Προς το περιεχόμενο

προγραμμα για c/c++

xrist0f0r0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Bloodshed Dev-C++ is a full-featured Integrated Development Environment (IDE) for the C and C++ programming languages. It uses the MinGW port of the GCC (GNU Compiler Collection) as its compiler. Ο MinGW είναι compiler, το Dev-C++ είναι IDE...

αυτο λεω και εγω ... αλλο IDE και αλλο compiler ... μπορεις να εχεις το Dev και να χρησιμοποιεις για παραδειγμα ms c compiler αλλα μπορεις και στο visual studio να βαλεις mignw , intel η οτι αλλο γουσταρεις ........ φιλικα και απο μενα linuxus μιας και ανταλλαζουμε αποψεις και γνωσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω προσέξει ότι ο compiler του VS2010 βγάζει κάτι .exe 7,5kb, ενώ με τον ίδιο κώδικα, ο minGW 17,5kb...

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω προσέξει ότι ο compiler του VS2010 βγάζει κάτι .exe 7,5kb, ενώ με τον ίδιο κώδικα, ο minGW 17,5kb...

Δημοσ.

Offtopic :

και εμενα γιατι με MS μου βγαζει ( C++ ) μινιμουμ 20kb και με mingw παει σε 400-500 kb ? ( καανω #include μονο το <iostream> για παραδειγμα )

Δημοσ.

Offtopic :

και εμενα γιατι με MS μου βγαζει ( C++ ) μινιμουμ 20kb και με mingw παει σε 400-500 kb ? ( καανω #include μονο το <iostream> για παραδειγμα )

Δημοσ.
Offtopic :

Ο λόγος που ένα C++ πρόγραμμα το οποίο μεταγλωττίζεται με Mingw έχει τόσο μεγάλο μέγεθος είναι διότι προστίθεται στατικά η stdc++ runtime στο εκτελέσιμο. Συνεπώς σε ένα υπολογιστή στον οποίο δεν είναι εγκατεστημένο το mingw θα μπορεί να εκτελεστεί κανονικά.

Ο Visual C++ απο την άλλη σαν προεπιλογή χρησιμοποιεί τις δυναμικές βιβλιοθήκες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μαζί με το εκτελέσιμο να χρειαστεί να παραδώσεις και την crt runtime για να μπορεί να εκτελεστεί το εκτελέσιμο.

Δημοσ.
Offtopic :

Ο λόγος που ένα C++ πρόγραμμα το οποίο μεταγλωττίζεται με Mingw έχει τόσο μεγάλο μέγεθος είναι διότι προστίθεται στατικά η stdc++ runtime στο εκτελέσιμο. Συνεπώς σε ένα υπολογιστή στον οποίο δεν είναι εγκατεστημένο το mingw θα μπορεί να εκτελεστεί κανονικά.

Ο Visual C++ απο την άλλη σαν προεπιλογή χρησιμοποιεί τις δυναμικές βιβλιοθήκες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μαζί με το εκτελέσιμο να χρειαστεί να παραδώσεις και την crt runtime για να μπορεί να εκτελεστεί το εκτελέσιμο.

Δημοσ.

Πάντως για αρχάραιο αρκεί το IDE να μην μπερδεύει.. οι προχωρημένοι ξέρουν τι θέλουν..

Επίσης μήπως βγάζετε εκτελέσιμα με σύμβολα αποσφαλμάτωσης; Ίσως κάνει Optimise by default to Vs

Δημοσ.

Πάντως για αρχάραιο αρκεί το IDE να μην μπερδεύει.. οι προχωρημένοι ξέρουν τι θέλουν..

Επίσης μήπως βγάζετε εκτελέσιμα με σύμβολα αποσφαλμάτωσης; Ίσως κάνει Optimise by default to Vs

Δημοσ.

κάτι είχα υποψιαστεί και ευχαριστώ που με διαφώτησες :-D

Δημοσ.

κάτι είχα υποψιαστεί και ευχαριστώ που με διαφώτησες :-D

Δημοσ.

Βρε αστέρι μου, θα μας κουζουλάνεις τελείως; Υπάρχουν μπόλικοι και άριστοι source code editors για τα Windows, όπως UltraEdit/Notepad++/EmEditor που σου πετάνε τα μάτια έξω εν σχέση με αυτό που λες, 100 φορές πλουσιότεροι σε features. Εμπορικά μεν προγράμματα, αλλά χαμηλού κόστους και αξίζουν τον κόπο γι αυτά που προσφέρουν.

Σχετικά με το "στοίχιση" μάλλον είναι ώρα να μάθεις τί είναι τα monospaced fonts.

Σχετικά με τα σφάλματα, μια χαρά τα βλέπεις και στα Windows ανάλογα τί εργαλεία χρησιμοποιείς κι εξάλλου υπάρχει και το "exception handling" αν το έχεις ακουστά κι αυτό.

Μη μας αυτώνεις τώρα, μια χαρά είναι και τα Windows και το Linux και όλα, παντού κάνεις τη δουλειά σου και τίποτα δεν είναι "φτιαγμένο για προγραμματισμό", κάθε κατεργάρης στον πάγκο του είναι.

Έλεος!!! Γιατί τα πέρνετε τόσο "επιστημονικά"?? Το παιδί κάποιον compiler ήθελε και μόλις είπα την γνώμη μου όχι το ένα και όχι το άλλο...κάποιοι ίσως έχουν τελειώσει πανεπιστήμια κτλ και ξέρουν χίλιες δυο γλώσσες αλλα δεν καταλαβαίνουν κάτι...ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ!!!! Οκ! Το κατάλαβα εσείς τα ξέρετε όλα...δεν αμφιβάλω αλλά όταν κάποιος είναι αρχάριος θα έχει κάποια προβλήματα και στην συγκεκριμένη περίπτωση όλα συτά που ανεφερα είναι κάποια απο τα προβλήμτατα...έγω σταματάω εδώ γιατί πολύ τράβηξε...

να επισημάνω οτι δνε θέλω να θίξω κανέναν...φιλικά

linuxs:shifty:

Δημοσ.

Τί λες μωρέ. Εϊπες πριν πως "το linux είναι φτιαγμένο για προγραμματισμό" και ως λόγο ανέφερες την ύπαρξη του gedit, τη στοίχιση του κώδικα και κάτι τέτοια αστεία και μάλιστα την είπες κιόλας στον newproject τάχα μου πως ξέρεις κάτι παραπάνω (κι αφού τη λες σε όλους ενώ φαίνεται πως είσαι πρωτάρης, μετά κολλάς κι ένα "φιλικά", αχαχχαχαχα). Σε αυτό είναι η απάντηση και δεν ήταν μόνο δική μου, αν πρόσεξες. Κατά τα άλλα ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι μετά τρεις μέρες.

Πιο φιλικά και καλή συνέχεια.

Δημοσ.

Τί λες μωρέ. Εϊπες πριν πως "το linux είναι φτιαγμένο για προγραμματισμό" και ως λόγο ανέφερες την ύπαρξη του gedit, τη στοίχιση του κώδικα και κάτι τέτοια αστεία και μάλιστα την είπες κιόλας στον newproject τάχα μου πως ξέρεις κάτι παραπάνω (κι αφού τη λες σε όλους ενώ φαίνεται πως είσαι πρωτάρης, μετά κολλάς κι ένα "φιλικά", αχαχχαχαχα). Σε αυτό είναι η απάντηση και δεν ήταν μόνο δική μου, αν πρόσεξες. Κατά τα άλλα ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι μετά τρεις μέρες.

------> Rules?:X

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...