xrist0f0r0s Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 ψαχνω για καποιο καλο προγραμμα για να γραψει καποιος c/c++ εσεις τη προγραμματα χρησημοπειαται για να γραψεται c/c++ συγνωμη για τα πολλλαααα ορθογραφικα
3c0r1z Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Προφανώς θα εννοείς compiler και/ή IDE. Για αρχάριους πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι το code::blocks. Κατεβάζεις το "codeblocks-10.05mingw-setup.exe" αν χρησιμοποιείς windows διότι περιλαμβάνει το πλήρης πακέτο. Link: http://www.codeblocks.org/downloads/26 Το πακέτο υπάρχει για windows, unixειδές διανομές και για Mac OS X. Προφανώς θα χρησιμοποιείς κάποιο απο τα παραπάνω λειτουργικά
MitsakosGR Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Netbeans C/C++ IDE και Visual C++ Express Edition
Christos75 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Bloodshed Dev-C++ Είναι ότι πρέπει για έναν αρχάριο!
parsifal Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Πριν μερικά χρόνια, σε αρχάριους που ψάχνουν ένα ελαφρύ IDE για C/C++ θα πρότεινα ένα εκ των Dev-C++, MinGW Developer Studio. Δυστυχώς αμφότερα έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να αναπτύσσονται ενεργά. Υπάρχουν όμως άλλα που μπορούν να τα αντικαταστήσουν για τέτοιες ανάγκες, όπως π.χ. το CodeLite ή το Code::Blocks που αναφέρθηκε πιο πάνω.
NewProject Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 και αν αποφασισεις να πας σε DevC++ καλυτερα κατεβασε το wxDevC++ μιας και ειναι πιο καινουριο και με πιο ευχρηστες λειτουργιες ...
linuxs Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Για Windows το καλύτερο πιστεύω οτι είναι το dev++ όπως λένε και τα παιδιά(εάν θέλεις να ασχοληθείς πιό σοβαρά, φίλε μου ξέχνα αυτό το προγραμματάκι και προσπάθησε να χρησιμοποιείς Linux). Για Linux χρησιμοποιώ το gedit(νομίζω πως δεν έχει δημιουργηθεί για programing αλλα είναι πολύ απλό και εύχρηστο). Υπάρχουν και άλλα βέβαια όπως το Bluefish programing editor, nedit, kate etc.
NewProject Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 εάν θέλεις να ασχοληθείς πιό σοβαρά, φίλε μου ξέχνα αυτό το προγραμματάκι και προσπάθησε να χρησιμοποιείς Linux για ποιο λογο να παει σε Linux ?
xrist0f0r0s Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2010 εχω linux απλος επειδη το pc εσπασε ...... πειραματιζομαι στο οικογενειακο pc
linuxs Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 για ποιο λογο να παει σε Linux ? Δεν γνωρίζω το επίπεδό σου απο θέμα προγραμματισμού αλλα νομίζω οτι κάποιος μέτριος χρήστης που ΔΕΝ προγραμματίζει για πλάκα και το έχει παρει σοβαρά καταλαβαίνει οτι τα windows με το dev++ δεν αρκούν ... Δυστυχώς! Γιατί? Γιατί, Πρώτον και κυριότερον τα "Segmentation fault" εαν τα γνωρίζεις δεν τα βγάζει με μήνυμα!! Κολάει το pc... Δεύτερον έχει ένα θέμα με την στοίχηση κτλ(κάτι που για να θέλεις να γίνεις προγραμματιστής πρέπει να το προσέχεις και αυτό!!). Και κάποια άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό...πιστεύω να σε έπεισα λίγο...άποψή μου βέβαια..και όλα τα παραπάνω εντελώς φιλικα΄έτσι? δεν θέλω να θίξω κανέναν...
javavall Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δεν γνωρίζω το επίπεδό σου απο θέμα προγραμματισμού αλλα νομίζω οτι κάποιος μέτριος χρήστης που ΔΕΝ προγραμματίζει για πλάκα και το έχει παρει σοβαρά καταλαβαίνει οτι τα windows με το dev++ δεν αρκούν... Δυστυχώς! Γιατί? Γιατί, Πρώτον και κυριότερον τα "Segmentation fault" εαν τα γνωρίζεις δεν τα βγάζει με μήνυμα!! Κολάει το pc... Δεύτερον έχει ένα θέμα με την στοίχηση κτλ(κάτι που για να θέλεις να γίνεις προγραμματιστής πρέπει να το προσέχεις και αυτό!!). Και κάποια άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό...πιστεύω να σε έπεισα λίγο...άποψή μου βέβαια..και όλα τα παραπάνω εντελώς φιλικα΄έτσι? δεν θέλω να θίξω κανέναν... Βγάζει segmentation fault(όχι ακριβώς με το ίδιο όνομα) και δεν κολλάει το pc. Στοίχηση... γι'αυτό είναι τα IDE. (Eclipse, Visual Studio κλτ)(Όχι μόνο γι'αυτό βέβαια) Εάν θες κάτι ελαφρύ και απλό -> notepad++ (τι gedit και ιστορίες...)
xrist0f0r0s Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 κατεβασα το wxDev-C++ και ειδα τα tutorial στο site τους,μοιαζει οταν κανεις visual basic με γραφικο περιβαλλον και ολα
NewProject Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 @linuxs , οταν λες "στοίχηση" ? γιατι δεν πολυκαταλαβα ... αλλα κατα τη γνωμη μου , του παιδιου θα του παρει τον ιδιο χρονο να μα8εθ να κανει compile/link/run με το να αποφευγει το segfault στα windows χωρις να χρειαζεται καποιο μυνημα λαθους ...... xrist0f0r0s οταν ειπα "εχει πιο ευχρηστες λειτουργιες απο το απλο DevC++" σε καμια περιπτωση δεν αναφερομουνα στο UI-Editor καθως ειναι fulllll of bugs ...
linuxs Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Βγάζει segmentation fault(όχι ακριβώς με το ίδιο όνομα) και δεν κολλάει το pc. Στοίχηση... γι'αυτό είναι τα IDE. (Eclipse, Visual Studio κλτ)(Όχι μόνο γι'αυτό βέβαια) Εάν θες κάτι ελαφρύ και απλό -> notepad++ (τι gedit και ιστορίες...) φίλε μου το gedit είναι σε Linux!!! ενώ το Notepad++ που ανέφερες υποψιάζομαι πως είναι για windows αν δεν κάνω λαθος..μάλλον μπρέρδεψες κατι... και segmentation fault απο την στιγμή που βγάζει ανέβασε σε παρακαλώ μια εικόνα να δώ τι ακριβώς εννοείς...δεν νομίζω να έχω μυωπία!!! Α, και μην μπερδέυεις τα IDE etc...στο gedit υπάρχουν αυτόματα... επίσης όταν λέω στοίχηση NewProject εννοώ οτι γράφεις μια γραμμή>enter>tab etc αλλα η στοίχηση δεν γίνεται ομοιόμορφα...ακόμη με τα space γίνεται ένα μπέρδεμα καα την άποψή μου...δεν ξέρω αν κατάλαβες τι λέω αλλα για μένα τουλάχιστον δεν είναι καθόλου βολικό... Ρε παιδιά, εντελώς φιλικά, πως μπορούν τα windows με κάποιο πρόγραμμα να συγκριθούν στο θέμα προγραμματισμού με τα προγράμματα στο Linux(κατα ένα μέρος γι αυτό είναι φτιαγμένα)?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.