Προς το περιεχόμενο

ssh mac os x σε ubuntu

ixthy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά ασχολούμενος με τη βιοπληροφορική παρατήρησα ένα περίεργο φαινόμενο και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Έχω 2 macbook pro, ένα mid 2008 με core 2 duo 2.5 GHz και ένα core i7 2.66 GHz 17". Χρησιμοποιώ mac os x 10.6 και ubuntu 10.04.

Έχω γράψει μια εφαρμογή σε perl για τη διπλωματική μου εργασία στην οποία χρησιμοποιώ ένα module από bioperl. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να εγκαταστήσω ακόμα την bioperl στο mac os x διότι οι οδηγίες εγκατάστασης είναι απαράδεκτες και outdated! :mad: Έχω χάσει πολλές μέρες με αυτό το θέμα και ειλικρινά έχω εκνευριστεί αφάνταστα. Αν μη τι άλλο θεωρώ αγένεια από τους developers ενός τόσο σοβαρού project να μην έχουν προσέξει ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Η μόνη μου λύση λοιπόν ήταν να κάνω τα πάντα σε ubuntu που τουλάχιστον εκεί η εγκατάσταση γίνεται με μια μόνο εντολή:

sudo apt-get install bioperl

Το δίνω εδώ, διότι αυτοί οι τύποι της bioperl, ακόμα και αυτό το απλό το μπερδεύουν αφάνταστα!!!! :mad::mad::mad:

Κοιτάξτε εδώ τι βρήκα και μόνο για ubuntu server...

http://www.bioperl.org/wiki/Installing_BioPerl_on_Ubuntu_Server

Κι όμως με μια μόνο εντολή, job's done!!!

Τέλος πάντων για να μπω στο θέμα:

1. Έτρεξα το πρόγραμμά μου απ' ευθείας από το ubuntu στον core i7 και το πρόγραμμα με ένα set δεδομένων τελείωσε σε 1 λεπτό και 4 δευτερόλεπτα.

2. Από το δεύτερο laptop μου (το mid 2008) και από mac os x snow leopard συνδέθηκα με ssh στο ubuntu που έτρεχε το core i7 macbook pro. Έτρεξα λοιπόν το ίδιο πρόγραμμα με το ίδιο set δεδομένων και χρονομέτρησα 42 δευτερόλεπτα!!!! Είναι δυνατόν;;;; Φυσικά σε κάθε περίπτωση πήρα το ίδιο αποτέλεσμα.

Τσέκαρα και τις cpu. Μιλάμε με το ssh και οι 2 cpu είναι πολύ μα πολύ χαλαρές!!! O core i7 παίζει γύρω στο 10% και ο core 2 duo γύρω στο 20% και πολλά λέω...

Η πλάκα είναι ότι αν τώρα τρέξω το ίδιο πρόγραμμα πάλι στον core i7 τελειώνει σε 45 secs, είναι δλδ 3 secs πιο αργό!!! H cpu μάλιστα ανεβαίνει στα 30%!!! Βέβαια είναι πολύ πιο γρήγορο σε σχέση με πριν την σύνδεση των 2 υπολογιστών με ssh!!!

Ρε παιδιά μήπως βλέπω οράματα, ή υπάρχει κάποια λογική εξήγηση;

Εννοείται ότι θα τα αποσυνδέσω και θα ξανατσεκάρω, αλλά τώρα πάω για ύπνο!

Ευχηθείτε μου όνειρα γλυκά!

Αααα και αν κάποιος έχει καταφέρει να βάλει την bioperl στο snow leopard ας μιλήσει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...