιο ολιστικο τροπο.Εφοσον το κυριο ενδιαφερον σου ειναι games η βαρυτητα πεφτει στην καρτα γραφικων,καλο τροφοδοτικο και γρηγορο,καινουργιο δισκο.Οτι συνδιασμο cpu/motherboard και να αγορασεις δεν παιζει κανενα ρολο.

Επειδη ομως οι AMD ειναι εξαιρετικοι επεξεργαστες και κερδιζουν κατα κρατος τους Intel σε value for money κριτηρια η καλυτερη σoυ επιλογη ειναι σε amd συστηματακι οπως σου προτειναν.

Ειναι καλα να διαβαζεις κριτικες απο το internet και εγω ετσι κανω αλλα κοιτα και το ποτε γραφτηκαν.Το ξερεις ας πουμε οτι το 1156 του i5 σε λιγοτερο απο ενα χρονο πεθαινει χωρις αναβαθμισημοτητα?΅Ερχεται νεο socket απο την Intel.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...