Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με τις θερμοκρασιες σε compaq

fe31h

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας... ηρθα σε μια φιλη μου να τις περασω κατι προγραμματα.. antivirus κτλ...

Αλλαξε τον δισκο... καηκε...

Εβαλα ενα προγραμμα γισ τις θερμοκρασιες (pc winzard) και με τρελανε!! κατι θερμοκρασιες παραβες!!! οχι μονο καφε ψηνεις.. ουτε εγω ξερω τι αλλο...χαχα

2e3yhpz.jpg

Τι στο καλο μπορει να φταιει? δεν ξερω για επεξεργαστη και καρτα γραφικων...αλλα ο δισκος αν συνεχισει να δουλευει στους -+56 βαθμους σε κανενα 6μηνο το κοβω παλι για αλλαγη δισκου....

Ο υπολογιστης καθεται πανω σε ενα γραφειο και εχει τετοιες θερμοκρασιες.... ενος χρονου υπολογιστης...

Για πειτε την γνωμη σας... :)

PS και πιο συγκεκριμενα ειναι το Compaq Presario CQ60 ;)

Δημοσ.

Βασικά πρέπει να αγοράσει ένα cooler επειγόντως. Επίσης για κάποιο λόγο πρέπει να τρέχει πολλά προγράμματα από πίσω ανεβάζοντας τη θερμοκρασία του υπολογιστή. Τι προγράμματα τρέχει στο background? Επίσης δες αν τα ανεμιστηράκια δουλεύουν καλά και αν έχουν πιάσει σκόνη...

Δημοσ.

Γενικά τα laptop λειτουργούν σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Ο δίσκος είναι σίγουρο ότι κάηκε λόγω θερμοκρασίας;

Η θερμοκρασία της GPU ίσως και να είναι φυσιολογική, γενικά οι πυρήνες των καρτών γραφικών ζεσταίνονται πολύ, μην ξεχνάς ότι έχουμε και καλοκαίρι.

Καλό θα ήταν αν ήξερε τις θερμοκρασίες όταν το πρωτοαγόρασε. Υπάρχει η περίπτωση να έχουν μαζέψει σκόνη οι ανεμιστήρες με συνέπεια να μειώνεται η απόδοσή τους. Αυξάνοντας η θερμοκρασία του επεξεργαστή, παίρνει μαζί του κι όλα τα άλλα, όλα μαζί στριμωγμένα είναι το ένα δίπλα στο άλλο.

Η θερμοκρασία του δίσκου δεν μου φαίνεται εξωφρενική, και στο δικό μου laptop ο δίσκος βαράει 50άρια.

Δημοσ.

Ο υπολογιστης ειναι μετα το φορματ.... τι προγραμματα να εχει?? τιποτα...

αλλα... αλλο 50αρια και αλλο 60 που πηγε για λιγο τωρα.... μια ωρα που ειμαι εδω δουλευει στους 58μεσο ορο....

Προτινεται κανενα καλο cooler??

Δημοσ.

Άνοιξε το αν ξέρεις ή πιάνουν τα χέρια σου και καθάρισε την ψύκτρα.

Ακόμα και τώρα, ειδικά για idle καταστάσεις δεν είναι normal αυτές οι θερμοκρασίες.

Καλού κακού διπλοτσεκάρισε και με κάποιο άλλο πρόγραμμα. SIW, everest etc

Δημοσ.

να το καθαρισω οκ... αλλα ο δισκος?? γιατι τετοιες θερμοκρασιες??? μηπως μια βαση με ανεμιστηρα κανει καλο?? κατι εχει το πλαισιο.......

Δημοσ.
να το καθαρισω οκ... αλλα ο δισκος?? γιατι τετοιες θερμοκρασιες??? μηπως μια βαση με ανεμιστηρα κανει καλο?? κατι εχει το πλαισιο.......

Σίγουρα βοηθάει η βάση. Κοίταξε, αφού ζεστένεται όλο το laptop, θα πάρει μαζί και η μπάλα το δίσκο. Είναι πολύ κοντά μεταξύ τους όλα τα εξαρτήματα στα laptop.

Δημοσ.

ναι το ξερω... ζεστενεται ολο απο κατω.... και μπροστα που ειναι ο δισκος... και πισω.... αλλα μου λενε πως ετσι ζεστενοταν απο τοτε που το πηραν... φταιει τιποτα αλλο? (με κριτιριο την αφη...)

Δημοσ.

Πολλά laptrop έχουν θέμα υπερθέρμανσης, δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. Η βάση σίγουρα είναι μια λύση. Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι καλοκαίρι, είναι λογικό να ανεβάζει θερμοκρασία.

Αλήθεια, τον δίσκο δεν τον άλλαξαν μέσα στην εγγύηση;

Δημοσ.

α τετοια ερωτηση δεν εκανα... εμαθα ομως οτι τον πληρωσαν..... :/

οποτε δεν πρεπει να το πηγαν σε εταιρια... παρα μονο σε εναν φιλο τους τεχνικο... ετσι εμαθα εγω......

Δημοσ.
Αν τον αγόρασε πριν 1 χρόνο, λογικά ήταν εντός εγγύησης.

ε λογικα... τωρα ομως παει... τον πηρανε οτι δωσανε δωσανε.... τι να κανουμε... πηραν κ καλυτερο οκ.. toshiba ηταν ο παλιος... WD αυτος.. ας το αφησουμε..

Αλλο... πρεπει να βρω (με την βοηθεια σας ισως...) τι φταιει... καμια ψυχτρα? θα δω... αλλα δεν νομιζω γιατι απο παντα ετσι ζεστος ηταν μου λεει.... οποτε.. ;) μπορει να ειναι βλακεια της εταιριας απο την αρχη...

Δημοσ.

Ενδεχομένως να είναι από κατασκευής. Πάρα πολλά είναι τα laptop που ανεβάζουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. Μόνο η λύση που είπες με την βάση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Από ότι βλέπω η φίλη σου έχει Compaq με amd cpu.

Πρώτα από όλα βγάλε την εταζέρα και το keyboard και αφού φτάσεις στην ψήκτρα

με το fan καθάρισε τα από πιθανές σκόνες και χνούδια ,ακόμα άλλαξε και την παστα στην cpu αφού καθαρίσεις πρώτα την παλιά.

Επίσης πατα F10 μπες στο bios και βρες την επιλογή που έχει να δουλεύει το

Fan συνέχεια όταν είναι στο ρεύμα.

Κάνε αυτά και δες πως θα πάει από θέμα θερμοκρασιών.

Μην ξεχνάς ότι όταν βράζει όλο το notebook λογικό είναι να ταλαιπωρείτε και ο δίσκος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...