spasoklambania Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2010 Το US Robotics 9108 που χρησιμοποιούσα ως access point παρέδωσε πνεύμα μετά από δικό μου λάθος και αγόρασα χθες το Asus WL500GP v2 για αντικατάσταση. Το router μου τώρα είναι το Speedtouch 585i v6. Θέλω το Speedtouch να χρησιμοποιηθεί απλά ως modem (να κάνει δηλαδή μόνο τον συγχρονισμό με το DSLAM) και ως router το Asus. Αν δεν ήταν στην μέση το connx tv ξέρω ότι γίνεται απλά ρυθμίζοντας το Speedtouch να δουλεύει σε bridge mode και συνδέοντάς το στην θύρα WAN του Asus. Τι γίνεται όμως με το connx tv; Ο αποκωδικοποιητής θα παραμείνει συνδεδεμένος στο Speedtouch ή θα πρέπει να ρυθμίσω με κάποιο τρόπο το Asus ώστε να πηγαίνει σε κάποια θύρα το VPI/VCI 8/36;
poulinos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2010 κανε κατι το απλο.ρυθμισε το speedtouch κανονικα με Iptv Με τα παντα σαν να μην υπαρχει access point μετα και απλα κλεισε το wireless αφου δνε το θες.μετα βαλε το asus Πανω και δωστου Ip 192.168.1.200 και κλεισε του τον dhcp.συνδεσε το thomson με ethernet Με μια lan toy asus.προσοχη με την lan οχι με την wan/.internet.ετσι ειναι σαν το asus να εχει γινει απλα ενα access point και οχι router.στην ουσια απενεργοποιεις τα features σαν ρουτερ.απλος ευκολος τροπος.ουτε bridge ουτε διπλα port forward ουτε τιποτα.
spasoklambania Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2010 κανε κατι το απλο.ρυθμισε το speedtouch κανονικα με Iptv Με τα παντα σαν να μην υπαρχει access point μετα και απλα κλεισε το wireless αφου δνε το θες.μετα βαλε το asus Πανω και δωστου Ip 192.168.1.200 και κλεισε του τον dhcp.συνδεσε το thomson με ethernet Με μια lan toy asus.προσοχη με την lan οχι με την wan/.internet.ετσι ειναι σαν το asus να εχει γινει απλα ενα access point και οχι router.στην ουσια απενεργοποιεις τα features σαν ρουτερ.απλος ευκολος τροπος.ουτε bridge ουτε διπλα port forward ουτε τιποτα. Αυτό το γνωρίζω ήδη ότι γίνεται. Ξέρω και το bridge να στήσω για να έχω internet. Με το connx tv δεν ξέρω τι γίνεται. Θέλω να αποφύγω την λύση που μου προτείνεις, γιατί έτσι το είχα και πριν. Μου δημιουργούσε όμως πρόβλημα, γιατί επειδή δεν μπορώ να περάσω δεύτερο καλώδιο στο σαλόνι μόνο για τον αποκωδικοποιητή του connx tv, έχω βάλει το speedtouch να στέλνει το σήμα του connx tv σε όλες τις θύρες και μόλις ανοίξω τον αποκωδικοποιητή μπουκώνει το wifi και internet έχω μόνο αν συνδέσω τα pc μου με καλώδιο...
poulinos Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 επιστρεφουμε?δεν ξερω αν το καταφερες?εσυ θες να δινει iptv το Thomson wireless ενω ολα τα αλλα Pc να τραβανε απο το asus wireless ωστε να μη μπουκωνει το Thomson με ολα μαζι?στο thomson αν εφτιαχνες δευτερο Interface bridge για το iptv ..αλλα μετα πως θα το καλουσε το asus?
spasoklambania Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2010 επιστρεφουμε?δεν ξερω αν το καταφερες?εσυ θες να δινει iptv το Thomson wireless ενω ολα τα αλλα Pc να τραβανε απο το asus wireless ωστε να μη μπουκωνει το Thomson με ολα μαζι?στο thomson αν εφτιαχνες δευτερο Interface bridge για το iptv ..αλλα μετα πως θα το καλουσε το asus? Δεν έχω καταφέρει τίποτα... Μέχρι τώρα έχω συνδεδεμένο το Asus με καλώδιο στο switch μου, του έχω ορίσει ως gateway και dns την ip του Speedtouch και έτσι έχω wifi (δεν χρησιμοποιώ το wifi του speedtouch γιατί είναι στο δωμάτιό μου και δεν έχει καλό σήμα στο υπόλοιπο σπίτι. το Asus το έχω έξω από το δωμάτιο) . Μόλις όμως ανοίξει το tv box του connx tv, wifi καπούτ... Στο Asus έχω βάλει το DDWRT. Διάβασα κάποιους οδηγούς για το DDWRT που περιγράφουν πως θα γίνει unbridge το wifi από τις θύρες ethernet και πως θα έχω internet όταν γίνει unbridge. Έκανα ότι έλεγαν και τα αποτελέσματα είναι τα εξής: το wifi έχει διαφορετικό ip range από το υπόλοιπο δίκτυο, έχω κανονικά internet ασύρματα ΑΛΛΑ μόλις ανοίξει το connx tv ναι μεν δεν λαμβάνει το wifi τα δεδομένα του connx tv (φαίνεται αυτό και από το ότι το λαμπάκι του wifi δεν αναβοσβήνει αλλά και από το web interface επειδή δεν εμφανίζεται να έχει κίνηση το wifi) αλλά πάλι μπουκώνει... Έχω αγανακτήσει πλέον με αυτή την ιστορία...
poulinos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2010 εγω σηκωνω τα χερια ψηλα.το connex tv που ειναι συνδεδεμενο και ασυρματα η με καλωδιο?
spasoklambania Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 εγω σηκωνω τα χερια ψηλα.το connex tv που ειναι συνδεδεμενο και ασυρματα η με καλωδιο? Το connx tv είναι συνδεδεμένο σε switch, από το οποίο φεύγει καλώδιο που πάει στο δωμάτιό μου και συνδέεται στο δεύτερο switch, πάνω στο οποίο, εκτός από τους δικούς μου υπολογιστές, είναι και το speedtouch και το asus!
spasoklambania Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 εγω σηκωνω τα χερια ψηλα.το connex tv που ειναι συνδεδεμενο και ασυρματα η με καλωδιο? Το connx tv είναι συνδεδεμένο σε switch, από το οποίο φεύγει καλώδιο που πάει στο δωμάτιό μου και συνδέεται στο δεύτερο switch, πάνω στο οποίο, εκτός από τους δικούς μου υπολογιστές, είναι και το speedtouch και το asus!
poulinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 giati δεν βαζεις το pc σου με καλωδιο και να κρατησεις μονο το thomson εξω απο την πορτα σου για να πιανουν οι αλλοι wireless?εχω μπερδευτει λιγακι με τοσα switch κτλ
poulinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2010 giati δεν βαζεις το pc σου με καλωδιο και να κρατησεις μονο το thomson εξω απο την πορτα σου για να πιανουν οι αλλοι wireless?εχω μπερδευτει λιγακι με τοσα switch κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.